bBenim anneciim yapıyo saoolsun. Yinede sen beni üye yap
gel gel imzanada codeni ekle
yemek
ama ben imzamı çok seviyom değiştirmesem olmaz mı ha?
ya midem aç onu halletcende ben aşka açım seçil apla onu kim halletcek
quote:
Orjinalden alıntı: dewo
quote:
Orjinalden alıntı: s.recelar
quote:
Orjinalden alıntı: dewo
bBenim anneciim yapıyo saoolsun. Yinede sen beni üye yap
gel gel imzanada codeni ekle
yemek
ama ben imzamı çok seviyom değiştirmesem olmaz mı ha?
kenarına ekle kuzucum
@turtican ona belediye bakıyor
ben doğuştan açım varsa şimdi bişiler atıştırayım
quote:
Orjinalden alıntı: sonix!
ben doğuştan açım varsa şimdi bişiler atıştırayım
birilerinde eti cin stoğu varda saklıyor
quote:
Orjinalden alıntı: s.recelar
quote:
Orjinalden alıntı: sonix!
ben doğuştan açım varsa şimdi bişiler atıştırayım
birilerinde eti cin stoğu varda saklıyor
eti cini sen ye .abur cubur almayayım
quote:
Orjinalden alıntı: s.recelar
quote:
Orjinalden alıntı: sonix!
ben doğuştan açım varsa şimdi bişiler atıştırayım
birilerinde eti cin stoğu varda saklıyor
quote:
Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer
quote:
Orjinalden alıntı: s.recelar
quote:
Orjinalden alıntı: sonix!
ben doğuştan açım varsa şimdi bişiler atıştırayım
birilerinde eti cin stoğu varda saklıyor
aha geldin saldırın millet
quote:
Orjinalden alıntı: s.recelar
quote:
Orjinalden alıntı: dewo
quote:
Orjinalden alıntı: s.recelar
quote:
Orjinalden alıntı: dewo
bBenim anneciim yapıyo saoolsun. Yinede sen beni üye yap
gel gel imzanada codeni ekle
yemek
ama ben imzamı çok seviyom değiştirmesem olmaz mı ha?
kenarına ekle kuzucum
@turtican ona belediye bakıyor
ya şimdide imzamdan oldum.bi yemek uğruna orjinal imzamı kaybettim.tekrar yapamıyom.ne güzel atamın fotosu vardı
quote:
Orjinalden alıntı: CaN®
/>
Yarın öğlen İskender yemeye mi gitsem Karanfildeki tabldotçuya?
/>
quote:
Orjinalden alıntı: dewo ya şimdide imzamdan oldum.bi yemek uğruna orjinal imzamı kaybettim.tekrar yapamıyom.ne güzel atamın fotosu vardı
Önceki mesajlarına bak...Orda eski imzan vardır.
et yemeği=konya
bende yemekleri yapmasınıda yemesinide severim vede iyi yaoarım bende size bir yemek tarif edeyim ama afrikalıların yemeğidir nijeryadaki yorubaların: yemeğin türkçe adı "kabak çekirdekli yam" ingilizce adı "pounded yam and melon seed soup" yoruba ca adı "iyan ati egusi" gertekli malzemeler.(türkiyede hepsinin bulunması biraz zor..: bir adet orta boy beyaz yam öğütülmüş kabak çekirdeği(bildiğimiz kabak çekirdeğinin içinin öğütülmüş hali) kurutulmuş balık tütsülenmişş balık isteğe göre et veya tavuk palm yağı bitter leaf(türkçesini bilmiyorum ama ıspanak da aynı işi görür.) curry tozu(aslında curry bi sürü baharatın karışımının macun haline getirildikten sonra kurutulup öğütülmüş halidir) şöyle yapılır.. yam (Dioscorea cayenensis-white yam-beyaz yam- en iyi sonuçları elde edebileceğimiz çeşit..) öncelikle 2-3 parmak kalınlığında diskler halinde kesilir(yam silindirik ve uzun olduğu için diskler halinde olucaktır..) ve buların kabukları soyulur. sonra suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. haşlanmış yamlar özel