Şimdi Ara

YEDİTEPE VE BAHÇEŞEHİR UNİVERSİTESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Yeditepe ve Bahçeşehir Üniversitesi arasındaki belirgin farklılıklar nedir? Makine ve elektrik elektronik muhendisligi icin Yurt dışı imkanlari nasildir? Genel olarak bir karşılaştırma nasıl olur?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam Bahçeşehir'in yurt dışı imkanları şöyle.

Okulun farklı ülkelerde kampüsleri var. Kampüs dediğime bakmayın. Çoğu zaman şehrin ortasındaki bir ofis tipi apartmanın birkaç karı bazense küçük tek bir bina. Bu kampüslerde okula ne kadar ücret ödüyorsanız aynı ücreti ödeyerek (tam bursluysanız ücretsiz) eğitim görebiliyorsunuz. Ders işi nasıl oluyor emin değilim. Çoğu dersi online olarak alıyorsunuz diye biliyorum. Oralarda hocalar var mı bilmiyorum. Ancak olduğunu çok zannetmiyorum. Yani parası olan gençler yurt dışında bi sene falan takılsın, birkaç ders alıp yalandan okuyormuş gibi gösterilsin diye oluşturulmuş bir sistem olduğunu düşünüyorum. Burslu okuyan, derslerinde insanlar için çok efektif değil. Okul ücretsiz olsa da yaşam masrafları inanılmaz fazla olduğundan orta veya alt bir ekonomiye sahipseniz inanılmaz bir külfet olur. Bu arada ekleyeyim, her bölüm veya fakülte ayrı ülkelere gider. Yani bazı ülkelerde mühendislik öğrencisi olarak eğitim göremezsiniz. Kısaca reklamı çok iyi yapılan, pratikte başarılı öğrencilere bir şey katmayacak bir sistem.

Bunun dışında erasmus imkanı var. Hakkını vereyim, erasmusun üzerine düşmüş okul. Birçok ülkeden farklı okullardan anlaşmalar var. Aralarında çok iyi okullar da var. Başarılı bir öğrencinin gitmesi çok kolay. (ortalama ve ingilizceye bakılıyor)

Bunlar dışında pek bir olayı yok. Yani olay reklamlardaki kadar toz pembe değil maalesef.

Edit: ha bu arada hazırlığı New York'ta okuma fırsatı var. Ancak burada burs murs işlemiyor. Epey yüklü bir miktar ödemeniz gerekiyor. Ancak ilk bindeyseniz ücretsiz yolluyorlar.
  • tayyar dürden T kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de bir ihtiamlcik de olsa kafamda var tercihlere yazma konusunda up up up

• Hocam Bahçeşehir'in yurt dışı imkanları şöyle.

Okulun farklı ülkelerde kampüsleri var. Kampüs dediğime bakmayın. Çoğu zaman şehrin ortasındaki bir ofis tipi apartmanın birkaç karı bazense küçük tek bir bina. Bu kampüslerde okula ne kadar ücret ödüyorsanız aynı ücreti ödeyerek (tam bursluysanız ücretsiz) eğitim görebiliyorsunuz. Ders işi nasıl oluyor emin değilim. Çoğu dersi online olarak alıyorsunuz diye biliyorum. Oralarda hocalar var mı bilmiyorum. Ancak olduğunu çok zannetmiyorum. Yani parası olan gençler yurt dışında bi sene falan takılsın, birkaç ders alıp yalandan okuyormuş gibi gösterilsin diye oluşturulmuş bir sistem olduğunu düşünüyorum. Burslu okuyan, derslerinde insanlar için çok efektif değil. Okul ücretsiz olsa da yaşam masrafları inanılmaz fazla olduğundan orta veya alt bir ekonomiye sahipseniz inanılmaz bir külfet olur. Bu arada ekleyeyim, her bölüm veya fakülte ayrı ülkelere gider. Yani bazı ülkelerde mühendislik öğrencisi olarak eğitim göremezsiniz. Kısaca reklamı çok iyi yapılan, pratikte başarılı öğrencilere bir şey katmayacak bir sistem.

Bunun dışında erasmus imkanı var. Hakkını vereyim, erasmusun üzerine düşmüş okul. Birçok ülkeden farklı okullardan anlaşmalar var. Aralarında çok iyi okullar da var. Başarılı bir öğrencinin gitmesi çok kolay. (ortalama ve ingilizceye bakılıyor)

Bunlar dışında pek bir olayı yok. Yani olay reklamlardaki kadar toz pembe değil maalesef.

