Şimdi Ara

Yazılımda Yön Haritamı Nasıl Çizmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, makina mühendisliği 2.sınıfta okuyan biri olarak son 1 yıldır yazılıma ciddi merak saldım.
    Geçen yıl udemy'de mustafa murat'ın python kursuna başlayıp 3-5 ayda temelleri öğrenmiştim fakat işin içine ne işime yarayacağını bilmediğim Sqlite gibi konseptler girince, kendi bölümümün de ağırlığından kafa yormaktan vazgeçip kursa devam etmedim.

    Şu sıralar artık bu işe adam gibi başlayayım deyip çok övülen harvard'ın cs50 dersine başladım, şu ana kadar iyi gidiyor.

    Asıl sorunuma gelirsek, ilgimi çeken birden çok alan var. AI ve machine learning başta olmak üzere belli bir seviyede markete uygulama yazabilmek ve ileride mak.mühendisliğinde işime yarayabilecek beceriler öğrenmek başlıca isteğim.

    Fakat bu işe ne kadar zaman ayırmalıyım, ileride okuduğum bölümü mü icra ederim yoksa yazılıma mı yönelirim, bölümüm için zaten birçok program,dil ve ders öğrenme gerekliliği varken yazılıma vakit ayırmak ne kadar mantıklı? gibi sorular çok kafamı kurcalıyor.

    Kısacası,
    1-Yazılıma yönelmeli miyim/ne kadar yönelmeliyim?
    2-Yönel derseniz temel atma amaçlı bahsettiğim https://www.edx.org/course/cs50s-introduction-computer-science-harvardx-cs50x kursundan sonra yolumu nasıl çizmeliyim?

    Cevaplayabilen olursa çok memnun olurum
    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Prestige -- 23 Şubat 2019; 17:47:49 >







  • Öncelikle ne yapmak istediğini keşfetmelisin. Tamam yazılım öğreniyorsun ya da öğrenmek istiyorsun. Bu bir hobi mi. ne geliştirimek istiyorsun. Web app, Ios, Desktop, gömülü sistem vs. Bu bir meslek mi olacak ? Derslere yardım mı?

    Bunu belirledikten sonra yön cizmelisin. Yazılım sadece bilgi olarak öğrenilen bir şey değil. Bu bir zanaat. Bununla bir şey üretmelisin. Her zanaatte olduğu gibi pratik yaparak gelişir.
    Codewars ve hackerrank da geliştirebilirsin.
  • Bilgisayar mühendisliği mezunu olmayıp yazılım sektöründe olan bir çok insan tanıdım. Bilgisayar mühendisliği diploması büyük artı fakat yazılım alanına yönelmek istiyorsanız bu kararı yakın zamanda verip o alanda tecrübe kazanmaya bakmalısınız ki aradaki makası kapatabilesiniz. Mühendis tabanlı olduğunuz için bu makas daha da dar oluyor zaten.

    AI ve machine learning konuları yüksek matematik gerektiren ve alanın zor konularındandır. Ciddi çalışma ister. Alan derslerinizin yanında devam ettirebilmek için iki katı çalışmanız gerekecek.

    Yukarıdaki iki konu da dahil alan seçmek için öncelikle o alanlar ile ilgili çalışma yapmanız gerekli. Bakalım hangi alanı daha çok seveceksiniz. Mobil proje geliştirin, web geliştirin, gömülü sistem programlayın vb. illa bir alanı daha çok seveceksiniz. O alandan devam edersiniz.

    Bu adımların cevabında ise sizin yazılıma devam edip etmeme sorusunun cevabı da gelecektir. Yazılım dünyası zevkli fakat uzun bir yol. Bu yol ise sadece programlama dili bilmekten geçmiyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.