Şimdi Ara

YENİ COROLLA LPG UYUMU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
5
Favori
14.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaşlar ben neden kızayım size ki öyle şaçma şeymi olur insan forumdaşına kızarmı ben kendi adıma yazdım zaten bakın lpg için en başta şunu yazdım ben yılda 8-9 bin km yol yaparım onunda 6-7 bini uzun yoldadır zaten benzin ortalamamı onun için 7 lt den hesaplamıştım vede yaptığım hesap kendi yol durumuma göreydi bir önceki aracım da corollaydı 7 yıl kullandım son 5 yılı lpg liydi çokta memnundum ama şu an aracımı az kullandığım için lpg taktırmıyorum yoksa 10 bin km kullansam veya 8-9 km kullansam buda sehir içi ağırlıklı olsa tabiki lpg taktırtırım aracıma üstelik corollarda lpg sorunsuz çalışıyor nadiren sıkıntı çekenler olabilir o da normaldir yanlış anlaşılma varsa veya sizlere farkında olmadan kaba davranmıssam ki asla öyle bir niyetim olamaz şimdiden özür dilerim burası kavga alanı değilki kavga edelim paylaşım alanı değilmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asir55

quote:

Orijinalden alıntı: freelyman_1980

Başka kimse yokmu lpg taktıran aracına?

MERHABALAR
    BENDE 2 HAFTA ÖNCE SAMSUNDAN ÇORUMA GİTTİM ÖZENÇLER OTAGAZDA DA BRC MY 11 MARKA KİT TAKTIRDIM. ÇORUMA GİDERKEN UZUN YOLDA 37 KRŞ MONTAJI YAPTIKTAN SONRA DÖNÜŞ YOLUNDA İSE 19 KRŞ YAKTI. ANCAK HIZ 90 İLE 110 ARASI VE SAKİN KULLANIMDA. SİZİN O DEEĞRLERİNİZ BENCE ÇOK YÜKSEK. ANCAK HIZ ÇOK ÖNEMLİ HZINIZ 130 VE ÜSTÜ OLURSA Ş İÇİ GİTMİŞ GİBİ DÜŞÜNÜN. 28-29 KRŞ NORMAL SAYILIR. BEN Ş İÇİ ÖLÇÜMÜ 24-25 KRŞ ARASI ANCAK BEN SAKİN KULLANIRIM. BİRDE TABİKİ MONTAJDA KALİBRASYON DEĞERİ ÇOK ÖNEMLİ YANİ İYİ BİR MONTAJ VE İYİ BİR USTA. BEN USTAMDAN ÇOK MEMNUNUM. EN UFAK BİR PERFORMANS KAYBI YAŞAMADIM HİÇ BİR SIKINTI OLMADI ŞİMDİYE KADAR.
    ZATEN BİZİM ARAÇLAR % 100 LPG UYUMLUDUR. HİÇ SIKINTI ETMEYİN. HAYIRLI OLSUN. ARACIN KEYFİNİ ÇIKARIN BENCE

Çorumda yaşıyorum özençleride iyi bilirim iyi ustadırlar. fakat 1.6 motor gaz olmuş 3.10 yakıta diyorsunuz 19 kuruş. o zaman satalım arabaları corolla alalım

• quote:

Aracıma yeni lpg taktırdım BRC marka. 400 kmye 38,5 lt lpg yaktı.Şehir dışı ve yüksek devir kullanımda.Sizce iyimi araç daha 2400 km de.Uzun vadede problem yaşarmıyım. Bana fazla gibi geldi yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim

Günlük standart 110 km yol yapıyorum işim gereği. Yolda 90-100 km hızla gidiyorum yakıtı 2.80 den alıyorum aracım km de 27kuruş yakıyor. hava soğuk gaz pahalı. 100 km de 9.5-10lt gaz yakıyorum. Araban yeni güle güle kullan.
  • bulutcuk kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler;
    Ama o yakit ilk etapta oyleydi simdi 24_25 Krş arasi yakiyo.arabalarinizida satmaniza gerek yok kardeş adam 19 krş yazmis ben taktirirken okadar iyi niyetli degildim 27 28 Krş a raziydim ama dahada iyi şimdi sadece corolla lpg yakit ve sorununu tartisiyoruz burda yalan aldatici konusmuyoruz ne yakmissa o yaz aylarinda tabiki az yakar lpg ayrica lpg litre fiyatininda dusecegini dusunuyorum.bu degerler beni mutlu ediyor şimdilik arkadasin dizelinden az yakiyorum şu anda onemli olan bu yok lpg 2000 tl yok onbin yilda yok otuzbin tamamda arkadaslar dizel araba onbin pahali onasil olacak ozaman.benim bu konuyu acmamin sebebi sadece yakit degil corolla lpg taktiracaklara ve takmis olanlara yol gosterebilmek.Anlasildi umarim...

