Şimdi Ara

Yazılım/Oyun Geliştirme Öğrenmeye Nereden Başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
3
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konuda tam bir cahilim. Ne bu işin okulunu okudum, ne de daha önce amatör olarak bu işle ilgilendim. Hevesim ve merakım yeni başladı. Aslında zorunluluktan başladı. Son bir kaç senedir grafik tasarım üzerine kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Autocad, Solidworks, 3ds max, Maya derken son olarak ta Unity 3D ye sardım. Unity 3D'ye girmem ile, kod yazmayı öğrenmem gerektiğini anladım. Kod yazmadan bu programda bir şeyleri sağlıklı olarak üretemeyeceğim. Neyse kısa hikayeden sonra asıl soruna gelelim.

Yazılıma, kod yazmaya hangi program ile giriş yapmalı ve kendimi geliştirmeliyim?

Kullanacağım program UNİTY 3D.

C# , C++, Python, JavaScript , bunlardan hangisini öğrenmem ya da öğrenmeye başlamam daha verimli ve hızlı sonuç verir.

OLANLAR:
    *Azim ve istek

OLMAYANLAR:
    *İngilizce bilgisi az
    *Kod yazma bilgisi hiç yok
    *Tüm zamanımı verecek kadar vakit yok (9,5 saat çalışıyorum. hafta sonları ve akşam 19:00-01:00 boş vakitler)

• Oyun geliştirmek tam zamanlı bir iş özellikle her şey ikendin yapmak istiyorsan günün 8 saatini ayırman gereken bir iş. Hobi niyetine yapıcam diyorsan para kazanmayı beklememelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 6 Eylül 2016; 13:11:19 >
  • İlk önce algoritma mantığını kavra daha sonra başlangıç için Unity'nin kullandığı betik dillerden birini seç C# veya JavaScript (Türkçe kaynakların bir çoğu C#) seçimini yaptıktan sonra onunla ilgili başlangıç derslerinden başlayıp temel kodlama mantığını ve temel fonksiyonları öğren daha sonra Unity 3D'ye geçebilirsin yeterli seviyede Türkçe kaynak mevcut günde 8 saat olayı vs. katılmıyorum önemli olan yaratıcı fikirdir bir gün flappy bird gibi bir proje gelir aklına günde 8 değil 1 saatte oyunu yapar milyonlar kazanırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

Oyun geliştirmek tam zamanlı bir iş özellikle her şey ikendin yapmak istiyorsan günün 8 saatini ayırman gereken bir iş. Hobi niyetine yapıcam diyorsan para kazanmayı beklememelisin.

Başlangıçta hobi niyetine olacak. Yapacağım oyun mobil için değil. PC için olacak. Ufak çapta survivor ya da FPS oyunları. İşin mantığını tam kavramadan para kazanacağım demek aptallık olur zaten. İleri ki zamanlar için hedefim; Rust, Ark benzeri projeler. Aklımda iyi bir proje var. Ama dediğim gibi iyice öğrenene kadar, free ya da düşük bütçe ile ego tatmin edecek oyunlar yaparak kendimi geliştirmek.

@SirusBro

Dil olarak sanırım kararımı JavaScript'den yana verdim. Unity 3D için zaten 2 seçenek var, JavaScript ya da C#
    Bugün JavaScript ile ilgili dersler aramaya başladım. Merak ettiğim konu şu;
    JavaScript ile mobil oyun dışı oyunlar yapabiliyor muyuz? Java denilince aklıma sadece mobil, android uygulamalar geliyor :/ Yukarıda bahsettiğim gibi hedefim PC için oynanabilece oyunlar yapmak olacak. Başlangıç düzeyinde bu JavaScript işimim her türlü görür mü?

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: İlluminatideİmam

quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

Oyun geliştirmek tam zamanlı bir iş özellikle her şey ikendin yapmak istiyorsan günün 8 saatini ayırman gereken bir iş. Hobi niyetine yapıcam diyorsan para kazanmayı beklememelisin.

Başlangıçta hobi niyetine olacak. Yapacağım oyun mobil için değil. PC için olacak. Ufak çapta survivor ya da FPS oyunları. İşin mantığını tam kavramadan para kazanacağım demek aptallık olur zaten. İleri ki zamanlar için hedefim; Rust, Ark benzeri projeler. Aklımda iyi bir proje var. Ama dediğim gibi iyice öğrenene kadar, free ya da düşük bütçe ile ego tatmin edecek oyunlar yaparak kendimi geliştirmek.

@SirusBro

Dil olarak sanırım kararımı JavaScript'den yana verdim. Unity 3D için zaten 2 seçenek var, JavaScript ya da C#
    Bugün JavaScript ile ilgili dersler aramaya başladım. Merak ettiğim konu şu;
    JavaScript ile mobil oyun dışı oyunlar yapabiliyor muyuz? Java denilince aklıma sadece mobil, android uygulamalar geliyor :/ Yukarıda bahsettiğim gibi hedefim PC için oynanabilece oyunlar yapmak olacak. Başlangıç düzeyinde bu JavaScript işimim her türlü görür mü?

