3 silindir arçların biraz titreme yaptığını biliyordum. Bundan önce 2019 0.9 tce clio kullanmıştım bir süre o da baya bir titriyordu, Sonrasında 2021 model 1.0 tce clio kullandım yeni kasa onda yok denecek kadar azdı hiç anlamadım bile. Ama benim 1.2 c4x baya bir titriyor o gün çalışır halde lastiklere bakmak için aşağı inmiştim direksiyon tamamen sola dönük bildiğin lastik bile titriyordu :) artık bu kadarı normalmi herkesinki mi böyle o kadarını bilmem ama titreme hissedilir derecede var < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL-fred-do -- 1 Ağustos 2023; 13:40:46 > |
YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2025 (145. sayfa)

-
-
Ben çok bir titreme hissetmiyorum. Aksine hızlanmalardaki gırtlak sesi hoş oluyor.
-
Eşime 2023 model clio 5 arac aldim. Arac başlarda çok titriyor. Hatta her start stop devreye girmesinden sonra da titriyor. 3 silindir 1.0 motor. Genel itibariyle 3 silindirli için denilen bir durum sanirim. C4 x lerde daha az diye duydum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu şu olaya benziyor, motosiklet kullanıcıları genelde 4 silindir makinayı rahat bulur, 2 silindir makinaya geçince titriyor bu derler. Eski motosiklet kullanıcıları tek silindir tatmış nesil hepsini zevkle kullanır aham şahım titreşimi dert etmez. Ya da 3 silindir motosiklet kullanıcıları zevkle devam eder diğer 1/2/4 silindir makinalara binmezler genelde. Otomobil için evet titreşim var fakat dert edecek konforu bozan sizi sinir edecek bir titreşim değildir bu. Zamanında sıralı 6 8 silindir otomobil kullanmış olmama rağmen beni çok rahatsız eden bir süreç değil bu araçtaki titreşim.
Genel olarak araçta bir problem yoksa bu konular tamamen bakış açısı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Titreşim konularını görünce şaşırdım açıkçası. 3 silindir 1.2de 4 silindirli 1.6 puretechden farklı olarak rolantideki ses dışında ek bir farklılık hissetmedim ben. Çok fazlaysa bir servise gösterin. Bu arabalar malesef bazen düşük denetimden geçerek geliyor. Benim arabamda arka amatörler takozları yağlanmadan gelmiş çıtır çıtır katlanılmaz ses yapıyordu hava 20 dereceyi geçince. 3. Servise gidişimde bulup düzettiler. Motor kulaklarını ve şanzıman takozlarını bir kontrol ettirin, bayideki test arabalarıyla bir koyas yapın bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardtouch -- 1 Ağustos 2023; 20:31:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bahsedilen konu 3 silindir motorlar için geçerli 4 silindirde var olan titreşim minimal değerde zaten tartışılmaz bile.
Siz alıntı yapınca fark ettim bir cümleyi eksik kurmuşum onu düzelttim. Aklımdaki ile yazdığım arasında fark olmuş.
"Titteşim konularını görünce şaşırdım açıkçası. 4 silindirli 1.6 puretechden rolantide ses dışında ek bir şey hissetmedim ben. " Yerine" Titreşim konularını görünce şaşırdım açıkçası. 3 silindir 1.2de 4 silindirli 1.6 puretechden farklı olarak rolantideki ses dışında ek bir farklılık hissetmedim ben" olacaktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardtouch -- 1 Ağustos 2023; 20:31:42 > -
Evet düzeltme güzel oldu, ben bahsedilen titreşimi ya yaşamıyorum ya da totom motosikletten çok alışmış titremelere yada eski model araçlardan alışmışım 🤣🤣 bence makul çalışıyor 1.2 3 silindir
Merhaba ,
2023 Mart cıkışlı c4 aracım var shine paket.
Bu gün aldığım yerden arandım müsait olduğunuzda uğrayabilir misiniz bi yazılım güncellemesi var ücretsiz yapılacak dendi.
O an toplantıdaydım soramadım sizi arıcam dedim de geç oldu. Acaba hiç aranan oldu mu nedir bu bilgisi olan var mı
Dizelmi aracınız ? Benim dizel aracım için güncelleme var aranmadım ama my citroen uygulamasında görünüyor. Bi boşluk bulup götüremedim
Yok benzin 1.2 benim araç
1.2 motorlusunu kullanıyorum. Bariz bir titreme var araçta. Bu 3 silindirden kaynaklimi bilmiyorum. Önceki aracım yine sıfır almıştım focus 2013 1.6 dizeldi onda mesela çok daha fazla titreme vardı rolantide.
Titreme hissediliyor ama sadece dururken rolantide onun dışında titreşim yok.
Genel olarak araçtan memnunum
Titreme konusunu aracı almadan önce okumuştum ama kullanımda beni rahatsız edecek seviyede değil şu ana kadar. Sadece trafikte start/stop yaptığı zaman biraz fazla "sarsılarak" çalışıyor o kadar.
-
Bende dizel focusdan geçtim, şükür titreme yok, ama start stop 35 dereceden sıcak günlerde çalışmıyor.
-
Eski fiyat listesi?
Edt; C4 içinmiş gözüm hep C4X te 😅
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sal_v1 -- 2 Ağustos 2023; 13:2:22 >
Evet şu ana kadar benim bütün araçlarımda aynı şekildeydi hocam start stop sıcaklarda çalışmıyordu
Merhaba, adlığınız araçlara veya daha önceki araçlarınıza ppf kaplama yaptırdınız mı ? Ben aldığım araç siyah olduğu için düşünüyorum ama kararsız kaldım, sizlere danışmak istedim.
-
C4 kullanan arkadaşlar arka bagaj kapağın iç kısımlarında kod yazıyor mu ? Bakabilirmisiniz ?
Baktım ama göremedim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X