Kimsenin 15 krs yakti hic yakmiyo dedigide yok.Bana su lazim bu saatten sonra tatile ciktigimda yada bin km yol yaptigimda cebimde ne kaliyo bukadar buda beni mutlu edyliyor zaten.benzinliyle 210 tl yaktigim yere 110 tl yakiyosam beni o an çok mutlu eder bana on senede ne kazandirdi hesaplamaya gerek yok kardesim.hayirli forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freelyman_1980 -- 7 Ocak 2014; 10:50:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Tesekkurler;
    Ama o yakit ilk etapta oyleydi simdi 24_25 Krş arasi yakiyo.arabalarinizida satmaniza gerek yok kardeş adam 19 krş yazmis ben taktirirken okadar iyi niyetli degildim 27 28 Krş a raziydim ama dahada iyi şimdi sadece corolla lpg yakit ve sorununu tartisiyoruz burda yalan aldatici konusmuyoruz ne yakmissa o yaz aylarinda tabiki az yakar lpg ayrica lpg litre fiyatininda dusecegini dusunuyorum.bu degerler beni mutlu ediyor şimdilik arkadasin dizelinden az yakiyorum şu anda onemli olan bu yok lpg 2000 tl yok onbin yilda yok otuzbin tamamda arkadaslar dizel araba onbin pahali onasil olacak ozaman.benim bu konuyu acmamin sebebi sadece yakit degil corolla lpg taktiracaklara ve takmis olanlara yol gosterebilmek.Anlasildi umarim...

Kimsenin 15 krs yakti hic yakmiyo dedigide yok.Bana su lazim bu saatten sonra tatile ciktigimda yada bin km yol yaptigimda cebimde ne kaliyo bukadar buda beni mutlu edyliyor zaten.benzinliyle 210 tl yaktigim yere 110 tl yakiyosam beni o an vok mutlu eder bana on senede ne kazandirdi hesaplamaya gerek yok kardesim.hayirli forumlar

Zaten lpg olmazsa benzinli araba alma mantığı yok. Mecburen sürekli kullanıyorsan aracı yakıt tasarrufu önemli. Bende 2013 Model Civic var fabrikadan tüplü 29 kuruştan aşağı düşemedim henüz

• herkes paylaşıyor bende paylaşayım değerleri. Toyota Yaris var bende 1.0 benzin+ yarıotomatik vitesli. 10.000 kmdir lpg ile kullanıyorum memnunum. eski aracımda lpgli idi. ist şehir içi ort hiz 29 lt iken 100 kmde 7,5 lt lpg yakıyorum. aynı ortalama hizi benzinde gidersem 7,8 lt benzin yakıyorum.lpg kistirdim şuan kmde 21 kuruş yakıtım var. gazi 2.82 milangazdan alıyorum.
  • caca40 kullanıcısına yanıt
    Cok iyi bence.iste problem su kimsenin anlamadigi A noktasindan B noktasina benzinle 50 tl ye giderken LPG ile 30 tl ye giden birisi uzun donemde lpg yi amorti edermiyim diye dusunmuyor o an mutlu olyur mesele budur....

Size hayirli surusler

• freelyman_1980 F kullanıcısına yanıt
    aynen öyle özellikle yakıt paylaşımı yapan arkadaşlar ortalama hizi vermiyor. aynı yolu abartılı bir devir ile daha fazlada yaktırabilirim, kompresor ile giderek daha az da yaktırabilirim. hemen hemen lpg ile ilgili her yakıt bilgisini paylaşmaya hazırım. diyorlarki normal şartlar altında lpg yüzde 20 daha fazla yakar bu doğrudur motorun sağlıklı çalışması açısından ama

