Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (219. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.579
Cevap
83
Favori
1.036.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: e.ercu

quote:

Orijinalden alıntı: bege

Bu arada ruzgarda arac yol tutusunda zorlaniyor.dikkatli gitmek lazim firtina veya asiri ruzgarda.yuksek olmasinin en buyuk dezavantaji bence.sanirim ford focusun ruzgarda yol tutusu daha iyidir alcak oldugu icin..

focus yeni modeliyle rüzğar direnci en az araç C seğmentinde karşı rüzğar sorun olmuyor ama yan rüzğarda 100 den sonra riskli ben bir denememde 180 ile viyadüğe girdim nerdeyse diğer şeride geçtim rüzğarlı havalarda dikkat etmek lazımama şuda var yüksek ama bir okadarda ağır bir araç

Arkadaşlar; bütün araçlar rüzgarın kuvvetine ve hızınıza bağlı olarak yan rüzgarlardan etkilenir. Yüksek veya alçak araç olması farketmez. Özellikle viyadük girişlerinde havaalanlarında olduğu gibi rüzgarın hızını gösteren rüzgar güllerini ifade eden trafik işaretleri vardır. Bu işareti gördüğünüz anda ayağınızı gazdan kesmenizi tavsiye ederim. Kesmezseniz, tıpkı bir planör gibi havalandığınızı, o anda ne frenin ne de başka bir şeyin işe yaramadığını farkedersiniz. Ben G.Antep-Adana otobanında koskoca kamyonların viyadüğün ortasında devrildiklerini gördüm.
    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

• ya arkadaşlar bu navigasyon olayını nasıl çözeceğiz bilgisi olan var mı?
    ön cam özelmiş ve navigasyon cihazları araç içinde çalışmıyor yada olağanüstü zorlanıyormuş bağlantıda kopmalar yaşanıyormuş
    hiç alıp kullanan var mı?
    sol öndeki küçük cama montelesek olur herhalde oradaki cam öndeki ile aynı değil ancak oradada şarjı falan zor olur yoksa pozisyonu şoför için çok iyi olur
    ha benim ev garajlı.kumandasına basıyorum garaj açılsın diye ön cama doğru tutup basarsam açılmıyor bahsettiğim sol ön cama doğru tutup basıyorum hemen açılıyor
    frekansları falan kesiyor galiba kullanılan malzeme yada ısıtmalı olması mı zora sokuyor bilemedim
    ancak navigasyon kullanabilmemiz lazım 60 bin liralık arabamızda
    hayır opsiyonel olasark sunsa adam gişbi ford alacam belki
    sony ekranında kocaman navi ne kadar güzel olurdu
    bu cihazlar üç aşağı beş yukarı 150-450 tl civarı sen yap 750 ekleteyeim bende değil mi ama
    nasılsa krediş taksitlere bölünüyor ayrıca navi ile mi uğraşacağım deyip alırdım
    oda yok!!
    bu araçla yazları bol bol bilmediğimiz şehirlere geziler yapacağız ailecek ve navigasyon şart
    ne yapacağız bilmiyorum??

• quote:

Orijinalden alıntı: aob_hatay

ya arkadaşlar bu navigasyon olayını nasıl çözeceğiz bilgisi olan var mı?
    ön cam özelmiş ve navigasyon cihazları araç içinde çalışmıyor yada olağanüstü zorlanıyormuş bağlantıda kopmalar yaşanıyormuş
    sol öndeki küçük cama montelesek olur herhalde oradaki cam öndeki ile aynı değil ancak oradada şarjı falan zor olur yoksa pozisyonu şoför için çok iyi olur
    ha benim ev garajlı.kumandasına basıyorum garaj açılsın diye ön cama doğru tutup basarsam açılmıyor bahsettiğim sol ön cama doğru tutup basıyorum hemen açılıyor
    frekansları falan kesiyor galiba kullanılan malzeme yada ısıtmalı olması mı zora sokuyor bilemedim
    bu cihazlar üç aşağı beş yukarı 150-450 tl civarı sen yap 750 ekleteyeim bende değil mi ama
    nasılsa krediş taksitlere bölünüyor ayrıca navi ile mi uğraşacağım deyip alırdım
    oda yok!!
    bu araçla yazları bol bol bilmediğimiz şehirlere geziler yapacağız ailecek ve navigasyon şart

Arkadaşım benim aracımda x paket yok. Dün itibariyle Navitech QX-B512 Primo 5" navigasyon aldım. Ekran büyüklüğü, kalitesi ve diğer özellikleri süper. Ancak henüz aracımda denemedim.Söylediğin sorun olacakmı bakalım.Bu arada düşünenler için Hepsiburada en uygun fiyatlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: da777

quote:

oda yok!!

