Şimdi Ara

yeni cıvıc hangi yağ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2011 cıvıc sedan düz vites aracımın 10 bin bakımı geldi. Servisle görüştüm km düşük olduğundan (5000) tahmini yağ filtre değişimi ile 200 cıvarı tutacağı söylendi. Yağ olarak mobhl kullanhyorlarmhs



  • Benim bildiğim Honda castrol kullanır yıllardır. Castrolü biliyorum, kullandım daha önce. Sizce mobil mi olsun yoksa magnatec alayımmı. İlk yağ değişimi. O nedenle tercih önemli olacak.
  • Çok önemli değil bence, 10w 40 castrol magnatech kullanıyorum ben.
  • 2 seferdir serviste Mobil-1 0-40 Tam sentetik yağ konuluyor.. (1000 ve 10bin bakımında değişti)
    Netten araştırdığım kadarıyla en iyilerinden birisi..

    Tam Sentetik olmasına dikkat edin yeterli bence..

    Ocak2011'de 1000 bakımına yağ+filtre+işçilik 150 lira verdim, 2 hafta önce 10bin bakımına 270 lira verdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nrglife

    2 seferdir serviste Mobil-1 0-40 Tam sentetik yağ konuluyor.. (1000 ve 10bin bakımında değişti)
    Netten araştırdığım kadarıyla en iyilerinden birisi..

    Tam Sentetik olmasına dikkat edin yeterli bence..

    Ocak2011'de 1000 bakımına yağ+filtre+işçilik 150 lira verdim, 2 hafta önce 10bin bakımına 270 lira verdim.


    Yanlışın olmasın, 1000 (bin) bakımında yağ değişimi olmuyor normalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nrglife

    2 seferdir serviste Mobil-1 0-40 Tam sentetik yağ konuluyor.. (1000 ve 10bin bakımında değişti)
    Netten araştırdığım kadarıyla en iyilerinden birisi..

    Tam Sentetik olmasına dikkat edin yeterli bence..

    Ocak2011'de 1000 bakımına yağ+filtre+işçilik 150 lira verdim, 2 hafta önce 10bin bakımına 270 lira verdim.


    Çok yol yapmıyorum 5-6 bin olur olmaz. Yine de tam sentetik kullanmak gerekirmi? Bir de servisin yağından farklı konulduğunda, bir arıza olması durumunda yağ bahane edilebiliyormuş bazı servislerde. Nette böyle şeylere rastladım. Açıkçası bi sorun yaşamamak için servise uyucam. Diğer aracımda shell olan yağı magnatec ile değiştirdiğimde aracın sesinin bir miktar arttığını, fanın biraz daha erken devreye girdiğini, buna karşılık bariz bir şekilde serileştiğini tecrübe etmiştim. O nedenle castrolü beğeniyorum. 8 senedir de kullanıyorum ancak servise uyucam. Bir de servisler yağ konusunda hile hurda yapabilirlermi o kafama takıldı. Sonuçta hangi yağı koyduklarını bilemiyoruz. Varilden dolum yapıyorlar. O konuda servislere güvenebilirmiyiz?




  • Arkadaşlar 1000km bakımında yağı biraz 'keyfi' değiştirdim. Aracı 2010 Aralık ayında aldım, ama Türkiye'ye Şubat 2010'da gelmiş. Yani yaklaşık 1 yıldır bayide yatıyordu. Ne kadar km yaptığınızdan bağımsız olarak yılda bir yağın değiştirilmesi öneriliyor. Zamanla yağın bazı özellikleri değişebiliyor, koruyucu etkisi azalabiliyor. O yüzden otomobil üreticileri ya 10bin (Bazı markalarda 15-20bin) ya da 1 yılda periyodik bakım-yağ değişimi öneriyorlar. Ben de yaklaşık 1 yıl olduğu için ve 1000km.lik rodaj sonunda muhtemel artıkları motordan uzaklaştırmak adına yağı ve filtreyi değiştirdim. (Şahsi fikrim mekanik var olduğu sürece rodaj var olacaktır) Sonuçta 47bin başlık parası verdiğim 2.aşkıma 150 lira daha vermişim çok mu?

