Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (514. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
21.305
Cevap
393
Favori
1.666.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 512513514515516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

siz 365 e shine mı aldınız shine bold mu?

• rad R kullanıcısına yanıt
    Shine bold aldım
  • qaiajan Q kullanıcısına yanıt
    235 55 18 alabilirsiniz aracın lansman lastik ebatı.
  • macnair kullanıcısına yanıt

Teşekkürler iyi dilekleriniz için. 356'ya geldi bana MTV dahil. Platin gri ve mavi arasında kalmıştım gride 359'den aşağı inemeyiz dediler ben de hiç düşünmeden mavide karar kıldım.

goodyear almayı düşünüyorum demiştim ama lastikçim laufenn önerdi goodyear 1250 tl iken laufenn 525 tl çok aklım çelindi fakat bilmediğim bir marka olduğu için tam anlamıyla güvenemedim. bilen duyan kullanan var mı laufenn markasını?

Hayırlı olsun. Benzinli sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş yaklaşık 1 ay önce Focal in RSE165 ve RCX165 lerini alıp akmayı denedik. Amam derinlik kurtarmadı. Focal Auditor serisi bu hoparlörler Focal giriş seviyesi ve Kaba (derin) hoparlörler. Maalesef Cam krikosuna denk geliyor ve 2 cm lik kasnak ile de döşeme yerine oturmuyor. Citroen için Focal IS 165 PSA ön ve IC 165 PSA arka için var soketli tam uyumlu ama fiyat +6000 TL. Bende tekrardan derin araştırmalar yaparak yine Focal in ISU165 Universal ve ISC165 Universal coaxiel hoparlörlerini sipariş verdim. Henüz kargoda. Bedelleri 2500 TL den az. Kapıyı söktüğümüzde (bu arada kapı açılış tarafındaki 2 klips sekmanlı bilginiz olsun) çıkan hoparlörleri görseniz gülersiniz 3 cm lik neredeyse mıknatıs yok. ondan o ses nasıl çıkıyor anlamadım. Neyse yeni hoparlörlerin derinliği 48.4 mm (eskiler 76mm idi) ben yine de kapı açılmışken ikinci iş olmasın diye 6-8 mm kalınlığında iç çapı 145,5 mm dış çapı 170 mm (vida çapı 156 mm olduğu için) mdf kasnak kestireceğim 4 adet lazım olursa kullanırız.

Ve yine teyp çıkışı maalesef amfisiz, piyasada 3 tane kompakt (20x15x6cm civarı) amfi var. Sony, Pioneer ve Vibe. Bunlar vites altındaki teyp ana ünitesinin önündeki boşluğa uygun. Ama maalesef Citroen yine standart iso bağlantısı kullanmıyormuş. Dolayısıyla amfi üzerindeki standart soketler ile sök tak yapamadan kablo ekleme ile yapılabilecek. Bu arada vibe 4*65 watt ve gayet kaliteli bir İngiliz markası. Diğerleri 4*45w civarı. Şimdilik amfisiz sadece hop değişimi ile sesi test edeceğim. sonuçları haftaya yazarım.