Arkadaşım benim aracımda x paket yok. Dün itibariyle Navitech QX-B512 Primo 5" navigasyon aldım. Ekran büyüklüğü, kalitesi ve diğer özellikleri süper. Ancak henüz aracımda denemedim.Söylediğin sorun olacakmı bakalım.Bu arada düşünenler için Hepsiburada en uygun fiyatlı.

hocam sen hemen tak ve dene sorun oluyor mu bir bak ve hemen bize durumu rapo edersen çok sevinirim bide ürününü önerir misin?
    mesela ben hepsiburada dan araç için bagaj havuzu aldım harika oldu 80 tl civarıydı malesef ancak cuk oturdu pek işe yarıyor özellikle bebek arabasının tekerleri için müthiş bir önlem

• quote:

quote:

oda yok!!

Navitech Primo modelini ben geçen seneden beri kullanıyorum,çok memnunum.Söylediğinizin aksine ben hiçbir şekilde bağlantı yada kopma sorunları yaşamadım.Hatta Samsung telefonumun navigasyonu bile çalışıyor ön konsolda.Bence sizin kullandığınız cihazlarda bir problem var bu kadar sorun yaşamanız normal değil.Hele garaj kumandasıyla ilgili söylediklerinizle ilgili şoktayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: efekan07

quote:

quote:

oda yok!!

Navitech Primo modelini ben geçen seneden beri kullanıyorum,çok memnunum.Söylediğinizin aksine ben hiçbir şekilde bağlantı yada kopma sorunları yaşamadım.Hatta Samsung telefonumun navigasyonu bile çalışıyor ön konsolda.Bence sizin kullandığınız cihazlarda bir problem var bu kadar sorun yaşamanız normal değil.Hele garaj kumandasıyla ilgili söylediklerinizle ilgili şoktayım.

ben daha navigasyon alıp denemedim
    yakın zamanda almam gerekecek o yüzden alıp kullanamamaktan korkuyorum
    fordclub tarzı sitelerde atermik cam kullanıldığından dalayı sorun yaşandığı belirtilmiş acaba alırsam bende aynı sorunu yaşar mıyım diye sizlere sormaya karar vedim
    garaj kumandasına gelince gerçekten bu sorunu yaşıyorum ancak her deneyişimde değil
    yalnız her denediğimde yaşadığım bir sorun var onu anlatayım
    garajın kumandası normalde garajın 8-10 m ilerisindeki bina girişinden basıldığında bile çalışıyorken aracımın içindeyken garajın 1 metre yakınına gelinceye kadar çalışmıyo ancak sol öndeki küçük camımızdan ne zaman bassam alıyor
    ilginç değil mi?
    etraftanda atermik cam ile ilgili sorunları okuyunca aklıma camdan kaynaklandığı geldi ve garaj kumandası ile ilişkilendirdim doğal olarak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: efekan07

quote:

quote:

oda yok!!

ben daha navigasyon alıp denemedim
    yakın zamanda almam gerekecek o yüzden alıp kullanamamaktan korkuyorum
    fordclub tarzı sitelerde atermik cam kullanıldığından dalayı sorun yaşandığı belirtilmiş acaba alırsam bende aynı sorunu yaşar mıyım diye sizlere sormaya karar vedim
    garaj kumandasına gelince gerçekten bu sorunu yaşıyorum ancak her deneyişimde değil
    yalnız her denediğimde yaşadığım bir sorun var onu anlatayım
    garajın kumandası normalde garajın 8-10 m ilerisindeki bina girişinden basıldığında bile çalışıyorken aracımın içindeyken garajın 1 metre yakınına gelinceye kadar çalışmıyo ancak sol öndeki küçük camımızdan ne zaman bassam alıyor
    ilginç değil mi?
    etraftanda atermik cam ile ilgili sorunları okuyunca aklıma camdan kaynaklandığı geldi ve garaj kumandası ile ilişkilendirdim doğal olarak

Navigasyon açısından bende de sıkıntı yok (X paketli ısıtmalı cam)
    HTC telefonumu navigasyon için kullanıyorum gayet de güzel çalışıyor... (şebeke tabanlı değil, uydu tabanlı)

Ayrıca sizin garaj kapısı kumandası kızılötesi ile çalışıyor olabilir, atermik camlarda bu sorun çıkarabilir.
    Radyo frekanslı olsaydı bir probleminiz olmazdı.
    Garaj kapınızın kumandasının hangisini kullandığını öğrenmeniz faydalı olacaktır.

