YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2025 (396. sayfa)

-
-
şimdii gördüüm kadarıyla siz android autoda maps ile spotify açmışssınız fakat multimedya ekran kenarlarında sağ ve solda kullanımdışı alanlar kalmış. şimdi bu yeni ekranda bu tam ekran. Android auto kablosuz shineboldta paketle mi alakalı güncelleme ile de mi düzelir bilemiyorum. Multimedya ekran düzenine gelirsek orası bizde farklı bir düzen szin resimdekilerden gördüğüm kadarıyla. AMa iyi olduğu anlamına gelmiyor. Görsel bir farklılık neticede. Bir de şu var harita için güncelleme yazıyor. Eğer aracınızın entegre tomtom navigasyonu doğru çalışıyorsa güncellemeyin.Çünkü bizde sesli komutları anlaşılmıyor. Yazarsanız sizdeki durumlar ne bir fikir çıkar burda forumdaki arkadaşlardan.
-
Öncellikle yanıtınız için çok teşekkür ederim. Tam ekran olması bile güzel bir şey bende sağ ve solda klima sıcaklık değerlerini gösteriyor sürekli. Navigasyon düzgün çalışıyor ama özellikle şehirlerarası yollarda güncellenmemiş harita eksik kalıyor. Bundan önceki aracım eski nesil 1.6 e-hdi c4 idi. Haritasında kuzey marmara yoktu mesela. Sizin yazınızdan sonra güncellemeyi kurmaya biraz daha yaklaştım gibi.
-
-
@agelbal Sizde yazan versiyon numarası ile bende yazan çok farklı. Nedenini bilemiyorum.
-
Merhaba hararet göstergesini ana ekranda göremiyorum bir türlü, nasıl oraya bu bilgiyi aktarabilirim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benimki feel bold sizinki shine sanırım ondan dolayı fark.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sinyal kolundaki tuştan kadranları seçerseniz hız göstergesi altına hararet göstergesi ve devir saati geliyor.
-
Benim araçta da donanım olarak broşürde gözükmemesine rağmen kablosuz android auto ve carplay var. Sizdekiyle aynı sürümü güncelleme var olarak gösteriyor. Bu sürüme güncelledikten sonra aracında kablosuz carplay'i kaybolan biri olmuş hırvat forumunda. Veya Peugeot forumunda bu sürüme güncelleme gözüken, ama araca USB bağladığında güncelleme gerekmediğini söyleyen birkaç kişi vardı.
-
Bende zaten kablosuz car
play yok o yüzden bir şey kaybetmem gibi duruyor
-
Maalesef benim o ekranlarin hicbirinde hararet göstergesi yok oraya hararet göstergesini nasil ekleyebilirim acaba?
Kaputta var. Kapıda var. Tavanda var. Özellikle kaputtakiler ciddi şekilde derin şeyler. Boya atmış nokta şeklinde mesela.
Büyük ekrandan ayarlara basın ordan ekran ayarlarına girip kişiselleştirneye basın oradan istediğiniz kadranı seçerek boş yere koyun . Boşluk yok ise çöp kutusuna sürükleme yöntemi ile kaldırın sonra + ya basıp kadranı ekleyin.
Ya arkadaşlar klimanın yeterli soğutmamasiyla ilgili burda biraz yazmiştim. Yazan arkadaşlar olmuştu gerçi ben uygulamamiştim.Araç 8 aydır bende bu 8 aylık süreçte benim klima kullanimim hep şu şekil olmuştu: Ortadan fan kademesini ayarlayıp sağ soldan da dereceyi ayarlayip kullanmak şeklinde.Yazın araç isindiktan sonra hep fan kademesi en yüksek kisimda derece en düşükte kullandım.Yani 14 ün bir altı low oluyor.Ama hiç istediğim gibi buz gibi bir soğuk hava üflemiyordu.Bugün bir de autoya basıp kullanayım dedim.Dereceyi yine 14 yaptım.Fanı da kendi ayarladı.Auto modta da fan kademe ayarı var 3 kademe fakat dokunsam da ayarı yaptirmadı.En yüksek fanda çalıştı. Konsoldaki klima kısayol tuşuna basınca baş ayak cam yönlendirmelerini görebiliyoruz.Auto modda neresi otomatik çıkıyor görmek istedim fakat hangi kısmın aktif olduğunu anlayamadım çünkü manuel kullaninca seçtiğimizde baş ayak cam mmedya ekranda belli.Demek ki bu kendi ayarlıyor bır şekilde. Ben hep manuel olarak da fan en üst kademede derece en altta kullandığım için auto modun fark oluşturacağını düşünmemiştim çünkü neticede autoda da fan en üst derece en düşük.Ama her nasılsa auto mod sanki icerinin sıcaklık durumu anlayıp daha fazla soğutma verdi. Sanıyorum araç içi derece ölçer devreye giriyor auto modda ve icerinin sıcaklığına göre soğutma yapıyor.Manuel mod kullanımında ise otomatik klima bulunmayan ve doğal olarak içinde isi ölçer bulunmayan araçlardaki gibi kafasına göre üflüyor gibi. Benim yorumlamam bu şekilde oldu.Yaniliyorsam duzeltirsiniz veya eklemek isterseniz görüşlerinizi sayfaya katkılı olur.Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopashaa -- 15 Ağustos 2024; 18:22:27 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Araç içinde arka ve ön kısımlarda auto klima için kullanılan sensörler var. Bunlara göre soğutuyor. Araçta yanlarda cam filmi var, bu vakte kadar "aşırı sıcak, dışarı çıkmayın" denilen günler haricinde klimanın yetersiz olması gibi durumlarla karşılaşmadık.
