Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (99. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.209
Cevap
391
Favori
1.653.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dallamos

Hocam beyaz ışık daha iyi aydınlatıyor diye 6000K - 8000K seçenler olduğunu sanmıyorum. Olsa olsa halojenden sıkılmıştır ya da evinde floresan kullanan kesimdendir.

Fabrika çıkışı xenon farlı araçların çoğu 4000-4500K, yani halojenden bir tık daha beyaz olan günışığı rengindedir. Ve bu renkteki xenonlar da bariz biçimde halojenden daha iyi aydınlatırlar ve daha az ısı yayarlar.

Belirtmiş olduğunuz tablolardaki karşılaştırmayı her kim yaptıysa halt etmiş. Adam ya xenonu kötülemek için ya da zır cahillikten 8500K xenonla test yapmış. Xenonun en verimli aydınlatma sağladığı aralık olan 4000-4500K civarını nedense (!) özellikle seçmemiş. Sonuçlar da saçma sapan çıkmış doğal olarak.

Yanlış anlaşılma olmasın, xenon far savunucusu değilim elbette, ama araçta 4000-5000K civarı fabrika çıkışı orijinal LED far yoksa 4000-4500K renk sıcaklığına sahip kaliteli bir xenon far her durumda halojenden daha iyi bir seçenektir.
    Hocam o biraz kişisel tercih meselesi biraz zevke giriyor. Ben mesela beyaz rengi daha çok seviyorum. Evdeki aydınlatmaları da beyaz led kullanıyorum. Sarı ışığa göre daha iyi geliyor bana. Araçta da görüş anlamında daha rahat ediyorum. Bu belki de biraz da psikikoljiktir. HID elbette ki HALOJENDEN daha yi performans gösteriyor. Ama halojen için yapılmış bir farın iç reflektörleri açısından HID teklikeli. Yüksek ısı sebebi ile. Farların içini karartan çok kişi gördüm Xenon yüzünde. O konuda LED biraz daha uygun. Üstelik Philips in led leri videolarda görüldüğü kadarı ile ve firmanın kendi iddiasına göre yansıma yapmıyor ki ben marka ve güvenilirlik olarak Philips e güvenirim. Üstelik HID sete göre LED in hem fiyatı daha ucuz hemde montaj yada uyumu daha kolay diye biliyorum.

Elbette ki HALOJEN ile HID yada LED kıyaslanmaz. Ama tercih yapılacaksa şu anda LED daha mantıklı görünüyor. Özellikle reflektörlü farlar için.

Test videosuna gelince oldukça özenilerek çekilmiş ve teknik bir yol izlenmiş görünüyor ama, kendim çekmedim sonuçta. O yüzden savunacağım da kötüleyeceğim de bir durum yok. Ama buna paralel sonuçlar veren başka inceleme yada testlerde izlemiştim. Bulabilirsem onları da forumda paylaşmayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: CengoCenk

Arkadaşlar selamlar

Araç ile toplam sürüşte 400 km ye yaklaştım. Bunun 300 km si sıkışık istanbul trafiğinde geçti ve şu anda ortalama 6.7 gösteriyor. Bence gayet iyi bir değer. Çünkü ev ile iş arası yaklaşık 5 km. Sabahları motor daha ısınmadan işe varıyorum. Dönüşte de levent trafiğinde dur kalk veya kağıthane yokuşlarında geçiyor yol. Normal şartlarda bu yolda devamlı yolculuk eden araç için tüketim en az 8 olmalıydı. 6,5-7,0 aralığı Bence çok iyi değerler.

Bu süreç içerisindeki araç ile ilgili değerlendirmelerim;

Yağışlı havada kullandım. Eski araçlarımda yağmurlu havada oldukça fazla yol sesi (ıslak zeminde çıkan şırıltı sesi) geliyordu. C5A da bu ses çok çok az. Dış sesleri zaten çok az alıyor. Geçekten konforlu.

Silecekleri otomatiğe aldığımda ekranda bunun için uyarı koymuşlar. Bu çok güzel özellik. Oto da mı çalışıyor yoksa yanlışlıkla mı bastım anlamamı sağlıyor. Keşke aynı uyarıyı eco butonu için de koysalarmış :)

İkea dan birkaç parça 140-150 cm lik koliler aldım. Koltukları yatırarak rahatça yükledim. Bence kesinlikle kullanışlı bir bagajı var.

Dönme çapı diğer araçlarıma ve boyutuna göre çok çok iyi. Manevraları rahatlıkla yapabiliyorum.

