Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (373. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.579
Cevap
83
Favori
1.033.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç motoru ilk çalıştırdığımda motor soğukken titreme yapıyordu yani dikkat edince böyle bir titreşim hissediyordum koltuktayken aldırış etmiyordum motor soğuk ondandır diye.. dün motor sıcakken üstelik bi 200km yol gitmişken yine rolantide çalışırken aynı hissi verdi.. neden yapıyor olabilir acaba bu olayı.. birde geçen gün ön sağ lastikte balon meydana gelmiş lastikler good year hiç böyle bir şey başınıza geldi mi? gittim bayiye adam bırakacaksınız ben göndericem lastiği 1 hafta 10 gün içinde haber çıkar diyor.. istetme de küçük ince biliyorsunuz ki 1 hafta boyunca o kullanılmaz max hız limiti de 80km ne yapmak gerekir sizce?
  • yeni C-max benzinli (1.6 trend) LPG uyumu nasıldır acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: allornone

Arkadaslar bu yigilma dediginiz olay araci gaz vermeden kaldirinca once kendi kendine gaz verip sonra bir anda gazi kesmesi ile olusan silkeleme veya one kapaklanma mi?
    Bu sorunu gercekten yazilimla cozen var mi?

hocam yazilim öncesi bendeki sorun aynı tarif ettiğiniz gibiydi, ama yazılım sonrası düzeldi gerçekten şaşırtıcı, ama şuna dikkat ettim bugün, 1.viteste giderken gazı bırakınca el freni çekmiş gibi öne kapaklanma oluyorya, şimdi ise araç tork devrini muhafaza ediyor bu yüzden kapaklanma olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: delimavii67

valla ben bu yazılım işini çözemedim arkadaş, bunlar farklı yazalım falanmı atıyor, oysaki sizinle benim aracıma yapılan işlem aynı işlem, siz anlık tüketim arttı diyorsunuz bende azaldı, benim performans oldukça iyi siz fark göremiyorsunuz, ama bende aşırı bir yığılma vardı şimdi o yığılma olmadığı için kalşkışlarda falan acayip farketti, şahlandı derken onu demek istedim, çok atak oldu, hiç 1. ve 2. viteste gitmek istemezken şimdi keyif alıyorum

İyi akşamlar dostum, senin araca yapılan yazılım yüklemesi en doğru olanı. Çünkü ben de yaklaşık 1 ay önce yazılım yüklettim. Zaten Yazılım öyle hadi yükleyelim ile olmuyor. Servisteki usta önce bilgisayara bağlayıp ön camdaki numarayı giriyor. Araca özel güncelleme varsa bilgisayar uyarıyor. Bence doğru olan da bu.
    dediğin gibi araçtaki hantallık hemen hemen ortadan kalktı. eeprom no değişmedi. çünkü yüklenen yazılım motoru kontrol eden yazılımdır.
    herkese hayırlı sürüşler dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: gHost.

Araç motoru ilk çalıştırdığımda motor soğukken titreme yapıyordu yani dikkat edince böyle bir titreşim hissediyordum koltuktayken aldırış etmiyordum motor soğuk ondandır diye.. dün motor sıcakken üstelik bi 200km yol gitmişken yine rolantide çalışırken aynı hissi verdi.. neden yapıyor olabilir acaba bu olayı.. birde geçen gün ön sağ lastikte balon meydana gelmiş lastikler good year hiç böyle bir şey başınıza geldi mi? gittim bayiye adam bırakacaksınız ben göndericem lastiği 1 hafta 10 gün içinde haber çıkar diyor.. istetme de küçük ince biliyorsunuz ki 1 hafta boyunca o kullanılmaz max hız limiti de 80km ne yapmak gerekir sizce?

Kış lastiği zorunlu olacak deniyor.Bende almayı düşünüyorum.Kış lastiğiniz yoksa alıp diğer lastikler gelene kadar idare edersiniz.Forumlarda Petlas öneriliyor.Alacağız bu gidişle nasıl olsa.
    200 km gittikten sonra rölantide titreme yapıyorsa kullandığınız yakıttan olabilir.Bence opet veya shell den yakıt alıp tekrar deneyin.Problem devam ediyorsa servise gidin bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: sasmaz66

Kış lastiği zorunlu olacak deniyor.Bende almayı düşünüyorum.Kış lastiğiniz yoksa alıp diğer lastikler gelene kadar idare edersiniz.Forumlarda Petlas öneriliyor.Alacağız bu gidişle nasıl olsa.
    200 km gittikten sonra rölantide titreme yapıyorsa kullandığınız yakıttan olabilir.Bence opet veya shell den yakıt alıp tekrar deneyin.Problem devam ediyorsa servise gidin bence.

