Şimdi Ara

Yazılımdan mezun olup 2. üniversite olarak Tıp okumak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
5
Favori
6.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam okula giden sarlatanlar coktan duzeni kurmus. Resmi olarak gelmisler. Farkli bir sekilde gelselerdi kolayca halledilebilirlerdi. Mezun olana kadar bir sey yapilacagini zannetmiyorum.


    Ben muhendislikten once doktor olmak istiyordum. Puanim yetmemisti ve durumum olmadigindan mecburen gitmistim. Durumu duzeltince icimde ukde kalan tipi okumaya karar verdim ve basladim.


    Evet akredite bir fakultede okuyorum. Lisede biyolojim iyiydi. Fizik ve matematikte derecelerim vardi. Yarismalara fln katilmistim. Ezber benim tarzim degil. Ben daha cok olaylar arasinda mantik kurarak ilerleyen biriyim. Sebep-sonuc iliskisi kurmak benim icin yeterli oluyor. Ezberlemek zorunda oldugum yerler oldugu zaman hazetmesem de basvuruyorum.

  • sivasleeee S kullanıcısına yanıt

    Şuanki Maliye Bakanlığı koltuğuna Nebati yerine korkuluğu oturtsan daha düşük bir enflasyon oranımız olurdu. İşin ehli olmayan insanlar yıllarca çeşitli mevkilere getirildi. Olası bir iktidar değişimiyle bu durum sonlanacak. Buna istinaden iyiye gideceğinden eminim.

  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt

    Hocam siz daha iyi bilirsiniz ama hiç doktor olarak yabancı ülkelerin denklik sınavlarına girmeyi düşündünüz mü? Yabancı dil kabiliyetiniz ne seviyede? En azından bu yolla bu bok çukuru ülkeden kendinizi kurtarabilirsiniz.

  • Tıp ile çap yapın
  • c keyfi bir sabittir C kullanıcısına yanıt
    intiharla eşdeğer
  • Hocam bir ara almanca calismaya basladim mezun olduktan sonra giderim diye ama vazgectim. Ileri seviye ingilizcem var. Sorun dil sorunu degil. Sorun meslekten sogumam. Ulke cok yordu. Heves fln birakmadilar.

  • Hocam ben sayısalcı değilim ama şu an yeni mezun psikoloğum tm olduğum için psikoloji yazmıştım ama bölüme başladığımdan beri tıp okusam daha mı iyi olur diye düşünmüştüm fakat lisemde mf alanı olmadığı için mecbur tmye yöneldim mezun oldum kafamda hala soru işaretleri var acaba o zaman deneseydim yapabilir miydim diye yani demem o ki arzuladığınız bölüm için çalışın istediğiniz yere gidin tabi bu belki realist gelmeyebilir içinde bulunduğunuz şartlardan ötürü yazılımı sevmiyorsanız okumayın derim sonra büyük pişmanlıklar olabiliyor insanın içinde ailenizi karşınıza alın konuşun derdinizi söyleyin onların da fikrini alın öyle karar verin tabi son karar sizin
  • Xxkkk X kullanıcısına yanıt

    Tabii insan hayallerinin peşinden gitmeli. Ama benim maalesef bu sene puanım nispetinde bir bölüme yerleşmek mecburiyetindeyim. Ölene kadar aileme yük olamam. Zaten yaşlı insanlar, babam 6 ay önce bypass ameliyatı oldu. Yarım bir adam. Bir şekilde hayatımı idame ettirebileceğim bir meşguliyet öğrenmek zorundayım. Bu da şuanlık en uygun yazılım sektörü gibi görünüyor.


    Yazılım fakültesinden mezun olduktan sonra ekonomik hürriyetime kavuşup üniversite imtihanına tekrar gireceğim. Bilgileri sıfırdan öğrenmeyeceğim. Daha önceki bilgilerimi hatırlayıp üstüne biraz daha bilgi koyup deneme çözme süreci olacak. Zaten o zamana kadar bu hükümet gider, bu liyakatsiz sistem fesholur diye düşünüyorum.


    Ablam İstanbul'da yazılım-tasarım işiyle uğraşıyor. Yabancılara tasarım satıyor. Kazançları 16 ile çarpıldığı için baya iyi gelirleri var. Mahiyetinde çalışan 5-6 elemanı var. Bu süreçte onunla çalışabilirim. Tabi benim nihai hedefim Doktor olmak. Bu süreçte yaşayacağım her türlü zorluğu göze alıyorum. Umarım siz de hayallleriniz de muvaffak olursunuz. Hürmetler...





