Şimdi Ara

Yeni alınan monitör ayarları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

LG Ultragear 27GP83B-B modelinde bir monitör aldım, ilk defa bu denli yeni bir monitör aldıgım için bir çok ayarı bilmiyorum malesef , yardımcı olursanız sevinirim.

- adaptive-Sync kısmı FPS oyunu oynarken açık mı olmalı kapalı mı? Şuan için "basic" de kullanıyorum. Masaüstündeyken "extended" seçmenin yararı olur mu? veya nasıl kullanmalıyım

- AMD Ekran kartı ayarlarında Freesync premium'u devre dışı bıraktım, oyunlarda ve masaüstünde ne şekilde kullanmalıyım?

- response time oyunlarda "fast" olarak kullanıyorum, masaüstünde fast seçili olmanın bir dezavantajı olur mu?

• Adaptive-Sync Monitörde FreeSync ve Gysnc-Compatible kullanmayı sağlayan VESA (Teknolojisi) Standart'ıdır. Basic ve Extended da bir uyumluluk modu.

AMD kartlar için Basic, NVIDIA kartlar daha geniş SNYC aralığı gerektirdiğinden Extended ile daha sorunsuz çalışır.

örnek:

Adaptive-Sync Basic modda 48-165hz aralığında çalışıyorsa, Extended mod'da 30-165hz arasında çalışır.

NVIDIA kartlarda Basic olarak kullanılırsa sürücü 48hz'den daha düşük bir sinyal gönderdiğin de uygulamaları kullanırken monitörün kapanıp açılmasına sebep olan sorunlar çıkabilir.

Açık olduğunda yırtılma, mikro takılma v.b minimum seviyede kalır. Kapalı haline göre giriş gecikmesi artabilir. oyuna göre değişir. kullanıp kullanmamak sana kalmış.

Response Time: Monitörün tepki süresini iyileştiren bir tweak. 

Pixellere fazladan voltaj vererek daha tepkisel çalışmasını sağlar. Düşük seçilirse ghosting olma ihtimali, çok yüksek şeçilirse ters ghosting yapma ihtimali olduğundan en makul değer orta ayarlardır.

• unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör seçimi hakkında
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.