Sıkışık trafikte adaptif hız sabitleyiciyi aktif olarak kullanıyorum. Gerçekten işe yarıyor. Ancak istanbuldaki zıp çıktılar sebebiyle, gözü kapalı pek kullanamıyorum. O yüzden sıkılıp kapattığım çok oluyor. Bu özelliği daha çok uzun yolda otobanda kullanmak daha iyi olur. Geçenlerde trafikte, bu özelliği whatsup taki araba sohbeti grubundaki arkadaşlar için videoya alırken sağ çaprazımda bir araç önündeki taksiye çarptı.. Dedim ki adaptif her araca lazım :)

Şerit takip sistemi için kullanmadan önce ön yargılarım vardı. Sürücüyü rehavete sevk eder diye düşünüyordum. Ancak yle değilmiş, gerçekten önemli bir özellikmiş. Sebebi; sürücüyü rehavete sevk etmek yerine tam tersi devamlı tetikte tutan bir sistem. Her seferinde müdahale ederek seni ayıltan dikkate sevk eden bir yol arkadaşı gibi düşünebilirsiniz. O yüzden kesinlikle tavsiye ederim.

Koltuk ısıtmalar tam kararında çalışıyor. Sadece alttan değil sırttan da veriyor. Bazı marka modellerde sanırım sadece alttan verildiği için bu detayı verdim.

Klima sessizliğini sevdim. Varlığı ile yokluğu belli olmuyor. Yazın çok sıcak günlerde bakmak lazım tabi bir de buna.

Kör nokta uyarı sistemi gayet iyi çalışıyor.

Araç çok dikkat çekiyor. Geçenlerde evin açık otoparkında komşunun teki elinde bir sürü eşya olmasına rağmen üşenmedi sağına soluna iyice baktı inceledi aracın. Ünümden geçen yayalar arkadan bir kez daha bakıyor. Muhtemelen bundan 5-6 ay sonra bu şekilde bakışlar olmayacak. Şimdilik keyifli :)

Akıllı bagaj istisnasız her ayak hareketi ile açıldı. Kesinlikle çok iyi çalışıyor.

Bagaj duvar kaplamaları, kabin alt bölümdeki plastik kalitesi çok çok kötü. En küçük sivri uçlu darbede zarar görüyor. İz oluyor. Hadi torpido kısımlarına dikkat ettik diyelim. Ancak bundan 3-4 yıl sonra C5A bagaj duvarları, yazlık yerlerde kiraladığım clio vs gibi araçların bagajı gibi ciddi çizik içinde kalacak belli oldu.

Sürüş konforu için çok şey söylendiği için üstüne bir eklemem olamayacak. 19 inç jant a rağmen kendi segmentinde en konforlu araç diyebilirim.

Otomatik uzun far asistanı sadece akşamları devrede oluyor. Yağmurlu havada, karanlık gündüzlerde kısa farlar yanmasına rağmen uzun far asistanı devrede olmuyor. Bence gayet güzel bir detay.

Android auto ile çalışması gayet güzel. Maps üzerinde navigasyondayken telefon rehberine ulaşmak için direksiyondaki telefon tuşuna basmamla andorid auto telefon menüsünün açılması çok kullanışlı. Sadece bt ile bağladığımda da telefon menüsü gayet anlaşılır. Ekran uzaklığı yeterli. Öne doğru eğilmeme gerek kalmadan ulaşabiliyorum. Telefon görüşmeleri gayet net. Herhangi bir kesilme veya sesin az gelip gitmesi sorunu yaşamadım.

Araç rolantide çalışırken kapıyı açmamla vitesin otomatik p ye geçmesini sevdim. Bu özellik hep premiumlarda gördüğüm birşeydi. C5A da da olması güzel.

Aracın heybetine rağmen arka diz mesafesi sınıf ortalamalarında olması üzücü. Keşke raylı sistemi daha geniş koysalardı da koltukları bir tık daha geri çekebilseydik. 580 değilde 500 lt olsa bile bagaj yeterli olurdu. Bu şekilde çok güzel bir opsiyon olurdu kullanıcılar için.

Kolçak altında bir usb daha olsaydı güzel olurdu. Parçaları telefondan değil de usb den dinlemek, telefondan da navigasyonu yönetmek istersem yapamıyorum. Citroen illa spotify a üye ol parasını ver diyor :)

Radyo performansından çok memnun kalmadım.

