Şimdi Ara

Yeni Astra K 1.6 CDTI 136 HP Manuel UZUN DÖNEM YAKIT TUKETIMI VERİSİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
5
Favori
14.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sebati06 kullanıcısına yanıt
    Hocam videoda yokuş aşağı iniyorsunuz , ortalama tüketim 3.4 dediğiniz sırada bile araba birden 3.1e iniyor ordan 2.5e iniyor. Hız sabitleyici gaz vermeyi bırakıyor çünkü zaten araç yoğuş aşağı gidiyor. Mantığı bu değil mi zaten hız sabitleyicinin? sabitlediğiniz hızdan düşerse , sabitlediğiniz hıza kadar güç verir araca? Zaten 3.7 ortalamayı hadi yaptınız varsayıyorum , hız sabitleyici ile mi yaptınız? Hız sabitleyici kısa sürede aynı hıza gelmek için gücü fazla verir. Opetin sitesinde güncel Ankarada şu an yakıtın litresi 3.53 tl dizel. 3.53TL x 3.7L = 13.061...
    13.061 /100 = 0,13. Aracınız 13 kuruş yakıyor yani uzun yolda? Hocam klasik yöntem olan Depoyu ağzına kadar doldurup 100 km yol gidip hesap yapın lütfen. Amacım trollemek veya sıkıntı çıkarmak değil ama motorsiklet rakamlarından bahsediyorsunuz :) hemde en fazla 250cc.
  • MuratUnur kullanıcısına yanıt
    Bakın ya şaka yapıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz. 4.6 verinin yani toplam 2500nin sağlamasını yaprım ve toplam yakıtı çıkardım km'yi böldüm ve sonuç 4.9 litre. Ayrı olarak bunu hesaplamasın ama bu da sizin için 3.9 olsu diyorum.


    Hayır hız sabitleyiciyi kullanmadım ve 95-100 km'nin altia inmedim arabada da benimle birlikte bir kisi daha vardi. (O 50 kilo ama olsun) kis lastikleri vardi ve sinifi C sinifiydi. Neredeyse butun bunlar ilk mesajimda yaziyor zaten.


    Yani benim anlamadigim yeni nesil dizel bir aracin sakin kullanimda 3.7 yakmasinin nesi garip? ben 1 litre yakiyor demisim gibi davraniyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam aracınızın c sınıfı olduğunu ve diğer yazdıklarınızı zaten okudum. Toplam km toplam yakıt demiyorum. Sadece 100 km full depo gitmenizi tavsiye ediyorum. Bakın 2012 model i20 şehiriçi kullanım. Hadi bakalım çıkın işin içinden.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Yeni Astra K 1.6 CDTI 136 HP Manuel UZUN DÖNEM YAKIT TUKETIMI VERİSİ

    EDİT:İmla

     Yeni Astra K 1.6 CDTI 136 HP Manuel UZUN DÖNEM YAKIT TUKETIMI VERİSİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratUnur -- 7 Mart 2016; 21:58:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuratUnur kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de sunu anlatamiyorum 2600 km boyunca aldigim tum yakiti hesapladim duyorum ve bilgisayar 4.6 gisterirken gercek sonuc 4.9 cikiyor diyorum. Siz hala 100 lira diyorsunuz. Ben 420 lirayla yaptim daha garanti olsun diye.


