Şimdi Ara

YAZILIMA BAŞLAMA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben algoritma biliyorum.Ama programladan sonra ogrendim. @beyinsis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bilgisayar kasıyor alıntı yapamıyorum uzun mesajları kusura bakmayın şöyle devam edeyim:
    Ben de sizin tarif ettiğiniz kafada değilim, yalnızca ben öğrenirken şu yolları izlemeyi tercih ederim:
    Örneğin sort algoritması mı? Ben ilk önce piyasada olanları bilmeden yazarım, denerim zorlarım vs. en son çalışabilen bir noktaya geldiğimde benim kafam şu soru benim yöntemimle cevaplanmıştır:
    -Sort algoritması yazmak için neleri düşünmem lazım? Hangi yolları izlemem lazım? Ne etkenler var?
    Daha sonra açar bakarım bu alanda iyi algoritmalar nelerdir, hangisinin ne avantajı vardır, hangisi ne sistemde kullanılır vs. öğrenirim.
    Elbette tekerleği yeniden icat edicek değiliz (hem de daha kötüsünü), ama öğrenme aşamasında özellikle ben insanın kendi kendine yaparak öğrenmesinden yanayım. Kullanırken ben de varolan büyük algoritmaları kullanırım tabii ki (örneğin şuan üstünde çalıştığım bir drone projesinde işin Fizik kısmındaki hiçbir algoritmayı ben yazmadım, hepsi varolan matematiksel teoremler vs.) Ama bu algoritmaları (veya teoremleri) yazan adamın kafasındaki düşünce sistemini anladım mı? Hayır
    Kendim yazabilir miyim, taklit etmeden? Hayır.
    Benim durumum bundan ibaret. Size katılıyorum, ben hiç öğrenilmesindir vesairedir demiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ErenHncr

Ben algoritma biliyorum.Ama programladan sonra ogrendim. @beyinsis

ben de akış diyagramı okuyabildiğine göre algoritma biliyorsun demek istedim zaten. algoritma bilmeden zaten programlama yapamazsın.
  • Arkadaşlar internetten algoritmalara bakıyorum ancak çok karışık geliyor. Önerdiğiniz güzel bir algoritma kitabı var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChoBeast -- 22 Mayıs 2015; 22:33:54 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.