lpg de 100 kmde 8 lt yakan bir araç 2.82 den gazı alır bu araç 100 kmde 22,5 kuruş yakarken
    benzinde 100 kmde 7,5 lt yakan bir araç benzini 5.05 den alır. 38 kuruş yakar. yani 16 kuruş gibi ciddi bir fark var 1 kmde. kalkıpda brc prins gibi pahalı bir kit taktırmazsanız 10.000 kmde amorti edersiniz. prins brc kit olarak pahalıdır. 2,000 seviyelerinden 2400 seviyelerine fırlar yani parasını çıkarmak için bi 25-35bin km gitmeniz lazım ki pahalı kitlerin ücretini çıkarabilesiniz. Birde şu var. pahalı olan ürün size yapacağınız tasarruf oranını etkilemez. ustanız usta olsun yeter.birde aracınız taktıracağınız kite uyumlu olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: bulutcuk

quote:

Orijinalden alıntı: asir55

quote:

Başka kimse yokmu lpg taktıran aracına?

MERHABALAR
    BENDE 2 HAFTA ÖNCE SAMSUNDAN ÇORUMA GİTTİM ÖZENÇLER OTAGAZDA DA BRC MY 11 MARKA KİT TAKTIRDIM. ÇORUMA GİDERKEN UZUN YOLDA 37 KRŞ MONTAJI YAPTIKTAN SONRA DÖNÜŞ YOLUNDA İSE 19 KRŞ YAKTI. ANCAK HIZ 90 İLE 110 ARASI VE SAKİN KULLANIMDA. SİZİN O DEEĞRLERİNİZ BENCE ÇOK YÜKSEK. ANCAK HIZ ÇOK ÖNEMLİ HZINIZ 130 VE ÜSTÜ OLURSA Ş İÇİ GİTMİŞ GİBİ DÜŞÜNÜN. 28-29 KRŞ NORMAL SAYILIR. BEN Ş İÇİ ÖLÇÜMÜ 24-25 KRŞ ARASI ANCAK BEN SAKİN KULLANIRIM. BİRDE TABİKİ MONTAJDA KALİBRASYON DEĞERİ ÇOK ÖNEMLİ YANİ İYİ BİR MONTAJ VE İYİ BİR USTA. BEN USTAMDAN ÇOK MEMNUNUM. EN UFAK BİR PERFORMANS KAYBI YAŞAMADIM HİÇ BİR SIKINTI OLMADI ŞİMDİYE KADAR.
    ZATEN BİZİM ARAÇLAR % 100 LPG UYUMLUDUR. HİÇ SIKINTI ETMEYİN. HAYIRLI OLSUN. ARACIN KEYFİNİ ÇIKARIN BENCE

Çorumda yaşıyorum özençleride iyi bilirim iyi ustadırlar. fakat 1.6 motor gaz olmuş 3.10 yakıta diyorsunuz 19 kuruş. o zaman satalım arabaları corolla alalım

BAKIN BENİM AZ ÇIKARMA GİBİ BİR DERDİM YOK. EVET ÖZENÇLERDE İYİ USTA BEN ÇORUMDA TAKTIRDIM SAMSUNA DÖNÜŞTE ÇIKAN DEĞERLER BUNLAR. LPG 29 KURUŞTU ALDIĞIM YERDE MADALYA FALANDA BEKLEMİYORUM ARABAYI SATIP SATMAMAK TA SİZİN BİLECEĞİNİZ İŞ

HONDAYA ÇOK NİYETLENDİM, ÇOK ALMAK İSTEDİM SUNROF OLMASINI ÇOK İSTİYORDUM AMA SADECE YAKITI İÇİN ALMADIM.

• quote:

Cok iyi bence.iste problem su kimsenin anlamadigi A noktasindan B noktasina benzinle 50 tl ye giderken LPG ile 30 tl ye giden birisi uzun donemde lpg yi amorti edermiyim diye dusunmuyor o an mutlu olyur mesele budur....