Arka koltuklar kapı boşluklarına göre çok ilerde olduğu için inip binerken ayak kısmını geçirirken insanlar zorlanıyor. Ve o bölgedeki plastik ve koltuk aksamına sürtüyor ayakları. Yukarıda yazdığım olaya geliyoruz. Keşke koltuklar bir 2-3 cm geride konumlandırılsaydı :(

Genel kanının aksine ambians aydınlatması bana yeterli geldi. Aracın içinin çok ışıklı olmasını istemem genelde. Sadece ihtiyaç halinde ışık olsun yeter. Okuma lambaları da gayet yeterli ışık veriyor ihtiyaç halinde. Hatta akşamları için gösterge panelinin ışık ayarını oldukça düşürdüm. Aksi durumda içersi uzay gemisi gibi oluyor ve göz yoruyor :)

Ses sisteminden genel olarak memnunum. Günlük kullanım için yeterli düzeyde.

Şimdilik değerlendirmelerim bu şekilde. Keşifler oldukça paylaşımlarım devam edecek.
    Yorum ve görüşleriniz için teşekkürler.

• dentist24 D kullanıcısına yanıt
    Düzeltiyorum. Şimdi online manuel den baktım. Bulunmuyormuş hassasiyet ayarı. Ben manuel ayar adımlarını o şekilde düşünmüşüm.
  • NEXUS_07 kullanıcısına yanıt
    Nexus üstad araç kamerası garantiyi bozar mı?
    Kamera konusunda öneriniz var mı?

Viofo A129 Duo Çift Kameralı GPS Modüllü Araç Kamerası nasıl?
    Teşekkürler
  • selamlar ben de segmentindeki bütün araçları iyi kötü deneyerek C5A için kapora verdim. İyi kötü bütün rakiplerinden üstün geldi. gerek boyut, gerek donanım, gerekse tasarım açısından daha uygun ve farklı bir araç bulamadım açıkçası. daha önce psa grubu aracım oldu ve 4 yıl hiç bir sıkıntı yaşamadan kullandım. bakım dışında servis görmedim. bu sorunsuzluğun da kararımda etkisi oldu diyebilirim.

İnci beyaz siyah tavan feel adv. için 205 bine anlaştık bayi ile. hiç pazarlık yapamadım da diyebilirim. araç olmaması ne yazık ki pazarlık gücümüzü çok düşürüyor. Adamla pazarlık yapmaya çalışıyorum 'aralık ayı içerisinde 30 araç gelecek bunların da 20 si satıldı sizin istediğiniz kombinasyonda 2 araç var. Yapabileceğimiz fiyat bu! sonraki parti muhtemelen zamlı gelecek.' denilince birşey diyemiyorusunuz ki iyi pazarlıkcıyımdır. yine de hediye olarak birşeyler almaya çalışacağım . aralık 15 te teslim edileceği belirtildi. Umarım bir gecikme yaşamayız.

• Ben de otomatik bagaj kapağı konusunu merak ediyorum. feel ve feel adv. sahibi arkadaşların bilgisi vardır belki. piyasada oto bagaj için elektrikli pistonlar var. satıştaki arkadaş bunlardan alıp kullanabilirsiniz dedi. ama ne kadar işlevsel olur veya garantiyi etkiler mi bilemedim.
  • tigin_ T kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun inşaallah en kısa zamanda aracınıza kavuşursunuz bende de aynı kombinasyon var ve 205000e aldım geçen cuma günü. Dediğiniz gibi bende pazarlık yapamadım hatta bana "size yaptığım güzellik araç bulmak oldu" dediler :).

Doğru tercih yaptınız hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NEXUS_07 kullanıcısına yanıt
    Isı konusunda şöyle açıklama yapayım size halojen farların oluşturduğu atık ısı hid ye göre çok daha fazla fakat bu ısıyı çoğunlukla kızılötesi ışık olarak yaydıkları için ampul yüzeyi daha soğuk kalıyor ama farketmişsinizdir far camı halojenlerde bir miktar ısınır hata elinizi farin önüne tuttuğunuzda sıcaklığı hissedebilirsiniz. Bunun sebebi işte kızılötesi yayılım. Reflektör de yansittigi icin az ısınıyor. Hatta görünür ışıktan daha fazla kızılötesi ışık yayarlar halojenler.
    Hid ise halojene göre çok daha az atık ısı üretir ama ampulün içindeki plazmanın da sıcaklığı 6000 derece civarı. Bu sıcaklık konveksiyonla yayıldığı için etrafını yakmaya başlıyor zamanla.
    Ayrıca kalitesiz hid ampuller uv ışık da üretebiliyor bu da kararmada etkili olabilir ama bu tahmin sadece.

