Hiç Park Assist özelliği açtıran var mı? Ne bayi biliyor, ne ana firma biliyor. Parası neyse verelim de açtıralım :) |
YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2025 (84. sayfa)

-
-
Ön park sensörü ün durunca çalışmama sorununu çözebildiniz mi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok malesef, 3 kere servise gittim, sayisiz defa musteri hizmetlerine sikayette bulundum, ama soyledikleri calisma prensibinin bu sekilde oldugu. ( Zaten servislerin konuyla alakasi yok.) Anlatinca suratima bos bos bakiyolar. Hizli hizli devreden cikmadan yanasip park etmen lazim ))))
Yakın zamanda elektrikli c4 ve c4 x için bayileri arayan var mı ? Elektrikli araba arıyorum ancak stok bulunuyor mu?
-
Serviste hiç mi aynı araçtan yok showroom da filan test aracı. Normal dedikleri şeyi o arabada bir denesinler
eger doğru anladiysam
on sensör ileri 10km hızın altında olması aktif oluyor olması lazım kitapçığa bakmak gerekir.
ayrica duruyor ilkende önünden biri geçerse devreye giriyor diye hatırlıyorum
1.2 motor seçeneğinde 15 bin km yani her bakımda buji değişimi yapıldığı söylendi, bana biraz tuhaf geldi açıkçası,15 binde buji mi değişir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ocakta 22 model aracım 15 bakımına girdi buji değişmedi
Normalde 30 bin km (2.bakım veya 3.bakım ) zamanında yapılır.
Sanırım para kazanalım az dediler :)
155HP versiyonunda her bakımda buji değişiyor. 130HP için 2 bakımda bir değişiyor.
-
Bayilerde C4 x var , yazilim olarak farklilar. Aracin park sensorleri fiziksel olarak kusursuz calisiyor, ama one dogru yanasirken eger tamamen durursan devreden cikiyor, sonra vursanda otmuyor artik. Tamamen yazilimsal bir sorun. Ama citroen bunu kabul etmiyor. Cok olayida anladiklari yok zaten.
Benim anlamadığım bu sorun ben de yok diyenler var. Bu sorun herkeste yoksa servisin bu sorunu çözmesi lazım ki bu sorun herkeste varsa da çözmesi lazım. Çok dar alanda park yaparken gerçekten bir faydası olmuyor ön sensörün.
-
1.2 130 hp benzinli aracımın yakıt konusundaki son verilerini paylaşıyorum. 46 km gidiş geliş inişli çıkışlı yolda sakin kullanımda kışlık lastik ile 5.9 gibi çok iyi bir veri elde ettim. Fakat 1 km kısa bir yol yaptığım zaman ortalama 7.1 e çıktı. Daha önce de 500 metre 2 km gibi kısa mesafelerde ortalamanın 30 lt olduğunu gördüm. Burada bir çelişki var. Ya kısa mesafeyi sağlıklı hesaplıyamıyor. Ya da gerçekten şehir içinde anormal yakıyor. Bir de ortalama 100 km hız olduğunda tahmini yolun yarısı 136 km hız geri dörtte biri 118 km hız 4 de biri 96 km hız. 6.9 yakıyor. Tahminimce kısa mesafede yanlış hesaplıyor. 120 üstü çok yakıyor. Sakin 120 altı kullanımda gerçekten iyi yakıyor. Eko mod bence gereksiz sakin kullanırsan zaten ekonomi de gibi davranıp az yakıyor.
uc saniye filan beklemeye gerek kalmiyo. Duvara dogru duz gidiyorsun, hizin 10 km nin altinda, ayagin hafif frende. Otmeye basliyo, bir sari cizgi, iki sari cizgi, o ara tedirgin oluyorsun frene basiyorsun, bire kadar saydamadan ayagini frenden akldiriyorsun. Hokus pokus park sensoru devre disi. Bu araclarda kimse bana yazilimsal bir sorun olmadigini anlatamaz. Kaldiki ne demek uc saniye. Duvara yanasirken durdum, dondum arka koltuktan bisey aldim. Baktim daha mesafe var gibi. Az daha gideyim dersen duvara vurursun , daha otmuyo cunku. Gecmis olsun. Aracta zaman zaman bluetooth kopmalari oluyo. Benim aracta kablosuz sarj var. Calismiyo. Neymis icindeki kablo tertibati yokmus. Haydaaa. Yani arkadaslar bu benim ikinci aracim, xc40 im var birde. Oncesinde bmw, skoda, opel( psa olmadan once) kullandim. Boyle sacma problemler ve sacma yanitlarla hic karsilasmadim. Bu arada bu problemlerin hepsi bir yazilimla duzeltilebilecek sorunlar, muhtemelen c4x de duzeltilmis hatta. Ama bu araca guncelleme gelecegini sanmiyorum. Aracida seviyorum aksilik, tipi hosuma gidiyo o kucucuk kadrana ragmen. ))) Basinizi agirttiysam kusura bakmayin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim aracta kablosuz sarj var. Calismiyo. Neymis icindeki kablo tertibati yokmus.
Bu mümkün değil benim arkadaşın c4 de kablosuz sarj çalııyor başka birşey olmasın
-
Bazı araçlarda kablosuz şarj yok.
2022 haziranda teslim alınan shine bold da varken, 2022 temmuz sonrasında yok. Opsiyon olarak var ve araç içinde bazılarında gelmiyor bazılarında geliyor
Valla servis sokup bakti , donanim mevcut donanimi baglamak icin gerekli kablolama mevcut degilmis. Araci satin alirken kablosuz sarj gelmiyo dediler, arac gelince sanslisiniz sizin aracta kablosuz sarj var dediler, ve donanim icin ucret aldilar, calismayinca iki kere servise gittim, aoktuler baktilar. İcinde kablolamasi yok dediler. Merkezde sase numarasindan bakinca bu aracta kanlosuz sarj gorunmuyo diyo. Ama donanim var , kor degilsem kablosuz sarj var aracta. Yarin resimde atarim aractan.
Dostum adamın yazdığını okumadın heralde adam kablosuz sarj var çalışmıyor yazmış senin yazdığınla alakası yok.
-
Donanım eksiltmişlerdir vardır birşey yani çalışmaması söz konusu değil kablosuz sarj mevcut olanlarda çalışıyor
-
Aracin yanina inmeye usendim valla. Yarin resim atacagim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X