  • "Ki o zamana kadar hükümet değişmiş, daha makul bir sınav sistemi gelmiş olacak."  

    5 sene sonra, 5 milyon kişi sınava giriyor olmasın da...

    Bilgisayar okuyup bitirin ondan sonra önünüze bakarsınız. Böyle 12 senelik planın tutma ihtimali çok düşük olacaktır.

    Çok ilginç bir fikir değil bu arada, Amerika'da herkes Tıp eğitiminden önce farklı bir lisans bölümü bitiriyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikigai

    "Ki o zamana kadar hükümet değişmiş, daha makul bir sınav sistemi gelmiş olacak."  

    5 sene sonra, 5 milyon kişi sınava giriyor olmasın da...

    Bilgisayar okuyup bitirin ondan sonra önünüze bakarsınız. Böyle 12 senelik planın tutma ihtimali çok düşük olacaktır.

    Çok ilginç bir fikir değil bu arada, Amerika'da herkes Tıp eğitiminden önce farklı bir lisans bölümü bitiriyor.

    Şuan Nebati'nin koltuğuna korkuluğu koysan daha düşük bir enflasyon ve döviz kuru olurdu. Bu iktidar devrinde yüksek merciilere liyakatsiz kişiler geldi.


    Ygs-Lys sistemi çok uygun bir sistemdi. Yaptığın Biyoloji netiyle Tıp-Eczacılık gibi bölümlere gitmen daha etken oluyordu. Hem soru sayısı da daha fazlaydı. Yaptığın bir dikkat hatası yanlışını tölare edebiliyordun. Sonra sokuk Tyt-Ayt sistemi geldi. İmam Hatipte Arapça görüp Arapçayı fulleyip tek kelime İngilizce bilmesen dahi istediğin yere İngilizce öğretmeni olarak atanabiliyorsun. Böyle saçmalık var mı?





  • Dedikleriniz doğru, ama bu 5 sene sonra daha çok insanın sınava gireceği gerçeğini değiştirmiyor. Neyse dediğim gibi, lisans biterken okulun son senesinde daha gerçekçi bir plan yaparsınız. Şahsi görüşüm, o zaman sınavda tıp kazanacak başarıyı gösterme ihtimalinizin şu ana göre daha düşük olacağı yönünde, bunu hiç dikkate almıyorsunuz sanırım plan yaparken.

  • Biyolojim en kötü dersimdi hocam full ezber diye hiç sevmiyordum ama matematiği aşırı seviyorum ailem kesinlikle zorlamadı ama 17k da yüksek ünilerin güzel mühendislikleri tutmuyordu sadece tıp vardı bu aralıkta 13k gibi olsa güzel bir yerin tıpı ve güzel bir üninin mühendisliği arasında kalırdım turk alman ee ya da ceng olsun isterdim ama 2 yılda girdiğim sınavlarda tercih etsem de tutmadı o yüzden en mantıklı tıp geldi biyolojiyi cidden sevmiyordum ezber diye ama tıp o kadar da ezber değildir mantığını anlasam yeter diyordum ama full ezbermiş biyokimya, biyoloji, genetik hepsi full ezber üzerine dayalı zerre matematik işlemi yok bölüm niye sayısaldan alıyor çok merak ediyorum açıkçası analitik zeka gerektiriyordur ekip çalışması da gerektiriyordur ama tamamen ezber şu an.

    2020 yılında odtü maden düşünüyordum aslında asgari ücret bursu ve odtü olması cidden ilgimi çekti ve şöyle düşünüyordum girdiğim bölümde en iyisi ben olursam hele ki iyi bir mühendislikte yurt dışına her şekilde çıkarım en iyisi ben olurum zaten diye ama çevrem yok o sektör bitti şeklinde konuşiyordu ama bence olay girdiğin şeyde en iyisi olmakla alakalı bu sene yine girdim tyt 98.75 ayt 66.25 gelcek ama obp kirik zaten yatay gecis yapmayi dusunmuyorum ama acik ogretim ya da uzaktan ogretimle bilgisayar muhendisligi ya da bilgisayar programciligi ya da aşciliga kaydolucam gercekten sevdiğim şey yazilim ya da aşçilik bunlarin dgs sinaviyla iyi bir universitenin lisans programina kaydolmayi dusunuyom dgs yi kazanip ama o zamana cok zaman gecer diye de şu an için tipta duruyorum ama gerçekten başarmak istediğim şey yazilimdan ya da gastronomiden ilerlemek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pythian -- 3 Temmuz 2022; 20:40:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikigai

    Dedikleriniz doğru, ama bu 5 sene sonra daha çok insanın sınava gireceği gerçeğini değiştirmiyor. Neyse dediğim gibi, lisans biterken okulun son senesinde daha gerçekçi bir plan yaparsınız. Şahsi görüşüm, o zaman sınavda tıp kazanacak başarıyı gösterme ihtimalinizin şu ana göre daha düşük olacağı yönünde, bunu hiç dikkate almıyorsunuz sanırım plan yaparken.