Size hayirli surusler

Kesinlikle... aradanda yıllar geçiyor ne kadar karda olduğumuzu dönüp baktığımızda anlıyoruz.
  • Aracın tüketimi normal. Hız sabitleyicisi yerine normal kullanırsanız tüketim dahada düşücektir hız sabitleyicisi yokuşda vs gaza çok yükleniyor
    Araç yeni biraz kullanın tüketimde düzene girer.
  • asir55 A kullanıcısına yanıt
    Ben alacağım araçta sunroof olmazsa olmaz diyordum bi baktım corolla almışım anlamadım nasıl aldım nasıl düşünmedim bunu. en son 110 km yi 25 tllik lpg ile katettim benzin olsa 40 yakardım heralde bilmiyorum.ama gerçekten 19 KRŞ mükemmel bi değer harika :)
  • By_emre34 B kullanıcısına yanıt
    yıllar geçiyor ömür geçiyor onuda düşünmek lazım aslında fazla strese girip şukadar bukadar yaktıdan ziyade nereye gittim ben naptım a baksak daha mutlu oluruz kanaatindeyim
  • quote:

yıllar geçiyor ömür geçiyor onuda düşünmek lazım aslında fazla strese girip şukadar bukadar yaktıdan ziyade nereye gittim ben naptım a baksak daha mutlu oluruz kanaatindeyim

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

quote:

+1

MEHMET BEY HOŞGELDİNİZ. NAMINIZ YAYILMAYA DEVAM EDİYOR
  • Prins vsi 2 + valve care kullanan var mi.ben omvl yerine prins dusunmeye basladim arada enjektor kalite farki var muhakkak.Kullananlar yorum yapabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecz_mel -- 20 Ocak 2014; 22:02:24 >
  • ecz_mel E kullanıcısına yanıt
    Kac para o sistem , bilgi verirmisin 1950 liraya landirenzo taktirdim ben islerim dolayisiyla daha arabayi trafige cikaramadim ama , gerek varmi sence pahalisina, son 10 yilda cikan toyota motorlari nerdeyse ayni . Memlekette 600 liralik sistemle gezende var bi suru ,sorun yasayan varmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustik61

Kac para o sistem , bilgi verirmisin 1950 liraya landirenzo taktirdim ben islerim dolayisiyla daha arabayi trafige cikaramadim ama , gerek varmi sence pahalisina, son 10 yilda cikan toyota motorlari nerdeyse ayni . Memlekette 600 liralik sistemle gezende var bi suru ,sorun yasayan varmi.

2650 valve care haric istenirse valve care 450 tl ye sonradan takilabiliyor.
    Simdi ben omvl kullaniyorum araclarimda daha oncede brc kullandim. Her ikisinde de yaz kis bir ayara goturme mevzusu oluyor ki sirf bu ayar ve her 10 bin km de filtre degisecek.mevzusuna ben ayar oluyorum.
    Prins 20 binde bir filtre degisimi diyor.Bu 2650 de daha pazarlik yok.Hos pazarlik olsa ne kadar dusulur
    Onu da bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustik61

Bir de bildigim kadari ile yurt disinda toyotaya fabrikadan cikmadan takilan toyota ile calisan bir firma.Enjektorler vsi de khein marka japon mali.Sistemin bir kisminda da bosch un urunleri kullaniliyor.
    600 tl ye takilanlar karburatorlu sistemler. Zaten oyle eski sistem bir aracim olsa brc ninki en iyisi.Ama isin
    Icinde cvt sanzuman ve valvalvematic girince biraz kalite omru uzatiyor ikinci elde cazibeyi arttiriyor.
    Brc de tek sıkıntım en kalite guvenecegim ustanin 350 km uzakta olmasi.Ben usta diyince sordugum sorulara cevap verebilme kapasitesine ve bana olan ilgisine bakiyorum. Oyle iki tane kursa katilip elinde bilgisayar ile ayar yapana gicik oluyorum.Cogu da bi cacik olmayacak seviyede yaklasiyolar olaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecz_mel -- 21 Ocak 2014; 0:46:26 >

• ecz_mel E kullanıcısına yanıt
    Kardes ben landiyi taktirmadan once biraz arastirdim. Toyota bayi landiye taktirirsan motor garantisinden cikarmicaz dedi. Landiyi takacak bayiyi aradim. Manifoltu delmeden takabilirmisin dedim. Takarim ama garanti vermem ilerde sorun yaratir dedi. 2008 modelin ustune delmeden olmuyor dedi.manifoltu delerken sokuyormusun ustundemi deliyorsun dedim. Hocam senin manifolt plastik zaten ustunde delsek delmesek ne fark ederki dedi.simdi plastik manifolt kullandigina gore bu manifolt cok fazla isiya maruz kalmiyor, plastik manifolt uzerindeki valfin markasi muhimmi sence.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.