Şimdi Ara

Yeni aldığım hamster ile ilgli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bugün 3 haftalık bi hamster aldım. eve gelince kafeini yıkadım ve talaşı doldurup hayvanı da koydum. ama evdeyken henüz kafese koymadan sürekli çığlık gibi nitelendirdiğim bir ses çıkartıypordu. kafese koyduğumda da bu devam etti. petshoptaki adam sen yemi ver o yiceğini yer yemiceğini bırakır dedi. ben de 2 azar avuç serpiştirdim. başta ağzına almaya çalıştı hepsini, forumda okumuştum ağızlarında kesec,klerde biriktirdiklerini bu yüzden normal karşıladım. sonra dışarı çıktım eve geldim yine çığlık atmaya başladı. sonra ben de ona karşılık sesler çıkardım yine bağırıyordu. neyse işte sonra son 2 saattir alıştı diye zannediyorum, sesler kesildi. yani sürekli geziniyo oynuyo ama bağırma faşan yok. ama şu var. sğrekli kafeste en tepeye tırmanmaya çalışıyo, sonra en tepeye gelince inecek yer bulamıyo ve düşüyo, acaba biyerine bişey olur mu ? hasar görür mü hayvan ? . sorum elimi yaklaştırdığıma yine çığlık atmaya başlıyo, ben de fazla zorlamıyorum almak için. acaba normal mi ? 3. sorum dönme çarkı var bi tane, onu hiç kullanmadı, döndüğünü gösterdim ama içine girmiyor, acaba normal mi ? egzersiz yapmazsa ölür falan denmiş, bir şey olru mu ? son sorum da en son petshopta hayvanı aldığımda adam yaklaşık 70 cm yükseklikten yere düşürdü hamsteri, ben çıkıştım adama biraz ama birşey olmaz ona, kemikleri falan yok zaten dedi, şuanda da hayvanda bir problem yok acaba veterinere götürmeli miyim ? bir şey olmuş mudur ? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• arkadaşlar lütfen bakabilir misiniz ? bugün 2. gün ve bir kaç soru işareti daha oluştu kafamda. bugün eve geldiğimde hamsterin alt dişlerinden biri kırılmıştı. sanıyorum ki sürekli kafesin tellerini kemirmeye çalışmaktan. ve hala da kemirkmeye çalışıyor sürekli. vererinere götüreyim mi ?
    bugün kafesin iç dekorasyonunu değiştridim biraz. dün hep borularda uyuyordu, bu günsert mukavvadan bir ev var elimde onu koydum. içine kağıtfalan koymak için imal edilmiş ama ev şeklinde. bir tane de siyah br kapak koydum dikdörtgen şeklinde, hamster önce pek sevmedi onları,evi ssürekli itmeye çalışıyordu, hatta tekrar borulara gitti uyumaya ama son 1 saattir evi ve siyah kapağı çok sevdi. sürekli eve girip çıkıyor, hatta korktuğunda bil eve giriyor, ama yemekleri hala boruda tutuyor. ben siyah kabı yemekleri koyması için oraya koydum ama hayvan büyük tuvaletini oraya yapıyor, küçüğü içinse kafesin en uzak köşesine gidiyor, talaşları kazıyor ve oraya yapıyor.
    neyse diş konusuna internette bakındım biraz, veterinere gidilmesi yönünde yazılar var yarın götüreceğim bu yüzden. yavaaştan elime de alıştırmaya başladım, 1-2 kere ısırmaya çalıştı, ama acıtmak istemedi sanırım. elimi götürdüğümde direk işaret parmağıma yaklaştırıyor ağzını, elime çıkmıyor. ancak kafesin tepesine tırmanıyor ve orada kalıyor, ben elimi götürüyorum o zaman inmek için yardımımı kabul ediyor.
    ve şuan ki en büyük problemim çarkı kullanmıyor. sığmadığı için mi yoksa istemediği için mi bilmiyorum. en kısa zamanda bir top ve daha büyük çark alıcam.

• Naptın hacı 3 haftalık alınırmı tabi ürkek olur büyük ihtimal sütten kesilmemiş ayrıca nerden bulabildin 3 haftalık
  • 3 haftalik cok erken almissiniz 5 haftada zaten anca sutten kesiliyorlar.

Konu Nisan'da acilmis o gunden bu gune 3-4 aylik olmustur ne durumdu su an alisti mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oo bu konu baya geride kalmış yaa, hallettim ben bütün problemleri. bişeye gerek kalmadı ama sağolun yine :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lgndkgn

oo bu konu baya geride kalmış yaa, hallettim ben bütün problemleri. bişeye gerek kalmadı ama sağolun yine :)

Cinsi ne ?

Suriye ise 3 haftalik suriye'yi nereden bulmustunuz ?

Yakin zamanda ben de alacagim da suriye istiyorum ama bulmasi zor bayaa

• cinsi suriye. bağcılarda bi yerden almıştım/istanbul. aldığımda dedim abi sütten yeni kesilenlerden ver diye. adam dedi bu 3 haftalık yeni kesildi onu verdi. ama rengi falan kırmızımsı değildi, baya beyazdı. ama ilk günler baya ürkekti. kafesten benden falan çok korkuyodu. ama şimdi alıştı. bazen cebime falan koyuyorum komşuya gidiyorum öyle :D

bu arada suriye beninm bildiğim en rahat bulunanı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Suriye hamsteri
    Golden (altin) hamster olarak geciyor ve
    Nesili tehlike altinda

Diye biliyorum ben o yuzden endiseleniyorum yavru bulamam diye.

Buyuk de almak istemiyorum alisamiyorlar

• valla dostum ben sıkıntı çekmedim. ve nesli ile golden mevzusunu da ilk defa senden duyuyorum. benim bildiğim kadarıyla hamsterlar doğada bulunmuyor, yani ev için özel olarak üretiliyorlar. bu nedenle nesli tükenme olayı bana biraz saçma geldi :/ evet almışken büyük alma tercihen sütten yeni kesilmişken al. öyle yoksa orada en küçük ne varsa onu al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kpt.Pilot B.Y.

Suriye hamsteri
    Nesili tehlike altinda

Nesli tükenme tehlikesinde falan değil kemirgenler en rahat ürüyen hayvan türlerindendir senin dediğin türkiyede zor bulunan roborovski olmasın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mentolur

quote:

Suriye hamsteri
    Nesili tehlike altinda

Nesli tükenme tehlikesinde falan değil kemirgenler en rahat ürüyen hayvan türlerindendir senin dediğin türkiyede zor bulunan roborovski olmasın ?

Ben Vikipedi'nin yalancisiyim bilemiyorum

tr.wikipedia.org/wiki/Hamster

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mentolur

quote:

Suriye hamsteri
    Nesili tehlike altinda

Ben Vikipedi'nin yalancisiyim bilemiyorum

tr.wikipedia.org/wiki/Hamster

Olabilir böle yanlışlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.