Dahili Ford navigasyonu olsaydı, emin olun ben 1000-1500 bile verirdim ama TR'de henüz bunu sunmuyorlar

• arkadaşlar km yi ve ortalama yakıt tüketimi verilerini nasıl sıfırlıyoruz teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saimbaba

arkadaşlar km yi ve ortalama yakıt tüketimi verilerini nasıl sıfırlıyoruz teşekkürler.

yol bilgisi ekranında kıvrılan yola benzeyen bir gösterge var oraya gelip ok tuşuna basılı tutuyorsunuz kilometre sıfırlanıyor. yakıt tüketimi içinde yakıt tüketimi ekranında iken ok a basılı tutarak yapıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahtok

quote:

Orijinalden alıntı: saimbaba

arkadaşlar km yi ve ortalama yakıt tüketimi verilerini nasıl sıfırlıyoruz teşekkürler.

yol bilgisi ekranında kıvrılan yola benzeyen bir gösterge var oraya gelip ok tuşuna basılı tutuyorsunuz kilometre sıfırlanıyor. yakıt tüketimi içinde yakıt tüketimi ekranında iken ok a basılı tutarak yapıyorsunuz.

teşekkür ederim eve gidince deneyeceğim
  • Piranha tigra marka navigasyonum var. Bir kaç gün önce kullandım hiç sorun çıkmadı.
    Otomatik bariyer kumandasını da her gün kullanıyorum hiç sorun çıkmıyor.
    Navigasyon aracın kendisinde olsaydı iyi olurdu ama. Mesela Renaultta navigasyon istersen fiyatı 1000 lira arttırıyor. Üstelik tv si yok.
    Ben daha bir sene bile olmadı Piranha tigra marka TV özelliği olan 7 inç navigasyonu taksitle 300 TL ye almıştım.
    Dikiz aynasının hemen altına taktım çok yakıştı. Yol takibi de çok kolay oluyor. Sanki orijinal gibi durdu ama ön görüşü biraz kısıtlıyor birde şarj kablosu birazcık görüntüyü bozuyor o kadar.

Birde şunu söylemek istiyorum. Son sayfalara bakarsak sürekli araçlardaki problemlerden bahsediliyor. Ben hergün mesajları okuyorum ve arabama binince benim araçta da bu problemler varmı diye sürekli takipteyim. Çok şükürki şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım. Problemleri araştırmak, burada çözüm yolları aramak tabiki iyi birşey. Bazı arkadaşlar Ford a sağolsunlar mail atıyor. Muhakkak ileride faydası görülecektir. C-max dünyanın değişik ülkelerinde farklı donanımlar ile satılmakta ve oralardan da olumlu olumsuz görüşleri zaten alıyorlardır.
    Araçlarımız fiyatına göre bence çok güzel değerini bilelim. Kullanırken zevk alalım. Anladığım kadarıyla bir sürü arkadaşın aracı henüz çok yeni. Hergün araçlarımız biraz daha eskimekte. Onlar eskimeden tadını çıkarmaya bakalım.
    Olumsuzlukların yanında iyi şeylerden de bahsedelimki ortama biraz daha şenlensin.

• quote:

Orijinalden alıntı: delimavii67

quote:

Orijinalden alıntı: Ajanabe

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: drkocyigit_68

quote:

sanırım bu ses sadece grandlarda var

ben de birkaç kez böyle bir ses duydum ... ama sesin yakıt deposundan gelip gelmediğinden emin değilim..frene basınca hafif bir tık sesi geliyor ...emin olunca tekrar yazarım ...

cevabınızı bekliyoruz

bu sesi ben de duydum. arkadaşların dediği gibi tık sesi. frene basınca arkadaki bişey öne doğru gelipte hafifçe çarparmış gibi. bakalım biraz araştırıp çözeriz belki.

evet hocam bu sesten bahsediyoruz, bizde sadece grandlerde oldugunu zannediyorduk, çünkü grandlerin depo depo 60 lt, compact dizel 53 benzinlisi ise 55 lt, yani dolayısı ile depolar farklı,
    şimdi durum değişti depodan kaynaklanmıyorsa sizdede bu ses varsa çözüm için ne yapılabilir, işin ilginci bu ses sadece depo doluluk oranı yarıdan fazla oldugu zaman geliyor, yarıdan az oldugu zaman bu ses yok,
    sanki arac içinde bişey varmış fren esnasında saga sola carpıyo gibi bir ses...