Bakacağız artık lastik durumuna.. Petrol ofisinden alıyoruz yakıtı gayette memnunuz aslında performansı ve menzili iyi bu yakıtın ama birde dediğiniz gibi yapalım olmadı.. çok teşekkürler, keyifli forumlar dilerim.
  • quote:

quote:

Araç motoru ilk çalıştırdığımda motor soğukken titreme yapıyordu yani dikkat edince böyle bir titreşim hissediyordum koltuktayken aldırış etmiyordum motor soğuk ondandır diye.. dün motor sıcakken üstelik bi 200km yol gitmişken yine rolantide çalışırken aynı hissi verdi.. neden yapıyor olabilir acaba bu olayı.. birde geçen gün ön sağ lastikte balon meydana gelmiş lastikler good year hiç böyle bir şey başınıza geldi mi? gittim bayiye adam bırakacaksınız ben göndericem lastiği 1 hafta 10 gün içinde haber çıkar diyor.. istetme de küçük ince biliyorsunuz ki 1 hafta boyunca o kullanılmaz max hız limiti de 80km ne yapmak gerekir sizce?

KIŞ LASTİĞİ zorunluluğu bu yıl sadece TICARI araçlarda geçerli olacak.

Gelecek yıl ise tüm araçlarda zorunlu olacak.

Sonuç olarak bu kışı eğer güvenliğimizi tehlikeye atmayacak ise kış lastiksiz geçirebiliriz.

Ben IZMIR'de ikamet ettiğim için bu sene almayacağım; gelecek sene ise PETLAS düşünüyorum.

İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

quote:

Sonuç olarak bu kışı eğer güvenliğimizi tehlikeye atmayacak ise kış lastiksiz geçirebiliriz.

Ben IZMIR'de ikamet ettiğim için bu sene almayacağım; gelecek sene ise PETLAS düşünüyorum.

İyi forumlar...

Kış Lastiğinin özel araçlara zorunlu tutulması (Bakanın açıklamasına göre) ileriki yıllarda olacakmış. Yani seneye zorunlu olacak diye bir açıklama henüz yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: exper26

quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

quote:

İyi forumlar...

Kış Lastiğinin özel araçlara zorunlu tutulması (Bakanın açıklamasına göre) ileriki yıllarda olacakmış. Yani seneye zorunlu olacak diye bir açıklama henüz yok.

İnşallah dediğiniz gibi olur.

Ben aldığım belli duyumlara göre konuşuyorum.

İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

quote:

valla ben bu yazılım işini çözemedim arkadaş, bunlar farklı yazalım falanmı atıyor, oysaki sizinle benim aracıma yapılan işlem aynı işlem, siz anlık tüketim arttı diyorsunuz bende azaldı, benim performans oldukça iyi siz fark göremiyorsunuz, ama bende aşırı bir yığılma vardı şimdi o yığılma olmadığı için kalşkışlarda falan acayip farketti, şahlandı derken onu demek istedim, çok atak oldu, hiç 1. ve 2. viteste gitmek istemezken şimdi keyif alıyorum

İyi akşamlar dostum, senin araca yapılan yazılım yüklemesi en doğru olanı. Çünkü ben de yaklaşık 1 ay önce yazılım yüklettim. Zaten Yazılım öyle hadi yükleyelim ile olmuyor. Servisteki usta önce bilgisayara bağlayıp ön camdaki numarayı giriyor. Araca özel güncelleme varsa bilgisayar uyarıyor. Bence doğru olan da bu.
    dediğin gibi araçtaki hantallık hemen hemen ortadan kalktı. eeprom no değişmedi. çünkü yüklenen yazılım motoru kontrol eden yazılımdır.

Siz hangi serviste yaptırdınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu yazilim isi icin ankarada onerisi olan kimse var mi? benim bulundugum yerdeki ford servisine guvenim yok sirf bunun icin ankaraya gidecegim. yaptiran varsa servis danismani ya da usta ismi verebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: allornone

quote:

quote:

Siz hangi serviste yaptırdınız?

Hatay - Antakya Ford Ovalı

• merhaba benim 2012 cmax da gaz yememe sorunu var ilk 6000km iken servise gitti yazılım guncellediler(7 ayda)
    8000de tekrarladı 9 ayda şimdi arac 12000de yıne aynı sorun var bosurunu yaşıyan başka arkadaşlar varmı ? 3kez servise gıdecegım ama bunun bır nedenı olmalı
  • Mart 2011 TİTANYUM Benzinli C-MAX'ımı Ağustos 2012 de Afyonda Bakım için Servise götürdüm. Orada Yeni versiyon yüklemelerini söyledim.
    Cihazı bağladılar. Güncelleme yapılacağını söylediler. Güncellendiğini söylediler.
    Az önce Versiyona baktım EEPROM 16.01 Yazıyor.
    Benzinli ile Dizel versiyonları farklı mı? acaba
    Aranızda benzinli kullananlar varsa ve yeni versiyon benzinlide son versiyon nedir.
    Son güncelleme yaptıran varsa lütfen yazarsa sevinirim.
    Ayrıca bu hafta UŞAK Ford servisine gittim. Yeni versiyon varsa yükleyin dedim.
    Onlarda bu konuyu tam olarak bilmiyorlar. Güncelleme yapmak sakıncalı diyorlar.
    Yok efendim bize FORD dan CD gelmesi gerekir diyorlar. Yeni CD gelmedi diyorlar.
    Kısacası bu konuda pek bilgi sahibi değiller.
    Zonguldak Ereğliden Versiyon yenileyen arkadaştan ricam olacak.
    Müsait bir zamanda servise Benzinli C-MAX son versiyonun ne olduğunu sorarsa çok sevineceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: migokce

bu yazilim isi icin ankarada onerisi olan kimse var mi? benim bulundugum yerdeki ford servisine guvenim yok sirf bunun icin ankaraya gidecegim. yaptiran varsa servis danismani ya da usta ismi verebilir misiniz?

