Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (308. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.579
Cevap
83
Favori
1.036.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2011 Model C-Max TDCI aracımı ilk yıl bakımına götürecem.
    Fiyatlar nedir,bakımda neler yapılıyor.
    Bilgi verebilecek arkadaş varmıdır acaba.
  • Yeni yazılımdan memnun olmayan var mı?
    Yüklemek isterlerse yükletelim mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 15000 bakımı geldi neler yapıyorrlar ve fiyat hakkında bilgisi olan var mı? Bir de Karadeniz Ereğli ( Zonguldak ) servisine gitmek zorundayım deneyim ve görüşlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.
    Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Albundy32

Emosi,
    Benim aracimin on kapilarindan da bahsettigin ayni gicirti tikirti sesleri geliyordu, oldukça sinir bozucuydu, özellikle araba esnediğinde sesler oldukça şiddetliydi, henüz 204. Kmdeyken servise goturdum, kapı fitillerine ozel bir jel sürüp gönderdiler. İlk 3 gün ses kayboldu sonra tekrar başladi, bu sefer 4 kapida da ses vardi. Aracim 900 kmdeyken tekrar bir başka servise gittim bu defa tam 4 gün serviste kaldi, kapi ayarlari ile oynayip daha sıkı kapanmasini saglamışlar bir de bir başka krem kullanmışlar kapı fitillerine, soylediklerine göre o kremin gelmesi uzun sürmüş. Simdi uzerinden 2 hafta gecti. Km 2000 oldu hic ses kalmadi. Eger istanbuldaysan yapan servisi soyliyim sana... Benim onceki arabam 2012 citroen c5 idi, onu sirf kapilardan gelen tikirtidan dolayi sattim citroen gideremiyor mesela bu problemi...

Albundy32

Bende onceki aracim kapi ve sunrooftan ses gelmesi problemi nedeniyle satip cmax aldim,
    Ses kapi fitillerinden gelse cami cok azda acilinca ses kesilirmi.
    Istanbulda hangi servise goturmustunuz acaba...

• quote:

Orijinalden alıntı: maivuslat

haklısın 1 yıl kullanıor olduğum i.çin ücret aldılar saçma geldi ama öteki lastik bayileri de o şekilde işlem yapıormuş.

...ticaret ve sanayii müdürlüklerindeki tüketici hakları hakemliğine baş vurursanız paranızı geri alabilirsiniz sanırım,danışmanızda fayda var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guardian

Selamlar
    2011 Model C-Max TDCI aracımı ilk yıl bakımına götürecem.
    Fiyatlar nedir,bakımda neler yapılıyor.
    Bilgi verebilecek arkadaş varmıdır acaba.

Selam,
    bakımda yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi değişir. ayrıca sizin şikayetleriniz varsa onlarla da ilgilenirler. mazot filtresinin değişmesine gerek yok. ben bir ay önce bakım yaptırdım kampanya vardı hava filtresi hediye ettiler. sormanızda fayda var. ben filtreleri daha önceden aldığımdan tam fiyatı söyleyemeyeceğim ama yaklaşık 250 TL civarı olabilir.
    saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emosi

quote:

Emosi,
    Benim aracimin on kapilarindan da bahsettigin ayni gicirti tikirti sesleri geliyordu, oldukça sinir bozucuydu, özellikle araba esnediğinde sesler oldukça şiddetliydi, henüz 204. Kmdeyken servise goturdum, kapı fitillerine ozel bir jel sürüp gönderdiler. İlk 3 gün ses kayboldu sonra tekrar başladi, bu sefer 4 kapida da ses vardi. Aracim 900 kmdeyken tekrar bir başka servise gittim bu defa tam 4 gün serviste kaldi, kapi ayarlari ile oynayip daha sıkı kapanmasini saglamışlar bir de bir başka krem kullanmışlar kapı fitillerine, soylediklerine göre o kremin gelmesi uzun sürmüş. Simdi uzerinden 2 hafta gecti. Km 2000 oldu hic ses kalmadi. Eger istanbuldaysan yapan servisi soyliyim sana... Benim onceki arabam 2012 citroen c5 idi, onu sirf kapilardan gelen tikirtidan dolayi sattim citroen gideremiyor mesela bu problemi...

Albundy32

Bende onceki aracim kapi ve sunrooftan ses gelmesi problemi nedeniyle satip cmax aldim,
    Ses kapi fitillerinden gelse cami cok azda acilinca ses kesilirmi.
    Istanbulda hangi servise goturmustunuz acaba...

Cam acilinca bende de kayboluyordu bu ses. İzahi cok kolay degil haklisin, acaba disarisinin gurultusunden mi duymuyoruz bilmiyorum...
    Servis Gerçek Oto, Maçka parkının hemen yanında...

