Şimdi Ara

yeni c4 park sensörü sorunu hakkında!!! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
17.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Senceru

Bende sabırlı olmaktan yanayım ama nereye kadar hocam ?? Neyi bekliyoruz , neden bekliyoruz.. Neden çözemiyorlar günümüz teknolojisiyle ?? Anlamış değilim.. Bir mail hazırlayıp , toplu şekilde citroen'e ulaştırmalıyız derim ben. Bilmem siz nasıl düşünürsünüz ??

katılıyorum..ortak bi mail hazırlayıp gönderelim. bence sonuç alabiliriz..artı olarak M.T.A hocama katılıyorum maceraya gerek yok
  • Yeni C4 kulübü adlı başlıkta bir mail hazırladım son sayfada duruyor. Gönderebilirsiniz..
  • selamunaleyküm muhteremler internette öylesine dolaşıyordum ki bu c4 park sensörü olayını gördüm ve bundan muzdarip vatandaşları görünce şu olaya birde ben el atayım dedim ve biladerin 2011 c4 ü kurcaladım ne mi yaptım anlatayım öncelikle bir park sensörü aldım ve bağlantı olayına girdim bagaj kapağını açıp geri vites lambasına cihazı bağladım ve cihazı çalıştırdım tabiii ne olur ne olmaz diye tamponu delmeden biladere dedim sen bir süre böyle dolaş sorun çıkmazssa tamponları deleriz dedim cihaz çalışıyordu anccaak araba istop etmiş haldeydi aracı çalıştırınca olayın boyutu değişti cihaz sapıttı ve çalışmadı uzuuun araştırmalarım sonucunda şunu keşfettim şimdi herkez bilir cep telefon sinyallerini bertaraf etmek karıştırmak ve engellemek için bir cihaz vardır jammer deniyor heralde hani devlet büyükleri bunu kullanır ALLAH muhafaza suikast için şimdi bu c4 de de bu tarz bir zımbırtı var yani sen aracı çalıştırmadan elektrik devresindeki 12 volt tertemiz amma velakin aracı çalıştırınca bu dediğim zımbırtı devreye girip elektrik sistemini bir şekilde frekansını bozuyo yada şifreliyo ve böylece araca ilave şeyler bağlanmasını engelliyo ama sadece elektronik aletlerin çalışmasına izin vermiyo neyse bu kadar gevezelik yaptığım yeter şimdi park sensörü nasıl bağlanacak onu söyleyeyim ilk öncelikle park sensörünle beraber bir elektrikçi dükkanından basit elektronik olmayan 12 voltluk bir role alacaksınız bu role ne işe yarayacak roleyi geri vites kablosuna bağlayacaksınız asıl bu kısmı çok önemlidir çünkü geri vites elektriği dediğim gibi araç çalışınca şifreleniyor ama bu şifre veya frekans bozukluğu bu roleyi etkilemiyor çünkü elektronik değil bu rolenin bağlanmasının sebebi park sensörü vitesi geri attığınızda çalışsın diyedir. gelelim park sensörünün nereye bağlanacağına sigorta kutusunda temmiz tertemiz bir elektrik olan sigorta var oraya bağlayacaksınız ve sorun kökünden hallolacak ha bu arada araç beyni karışacak bozulacak garanti dışı kalacak gibi hurafelerde yapmayın hiiiç birşey olmaz hepsi hikaye maksat servis zamanı gelince taksın 3 kuruşluk malzemeyi bi dünya paraya taksın diye yapılmış bir olaydır bu biladerin arabada çatır çatır çalışıyo bir şey daha söyleyeyim bu foruma sırf buna cevap vereyim diye üye oldum ve bir daha gireceğimi zannetmem sakın ola arkadan çok bilmiş laubali tarzda yorumlar yapmayın hiç sevmiyorum ve bu yüzden bu tarz forumlara girmiyorum o bakımdan bu söylediğim olaya hassasiyet göstermenizi rica edeceğim saygı ve sevgilerimle hade bakkem c4 cüler 1 hafta sonra gircem bakcam foruma kaç kişi takmış merak ediyom
    heee bu arada dediğim olayın maliyeti bauhausta 60liraya türkçe sesli uyarı veren park sensörü
    her hangi bir elektrikçiden alacağınız role 15 lira bide elektrikçiye vereceğiniz 50 tl ile maliyet 125-tl dir vicdansızlık yapmayında elektrikçi çırağınada bi 5 lira bahşiş atın artık