Edit 17/02/2021

Malumunuz ses sistemimiz vasatın biraz altında. Yukarıda yazdıklarıma ek olarak Focal hoparlörleri taktık fakat ses kalitesi artmasına rağmen performans beklentimin çok çok altında kaldı. Aslında hoparlörleri dışarıda bir kenwood yada pionerr cihaza taktığınızda ses müthiş. Neyse bende yukarıda bahsettiğim amfilerden Vibe ı aldım (yaklaşık 900 tl splhifi, özen, öztürk) amfi geldi kutusu kalitesi müthiş ama maalesef soket uyumsuzluğu var. Amfi gelince usta bir hifi ci ile soket uyumuna baktık. Cihazın bulunduğu yere ulaşmak için, gaz pedalının oradaki kapakçıktaki 1. vida sökülüyor. üçgen parçayı çıkarttığınızda 2. ve 3. vida var sonrası klips ve kapılar gibi değil daha rahat, ek alete ihtiyaç olmadan rahatça çıkıyor. (aynısını yolcu bölmesi tarafı içinde yapmanızı öneririm.) ve ana multimedya ünitesi vitesin hemen önünde. bosch yapımı PSA RCC A1 / A2R model. İnternetten çok araştırdım çok beynelmilel bir model ama maalesef soket yapısı araçtan araca değişiyor. Resimleri ektedir. teyp ünitesinin arka iki kenarındaki yıldız allien vidaları sökerseniz öndeki gergedan boynuzu :) gibi çıkıntıyı yuvasından kurtarınca rahatça elinizde. ve soket çok garip ve piyasadaki neredeyse hiçbir amfi ile uyumlu değil. musway, vibe, pioneer, rocford fosgate vs. vs. Tabii ki kesme biçme yapmak istemediğim için "harness cable" denen soket ten sokete kablo araştırdım ama nafile. Splhifi den Özgür bey konunun uzmanı; bana Çin sitesinden bir link yolladı onu sipariş verdim bekleyeceğim. Aslında birçok araçta benzer olduğu için kendisi zaten bu kablodan topluca getirtecek ama malum çin yılbaşı tatili uzun o yüzden ben hemen sipariş ettim, kargo bedava 27 usd civarı) Kablo gelince birkaç pin yuvasının değişmesi gerekecekmiş, sağ olsun Özgür bey yardımcı olacak. Şimdi siz okurken yoruldunuz ama ben bunu günlerdir haftalardır araştırıyorum. bu arabada kaliteli müzik dinleyeceğim bir şekilde inşallah. kablo nisan başı gibi gelecek sonucu bildiririm.

Bu arada vites altı konsolun içi rahat birçok amfiyi rahat alır. Alt iki kenardan yumuşak polyuretan boru ile arka konsola hav andırmalar geçiyor rahatlıkla sök tak yapılabilir. Benim sağ taraftaki borunun tam takılmadığını kıvrık kaldığını görüp düzelttim. Uyumlu soket gelince sanırım kendim takacağım çünkü basit bir işlem.

Gelelim diğer konulara;

Arkadaşlar burada teknik bilgi ve deneyimlerden zira gereksiz çok paylaşım oluyor ve önemli konular güme gidiyor. İsim vermeden klavye şövalyesi arkadaşlara selam eder, boş zamanlarında en az bir spor dalı ile uğraşmalarını yada bir enstrümana merak salmalarını tavsiye ederim.

2020 1,5 Shine aracımı çok seviyorum ama tapmıyorum. Olumlu özellikleri zaten malum ama olumsuzluklarında konuşulurken birilerinin küfür yiyormuş gibi davranması akıl tutulması gibi geliyor bana. Zaten burada biz bizeyiz. Olumlu yanları bir kenarda tutarak!!!! bazı yaşadığım sıkıntıları bende paylaşayım ki konu hakkında çözüm sağlayan!! arkadaşlar yardımcı olsunlar.

Bence;

1. Dijital kadran tasarımı gerçekten kötü, bilgi az, yavaş ve çok kullanıcı dostu değil. Sonuçta yazılım seçenek çok daha fazla olmalı Peugeot dakiler bile daha hoş aynı ekipmanla!
    2. Şerit takip her ferinde düğme ile kapatılabiliyor. Stop ve start sonrası tekrar devrede iyi özellik ama bazen şehir içinde can sıkıcı olabiliyor. Arkadaşın 3008 de ayarlar kısımdan kalıcı iptal sağlanıyor.
    3. Geri vites kamerası çok çok geç devreye giriyor. Bu kadar yavaşını görmedim.
    4. Evet kapı üstünden içeri damlatıyor kapı açılınca (söylemeseniz kafamız rahat olacaktı şimdi hep dikkatimizi çekiyor :) )
    5. Tavan siyah ama herhangi problem yok 6 ay 6000km için.
    6. Hafızalı koltuk ve ayna bir lüks değil ihtiyaçtır. Çok istedim ama nappa lı araç sunamadılar kaç ay. Satamadıkları / satmadıkları opsiyon sunmaları garip bir durum!!!!
    7. Birde 2016 Skoda Superb Prestige den geçiş yaptım. C5A konforlu pratik ve hoş kullanımlı bir arama ama süper bir C segment aracı ama D değil. Daha kötü değil kesinlikle ama Bir D segment aracın konforundan daha farklı hissettiriyor.
    8. Birde 6 ay -6000 km %90 şehir içi (Kayseride çok yoğun trafik yoktur) yakıt ortalamamız 7lt dizel için. Bence yüksek çünkü performanslı kullanmıyorum. 1,4 tsi 3 arabamda benzinde 7 lt idi ortalamamız. Superb Dizelde 6,7 lt idi.