Teşekkürler.

javascript javadan farklı hocam arkadaşların dediği gibi c#türkçe kaynak fazladır unity ile vs c# ile windows a uygulama yapabilirsiniz hem de unity ile androide.

bende java olunca androide oyun vs yaparım diye java öğrendim meğersem unity c# kullanıyormuş java başlangıç seviyesinde bırakıp geçmekte istemiyorum artık napcam bilmiyorum

• Ben geçen sene kısa bir C dersi alıp temel attım gerek algoritmayı gerekse programlamanın mantığını kavramak adına öncelikli olarak benim gibi biraz C'den öğrenmeye başlayıp azıcık çalışmanı tavsiye ediyorum. Şöyle söyleyeyim ben C'de döngüler, if-else ve diğer bazı programlamanın temelleri olan şeyleri öğrenip C'yi bıraktım ve yaklaşık 2 hafta önce C#'a başladım burada kendimi biraz geliştirip ve dilin syntaxini tamamen öğrendikten sonra Unity'e geçmeyi düşünüyorum.

İstersen direk C#'la da başlayabilirsin ama gerçekten yazılım-programlama ile ilgili bir şey bilmiyorsan, sıfırdan başlayacaksan algoritma ve bunu anlamak için de C diliyle başla. Zaten bir yerden sonra fark edeceksin ki kullandığın dilin bir önemi yok.
  • @Dreazz
    Ben de öyle zannettiydim meğer bam başka şeylermiş.
    Hala çok geç değil bence değiştirebilirsin.

@Caughter
    Haklı olabilirsin. Bu işler ile ilgili en ufak bilgim yok. Okuma yazmaya yeni başlamış velet kıvamındayım.
    Araştırdıklarıma bakılırsa bu yazılım işi ciddi derecede matematik kafası gerektiriyormuş. Sayısalcı olmayan biri çok zorlanır diyorlar. Ben de matematik özürlüsü bir insan olduğumdan bir şey öğrenemem emeklerim boşa gider korkusu yaşamaya başladım. Kafam çok karışık.
    2 gündür okuyorum, izliyorum şuana kadar hiç bir şey anlamadım.
    İf nedir, int nedir float ya da dot syntax nedir ne işe yarar bu tip bilgileri öğrenebildim. Ama her defasında çok farklı kodlar kullanıyorlar, gittikçe karmaşık bir hal almaya başladı.
    Bunlar normal mi yoksa ben mi bu işi öğrenemiyorum :/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Java'ya Başlamak Hakkında
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4 yıldır araştırmalarımın sonucunda bu işin okulu değilde daha çok ARGE mantığı ve Kolej gibi eğitim merkezlerinden oluşuyor.

İsterseniz yurtdışında öğrenin isterseniz Buradaki Çalışmalara katılın karar sizin
  • Bende javascript ile başlamıştım sonra C# ye döndüm çünkü C# kullanan kişi sayısı daha fazla ve C# dilini iyi bilmek unity dışındada avantajlar getiriyor.
  • C# sadece unity değil bikaç motor daha kullanıyor
  • C# a karar verdim. Eğitim sürecine başlayacağım KPSS den sonra. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlluminatideİmam

@Dreazz
    Ben de öyle zannettiydim meğer bam başka şeylermiş.
    Hala çok geç değil bence değiştirebilirsin.

@Caughter
    Haklı olabilirsin. Bu işler ile ilgili en ufak bilgim yok. Okuma yazmaya yeni başlamış velet kıvamındayım.
    Araştırdıklarıma bakılırsa bu yazılım işi ciddi derecede matematik kafası gerektiriyormuş. Sayısalcı olmayan biri çok zorlanır diyorlar. Ben de matematik özürlüsü bir insan olduğumdan bir şey öğrenemem emeklerim boşa gider korkusu yaşamaya başladım. Kafam çok karışık.
    2 gündür okuyorum, izliyorum şuana kadar hiç bir şey anlamadım.
    İf nedir, int nedir float ya da dot syntax nedir ne işe yarar bu tip bilgileri öğrenebildim. Ama her defasında çok farklı kodlar kullanıyorlar, gittikçe karmaşık bir hal almaya başladı.
    Bunlar normal mi yoksa ben mi bu işi öğrenemiyorum :/

programalama çeşitlidir sayısal bişey ister ama matematikten daha zordur çünkü sözelde ister.

Mesela mütün kelimeleri bilmelisiniz bütün o yazılım dilindeki sözcükleri bilip nasıl kullanacağınızı bilmelisiniz.Yazılım veya programlama çok çeşitli alanları olan bir bölüm

Grafik porgramlamada matematik ve grometrinin dibine vurursunuz.
    Fizik Programlamada Matematik çok lazım oluyor.

ama diğer Mobil uygulama veya Bilgisayar sistemleri,İşletim sistemleri,Antivürüs Yazılımları, Çeşitli PC Programları normal yüzeysel yazılımlardır ve matematik bilginizi üst düzey tutmanıza fazla gerek yok lakin sayısal veya matematiksel olarak düşünmelisiniz yani demek istediğim çözüm odaklı olmalı ve işlem yapabilmeli birşeyler yazıp yazılımı çalıştırabilmelisiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.