Şimdi Ara

*** YENİ ASTRA ALACAĞIM... SİZ OLSANIZ HANGİ SEÇENEĞİ SEÇERDİNİZ ? *** (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
5.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    benim 4 cam, sunroof ve elektirkli aynalar çalışmıyordu. Sorun sol kapıda kapının açılıp kapandığı yerdeki kablo yerine iyi sabitlenmemiş ve sürte sürte üstündeki izalosyon aşınmış ve kısa devre yapmaya başlamış. Kısa devre yapınca da otomatik olarak oraya gelen elektriği kesiyormuş araç. Neyse işte oradaki voltajı ölç burdaki voltajı ölç 2-3 saat uğraş sonunda buldular sorunu ve izolasyon yapıp kapattılar.

Ya benim hiç kafam almadı yani o EGR sorununu bu kadar aracın EGR si değişiyor ve opel olaya bir çözüm bulamıyor. Herhalde onlarda para kazandıkları için sallamadılar olayı Bne şanslıymışım herhalde zafirada 1 kere değişti sadece
  • Hmm, seninki makul bir sebepten dolayıymış. Ama bulmaları zor olmuştur gerçekten. Şimdi düzelmiştir sanırım.

Bu EGR olayı yüzünden çoğu insan Opel'lere soğuk bakıyor. Mesela bu forumu birkaç haftadır takip ediyorum. Opel almadanwww.sikayetvar.com a bir bakın sonra bir daha düşünün diyorlar. Bende opel hakkında zamanında bu siteye şikayet girmiştim. Ve ordaki şikayetlerin çoook büyük bir kısmı EGR yüzünden. Buda insanların Opel'e kötü ve sorunlu araç olarak bakmasına neden oluyor. Bende adamlar EGR satıp para kazanmak için düzeltmiyorlar diye düşünüyordum baştan ama aslında çok fazla müşteri kaybettiler bu sebepten dolayı. Yani opel'e sorunlu araç olarak bakılmasının bence en büyük etkenlerinden biridir bu. Ve GM Türkiye'nin insanın sinirini bozucu cevapları. Yani adamlara şikayetini anlatıyorsun, seni salak yerine koyup kullanıcı hatası, yakıt problemi vs. gibi nedenlerden dolayı sorunu kabul etmiyorlar. Buda insanı üzüyor.

Ama iyice düşününce diğer araçlarda sorun yok mu ? Var tabi, hepsinde sorun var. Peugeot'da da, ford'ta da, Renault'da da, hatta toyota da bile sorunlar olabiliyor. Bunları gözönünde bulundurunca benim gibi alışmış Opel kullanıcıları, şekil şemal beğeniyorlarsa yine gidip yeni bir opel almaya karar veriyorlar. Ama tip önemli, mesela yeni vectraların tipi çok kötü bence. Ben yeni vectranın tipini beğeniyor olsam astra almayı düşünmem bile. Gider 1.9 CDTi vectraya basardım parayı. Bakalım 2 sene sonra yeni kasası gelecek vectra'nın (merakla bekliyorum), umarım 96'da cıkan efsane kasadan daha iyi tutar ve beğeniriz...

quote:

Orjinalden alıntı: berk984

Mitril
    benim 4 cam, sunroof ve elektirkli aynalar çalışmıyordu. Sorun sol kapıda kapının açılıp kapandığı yerdeki kablo yerine iyi sabitlenmemiş ve sürte sürte üstündeki izalosyon aşınmış ve kısa devre yapmaya başlamış. Kısa devre yapınca da otomatik olarak oraya gelen elektriği kesiyormuş araç. Neyse işte oradaki voltajı ölç burdaki voltajı ölç 2-3 saat uğraş sonunda buldular sorunu ve izolasyon yapıp kapattılar.

Ya benim hiç kafam almadı yani o EGR sorununu bu kadar aracın EGR si değişiyor ve opel olaya bir çözüm bulamıyor. Herhalde onlarda para kazandıkları için sallamadılar olayı Bne şanslıymışım herhalde zafirada 1 kere değişti sadece

• Evet yani bu bence biraz da şans işi. haklısın opelin yaklaşımı da biraz insanları soğutuyor. Ama diğer markalrında çok farklı davrandığını sanmıyorum. Renault servislerinde ve genel merkezinde daha önce başımıza opelin verdiği cevapların hepsinin kat kat üsütnde olaylar geldi ve ailecek renault almamaya yeminliyiz

İşte yani zafirada EGR sorunu çıkmasına rağmen gene opel aldık. Gene anlattığım şekilde bazı sorunlar çıktı ama şu an gene sorsalar astra alırım.
  • astra doğru seçim olur hocam
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.