• quote:

Orijinalden alıntı: drersin

Herkese merhaba,
    Aracımı geçen hafta teslim aldım (C-MAX, 1,6 TDCİ, Titanium, X paketsiz, OP, Aytozu gri ). Teslim aldıktan sonra aracı İstanbul-Ankara, Ankara İstanbul arasında kullandım. 1 depo akaryakıt ile 950 km yol katettim (Hız 100-110, genelde cruise control açık ). Yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 5,3 lt olarak gösterdi. İlk 950 km için sanırım iyi bir değer.
    Aracın yol tutuşu oldukça başarılı ve virajlarda vermiş olduğu güven çok iyi.
    Aracın EEPROM versiyonu 22.02
    Telefonu bluetooth ile araca bağladıktan sonra, telefonun rehberinde yer alan tüm isimler sesli arama komutuyla aranabiliyor (İsim ve numarayı araca kaydetmeden). Ayrıca telefonda (İPhone 4) ve İPod’ta yer alan müzik dosyaları direksiyon üzerinde yer alan tuşlar aracılığıyla değiştirilebiliyor.
    Otomatik park sisteminin kullanımı çok pratik ve oldukça başarılı. Manuel parketmekte zorlanacağım yerlere kolaylıkla parkedebiliyor.
    Sol kapıdan tıkırtı şeklinde sanırım plastikten kaynaklanan rahatsız edici olmayan az bir ses gelmeye başladı. Aracı aldığımın ertesi haftasında böyle bir ses gelmesini beklemiyordum. Forumda benzer ses problemi yaşayan arkadaşlarda olmuştu. Aracı şimdilik servise götürmeyi düşünmüyorum.
    Bagaj havuzunu bu forumda hakkında olumlu yorumlar yapılan “YPS plast”tan aldım. Sipariş verdikten 1 gün sonra elime ulaştı ve bagaja %100 uydu. Almayı düşünen arkadaşlara tavsiye edebilirim.
    Herkese kazasız, belasız sürüşler dilerim…

Hocam gazını yedim ve bugün yps plasttan bagaj havuzu siparişimi verdim beğenmezsem başına ekşirim artık :p

• Kapıdan gelen seslerden muzdarip olan arkadaşlar.Yani camı açtıklarında sesin kesilmesinin sebebi o seslerin kapıdan gelmeyişi.Nerden mi geliyor
    kapı üzerindeki kadifenin tozlanmasından geliyor camı hafif araladınmı cam motoru kapıyı milim seviyesinde gevşetiyor kapattıgında kasıyor bu bilgi
    işiğında bir daha camı açıp kapatın ne olduğunu anlayacaksınız.Şimdi Çözüm kısmına gelelim o kadife kısım toz topladımmı o sesleri yapacak
    sizde elbise fırçasından biraz daha sert bir fırça ile düzenli olarak temizleyip hava tutarsanız sorunlarınız çözülür.Bu bilgi için iki defa servise gidip
    saatlerimi verdim 3-4 ay arayla würth marka fitil yenileme sipreyi ile fitilleri tazeleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drfatihduz

quote:

Herkese merhaba,
    Aracımı geçen hafta teslim aldım (C-MAX, 1,6 TDCİ, Titanium, X paketsiz, OP, Aytozu gri ). Teslim aldıktan sonra aracı İstanbul-Ankara, Ankara İstanbul arasında kullandım. 1 depo akaryakıt ile 950 km yol katettim (Hız 100-110, genelde cruise control açık ). Yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 5,3 lt olarak gösterdi. İlk 950 km için sanırım iyi bir değer.
    Telefonu bluetooth ile araca bağladıktan sonra, telefonun rehberinde yer alan tüm isimler sesli arama komutuyla aranabiliyor (İsim ve numarayı araca kaydetmeden). Ayrıca telefonda (İPhone 4) ve İPod’ta yer alan müzik dosyaları direksiyon üzerinde yer alan tuşlar aracılığıyla değiştirilebiliyor.
    Otomatik park sisteminin kullanımı çok pratik ve oldukça başarılı. Manuel parketmekte zorlanacağım yerlere kolaylıkla parkedebiliyor.
    Sol kapıdan tıkırtı şeklinde sanırım plastikten kaynaklanan rahatsız edici olmayan az bir ses gelmeye başladı. Aracı aldığımın ertesi haftasında böyle bir ses gelmesini beklemiyordum. Forumda benzer ses problemi yaşayan arkadaşlarda olmuştu. Aracı şimdilik servise götürmeyi düşünmüyorum.
    Bagaj havuzunu bu forumda hakkında olumlu yorumlar yapılan “YPS plast”tan aldım. Sipariş verdikten 1 gün sonra elime ulaştı ve bagaja %100 uydu. Almayı düşünen arkadaşlara tavsiye edebilirim.