    Sorun degil yaparim ama 420 liralik veriye inanmayip 100 liralik veriye mi inanacaksiniz onu anlayamiyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam :( 100 lira değil 100 km . Bakın orta yolu bulmaya çalışıyorum amacım sizi yalancı çıkarmak değil. Full depo ile 100 km yapıyorsunuz. Depoyu tekrar fulletiyorsunuz. Eğer 13-14 tlye fullenirse siz haklısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuratUnur kullanıcısına yanıt
    Hocam istiyorsaniz yaparim fakat bu kadar guvenilir olur mu bilmiyorum zira pompa farkli yerde atabilir. Onun yerine depoyu fulleyip 500 km sonra tekrar fullemek daha dogru sonuc verecektir ve nitekim bunu da yaptim:/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorunda değilsiniz tabi hocam ama denemenizde fayda var. Dediğiniz gibi pompa farkı olabilir , ama bilindik benzinliklerde fiyatlar hemen hemen aynı. Güvendiğiniz benzinlikten alırsanız sıkıntı olmaz. En sağlıklı hesaplama yöntemi o şekildedir. Hiç bi zaman %100 doğru yakıt hesabı yapılamaz zaten. Aracınıza laf etmiyorum kesinlikle çok beğendiğim ve az yaktığını bildiğim bi araç. Sadece verilerinizin yanlış olduğunu iddia ediyorum. Kolay gelsin , tekerinize taş gelmesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biraz daha ugrassaniz yakitsiz gidecek araba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi bu nasıl bir çekememezlik, bu nasıl bir kıskançlıktır? Forum nasıl böyle bir hal aldı aklım almıyor. Adam 2600 km nin ortalamasını koymuş nasıl kullandığını belirtmiş yazılan yazılara bak gülerek okudum.
  • Hala Rodajda sayılabilecek bir araç için güzel bir tüketim değeri.
  • Akhilleus kullanıcısına yanıt
    Valla ne yalan söyleyeyim bende gülerek okudum
  • Opel, genel olarak az giden ama çok yakan araçları ile bilindiğinden bu motor ile ezber bozmuş. Bu aracın yakıtını, diğer C sınıfı araçlarla karşılaştırırken 136 hp lik bir motora sahip olduğunu ve henüz rodaj döneminde olduğunu da unutmamak gerekir. Arkadaşımız kullanım şartlarını anlatmış, kendi kullanım şartlarınızla değerlendirip kendi çıkarımınızı yaparsınız. Biraz daha agresif ve biraz daha düşük ort.hız ile varsın 7 lt yaksın. Bence değerler gayet başarılı. Dizel piyasasının en güzide motorlarından biri, alın keyfini çıkarın işte. Konu sahibine paylaşım için teşekkür ediyor, kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada ben bu motorla 7.5 - 8.0 lt tüketiyorum derken memnuniyetimi belirtmemişim
    arabadan memnunum
    yakıt tüketimi de bana göre gayet normal
    dci de kullandım
    tdi de kullandım
    hdi de kullandım
  • Ekonomik olabilir ama uzun km aralığında o rakamlar imkansız.
    Yol bilgisayarına da özellikle kışın aldanmamak lazım. En doğrusu yakıt aldıkça kendinizin yaptığı hesaplamadır.
  • HoCam ilk mesaji okursaniz gorursubuz zaten kendi hesabi mi da yqptim ve 4.9 litre ortalama cikti.


    Imkansiz degil cunku oldu. Sizin araciniz bu degerleri yakalayamiyorsa dedigim gibi farkli trafik kosullarindan, farkli motordan, farkli aractan farkli sanzumandan, farkli surus dinamiginden kaynaklaniyordur. ister inanin ister inanmayin ama degerler bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok ayağının altında yumurta varmış yok rampa aşağı gitmiş, yok basmış basmışta sonra çiş molası vermiş.Arkadaş yapılan km ortada! Zaten aracı üretenlerin veriği değerler yalan, 2000-3000 km yapan adam yalan bi siz doğrusunuz.


     Yeni Astra K 1.6 CDTI 136 HP Manuel UZUN DÖNEM YAKIT TUKETIMI VERİSİ
  • Araç sahibi pişman olmuştur valla konu açtığına mecliste bile bu kadar muhalefet yok
  • Kullanmayı bilene ve çok yoğun trafiğe girmeyene olur bu değerler. Abartı bişey yok, ya istanbul trafiğinde cebelleşen, 1.viteste çok yokuşlu yerlerde gezinen kişiler konuyu baltalamış, ya da trafikte momentumu korumayı, freni, gazı akıcı kullanmayı bilmeyenler. 2 sene önce böyle değerler paylaşırsa pek inanmazdım ama bir süre Peugeot 301 1.6 dizel 92hp kullandım, Ankarada ortalamayı sıfırladım, 90-100kmh hızla, sakin kullanımla Bursa'ya geldiğimde ortalama 3.3lt idi, aynı yolu döndüm, 3.8lt yaktı. Şehirde sakin kullanınca 5.2lt gibi yakıyor, inanılmaz az yakıyor araba, nasıl hiçbir fikrim yok. Polo 1.6 tdi da kullanmıştım zamanında hiç bu kadar az değerler görmedim, bazı araçlar ciddi az yakıyor, bazıları hiç fabrika verilerine yaklaşamıyor bile.
  • 3000 km'lik yeni veri. Son 500 km de şehir içi yapıldı. Bu durumda 1000 km şehirlerarası 2000 km şehiriçi ortalaması 4.7 görünüyor. Daha önxe hesapladığım pompa verisiyle olan 0.3'lük farkı ekleyince gerçek karma tüketim 5 litre/100 km.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Yeni Astra K 1.6 CDTI 136 HP Manuel UZUN DÖNEM YAKIT TUKETIMI VERİSİ

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 3500 km ortalama tuketim 4.8 litre; son 1050 km tamami sehirici hiz ortalamasi 23.6 km ortalama tuketim 5.2 litre.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Yeni Astra K 1.6 CDTI 136 HP Manuel UZUN DÖNEM YAKIT TUKETIMI VERİSİ Yeni Astra K 1.6 CDTI 136 HP Manuel UZUN DÖNEM YAKIT TUKETIMI VERİSİ Yeni Astra K 1.6 CDTI 136 HP Manuel UZUN DÖNEM YAKIT TUKETIMI VERİSİ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.