    Beyin öğrenilen bilgiyi kolay kolay unutmaz. O zaman bilgiyi sıfırdan öğrenmeyeceğim. Tekrar yaparak yeniden hatırlayacağım. Zaten şuan bile Matematik ve Geometri'de özel ders verebilecek kadar yetkinliğe sahibim. O zaman sadece Fen, Türkçe ve Sosyal derslerini çalışmam gerekiyor. Her halükarda 5 sene sonra bile konuları ilk defa gören 12. sınıflara karşı üstünlüğümün olacağına inanıyorum.





  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt

    Tıp fak. kaç yaşında girdiniz hocam

  • Kardeşm gayet mantıklı hatta sana şöyle söyliyeyim tıp fakültesinden mezun olunan bazı alanlarda yazılım kullanılıyor. Doktorların bir kısmı mezun olduktan sonra yazılım öğrenmeye başladı. İşlerinde aktif olarak kullanıyorlar.



    Turkish AI Hubyoutube
    Dr. Cengiz Bavbek 24 Temmuz 1964 yılında Eskişehir’de doğdu. 1982 yılında Eskişehir Anadolu lisesini bitirdi ve aynı yıl içerisinde İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’ne Tıp Öğrencisi olarak girmeye hak kazandı. 1989 yılında tıp eğitimini başarı ile tamamlayarak Pratisyen hekim olarak fakülteden mezun oldu. 1989 yılında üroloji ihtisasına girmeye hak kazanan Cengiz Bavbek, bir yıllık üroloji asistanlığı eğitimi sonrası üroloji ihtisasını bırakarak İstanbul Üniversitesi Mikrobiyoloji anabilim dalında doktor öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. İstanbul Üniversitesi Mikrobiyoloji anabilim dalında iki yıl süreyle hizmet veren Dr. Bavbek, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesinde radyoloji eğitimi almaya hak kazandı. 1996 yılında radyoloji ihtisasını bitiren Dr. Cengiz Bavbek, Radyoloji alanında uzman hekim unvanını aldı. 1996-2007 yılları arasında Amerikan Hastanesinde Uzman hekim olarak görev yapan Dr. Cengiz Bavbek, aynı kurumda 2002-2007 yılları arasında Radyoloji bölüm şefi olarak görev yaptı. 2008 yılında Acıbadem Maslak hastanesinde göreve başlayan Dr. Cengiz Bavbek, 2016 yılından itibaren aynı kurumda Başhekim olarak görevini sürdürmektedir. Dr. Cengiz Bavbek radyoloji meslek hayatı süresince Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya’daki saygın radyoloji kliniklerinde kas ve iskelet radyolojisi ve kardiyak radyoloji alanında çalışmalar yürütmüştür. Dr. Cengiz Bavbek sağlık kurumlarındaki hasta hizmet kalitesini en üst düzeye çıkarma hedefiyle yapay zeka uygulamalarını da kapsayan en güncel teknolojilerin hastane yönetim sistemlerine entegrasyonu üzerine araştırmalarını ve çalışmalarını sürdürmektedir. Dr. Deniz Alis 1989 yılında İstanbulda doğdu. 2007 yılında Sakıp Sabancı Anadolu lisesini bitirdi ve aynı yıl içerisinde ÖSS 2007 sınavında Türkiye 1.’si olarak Cerrahpaşa İngilizce Tıp Programına girmeye hak kazandı. Dr. Alis 2013 yılında pratisyen hekim unvanı ile programdan başarıyla mezun oldu ve tıpta uzmanlık sınavında Türkiye 8. Olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Radyoloji programına girmeye hak kazandı. Dr. Alis 2018 yılında programı doktora derecesi ile bitirdi. Devlet Hizmet Yükümlülüğünü Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tamamladı. Bu süreçte kardiyovasküler görüntülemenin en üst düzey ve yenilikçi yöntemlerinden olan kardiyak MRG ve koroner BT üzerine hem akademik hem de klinik pratikte çalışma fırsatı buldu. 2020 yılının başında hizmet yükümlülüğünü tamamlayan Deniz Alis, Nisan 2020 itibariyle Mehmet Ali Aydınlar Acıbadem Üniversitesi, Maslak Acıbadem hastanesinde Dr. Öğretim üyesi olarak göreve başladı. Dr. Alis bu yeni görevinde, grup hastanelerinin halihazırda en üst düzey kalitede sunduğu sağlık hizmetine, kardiyovasküler görüntüleme ve yapay zeka alanındaki tecrübesi ile katkı sunmayı amaçlamaktadır. Dr. Alis, uluslararası saygın dergilerde yayınlanmış bazıları 50’nin üzerinde yayına katkı sağlamıştır. 2019 yılı başında yapay zekanın tıbbi görüntüleme alanında kullanımı üzerine çalışmaya başlayan Deniz Alis, yakın arkadaşları bilgisayar mühendisleri olan Mert Çelenk, Mert Yergin ve Erdem Yaman ile birlikte Hevi AI girişiminin temellerini atmışlardır. Hevi ai girişiminin ana odağı, yapay zeka uygulamalarının tıbbi görüntüleme alanındaki problemlerin çözümlenmesi amacıyla kullanımıdır. 2020 yılında şirketleşmesini tamamlayan genç ekip, faaliyetlerini Acıbadem Üniversitesi, Kuluçka merkezinde sürdürmektedir. Hevi ai ekibi 2020 yılında TÜBİTAK 1512 programına seçilmiş ve yine aynı yıl içerisinde Nvidia inception, Bayer G4A ve Türk Telekom Pilot programına girmeye hak kazanmıştır. Hevi ai ekibi güncel olarak inmenin görüntülenmesinde yapay zeka temelli tanıyı amaçlayan inme erken uyarı sistemi üzerinde çalışmaktadır. Sorularınızı bekliyoruz! :) Bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz: https://www.instagram.com/turkishaihub https://www.twitter.com/turkishaihub https://www.linkedin.com/turkishaihub
    https://www.youtube.com/watch?v=nBcB706GI1c&t=1315s
  • Pythian P kullanıcısına yanıt

