arkadaşlar araç güneşte bekledimi sol ön camı açarken, cam lastiklerin ordan kurtulurken cıyyk diye bir ses geliyor.Akşamları veya gölgedeyken böyle bir sorun yok.Bu sorunu çok kafaya takmıyordum ancak geçen gün sol ön camı indirirken birde tır tır tır diye cam sol arka tarafa takıla takıla indi, iyice deli oldum, hemen camı kapadım cam lastiklerini el yordamıyla yerlerine doğru bastırdım camı kapadım sonra camı sol ileri doğru ittirdim böylece o tır tır sesi kayboldu ama ilk söylediğim sorun devam ediyor.Şuan İstanbulda değilim haftaya cuma dönücem inşallah.Servise versem herhangi bir ücret talep etmeden sorunum çözülür mü yoksa illa ücret alırlar mı? Veya ne yapmalıyım?
araciniz garanti kapsamindaysa ucret talep etmezler.
yeni araç daha 2 aylık. iyi ozaman ya gidince bir götüriyim,çok kafama takılıyor,gerçi basit bişey gibi gözüküyor ama sinekte küçük bişey ama mide bulandırıyor işte
Camı suyla bi ıslatıp öyle dener misiniz? Hatta sabunlu suyla bi yıkayın güzelce, dıştan yeterli. Reçineden şüpheleniyorum da...
Güneşi gördü mü erir iyice yapış yapış olur, camı açarken mahveder lastiklerini falan.
Yoksa cam fitili en son bozulan şeydir, o yüzden dedim.
quote:
Orijinalden alıntı: Ormanci
Camı suyla bi ıslatıp öyle dener misiniz? Hatta sabunlu suyla bi yıkayın güzelce, dıştan yeterli. Reçineden şüpheleniyorum da...
Güneşi gördü mü erir iyice yapış yapış olur, camı açarken mahveder lastiklerini falan.
Yoksa cam fitili en son bozulan şeydir, o yüzden dedim.
dediğiniz doğru olabilir dün sabah aracı yıkattım bütün gün güneşte durdu ses falan yapmadı.Ama tabi çok iyi temizlenmiyor heleki yan camlar,ben iyi bir sabunliyim
Bir de aracı yıkatırken dikkat edin. Bazı yerlerde, özellikle şu "fırçasız, süngersiz, vs.'siz yıkama" denilen yerlerde kullanılan kimyasallar da fitilleri kısa sürede bozabiliyormuş.
Eğer tüm bunlara rağmen tekrarlarsa fitillerde sorun var demektir, garantiden halledersiniz, iki dakikada takarlar.