Edit: ha bu arada hazırlığı New York'ta okuma fırsatı var. Ancak burada burs murs işlemiyor. Epey yüklü bir miktar ödemeniz gerekiyor. Ancak ilk bindeyseniz ücretsiz yolluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EC589E64 -- 31 Temmuz 2020; 19:22:22 >

• anladim hocam tesekkurler akademik kadroları nasildir muhedislikte? bilgisayar icin de bilginiz var mi bir de

• Tartışmasız yeditepe

• Bunları bırakıp ytü ehm nasıl olur sizce

Kendi tercih zamanlarımda araştırmıştım. Bilgisayar, yazılım gibi işlere ağırlık veriyorlar. Kurucusu enver yüceli araştırabilirsin zaten bu yeni nesil şeylere de çok açık birisi. Dünya üniversitelerini sürekli gezip gören birisi. Ayrıca son zamanlarda dünya çapında bir girişimcilik ödülü almıştı sanırım. Başka bölümler için yeditepe düşünlebilir ama bilgisayar ve yazılım gibi bölümlerde bau daha önce gelir bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ege vs Yeditepe
    5 yıl önce açıldı
    Özyeğin vs Yeditepe
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bilgisayar için konuşayım. Hocalar fena değil. Çoğunun İngilizcesi ders anlatmak için yeterli seviyede. Konularına da hakimler. Ancak çoğunun akademik anlamda çok üst düzeyde olmadığını söyleyebilirim. Yani makaleleri, atıfları kısaca bilimsel üretim anlamında ortalama altıdır. Ancak çoğu yurt dışında eğitim almış hocalardır. O bir artı sayılabilir. Akademik kadrosu biraz daha zenginleşmiş son birkaç yılda sanırım. Çok takip etmiyorum ama.

Onun dışında bir eksi olarak şunu söyleyebilirim. Bazı derslere okul dışından sözleşmeli bir hoca getirip koyabiliyorlar. Mesela bir derste BAUda doktora yapmış sektörde çalışan bir hoca getirdiler. Ama hocanın İngilizcesi berbattı. Hayattan soğutmuştu o ders beni. Akademik kadroya bakmayın yani çok, böyle şeyler de olabiliyor.
  • berat_38 B kullanıcısına yanıt
    Çok çok daha iyi olur. YTÜ ehm mezunları çok iyi yerlerde çalışıyorlar. Bilgisayar Mühendisliği mezunlarından bile iyi yerlerde çalışıyor bir kısmı.
  • Anladım hocam çok sağolun

• dordo kullanıcısına yanıt
    Hocam o işin biraz kabuğu. İçine girince naısl bir ticarethane döndürüldüğünü anlıyorsunuz

O şahsı da gözünüzde pek büyütmeyin. Twitter hesabına girip birkaç tweet okursanız nasıl bir kafa yapısında olduğunu anlarsınız.

Yeni nesil şeylere açık olan birinin okulunda 4-5 tane bilgisayar labı ve dökülen bilgisayarlar olmaz.
  • hocam peki izmir hakkinda bir bilginiz var mi? izmir ekonomi icin veya yasar

• 742617000027 7 kullanıcısına yanıt
    anladim hocam peki nedenleri nelerdir?

Daha iyi değiller hocam kısaca.

Bu arada yeditepe’de okuma imkanınız varsa yaşara falan bakmayın hocam. Yeditepe iyidir gayet.

Yav aga bizi lise sonda bauya götürdüler bayağı gezdik tozduk sonra da oranın yetkilisi bize sunum yaptı işte biz şuyuz buyuz anlatıyo eve gidince araştırdım hep böyle cafcaflı taraflarını söyleyip müşteri bulmanın derdindeler işin görünmeyen tarafını hiç söylemiyolar buz dağı gibi düşün üstü kaymaklı kısım anlat anlatabildiğin kadar altına inince boş yeditepe çok daha iyidir bauyu bilgiye tercih edebilirsin ama ona lafım yok

• anladım hocam dikkate alacağım onerilerinizi ben once izmir ekonomi dusunuyordum fakat bakacagim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.