• quote:

Orijinalden alıntı: turquasee

selamunaleyküm muhteremler internette öylesine dolaşıyordum ki bu c4 park sensörü olayını gördüm ve bundan muzdarip vatandaşları görünce şu olaya birde ben el atayım dedim ve biladerin 2011 c4 ü kurcaladım ne mi yaptım anlatayım öncelikle bir park sensörü aldım ve bağlantı olayına girdim bagaj kapağını açıp geri vites lambasına cihazı bağladım ve cihazı çalıştırdım tabiii ne olur ne olmaz diye tamponu delmeden biladere dedim sen bir süre böyle dolaş sorun çıkmazssa tamponları deleriz dedim cihaz çalışıyordu anccaak araba istop etmiş haldeydi aracı çalıştırınca olayın boyutu değişti cihaz sapıttı ve çalışmadı uzuuun araştırmalarım sonucunda şunu keşfettim şimdi herkez bilir cep telefon sinyallerini bertaraf etmek karıştırmak ve engellemek için bir cihaz vardır jammer deniyor heralde hani devlet büyükleri bunu kullanır ALLAH muhafaza suikast için şimdi bu c4 de de bu tarz bir zımbırtı var yani sen aracı çalıştırmadan elektrik devresindeki 12 volt tertemiz amma velakin aracı çalıştırınca bu dediğim zımbırtı devreye girip elektrik sistemini bir şekilde frekansını bozuyo yada şifreliyo ve böylece araca ilave şeyler bağlanmasını engelliyo ama sadece elektronik aletlerin çalışmasına izin vermiyo neyse bu kadar gevezelik yaptığım yeter şimdi park sensörü nasıl bağlanacak onu söyleyeyim ilk öncelikle park sensörünle beraber bir elektrikçi dükkanından basit elektronik olmayan 12 voltluk bir role alacaksınız bu role ne işe yarayacak roleyi geri vites kablosuna bağlayacaksınız asıl bu kısmı çok önemlidir çünkü geri vites elektriği dediğim gibi araç çalışınca şifreleniyor ama bu şifre veya frekans bozukluğu bu roleyi etkilemiyor çünkü elektronik değil bu rolenin bağlanmasının sebebi park sensörü vitesi geri attığınızda çalışsın diyedir. gelelim park sensörünün nereye bağlanacağına sigorta kutusunda temmiz tertemiz bir elektrik olan sigorta var oraya bağlayacaksınız ve sorun kökünden hallolacak ha bu arada araç beyni karışacak bozulacak garanti dışı kalacak gibi hurafelerde yapmayın hiiiç birşey olmaz hepsi hikaye maksat servis zamanı gelince taksın 3 kuruşluk malzemeyi bi dünya paraya taksın diye yapılmış bir olaydır bu biladerin arabada çatır çatır çalışıyo bir şey daha söyleyeyim bu foruma sırf buna cevap vereyim diye üye oldum ve bir daha gireceğimi zannetmem sakın ola arkadan çok bilmiş laubali tarzda yorumlar yapmayın hiç sevmiyorum ve bu yüzden bu tarz forumlara girmiyorum o bakımdan bu söylediğim olaya hassasiyet göstermenizi rica edeceğim saygı ve sevgilerimle hade bakkem c4 cüler 1 hafta sonra gircem bakcam foruma kaç kişi takmış merak ediyom
    heee bu arada dediğim olayın maliyeti bauhausta 60liraya türkçe sesli uyarı veren park sensörü
    her hangi bir elektrikçiden alacağınız role 15 lira bide elektrikçiye vereceğiniz 50 tl ile maliyet 125-tl dir vicdansızlık yapmayında elektrikçi çırağınada bi 5 lira bahşiş atın artık

aleyküm selam hocam..güzel açıklama ve bilgilendirme için teşekkür ederim..ben bukadar elektrik bilgisine sahip değilim ve normal koşullarla bağlanacağı zaman taktıracağım..yani bu riski göze alamam sıfır araç daha..ama riski düşünmez diğer arkadaşlar belki taktırabilir

• İlgililere duyurulur. Bugün bakım yaptırmak için aracımı servise götürdüm ve sizin için arkadaşlara sordum. Yeni C4'ler için bir arka park yardımcısı satışa sunulmuş. Servislerde 175 TL'ye takıyorlar. Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zingavella

İlgililere duyurulur. Bugün bakım yaptırmak için aracımı servise götürdüm ve sizin için arkadaşlara sordum. Yeni C4'ler için bir arka park yardımcısı satışa sunulmuş. Servislerde 175 TL'ye takıyorlar. Hayırlı olsun.