Depoların dizaynından kaynaklı olabilir mi?
    Mesela depo içi dalgakıran sorunu gibi??

evet facebooktaki grupta bir arkadaş depolarda dalgakıran olmadıgından bahsetmişti, yani depoların dizaynıyla alakalı büyük ihtimal, o arkadaş cok bastırmış servislere ama yapacak bişey yok demişler her defasında..

Park yerinden geri çıkarken bir kaç defa duydum bahsetmiş olduğunuz sesi ama nereden geldiğini anlamadım, her zaman olmadığı için çok önemsemedim. Kırımızı ışıkta durunca veya ani duruşlarda bir ses dikkati mi çekmedi ama daha dikkatli dinleyeceğim bakalım.

• Arkadaşlar klima panelinin altında bulunan bagaj düğmesi bazen çalışıyor bazen çalışmıyor, çok sık kullanmasam da kullanmak isteyince ve çalışmayınca sinir ediyor insanı. Bir çalışma mantığı mı var, yoksa bir sıkıntı mı var anlamayamadım hala. Daha önce bu konu ile ilgili tartışmıştık forumda. Anahtarla açmak daha kolay oluyor ama hazır oraya bir düğme koymuş Ford, niye düzgün çalışmıyor diye merak ediyor insan. İlk fırsatta servise gittimde sorucağım ama bir çözümü var mı bu işin. Yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisami1905

arkadaşlar kış lastiği alan yok mu?17' 215-50 ebat bulamıyorum.

215 50 r17 kumhokw 22 aldım 4 adet 1.oo tl 10 taksit.lastikler iyi görünüyor şimdilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasoo

Arkadaşlar klima panelinin altında bulunan bagaj düğmesi bazen çalışıyor bazen çalışmıyor, çok sık kullanmasam da kullanmak isteyince ve çalışmayınca sinir ediyor insanı. Bir çalışma mantığı mı var, yoksa bir sıkıntı mı var anlamayamadım hala. Daha önce bu konu ile ilgili tartışmıştık forumda. Anahtarla açmak daha kolay oluyor ama hazır oraya bir düğme koymuş Ford, niye düzgün çalışmıyor diye merak ediyor insan. İlk fırsatta servise gittimde sorucağım ama bir çözümü var mı bu işin. Yardımcı olabilir misiniz?

Aynı durumda olan bir çok arkadaş var. Keyfi olarak açıyor tamamen bende. Her kombinasyonu denedim. Biraz da iman gücü istiyor sanırım :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zafer006

quote:

Orijinalden alıntı: yallo26

quote:

quote:

Ayrıca arkadaşlar. düşük devirlerde (1 ve ikinci viteslerde) gaz verirken titreme ve arabada gögüsleme veya sendeleme hisseden var mı. servise gittim herhangi bişey yok dediler............

aracınız dizel ise gayet normal bende aynı şeyden şikayet ettim forumda arkadaşlar yardımcı olmuşlardı sağolsunlar. düşük devirlerde (1000 devir civarı) silkeler hele soğukken daha çok yapar bunu. en az 1500 de kullanmanızı tavsiye ederim

bendede aynısı oluyo arkadasım ama devırlı kullanırsan ısınıncaya kadar yada cok sakın kullanırsan ısınınca sorun kalmıyor...:)

Daha öncedende dizel arabam vardı hiç böyle bir şey yaşamadım. İşin kötü tarafı servisteki arkadaşlar böyle bişey olduğuna inanmıyor.Arkadaşlar tekrar söylüyorum bana göre normal bir şey değil. Arkadaşında c max i var bizzat kendim test ettim onda böyle bir şey olmuyor. Fiyatı 60000tl üzerinde bir arabanın tabiri caizse böyle eşşek teper gibi tepmesi hiç normal degil.........

zafer bey hangi şehirdesiniz arkadaşınızın c-max yeni kasmı eski kasamı

malatya dayim arkadasiminla arabalarimiz ayni sadece benim aracimda sony muzik seti var

• quote:

Orijinalden alıntı: carbeyaz

quote:

Arkadaşlar klima panelinin altında bulunan bagaj düğmesi bazen çalışıyor bazen çalışmıyor, çok sık kullanmasam da kullanmak isteyince ve çalışmayınca sinir ediyor insanı. Bir çalışma mantığı mı var, yoksa bir sıkıntı mı var anlamayamadım hala. Daha önce bu konu ile ilgili tartışmıştık forumda. Anahtarla açmak daha kolay oluyor ama hazır oraya bir düğme koymuş Ford, niye düzgün çalışmıyor diye merak ediyor insan. İlk fırsatta servise gittimde sorucağım ama bir çözümü var mı bu işin. Yardımcı olabilir misiniz?