    Hocam yazılım neyse de Tıptan Gastronomiye kadar geriletmeyin hedefinizi. 6 ay Gastronomi kursuna gitsen bir otelde aşçı olarak çalışabiliyorsun.

    Benim de Biyolojim çok iyi sayılmaz. Bu sene 4 net yaptım. Ama beyin bir tekamül sürecindedir. Hangi alana yönelirsen o alanda nöral bağlantıların gelişir. Lisedeyken Fiziği de hiç yapamadım. Bu seneki sınavda 12-1 Fizik yaptım. Tıp Branşlarını da başarabileceğime inanıyorum.


    Bu arada 2020 girişli misiniz? Okuduğunuz üniversite akredite mi?

  • Yok akredite değil 2021 girişliyim o yüzden bu yılki puanım kırık ama gastronomi güzel bence hocam geriletmekten ziyade sözelde ilk 1000 de olup yeditepe/özyeğin üniversitelerinin gastronomisinde okumak isterdim açıkçası masa başı dermatolog olacağıma tusu kazanıp dilimi iyice geliştirip yabancı ülkelerde (tek kastım avrupa/amerika değil ) yetkin bi mutfak sanatçısı olmak isterim açıkçası yoksa bir yere girip aşcı olmak pek ilgi çekici değil mesela yeditepe nin şöyle bir şeyi var kendi sitesinden alıntı

    "bölümümüzün İspanya’da bulunan Universitat Oberta de Catalunya üniversitesi tarafından temsil edilen “Gıda Kültür ve İnovasyon” ve Fransa’da bulunan François Rabelais Tours üniversitesi tarafından temsil edilen “Yemek Kültürü Mirasının Korunması ve Yaşatılması” UNESCO/UNITWIN kürsüleriyle anlaşmaları bulunmaktadır. Bölümün ayrıca Fransa’nın önde gelen dünyaca ünlü pastacılık okulu Alain Ducasse Education-ENSP ile anlaşması bulunmaktadır."

    sen en iyisi olduktan dilin en iyisi olduktan sonra hocaların referansıyla çok iyi yerlere gelinebilir ve mutfak sanatları kültürel yemekler aşırı ilgimi çekiyor biraz da idealistlik mesleğe hangi boyutta baktığınla alakalı yoksa doktor olup da devlet hastanesinde hasta bakmak şeklinde bakınca bana göre tıp sönük kalıyor tabii mesela bölümünün en iyi cerrahı olmak yeni şeyler başarmak ayrı aynı idealistliğin mesleklerarası şekil değiştirmesi bence bu





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.