Dostum hangi servis adını verirsen makbule geçer.
    Sevgilerimle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.T.A

quote:

Orijinalden alıntı: Zingavella

İlgililere duyurulur. Bugün bakım yaptırmak için aracımı servise götürdüm ve sizin için arkadaşlara sordum. Yeni C4'ler için bir arka park yardımcısı satışa sunulmuş. Servislerde 175 TL'ye takıyorlar. Hayırlı olsun.

Dostum hangi servis adını verirsen makbule geçer.
    Sevgilerimle.

Yetkili servislerin hepsinde satılıyor.
  • Şimdi arkas oto sinan bey ile görüştüm sipariş vermişler 2 adet getirtip kendi araçlarına takıp deniyeceklermiş sonra müşteri araçlarına takmaya başlayacaklar fiyat ise 200-220 arası oluduğunu söylediler.
  • neymiş o park sensörü olayı ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.T.A

Şimdi arkas oto sinan bey ile görüştüm sipariş vermişler 2 adet getirtip kendi araçlarına takıp deniyeceklermiş sonra müşteri araçlarına takmaya başlayacaklar fiyat ise 200-220 arası oluduğunu söylediler.

Ekrandan görüntülü yardımı da var mı? Yoksa sadece sesli uyarı mı? Bilgi verirseniz çok makbule geçecek.
  • Arkadaşlar çok taze ve Güvenilir bir bilgi vereyim. Bugün Baylas'a çok sert bir mail attım. Geri döndüler arayan kişi bizzat Baylas görevlisi Yeni C4 lerin park sensörü sorununu çözmüşler bir süreden test ediyorlarmış testler olumlu sonuçlar vermiş ve bütün servislere bu park sensörünü göndermişler. Ancak LCD ekran desteği yok sadece sesli uyarısı var ve parça orjinal değil Baylas'ın bulduğu bir çözümmüş. LCD ekran destekli olması da mümkün değilmiş ileride olup olmayacağını da bilmiyorlar. Fiyatı işçilik hariç 177,00 TL imiş.

Alarm sistemini de sordum, sistem henüz ithal edilmemiş istek olursa ithal edilebilirmiş fiyatı 800,00 TL li rakamları buluyormuş orjinal parçaymış Fiyatı çok yüksek ama bence toptan ithal etmelerini bekleyip almak daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: et1972

Arkadaşlar çok taze ve Güvenilir bir bilgi vereyim. Bugün Baylas'a çok sert bir mail attım. Geri döndüler arayan kişi bizzat Baylas görevlisi Yeni C4 lerin park sensörü sorununu çözmüşler bir süreden test ediyorlarmış testler olumlu sonuçlar vermiş ve bütün servislere bu park sensörünü göndermişler. Ancak LCD ekran desteği yok sadece sesli uyarısı var ve parça orjinal değil Baylas'ın bulduğu bir çözümmüş. LCD ekran destekli olması da mümkün değilmiş ileride olup olmayacağını da bilmiyorlar. Fiyatı işçilik hariç 177,00 TL imiş.