    Servisler genelde bilindik markaları kullanıyorlar. Mobil, Castrol veya Shell gibi markaların arasında dağlar kadar fark yok zaten. Çok yoğun olan servisler kar ve tasarruf amacıyla varilden dolum yapabiliyorlar ama isterseniz 4 litrelik kapalı kutudan dolum yapabilirler. Bizim varilden olacak diye diretemezler. Faturaya ona göre açıklama ve fiyat yazarlar. Dışarıdan istediğiniz yağı alıp getirdiğiniz takdirde, uluslararası standartları karşılıyorsa ve araç üreticisinin ön gördüğü değerleri karşılıyorsa eşşşşek gibi kabul edip doldurmak zorundalar. Yine bu detayı faturaya-servis raporuna yazarlar o kadar..

    Tam Sentetik yağ olayına girmek istemiyorum, çok detaylı bir konu.. Merak eden arkadaşların biraz araştırıp okuması lazım. Mineral yağ nedir, Yarı Sentetik-Tam Sentetik nedir? Birbirlerine göre avantajları nedir? Temel kavramları öğrenmeniz lazım.
    Özetle aracınızı ve motorunu önemsiyorsanız, uzun yıllar güvenle-sorunsuz kullanmayı düşünüyorsanız Tam Sentetik yağ tercih edin. Zaten Yarı Sentetiklerle arasında 3-5 kuruş fark vardır; macera aramaya, tasarruf etmeye çalışmaya gerek yoktur.
    Yarı Sentetik Yağ
    Tam Sentetik Yağ
    Burada gösterdiğim 2 yağın özellikleri birbirine çok yakın, biri yarı sentetik diğeri tam sentetik.. Aralarında 9 kuruş fark var.
    Ben Tam Sentetik 0-40 Mobil-1'e Serviste (Erzurum-Honda ÇEBİ) 100 lira verdim, burada 85.5 lira => Mobil-1 0-40 New Life Tam Sentetik

    Forumda vezir hocamın detaylı bir konusu vardı, incelemenizi şiddetle tavsiye ederim.

    Sevgi ve saygılarımla..




  • Peki bu 10w40 ve 0w40 arasındaki fark nedir, hangisi tercih edilmelidir? (veya 5w40)
  • Bugün yıllık bakımı yaptırdım. 10 bin dolmadığı için sadece yağ filtre yağ değişimi yapıldı. 175 tl ödedim. Mobil 10-40 konuldu. Açıkçası magnatec koydurmadım biraz yukarıda bahsettiğim sebepten biraz da yağa bağlı olmayan bir sorun olsa da daha sonra yağa bağlayıp ben kuruntu yapacağım o yüzden koydurmadım. Ayrıca kısa farlar normalden yakını gösteriyordu. Kontrol edip ayarladıklarını söylediler. Bu sorunun bazı arkadaşlar da daha olduğunu okumuştum nette. Servis elemanının demesi bizim yolların aydınlatma standardı normale göre düşükmüş o yüzden sorun oluyormuş. Bayi de mazda ve cıtroen de vardı. Mazda 3, c4 'e baktım özellikle vitesleri her ikisinin de cıvıc 'e göre biraz laçka geldi bana. Ferahlık ve kalite hissi cıvıc te daha iyi bence. Tabi mazda 3'ün donanımı çok iyi, kapılar falan daha tok her ikisinde de. C5 vardı birde onun kol dayamasını kaldırdım. İşçiliği bana cıvıc 'e göre kötü geldi kapağı tutan menteşeler falan. Yani son dönemde cıvıc bizzat sahipleri tarafından dahi çok eleştiriliyor. Bazı noktalarda ben dahil ama aracımıza biraz da haksızlık ediyoruz galiba. Bir de sfır kokusu en güzel cıvıc in geldi bana. Cıty'nin mesela bayağı kötüydü.




  • Bu 0.40 veya 5.40 bu yagları 2005 model civicde kullanmak iyimidir motorlar yaklasık aynı son modellerle kullanan yada öneren ?
  • 2007 fd6 civic 140 bin km de lpg li. yeni almış bulunmaktayım. benden önceki sahibi 10-40 kullandığını söyledi.
    5-40 a geçiş yapmam doğru olur mu? + veya - yönde ne gibi değişiklikler olur? doğrumu yoksa yanlış mı yapmış olurum 5 40 a geçmekle?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eSSelamuAleykum -- 7 Temmuz 2017; 18:4:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.