Yani şöyle özetleyeyim halojen daha fazla atık ısı üretirken bunu uzaklastirabiliyor. Hid ise daha az üretse de kendi etrafında yoğun bir şekilde tuttuğu için reflektörü yakabiliyor.

Su an en mantıklı seçenek philips ledler bana göre c5 için. Alıp takan olursa sonucuna göre uygun mu değil mi tam karar verilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 38DS315 -- 2 Aralık 2019; 14:28:24 >

• gokhanaqbulut G kullanıcısına yanıt
    Eyvallah ben de seçimin doğru olduğunu düşünüyorum. çevre illlerdeki bir çok bayiyi aradım. her aradığım pazarlıkla zaman kaybetmeyin bulunduğunuz yerden bir an önce kaparo verip ayırtın tavsiyesi verdi. daha önce de sıfır araç aldım herkes elindekini satmaya çalışır normalde. ilginçtir bir kaç bayi şehir dışına satmıyoruz bile dedi :)).

Öte yandan insanlara laf anlatmak da zor. ne yazık ki herkes citroene bu para verilir mi kafasında. ne alalım diye sorunca da 3-5 yıllık bmw audi öneriyorlar. onun için araba alıyorum demeyi bıraktım. laf anlatmak zor geliyor :)).
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun şimdiden. Bence doğru karar verdiniz. Bu arada bir bilgi; pazarlık sırasında hediye konuşulmadıysa sonrasında satıştakiler oldukça ketum olabiliyorlar :)
    Aynı muhabbeti yapan arkadaşlarım vardı benimde. Ne gereği var aynı paraya premium alırsın 2. el güzelce binersin diyorlardı. Aracı görüp bindikten sonra sustular. Evet premium daha iyidir. Ancak 2 el araç riskine ve potansiyel sorunlarına değer mi? Bence C5A kesinlikle parasının hakkını veren bir araç. Bu arada yanlış anlaşılmasın. Türkiye piyasasında muadil araçlara göre parasının hakkını veren diyorum. Keza bence şu anda satılan hiçbir araç o paraları etmez.
  • Arkadaşlar bilgi ekranı güncellemesi konusunda son güncelleme bağlantısını paylaşacak arkadaşım yok mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafatomen -- 2 Aralık 2019; 15:11:14 >
    Ben mersindeyim ankara ata otomotiv den aldim. Satış danışmanimin numarasini verebilirim. Samimi ve ilgili. Hala ihtiyac varsa yardımcı olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetsolak977

Teşekkürler
    Hocam araç kamerası çok faydalı bir ürün olup beni zamanında nezaret ve mahkemeden kurtarmıştır. Üstelik hiç suçum yokken kamera olmasa suçsuzluğumu ispatlayamayacaktım nerdeyse. Kamera ile kurtardım. Tazminattan da diğer masraflardan da. Sorduğunuz kamera benim yaptığım araştırmalara göre güzel bir kamera ama ben size aşağıdaki linkini yazdığım ürünü tavsiye ederim. Ben aynı üründen sipariş ettim. Avantajı arka görüşte ki kötü durumu yani arka camın küçüklüğü ve bir arkadaşın yazdığı araç yüksek olduğu için arkadaki trafikte araçların tavanı görünüyor gerisi görünmüyor sıkıntısını ortadan kaldırıyor. Hatta arka taraftaki 3 şeridi birden iç aynada görmenizi sağlıyor. Ayrıca hem ön hemde arka kameradan kayıt yapıyor.

Bu linkten alım yapabilirsiniz. ( Almayı düşünen arkadaşlardan tek ricam bu linki laptop yada masaüstü bilgisayardan girerek alım yapmaları. Bu konu ile ilgilenen ve indirim kodunu bana veren arkadaşa bu şekilde faydası olacak. Bu arada bu link ve kodu paylaşan arkadaş da aşağıda youtube incelemesini yapan arkadaş. Teşekkürler.)
    aliexpress.com
    US $88.91 45% OFF|Junsun NEW 2K 1440P Super HD for Huawei Hisilicon CPU Sony 335 Car DVRs Dash Cam Video Recorder RearView Mirror Night Vision-in DVR/Dash Camera from Automobiles & Motorcycles on AliExpress
    https://s.click.aliexpress.com/deep_link.htm?dl_target_url=https%3A%2F%2Ftr.aliexpress.com%2Fitem%2F4000134268742.html%3Faff_short_key%3DhbH1Nkk%26dp%3D58b0d870194d3f81dd8514048c893cc3%26af%3D577930%26cv%3D173210%26afref%3D&aff_short_key=hbH1Nkk&dp=58b0d870194d3f81dd8514048c893cc3&af=577930&cv=173210&afref=

Ayrıca bu linke girdiğinizde kupon ekle kısmına dvemordblack5 yazarsanız 8 $ indirim uygulanacak.

