< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
Hocam Bahçeşehir'in yurt dışı imkanları şöyle.
Okulun farklı ülkelerde kampüsleri var. Kampüs dediğime bakmayın. Çoğu zaman şehrin ortasındaki bir ofis tipi apartmanın birkaç karı bazense küçük tek bir bina. Bu kampüslerde okula ne kadar ücret ödüyorsanız aynı ücreti ödeyerek (tam bursluysanız ücretsiz) eğitim görebiliyorsunuz. Ders işi nasıl oluyor emin değilim. Çoğu dersi online olarak alıyorsunuz diye biliyorum. Oralarda hocalar var mı bilmiyorum. Ancak olduğunu çok zannetmiyorum. Yani parası olan gençler yurt dışında bi sene falan takılsın, birkaç ders alıp yalandan okuyormuş gibi gösterilsin diye oluşturulmuş bir sistem olduğunu düşünüyorum. Burslu okuyan, derslerinde insanlar için çok efektif değil. Okul ücretsiz olsa da yaşam masrafları inanılmaz fazla olduğundan orta veya alt bir ekonomiye sahipseniz inanılmaz bir külfet olur. Bu arada ekleyeyim, her bölüm veya fakülte ayrı ülkelere gider. Yani bazı ülkelerde mühendislik öğrencisi olarak eğitim göremezsiniz. Kısaca reklamı çok iyi yapılan, pratikte başarılı öğrencilere bir şey katmayacak bir sistem. Bunun dışında erasmus imkanı var. Hakkını vereyim, erasmusun üzerine düşmüş okul. Birçok ülkeden farklı okullardan anlaşmalar var. Aralarında çok iyi okullar da var. Başarılı bir öğrencinin gitmesi çok kolay. (ortalama ve ingilizceye bakılıyor) Bunlar dışında pek bir olayı yok. Yani olay reklamlardaki kadar toz pembe değil maalesef. Edit: ha bu arada hazırlığı New York'ta okuma fırsatı var. Ancak burada burs murs işlemiyor. Epey yüklü bir miktar ödemeniz gerekiyor. Ancak ilk bindeyseniz ücretsiz yolluyorlar. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EC589E64 -- 31 Temmuz 2020; 19:22:22 > |
|
|
|