Alarm sistemini de sordum, sistem henüz ithal edilmemiş istek olursa ithal edilebilirmiş fiyatı 800,00 TL li rakamları buluyormuş orjinal parçaymış Fiyatı çok yüksek ama bence toptan ithal etmelerini bekleyip almak daha mantıklı

ozaman bi ara servise uğramak lazımdır ki sorup bilgi alalım..ve makul mantıklı garantili ise 200 tl civarı taktırabiliriz..çok sağol arkadaşım

• Selamlar,

Bugün Arkas Otomotiv'de bahsi geçen park sensörünü taktırdım. Aracın kendi bilgi ekranına entegre değil ama ayrı bir ekranı var, en yakın engele mesafeyi ve en yakındaki engelin yerini gösteriyor. Aynı zamanda sesli uyarı da yapıyor. Ekran ışığı kokpitin geri kalanıyla uyumlu olacak şekilde turuncu. Anladığım kadarıyla şimdilik stoklarında 1 adet daha kalmış. Fiyatı KDV hariç 180 TL + 60 TL işçilik. KDV dahil toplam 280 TL. Yeni gelecek partinin maliyeti euro daki artış nedeniyle artabilirmiş. İlgilenen arkadaşlara duyrulur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadegrown1 -- 28 Temmuz 2011; 19:18:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadegrown1

Selamlar,

Bugün Arkas Otomotiv'de bahsi geçen park sensörünü taktırdım. Aracın kendi bilgi ekranına entegre değil ama ayrı bir ekranı var, en yakın engele mesafeyi ve en yakındaki engelin yerini gösteriyor. Aynı zamanda sesli uyarı da yapıyor. Ekran ışığı kokpitin geri kalanıyla uyumlu olacak şekilde turuncu. Anladığım kadarıyla şimdilik stoklarında 1 adet daha kalmış. Fiyatı KDV hariç 180 TL + 60 TL işçilik. KDV dahil toplam 280 TL. Yeni gelecek partinin maliyeti euro daki artış nedeniyle artabilirmiş. İlgilenen arkadaşlara duyrulur...

hocam senin aracın modeli ne?
  • 1.6 hdi MCP confort
  • merhaba arkdaşlar..

bnim aracaım 1.6hdi 112hp style paket..

araç style olduğu içi park sensörü yoktu adamlar direk hediye ettiler ve o gün içerisinde takıp aracı teslim ettiler ? umarım sorunnuz çözülür.
  • Arkadaşlar şu takılan park sensörlerinin fotolarını koymanız mümkün mü?bende taktıramyı düşünüyorum ama bir türlü karar veremedim.Anladığım kadarı ile ön konsola harici takılıyor.
  • arkadaşlar bu cevap hepinize. araca park sensörü taktırmak isteyenler sakın dışarıda taktırmayın.. bunun programla felan alakası yok.. sadece araç tamamen elektronik olmasından kaynaklanıyor. aracın geri vites beslemeleri bildiğimiz düz 12V değil. bu besleme beyinden geliyor ve sabit. yetkili bir servise giderseniz size nasıl bir yol izleyeceğinizi söylerler.. tşk.
  • arkadaşlar bugün ben de park sensörü taktırdım sonunda. biraz tuzluydu ama napalım. 345 tl 6 taksite mal oldu..markasını hatırlamıyorum şuan ve kutusunda c4 etiketi vardı yani sadece c4 için geldiğini söylediler..sesli ve görüntülü ikazı var( kendi ekranı var )
  • selamlar,
    bende park sensörü mağduruyum. mağdur derken araç alırken confort plus beklerken style paketi veriverdiler bu var diye :)
    ben aracı aldığımda confort sanıyordum ne yalan söyleyim. benimle ilgilenen satış temsilcisi işten ayrılınca beinle ilgilenen ve bilgi veren kimse olmadı. daha doğrusu geç ilgilendiler.
    neyse, ankara otosayda (şaşmaz kavşağı) park sensörü takılmaya başlandı. geçen gün motordan acayip sesler geldi. arabayı kenara çekip motoru durdurdum. servisi aradım. sesi duymadan bişey yapamayız dediler. tekrar çalıştırmamı istediler. çalıştırdım ses kesildi.
    servise getirin bi bakalım dediler gittim bişey bulamadılar. allah hayırlara getirsin :).
    sonra bu sensör işini konuştuk Ahmet usta var orda saolsun ilgileniyor.
    beyne takamıyorlar.yani orjinal gibi düşünmesin zaten foto da açık seçik görünüyor. harici takıyorlar.
    işçilik güzel. bu foto başka bir araca ait. bende 2-3 gün sonra taktıracağım.
    fiyat toplam 300 tl.

yeni c4 park sensörü sorunu hakkında!!!

yeni c4 park sensörü sorunu hakkında!!!

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.