Satıcıya mesaj kısmına da 24 dolar olarak göstermesini rica ederseniz çok sorun olmaz sanırım.

Bu konularda sağolsun güzel bir arkadaşım var. Kendisi bana yardımcı oldu.

Ayrıca şu aşağıdaki linkten de bir alt modelinin incelemesini ve görüntü kalitesini de izleyebilirsiniz.
    Olgu Erhanyoutube
    Efsane !! Ayna Kamera Junsun H11
    https://www.youtube.com/watch?v=r8wR3hUaVCI&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEXUS_07 -- 2 Aralık 2019; 15:49:36 >

• Mustafatomen M kullanıcısına yanıt
    Bu linke araç şase numaranızı yazarsanız adım adım size yol gösteriyor.
    Citroën UK
    Touchscreen Navigation System | Citroën Map Updates
    https://www.citroen.co.uk/owner-services/maps-and-applications/map-updates

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetsolak977

Teşekkürler
    Yazarken bir kaç cevabı atlamışım. Tek yön sadece ön trafiği çeken kameralarda usb yada çakmaklıktan bağlantı yapıldığı için her hangi bir tadilat olmadığı için garanti ile alakalı bir etkileşim olmaz. Ama çift yön kamera kaydı yapan yani arka kamerası da olan ürünleri serviste montaj yaptırmak daha iyi olacaktır.
    Ben daha önce kullandığım araç kameramı kendim araç çakmaklığına bağlayarak monte ettim. Sonrasında sadece kabloları gövde içerisinden geçirmesi için, yani ortalıkta görünmemesi için servisten yardım aldım.
    Ama bu aldığım yeni ürünü gidip serviste monte ettirmeyi düşünüyorum. Park yardımından da faydalanabilmek için. Bu üründe park yardım özelliği de var ve arka park sensörüne bir devre bağlıyorlar. Sistemin geri vitesin devreye girdiğini algılaması için. Bu sebeple bunun serviste yapılması daha iyi olacaktır. Sonra sorun yaşamamak adına.
    Ayrıca gps modülünü de öneririm. Trafikte seyir halindeyken yasal hız limitlerine uyduğunuzu yada Allah korusun kaza sırasında gittiğiniz hızı göstererek sizi bazı sıkıntılardan kurtarabiliyor.
    Hatta uydurma radar cezasına radar aracı ekrandayken kaçla gittiğinizi kaydederek karşı taraftaki memur beylere hata yaptıklarını "Hocam ne iş!" deme gücü ve özgürlüğünü size tanıyor. Bana geçmişte tanıdı. O bana kamera kaydını gösterdi. Bende ona kamera kaydımı gösterdim. Birden ceza iptal oluverdi...

Buda benim bu kamera için aldığım gps modülü linki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEXUS_07 -- 2 Aralık 2019; 16:12:24 >

• Lokal boya ile tanışmamız cok erken oldu hanım sağolsun. Yanlarda niye sensör yok diye citroene fırçasını da kaydı 😅 bakalim sedefli beyaz dedikleri gibi başa bela miymis. Tavsiye öneri varsa iletin lütfen.YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Aracın içindeki var olan GPS i aktif etmenin yolu var mı? Hayalet göstergede navigasyon görmek için soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirrrrrrr -- 2 Aralık 2019; 16:7:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesutist

Lokal boya ile tanışmamız cok erken oldu hanım sağolsun. Yanlarda niye sensör yok diye citroene fırçasını da kaydı 😅 bakalim sedefli beyaz dedikleri gibi başa bela miymis. Tavsiye öneri varsa iletin lütfen.
    Hocam büyük geçmiş olsun. Nazarlık olsun ne diyelim. Allah bir daha yada daha kötüsünü göstermesin inşallah.

• Mesutist M kullanıcısına yanıt
    Büyük geçmiş olsun, nazar bocuğu olsun, yan basamaklarda kurtarmamış!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi texasboy77 -- 3 Aralık 2019; 11:29:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.