bende asus h170-p anakart var . ddr3 4-4-4 toplam 12 gb ram ile çalışıyor. üzerinde i7 7700 takılı. oyunlarda hemen hemen hiç bir fark yok. en çok %5-%10 bir fark vardır olsa olsa.
Yukarıdaki linki dikkatli okursan aslında ddr3 anakart bulursan daha iyi sonuç alabileceğini görürsün.
Hocam şimdi şöyleki, gtx 1060 ekran kartı aldım benim intel i7 870 ile darboğaz oluyor ve işlemci çok ısınıyor.En az 6.nesil işlemci almayı düşünüyorum haliyle şuanki kullandığım asus asus p7h55d-e anakartta değişmesi lazım,internetten başka uyumlu olması gereken parça var mı diye tararken 12 gb ddr3 hyperx 1600 mhz ramlerin de değişmesi gerektiğini söylediler ve ddr3 ramler ddr4 anakartlara olmaz dediler. Üst segmentte geriye doğru ddr3 uyumlu ddr4 anakart var mı bilmiyorum varsa büyük masraftan kurtulurum.Velhasıl amacım ram performansı değil masraf çıkmaması :)
Ben anakartı alırken fiyatı 380tl idi (sanırım 2 sene oldu) . şimdiki fiyatı uçmuş gitmiş. burası nasıl bir ülke anlayamıyorum. ürün linki itx olan ama atx olanda hemen hemen aynı para gördüğüm kadarı ile ve stokta yok deniyor. h110 çipsette sadece 2 ram yuvası var. bunlara 800-900 tl verinceye kadar bence ram al daha iyi.
Ve aleykum selam hocam,siz bir de 2.el fiyatları bir görün 1-2 haftadır ilanları inceliyorum 3-4 senelik parçalar nerdeyse yeni çıkan denglerinin sıfır fiyatıyla ,fiyatlandırılıyor.Amerikadaki gibi 2. el kavramı yok malesef millet pc donanımına döviz-borsa muamelesi yapıyor.Bu arada ilk defa gördüm lga 1151 -ddr3 anakart bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.Şimdi oturup hesap kitap yapmam lazım kaç sene gider diye
-Anakart ddr4 olsa ram de değişecek masraf artacak ama ileriye dönük uzun yıllar gidecek. -Ddr3 1156 anakartı gene ddr3 -lga 1151 anakartla değişsem ram mevcut olduğundan masraf azalacak ama ilk seçenekteki gibi uzun vadeli olmayacak.Bakacam artık hayırlısı Tekrardan teşekkürler yardımlarınız için.
daywalkerrrrd
kullanıcısına yanıt
bulabiliyorsan z170 bul en azından 7700k aldıgında oc yaparsın tertemiz uzun süre kullanırsın
z170 d3 anakart ddr3 destekli
Aynen sağolun hocam
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme