Şimdi Ara

&&&YemeK SeverleR CluP&&& (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
3.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: s.recelar


    quote:

    Orjinalden alıntı: dewo

    bBenim anneciim yapıyo saoolsun. Yinede sen beni üye yap

    gel gel imzanada codeni ekle

    yemek


    ama ben imzamı çok seviyom değiştirmesem olmaz mı ha?




  • ya midem aç onu halletcende ben aşka açım seçil apla onu kim halletcek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dewo


    quote:

    Orjinalden alıntı: s.recelar


    quote:

    Orjinalden alıntı: dewo

    bBenim anneciim yapıyo saoolsun. Yinede sen beni üye yap

    gel gel imzanada codeni ekle

    yemek


    ama ben imzamı çok seviyom değiştirmesem olmaz mı ha?

    kenarına ekle kuzucum

    @turtican ona belediye bakıyor




  • ben doğuştan açım
    varsa şimdi bişiler atıştırayım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sonix!

    ben doğuştan açım
    varsa şimdi bişiler atıştırayım

    birilerinde eti cin stoğu varda saklıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: s.recelar


    quote:

    Orjinalden alıntı: sonix!

    ben doğuştan açım
    varsa şimdi bişiler atıştırayım

    birilerinde eti cin stoğu varda saklıyor





  • eti cini sen ye .abur cubur almayayım
    quote:

    Orjinalden alıntı: s.recelar


    quote:

    Orjinalden alıntı: sonix!

    ben doğuştan açım
    varsa şimdi bişiler atıştırayım

    birilerinde eti cin stoğu varda saklıyor




  • quote:

    Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer


    quote:

    Orjinalden alıntı: s.recelar


    quote:

    Orjinalden alıntı: sonix!

    ben doğuştan açım
    varsa şimdi bişiler atıştırayım

    birilerinde eti cin stoğu varda saklıyor



    aha geldin saldırın millet




  •  &&&YemeK SeverleR CluP&&&


  • quote:

    Orjinalden alıntı: s.recelar


    quote:

    Orjinalden alıntı: dewo


    quote:

    Orjinalden alıntı: s.recelar


    quote:

    Orjinalden alıntı: dewo

    bBenim anneciim yapıyo saoolsun. Yinede sen beni üye yap

    gel gel imzanada codeni ekle

    yemek


    ama ben imzamı çok seviyom değiştirmesem olmaz mı ha?

    kenarına ekle kuzucum

    @turtican ona belediye bakıyor


    ya şimdide imzamdan oldum.bi yemek uğruna orjinal imzamı kaybettim.tekrar yapamıyom.ne güzel atamın fotosu vardı




  • quote:

    Orjinalden alıntı: CaN®

     &&&YemeK SeverleR CluP&&&


    />


    Yarın öğlen İskender yemeye mi gitsem Karanfildeki tabldotçuya?
    />




  • quote:

    Orjinalden alıntı: dewo
    ya şimdide imzamdan oldum.bi yemek uğruna orjinal imzamı kaybettim.tekrar yapamıyom.ne güzel atamın fotosu vardı


    Önceki mesajlarına bak...Orda eski imzan vardır.