Ankarada TAN otoya gidebilirsiniz. Ben güncellemeyi orada yaptırmıştım.Ancak, motor güncellemesinden sonra gösterge güncellemesini de kontrol ettirmeyi unutmayın.
  • Opet world kartı geçen ay kullanmaya başladım.Opetin sitesinden 300tl'lik yakıt aldım karta 315 tl parapuan yüklendi yani %5 karı oldu.Bu parapuanları yakıt alırken kullanıyorum.Extre geldi başka herhangi bir kazanç görünmüyor.Arkadaşlar %6- %8 gibi rakamlar telaffuz ediyordu.%5'de iyi ama varsa bilmediğimiz bir yönü öğrenelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ank64

Mart 2011 TİTANYUM Benzinli C-MAX'ımı Ağustos 2012 de Afyonda Bakım için Servise götürdüm. Orada Yeni versiyon yüklemelerini söyledim.
    Cihazı bağladılar. Güncelleme yapılacağını söylediler. Güncellendiğini söylediler.
    Az önce Versiyona baktım EEPROM 16.01 Yazıyor.
    Benzinli ile Dizel versiyonları farklı mı? acaba
    Aranızda benzinli kullananlar varsa ve yeni versiyon benzinlide son versiyon nedir.
    Son güncelleme yaptıran varsa lütfen yazarsa sevinirim.
    Ayrıca bu hafta UŞAK Ford servisine gittim. Yeni versiyon varsa yükleyin dedim.
    Onlarda bu konuyu tam olarak bilmiyorlar. Güncelleme yapmak sakıncalı diyorlar.
    Yok efendim bize FORD dan CD gelmesi gerekir diyorlar. Yeni CD gelmedi diyorlar.
    Kısacası bu konuda pek bilgi sahibi değiller.
    Zonguldak Ereğliden Versiyon yenileyen arkadaştan ricam olacak.
    Müsait bir zamanda servise Benzinli C-MAX son versiyonun ne olduğunu sorarsa çok sevineceğim.

cd olayı hikaye hocam. Adamlar laptap ı alıyor .kablosuz interneti açıyor. aracın şase numarasını fordun internet servis sayfalarından biryere giriyor. Sonra sistem denetlenip güncellemeler varsa güncellemeleri yapıyor. Uşak servisi işi bilmediğinden böyle yapmış. Birde Antalya otokoç ta kablosus ağ baya hızlı, zannedersem bu yazılım yükleme işleri için biraz hızlı kullanıyorlar, gerçi müaşteri -servis farklı ama müşterilerinki bile baya hızlıysa servisi siz tahmin edin.

• Merhabalar...

https://www.etis.ford.com/ sitesine üye olup araç vın numaranız ile aracınız hakkında çeşitli bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Araç yazılımı bölümünde bazı maddelerin yanında güncellemelerden bahsedilmiş.

Kendi aracımın "Araç Yazılım" sayfasını paylaşıyorum. (EEPROM: 20.202 ve hiçbir güncelleme yapılmadı) ETIS'den güncellemelere bakabiliyor muyuz bilemiyorum, ama özellikle güncelleme yapan arkadaşlar kendi bilgilerini paylaşırlarsa ve eğer bir fark varsa bu farkı görüp servislere gösterebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyakut -- 14 Kasım 2012; 10:59:23 >

• quote:

quote:

eyvallah dostum, evet hantallık ortadan kalktı ama bir arkadaşın dediği gibi birde gösterge güncellemesi varmış onu yapmadılar yada unuttular diyeyim, zira araç kalkışlarda anlık tüketim olarak 50 55 litre gösteriyor.
    dün ankara seyahatim oldu, toplamda 480 km yaptım yola çıkmadan önce tüm bilgileri sıfırladım sonuç ise ortalama tüketim 6.1, ortalama hız 73. bu tüketim bana biraz yüksek geldi sanki, zira bu km nin sadece 30 km si şehir içi, diğer hep otoban. araçta toplam 5 yetişkin yolculuk yaptık ortalama 120-130 hızlarda gittim arasıra 160 ta olduğu oldu. yinede 6.1 ortalama yüksek geldi, sizce nasıl?

• yol, trafik ve coğrafik koşullara göre değişkenlik gösterse de söylediğiniz hızlar için ortalama 6.1lt çok değil gibi.
  • 
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.