aparatında dövülür(sarımsak dövme aparatının xxl yada battal boy hali baya büyük içine basket topu sığcak kadar ve tokmağı nerdeyse adam boyunda...) dövme işlemi yam artık hamur kıvamına gelene kadar ve lifleri belli olmayıncaya kadar devam eder. dövülmüş yamlar yumruk ebadında toplar halinde yuvarlanır ve bi porsiyon için ortalama iki top yetmektedir. gelelim çorbanın yapımına.. ilk önce palm yağı kabkın içinde ısıtılır vede kıyılmış ıspanak yaprakları biraz öldürülür(ince ve küçük halde kıyılcak) ve kurutulmuş balık öğütülüp içine eklenir.tütsülenmis balıkta kılçıklarımda lime lime edilip içine atılır (bu zencilerin bi sürü balık tavuk et vs aynı yemeğin içinde pişirme gibi bi huyları var ama iyi oluyor..) kabak çekirdeklerinin tozu da içine atılır vede en son önceden yarı pişmiş et veyta tavuk konulur vede pişmeye bırakılır. leziz bir koku alınınca altı kapatılır. servis: çukur bi tabağın içine çorbamız konulur bildiğiniz çorba kasesine yanına ayrı bir servis tabağında 2-3 top haşlanmış yam getirilir ve kemik veya kılçıklar içinde bi tabak yenirken elle yenir. masaya bir kasee temiz su konulmalıdır. önce parmak uçlarımızı kaseye batırıp ıslatırız sonra yamdan bir ceviz yada iri bir kiraz ebadında bir parça kopartırız ve bunu elimizde hafifçe ezip ucunu top halinde parmaklarımızın arasından sarkıcak şekilde tutarız bunu çorbamızın içine (eller deil sadece parmaklar kirlenicek şekilde) daldırıp kasenin kenarına biraz iç malzemeden(yada etlere denk getirip) sıkışrıp yamın içine yerleşmesini sağlarız ve bu lokmamızı afiyetle yeriz arada bir elimizi suya batırırsak hem yamın yapışmasını hemde çorbadan yağlanmasını önlemiş oluruz bu yemek iyi yapıldığında her yemek gibi çok lezzetli olur tavsiyemdir kusura bakmayın biraz garip gelebilir ama içimden bunu yazmak geldi kesinlikle şu fani dünyada yemesi en zevklşi yemeklerden biridir ama yapımı biraz zahmetlidir özellikle işlemi kas geliştirir
quote:
Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer
quote:
Orjinalden alıntı: CaN®
/>
Yarın öğlen İskender yemeye mi gitsem Karanfildeki tabldotçuya?
/>
Aman hocam sakın o Gaziantep'çilere gitme hiç sağlıklı değil benden söylemesi.
Aman hocam sakın o Gaziantep'çilere gitme hiç sağlıklı değil benden söylemesi.
Ortada olan var.Hani alt pasaj kitapçıların ordaki 3ü birarada Anteli var.Onun üst tarafındaki.Dost kitap evini geçince.O da mı kötü?
Valla oradan hiç yemedim, ama gördüğüm en kaliteli Gaziantep Tabldotçusu Sakarya caddesinde olan Hacıoğlu'nun yanındaki, diğerlerine göre baya kaliteli duruyor.
quote:
Orjinalden alıntı: _KilleR_
quote:
Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer Ortada olan var.Hani alt pasaj kitapçıların ordaki 3ü birarada Anteli var.Onun üst tarafındaki.Dost kitap evini geçince.O da mı kötü?
Valla oradan hiç yemedim, ama gördüğüm en kaliteli Gaziantep Tabldotçusu Sakarya caddesinde olan Hacıoğlu'nun yanındaki, diğerlerine göre baya kaliteli duruyor.
Aşağı tarafta o dediğin galiba...Samatyanın olduğu parsel tarafında.Ankarayı çok bilmem ben yav.
ama dediğim yerin İskenderini seviyorum ben.Kolası da Coca Cola...