Aynı durumda olan bir çok arkadaş var. Keyfi olarak açıyor tamamen bende. Her kombinasyonu denedim. Biraz da iman gücü istiyor sanırım :)

arkadaslar bu dugme cok hassas araba hareket halinde iken cakismaz tamamen duracaksiniz. dugmeye 3 sn den fazla basacaksiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yallo26

quote:

quote:

Ayrıca arkadaşlar. düşük devirlerde (1 ve ikinci viteslerde) gaz verirken titreme ve arabada gögüsleme veya sendeleme hisseden var mı. servise gittim herhangi bişey yok dediler............

aracınız dizel ise gayet normal bende aynı şeyden şikayet ettim forumda arkadaşlar yardımcı olmuşlardı sağolsunlar. düşük devirlerde (1000 devir civarı) silkeler hele soğukken daha çok yapar bunu. en az 1500 de kullanmanızı tavsiye ederim

bendede aynısı oluyo arkadasım ama devırlı kullanırsan ısınıncaya kadar yada cok sakın kullanırsan ısınınca sorun kalmıyor...:)

Daha öncedende dizel arabam vardı hiç böyle bir şey yaşamadım. İşin kötü tarafı servisteki arkadaşlar böyle bişey olduğuna inanmıyor.Arkadaşlar tekrar söylüyorum bana göre normal bir şey değil. Arkadaşında c max i var bizzat kendim test ettim onda böyle bir şey olmuyor. Fiyatı 60000tl üzerinde bir arabanın tabiri caizse böyle eşşek teper gibi tepmesi hiç normal degil.........

zafer bey hangi şehirdesiniz arkadaşınızın c-max yeni kasmı eski kasamı

malatya dayim arkadasiminla arabalarimiz ayni sadece benim aracimda sony muzik seti var

iki arkadaş beraber gitme şansınız yokmu gidin alın yanınza servis şefini ikisinide deneyin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: carbeyaz

quote:

arkadaslar bu dugme cok hassas araba hareket halinde iken cakismaz tamamen duracaksiniz. dugmeye 3 sn den fazla basacaksiniz.

arkadaşlar bu bağaj düğmesi kumandadaki sistemle aynı çalışıyorsa 2 kez yada 3 4 saniye basılı tutmak gerekir bu tüm ford larda böyledir

• Arkadaslar
    Forumda okudugum sikayetlerden biriside aracta navigasyon sistemi ve geri gorus kamera sisteminin olmayisi. Kisa bir arastirma yaparsaniz Avrupada satilan butun araclarda standart olarak bu sistemler var. dikiz aynasinin on tarafinda gps antenleri mevcut sadece akilli telefonunuzda calistirmak icin 2 gb hafiza karti aracinizla beraber size teslim ediliyor.Arkadasilardan bazilari bu sistemin fiyatini yazmis ama o ulkelerdeki arac satis fiyatlarina bakmamis. Bir de Amerika daki fiyatlara bakin yeteri kadar para verdigimize kanaat getireceksiniz. Assagidaki siteden navigasyonun nasil kullanildigi gosterilmekte . Isin aci tarafi haritanin kapsama alani Turkiye haric butun avrupayi kapsiyor. programda turkce dil secenegi var ama kendisi Turkiye de yok. Dikkat edin reklamlara Son 10 yilda Turkiye de en cok arac satan araba firmasi Ford diye reklamlar cikiyor.Birakin Turkiye yi Avrupada bile belki satis siralamasinda ilk uctedir ama musteriye verilen deger kocaman bir SIFIR.Demek ki suc bizde.Nasil olsa satin aliyoruz .Bu konuda Ford Amerika ya email attim. Kendilerinin Avrupa ya karismadiklarini soylediler.Kendi satis yetkililerinizle gorusun dediler.Ford com.tr ile gorusmemiz sonucunda bunun sirket politikasi oldugu cevabini aldim. Bircok sikayetimiz var ama muhattap bulamiyoruz.

www.ford-mobile-connectivity.com
    Service Unavailable
    http://www.ford-mobile-connectivity.com/mobile_navigation/overview

Ayrica onceden de belirttigim gibi arac yeni fakat gerekli altyapi Ford servislerinde kurulmamis servis personeli bana gore yeterli bilgiye sahip degil.Sizin tecrube ettiginiz sikayetler onlara gore husnu kuruntu.

Diger bir konu da Ford musteri hizmetleri. Su ana kadar bir hizmet goremedim.

Bircok arkadas orjinal paspas aramakta . Ben araci Ankara otokoctan aldim. Oradan orjinal plastik paspas verdiler.

• 
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.