  • et yemeği=konya
  • bende yemekleri yapmasınıda yemesinide severim vede iyi yaoarım
    bende size bir yemek tarif edeyim ama afrikalıların yemeğidir nijeryadaki yorubaların:
    yemeğin
    türkçe adı "kabak çekirdekli yam"
    ingilizce adı "pounded yam and melon seed soup"
    yoruba ca adı "iyan ati egusi"
    gertekli malzemeler.(türkiyede hepsinin bulunması biraz zor..:
    bir adet orta boy beyaz yam
    öğütülmüş kabak çekirdeği(bildiğimiz kabak çekirdeğinin içinin öğütülmüş hali)
    kurutulmuş balık
    tütsülenmişş balık
    isteğe göre et veya tavuk
    palm yağı
    bitter leaf(türkçesini bilmiyorum ama ıspanak da aynı işi görür.)
    curry tozu(aslında curry bi sürü baharatın karışımının macun haline getirildikten sonra kurutulup öğütülmüş halidir)
    şöyle yapılır..
    yam (Dioscorea cayenensis-white yam-beyaz yam- en iyi sonuçları elde edebileceğimiz çeşit..)
    öncelikle 2-3 parmak kalınlığında diskler halinde kesilir(yam silindirik ve uzun olduğu için diskler halinde olucaktır..) ve buların kabukları soyulur.
    sonra suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
    haşlanmış yamlar özel aparatında dövülür(sarımsak dövme aparatının
    xxl yada battal boy hali baya büyük içine basket topu sığcak kadar ve
    tokmağı nerdeyse adam boyunda...)
    dövme işlemi yam artık hamur kıvamına gelene kadar ve lifleri belli
    olmayıncaya kadar devam eder.
    dövülmüş yamlar yumruk ebadında toplar halinde yuvarlanır ve bi
    porsiyon için ortalama iki top yetmektedir.
    gelelim çorbanın yapımına..
    ilk önce palm yağı kabkın içinde ısıtılır vede kıyılmış ıspanak
    yaprakları biraz öldürülür(ince ve küçük halde kıyılcak) ve
    kurutulmuş balık öğütülüp içine eklenir.tütsülenmis balıkta kılçıklarımda lime
    lime edilip içine atılır
    (bu zencilerin bi sürü balık tavuk et vs aynı yemeğin içinde pişirme gibi bi huyları
    var ama iyi oluyor..)
    kabak çekirdeklerinin tozu da içine atılır vede en son önceden yarı pişmiş et veyta
    tavuk konulur vede pişmeye bırakılır. leziz bir koku alınınca altı kapatılır.
    servis:
    çukur bi tabağın içine çorbamız konulur bildiğiniz çorba kasesine
    yanına ayrı bir servis tabağında 2-3 top haşlanmış yam getirilir ve kemik
    veya kılçıklar içinde bi tabak
    yenirken elle yenir.
    masaya bir kasee temiz su konulmalıdır.
    önce parmak uçlarımızı kaseye batırıp ıslatırız sonra yamdan bir ceviz
    yada iri bir kiraz ebadında bir parça kopartırız ve bunu elimizde hafifçe ezip
    ucunu top halinde parmaklarımızın arasından sarkıcak şekilde tutarız
    bunu çorbamızın içine (eller deil sadece parmaklar kirlenicek şekilde)
    daldırıp kasenin kenarına biraz iç malzemeden(yada etlere denk getirip)
    sıkışrıp yamın içine yerleşmesini sağlarız ve bu lokmamızı afiyetle yeriz
    arada bir elimizi suya batırırsak hem yamın yapışmasını hemde çorbadan
    yağlanmasını önlemiş oluruz
    bu yemek iyi yapıldığında her yemek gibi çok lezzetli olur
    tavsiyemdir
    kusura bakmayın biraz garip gelebilir ama içimden bunu yazmak geldi kesinlikle
    şu fani dünyada yemesi en zevklşi yemeklerden biridir ama yapımı biraz zahmetlidir özellikle
    işlemi kas geliştirir




  • quote:

    Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer


    quote:

    Orjinalden alıntı: CaN®

     &&&YemeK SeverleR CluP&&&


    />


    Yarın öğlen İskender yemeye mi gitsem Karanfildeki tabldotçuya?
    />


    Aman hocam sakın o Gaziantep'çilere gitme hiç sağlıklı değil benden söylemesi.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: _KilleR_
    quote:

    Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer
    Yarın öğlen İskender yemeye mi gitsem Karanfildeki tabldotçuya?
    />


    Aman hocam sakın o Gaziantep'çilere gitme hiç sağlıklı değil benden söylemesi.


    Ortada olan var.Hani alt pasaj kitapçıların ordaki 3ü birarada Anteli var.Onun üst tarafındaki.Dost kitap evini geçince.O da mı kötü?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: _KilleR_


    quote:

    Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer


    quote:

    Orjinalden alıntı: CaN®

     &&&YemeK SeverleR CluP&&&


    />


    Yarın öğlen İskender yemeye mi gitsem Karanfildeki tabldotçuya?
    />


    Aman hocam sakın o Gaziantep'çilere gitme hiç sağlıklı değil benden söylemesi.

    Atın ölümü arpadan olsun, git sitrenç




  • quote:

    Orjinalden alıntı: CaN®

    Atın ölümü arpadan olsun, git sitrenç

    Yok yani.En az hangisi kötüyse bari o arpadan yiyelim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer


    quote:

    Orjinalden alıntı: _KilleR_
    quote:

    Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer
    Yarın öğlen İskender yemeye mi gitsem Karanfildeki tabldotçuya?
    />


    Aman hocam sakın o Gaziantep'çilere gitme hiç sağlıklı değil benden söylemesi.


    Ortada olan var.Hani alt pasaj kitapçıların ordaki 3ü birarada Anteli var.Onun üst tarafındaki.Dost kitap evini geçince.O da mı kötü?


    Valla oradan hiç yemedim, ama gördüğüm en kaliteli Gaziantep Tabldotçusu Sakarya caddesinde olan Hacıoğlu'nun yanındaki, diğerlerine göre baya kaliteli duruyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: _KilleR_
    quote:

    Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer
    Ortada olan var.Hani alt pasaj kitapçıların ordaki 3ü birarada Anteli var.Onun üst tarafındaki.Dost kitap evini geçince.O da mı kötü?

    Valla oradan hiç yemedim, ama gördüğüm en kaliteli Gaziantep Tabldotçusu Sakarya caddesinde olan Hacıoğlu'nun yanındaki, diğerlerine göre baya kaliteli duruyor.


    Aşağı tarafta o dediğin galiba...Samatyanın olduğu parsel tarafında.Ankarayı çok bilmem ben yav.


    ama dediğim yerin İskenderini seviyorum ben.Kolası da Coca Cola...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.