Hocam gazını yedim ve bugün yps plasttan bagaj havuzu siparişimi verdim beğenmezsem başına ekşirim artık :p

Ben de dün teslim aldım yps'den bagaj havuzunu. Merak etmeyin memnun kalırsınız... :)

• quote:

Orijinalden alıntı: sacan

Kapıdan gelen seslerden muzdarip olan arkadaşlar.Yani camı açtıklarında sesin kesilmesinin sebebi o seslerin kapıdan gelmeyişi.Nerden mi geliyor
    kapı üzerindeki kadifenin tozlanmasından geliyor camı hafif araladınmı cam motoru kapıyı milim seviyesinde gevşetiyor kapattıgında kasıyor bu bilgi
    işiğında bir daha camı açıp kapatın ne olduğunu anlayacaksınız.Şimdi Çözüm kısmına gelelim o kadife kısım toz topladımmı o sesleri yapacak
    sizde elbise fırçasından biraz daha sert bir fırça ile düzenli olarak temizleyip hava tutarsanız sorunlarınız çözülür.Bu bilgi için iki defa servise gidip
    saatlerimi verdim 3-4 ay arayla würth marka fitil yenileme sipreyi ile fitilleri tazeleyin.

Çok haklısınız. Dün aracımı yikattiktan sonra ses kesildi. Aracımıza temiz bakmak gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: drfatihduz

quote:

Herkese merhaba,

Umarım siz de memnun kalırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: sacan

Kapıdan gelen seslerden muzdarip olan arkadaşlar.Yani camı açtıklarında sesin kesilmesinin sebebi o seslerin kapıdan gelmeyişi.Nerden mi geliyor

Bahsetmiş olduğunuz sprey "wurth lastik bakim ve tazeleme spreyi" mi?

• Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim
  • quote:

Emosi,

eski bir citroen C5 sürücüsü olarak ben size bir kaç soru sormak istiyorum. C5 den sonra neden C Max, aynı segmentin arabaları değiller, C5 den sonra C Max de ne gibi farklılıklar hissettiniz, Benim C5 2009 modeldi(yeni kasa) araç uzun yolda çok rahattı ancak şehiriçinde ve oturduğum sitede manevra yapmak sorun oluyordu, rolantide(anlık) yakıt sarfiyatı göstermediği için yakıt şehir içinde uygun gözüküyordu,( tabiki aldatmaca) Ancak en büyük fark bence; C Max in süspansiyonu çok sert. Neredeyse amortisör yok gibi, bu da araç içinde kasislerde çok rahatsız ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecura

bugun arabayı teslim aldım ...cok sukur araba mukemmel içerideki kırmızı led ler cok yakısmıs arabaya acıkcası astra sonrası bana devrim gibi geldi

güle güle kullanın kaça aldınınz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurboy

Arkadaşlar ben de bugün buz beyazı txp otoparklı c-max imi aldım. Malatyada yaşıyorum. Kırşehirden almıştım bugün aracı malatyaya getirdim. 550km de ortalama 5.4 yaktı ama sürekli yokuş tırmanıyorsunuz batıdan doğuya giderken bir de yollar çok bozuk hep çalışma var sürekli 2. vites sanırım normal bu değerler. Ayrıca sürüşü çok keyifli bir araç herkese selamlar saygılar...

hayırlı olsun kaça aldınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pascalnouma39

quote:

Orijinalden alıntı: onurboy

Arkadaşlar ben de bugün buz beyazı txp otoparklı c-max imi aldım. Malatyada yaşıyorum. Kırşehirden almıştım bugün aracı malatyaya getirdim. 550km de ortalama 5.4 yaktı ama sürekli yokuş tırmanıyorsunuz batıdan doğuya giderken bir de yollar çok bozuk hep çalışma var sürekli 2. vites sanırım normal bu değerler. Ayrıca sürüşü çok keyifli bir araç herkese selamlar saygılar...

hayırlı olsun kaça aldınız acaba?

peşin 61.000TL'ye aldım...
  • Bagaj havuzu tam uyumlu, sipariş teslim hızı inanılmaz siparişi verdikten 26 saat sonra elime geçti, bagajda devamlı tekerlekleri pis bir puset olduğunu hesaba katarsak sanırım çok işimi görecek.
  • Dostlar bu otm.park esnasında park yerini buluyor, ancak sonra ileri sürün diyor.sonrada istediğin kadar sur park etmiyor.Bunu 10 seferin 4 ünde yapıyor.

Ayrıca dügmeden çalıştırırken düğmeye basıyorum ancak araç ilk seferinde çalışmıyor.Bunuda 5 seferde 1 yapıyor diyebilirim.

Var mı bunları yaşayan?

Bu arada hayırlı ramazanlar.

• 
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.