Bu arada arabalarımızdaki klimalarda fanın gereksiz yere yüksek çalışması tüketime veya motora etki eder mi?
-
Akşam güncellemeyi başarılı şekilde yükledim. Fakat Ekranda hiç bir değişiklik olmadı ya da yenilik yok. Sanırım benim aracın ekranında bahsedilen full ekran kullanılmıyor. bu yazılım ile mi alakalı donanım ile mi alakalı hiç bir fikrim yok. Ancak üzdü. Bir de kablosuz android auto gelebilir diye düşünmüştüm güncelleme ile o da olmadı maalesef. boşuna risk alıp uğraştık.
-
Nereden indirdiğinizi öğrene bilir miyim ? Citroen update uygulaması indirmiyor hata veriyor.
-
Citröen update uygulamasını google da c4 ekran güncelleme diye ararken paylaşım yapan bir arkadaştan indirdim. yandex linki vardı. o Uygulama ile sorunsuz bir şekilde indirdim hem yazılımı hem haritayı. bu arada yazılımdan sonra harita güncellemeyi başlattım güncelleme başladı çok kısa bir süre sonra uyumsuz versiyon gibi bir şey yazdı ve yüklemeyi durdurdu. onu da yapamadım.
-
Bir araçta otomatik klima varken bunu kullanmamak zaten hata, otomatik mod size konfor sunar. Amacı, ayarladığınız dereceye içerideki ortamı bir an evvel ulaştırmaktır. Sıcak günlerde araca ilk binip çalıştırdığınızda yüksek bir fan sesi duymanız bu nedenledir. İstediğiniz dereceye ulaştığında ise o dereceyi muhafaza etmek için uğraşır, fan hızını düşürür, yönlendirmeleri yapar v.s. sizin başka hiç bir şey yapmanıza gerek kalmaz. Otomatik modda nereye hava üfleyeceğine müdahale edemezsiniz, ettiğiniz anda "auto" modundan çıkar.
Dediğiniz gibi klima ayarlarında fan hızını ayarlayabildiğiniz 3 kademeli bir yer var, ben ortada kullanıyorum. Üflediği havanın soğukluğu beni de tatmin etmiyor buna rağmen ama yetiyor bir şekilde.
Bu yaz tatilinde bir yakınıma gittim, evine yeni baymak klima taktırmış, aynı bizim araçlar gibi performansı, klima üflüyor ama gelen hava buz gibi değil. Önceki evinde LG klima vardı 10 yıllık, onun altında duramazdık mesela soğuktan, korkardık hastalanacağız diye. Yeni taktırdığı baymakta ise serinlemek için altına girmek gerekiyor. Sanırım enerji tasarrufu, karbon salınımı v.s. durumları nedeniyle yapılan ayarlamalar buna neden oluyor. (Sadece tahmin)
Otomatik modu yaz-kış kullanın, sadece yazın değil, kışında size aynı konforu sağlar.
-
Aydınlatıcı ve ayrıntılı yazınız için teşekkürler hocam. DÜn ben de bundan sonra klimayı auto da kullanırım diye düşünmüştüm kendi kendime. Bundan sonra bende böyle kullanacağım. Bir tuşa basmakla herşeyi kendisinin ayarlaması güzel. Aynen dediğiniz gibi 3 mod düşük orta yüksek içeriyi belirtilen dereceye ulaştırmak için nasıl bir yol izleyeceği ile alakalı sanıyorum. örneğin yüksek kademede içeriyi bir an önce istenilen dereceye getirmek için daha soğuk ve sert üfleyecektir. Ama yavas modda o kadar soğuk üflemeyip yavaş yavaş içeriyi istenilen dereceye getirecektir. Yaz kış eco değil de normal yada yüksek modda kullanmak faydalı olabilir gibi düşünüyorum. Ve fakat 3 nokta halinde test etmek için klimayı yüksekten eco ya yani 3 ten 1 aldım tek noktaya fakat fan üfleme sertlliği ve çalışma gürültüsünden gerçekten fanı düşürdü mü emin olamadım. Çünkü hala yüksek ve sert üflüyor gbi gelmişti. Onu da tekrar deniyimlersem paylaşırım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X