Ben Endüstri Mühendisiyim, işim verimlilik ve analiz. Fiyat performans olarak aracımız süper ama böyle bir forumu takip eden bir sürücü iseniz demek ki beklentileriniz hep daha ileride o yüzden sıkıntılar yapıcı bir şekilde !! dile gelmeli ki PSA Türkiye'den de inşallah azıcık akıllı arkadaşlar buraları takip eder de bu konularda gerekli bildirimleri yaparak, geliştirme sağlarlar.

Kablo için url: https://tr.aliexpress.com/item/4001249007745.html?srcSns=sns_WhatsApp&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=20067385245&tt=MG&aff_fsk=_m0I8Dp5&aff_platform=default&sk=_m0I8Dp5&aff_trace_key=1bf0d0e7686b43d6b61d6b91e25240e9-1613565590615-07656-_m0I8Dp5&shareId=20067385245&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=4f6a5d4bcd64493bb7387f5437b7cfc4

Tekerinize taş değmesin, kazasız belasız mutlu sürüşler dilerim.

lar.

Tekerinize taş değmesin, kazasız belasız mutlu sürüşler dilerim.

• ufuktana U kullanıcısına yanıt

Emeğinize sağlık. Demeden edemedim.

• ufuktana U kullanıcısına yanıt

Mevcut sistemin ses gücü 4x16 ,4x20 ve 4x22 diyenlere rastladım.Si bir rakam görebildinizmi? Teşekkürler...

Bence ölçüyü değiştirmeyin. Herhangi bir sorunda araç garanti dışı kalabiliyor.
    225/55R18 Michelin Pilot Alpin 5 alın rahat edin. Bi tık pahalı olabilir ama en iyi lastiktir.
    Ankara'da iseniz yardımcı olabilirim.
  • Burada bir arkadaş ses sistemi ile ilgili konu açıp tecrübelerini paylaşmış. Ses sisteminden menun olmayan,daha doğrusu hoperlör değişimi düşünenlerin okumasını tavsiye ederim.

http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?12257-Ses-Sistemi/page2

• Bugün konfor seti uygulamasına devam ettim. Vakit olmayınca kapi kapi yapıyorum.
    Resim olarakta paylaştım, on kapıda hoparlör yanını galiba unutmuşlar. Yarın grafikar a durumu bildireceğim, bakalım ne cevap verecekler.

• HakanGurol H kullanıcısına yanıt
    Siz yine şanslısınız ilk alanlarda o hoparlör üstündeki kaplama yok onlar hakkını aramadı ama siz arayın
  • Bardakligin içini veripte buraları vermemeleri ilginç. Unutmuşlar diye düşünüyorum.

Hocam bardaklığa falan yapıştırmayın üzerine bir şey döküldüğünde koku yapar, plastik kauçuk kalsın bir şey olursa 50 TL zaten Serviste
  • Yapıştırdım hocam, çok güçlü bir yapışkan değil ısteyince sökülebilir. Zaten neden verdiklerine de anlam veremedim. Hem bardaklık hem de yanındaki göz altı yumuşak malzeme, ses yapmaz. Verildi diye yapıştırdım

Merhaba,Ürün tasarım itibariyle bu şekilde, Ancak yakın zamanda ıo açık kalan kısım için ölçülendirme deneyeceğiz. Sizi not alıyorum, hazır olduğunda yollayalım.

Firmanın verdiği cevap, bekleyip göreceğiz

Zorlamadığınız müddetçe göndermezler hocam emin olun:)
  • fy57 F kullanıcısına yanıt

Hocam user manuel de 4 ohm da 21w +-%10 diyor. Ama ses 21w sesi değil gibi

• Klasik, durumu kurtaran cevap vermis. Ben de takipciyim ara ara sorarım diye cevap yazdım  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakanGurol -- 18 Şubat 2021; 5:36:28 >
  • Aracin rodaj suresi ne kadar, ilk kac km de basmamak lazim?

• 
Sayfa: önceki 512513514515516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.