Şimdi Ara

Yeni Bir Bilgisayar toplamak.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Yok yahu, o kadarda teferruatlı bi olay değil. Aslında faz sayısı önemli tabi ama, esas önemli olan mosfetlerin kalitesi ve kaç amperlik olduğu .Adamlar, en uç anakrtlara 110 amperlik mosfetde takıyorlar ,50 amperlik mosfette var.Bi de ,faz sayılarını doubler kullanarak 2 ye katlıyorlar . 2x6 ,2x4 falan dedikleri o .Mesela,2x6 için 12 faz diyorlar.

Hocam üst seviye işlemciyle üst seviye anakartı kullanmak isteriz tabi ancak arkadaşın bütçesi bu ürüne yetiyorsa tüm fonksiyonlarıyla yeterli bir kart olduğundan bahsediyorum. Kötü bir kart değil sonuç olarak.

MSI PRO B850-P WIFI Anakart

Samsung 990 Evo Plus 4TB

Neoforza Trinty NMUD516F82-7200FI20 32 GB(2x16) DDR5 7200 MHz CL34

THERMALTAKE LA240-S LCD Ekran ARGB LED Fanlı 240mm

F/P için Anakartı muadillerine göre 3 bin lira ucuz aldım sıvı sogutucuda 2 bin lira kar ettim RAM olarak aldığım muadlillerine göre 3 bin lirada bundan kar ettim

toplamda Epey den karşılaştırma yaparak puanıan göre muadil kabul ettiklerimden ekran kartı için 8 bin lira ekstra bütçem oldu

kasa ve güç kaynağı kaldı

Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
    https://www.gaming.gen.tr/urun/384873/thermalright-phantom-spirit-120-se-tl-c12b-v2-120mm-7-x-6mm-isi-borulu-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili

7600 tl
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-pro-b650-a-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,1050178204.html

Ram 6000 mhz cl30-28 baksaydin 7200 mhz duzgun calisir mi supheli.
    Ssd tek 4tb almasaydin bi sknti olur hersey gider.

Epeyden puana bakarak urun mu alinir bilen de bilmeyende puanlar yanilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 14 Ekim 2025; 14:25:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Reasonable Doubt kullanıcısına yanıt

https://www.epey.com/anakart/karsilastir/986799-1018220/msi-pro-b850-p-wifi_msi-pro-b650-a-wifi/

Karşılaştırmaya bir bak derim

7200 mhz neden düzgün çalışmaz onu anlamadım?

Burdan bak pcie 3.0-5.0 farki bile %4 rtx5090 icin.

tomahawkla ayni sayilir b650-a sade goruntusune bakma.

Amdde ram isi skntili biraz en stabili 6000 mhz cl30,fazlasi sans zaten pek getirisi yok 7200 alinca 8000 mhz ustu alsan olur anca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 14 Ekim 2025; 15:9:43 >

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    Tabiki hocam kesinlikle kötü bir anakart değil, bütçe el vermiyorsa uygun olanı almak zaten daha mantıklı, ben bütçeye göre teklifte bulunmamıştım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yahu,neden 7800X3D almadınız.Ekartına daha fazla para artardı.9800X3D çok fazla watt çekiyor,ayrıca.

Doğru söylüyorsun intel i3 1. nesil yada amd athom almak lazımdı ekran kartı bedaya gelirdi

7800X3D yi küçümser bi hal gördüm.Siz bilirsiniz.

Biri 39 digeri 36 puan 9800x3d daha iyi
    www.epey.com
    AMD Ryzen 7 7800X3D - AMD Ryzen 7 9800X3D Karşılaştırması - Epey
    https://www.epey.com/islemci/karsilastir/862941-970306/amd-ryzen-7-7800x3d_amd-ryzen-7-9800x3d

• Reasonable Doubt kullanıcısına yanıt

Epey lafını duyunca bakıyorum taş taş geçmeye başlamışsın cevapda vermedikçe dozunu arttırmışsın konu başlığımdan defol laubali laubali hareketlerini al top gibi sektire sektire git Seninle aynı seviyede değiliz aynı yaşta da değiliz dalganı başkalarıyla geç

Epey kadar detaylı karşılaştırma yapan yok seni ilgilendiren bir durum yok

• Anakartta bir sıkıntı yok o işlemciye güç beslemesi açısından gayet yeter, belki ekstra özellikler açısından zayıf kalabilir. İşlemci olarak da 7800X3D almamak yine hata değil, arada performans farkı var. Sadece ramleri sevmedim anakart uyumluluk listesinden var mı baksaydınız Ryzen'de ram adamı delirtebiliyor. Gerçi X3D işlemciler ram performansından minimumda etkileniyor ama yine de bu kadar sağlam sistem toplamışken oradan risk almazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Senden cevap bekleyen mi vardi? Sana yukarda aciklama yapilmasina ragmen tekrar epey linkiyle gelen sensin orda belliydi de iste icimiz rahat etmiyordu.Ama etmeliymis kendi haline birakacaksin bu tipleri.

SK hynix bellekler 7200 mhz cl34 nasıl bir sıkıntı olabilir? 1. sınfı bellek firması anlatırsanız sevinirim

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.