Yazılım Müh okuyorum bilgisayar mühendisliği ile alakası yok neredeyse. (ortak dersler hariç)
Yazılım Mühendisliğinde sürekli yazılım diyagramları, yazılım tasarımı, proje yönetimi, yazılım kalite standartları, yazılım gereksinimleri ve ihtiyaçları yönetimi vb dersler görüyoruz.(Hepsi mesleki dersler) Bilgisayar Mühendisliği çok farklı bir şey ve Software Engineering dersi 1 dönemde tek ders olarak verilir bilg müh'de.
Yazılım Müh okuyan biri olarak yabancı dile merakınız var ve sözel mantık seviyorsanız kitaplarla arkadaş olurum, diyagram çizmeyi severim diyorsanız gelin derim.
İki konuya yazdığım iki yazıyı kopyaladım işini görür umarım.
Sağolasın hocam ikinci mesajını okumuştum sanırım :) Bilkentin ctis bölümünü araştırdım sanki bilkent mezunlarının mühendis olmamalarına rağmen önü daha açık yinede Bahçeşehir yazılımı ondan önce yazabilirim karar vermek çok zor onamı bunamı gidiyim derken ortada kalmam inş :D
quote:
Orijinalden alıntı: cangi2
quote:
Orijinalden alıntı: ishescaen
Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.
Yazılımın puanları artmaz ama evet Bahçeşeşehir yazılımı isteyen çok kişi var bencede puanları yükselecek çok yenilikçi bir üniversite coop programı ve silikon vadisindeki binasi çok cezbedici geliyor.Siralamam eşit ağırlık için iyi sayılır fakat sayısal için aynısını söyleyemem fen bilmiyorum lysdede sadece geometri matematik yapabilicem bahçesehir tutarsada ucu ucuna anca malesef.
Peki Işık için ne düşünürsünüz ? Dershanedeki hocam masonlara ait olduğunu ve bu yüzden tavsiye etmediğini söyledi Feyziye mektepleri vakfının kurucusu sabetayist yani yahudi imiş sanırım.Bu durum üniversite ortamını nasıl etkiler merak ediyorum?
Isik uni egitimi ile , sabanci koctan sonra ki yeditepe ,bahcesehir gibi unilerle esittir egitimi.yeri kadikoye 40dk uzaklikta harika bir kampustur.bahcesehir in yeri cok iyidir ama biri sehir biri kampus uni herkese gore yasam tarzi farkli ben sehir uni de yapamayip kampuse gecen gordum.. Koc sabanci yeditepe isik vs bunlar hep kampus , bahcesehir ise sehir uni dir. Masonmus cemaatmis zartmis zurtmus bunlar fasafiso uydurmalar. Turkiyede beykent,istanbul aydin,okan ve birkac uni bi halta yaramaz yarayacaklar ve diplomasi gecerli olanlar ; Koc Sabanci Bahcesehir Isik Yeditepe Ozyegin! Bilkent Bilgi Kadir has ..ve ist icin bir kac tane daha .. Bunlarin disindaki okullarda Sadece Okunur... Bir faydasi olmaz.. Yazilimin puanlarina gelince bahcesehir e asiri ilgi falan yok gecen sene 60 Kontenjaninin 18 i icerde bolum degistirdi, Bunlarin tamami ise 2.tercihte doldu yani 238 puan ile giren bile vardi yuzde50sine . Yazilim a talep artacak evet ama bunun daha 4-5 senesi var tr de. Prof larda oyle soyluyor.
Öncelikle merhabalar,
"Turkiyede beykent,istanbul aydin,okan ve birkac uni bi halta yaramaz yarayacaklar ve diplomasi gecerli olanlar " böyle bir söz sarfetmişsiniz.Ben beykent üniversitesi bilgisayar mühendisliği mezunuyum.henüz daha yeni mezun oldum lisans eğitimimin ilk senesinden beri farklı yazılım firmalarının orta veya büyük ölçekli yazılım projelerinde çalıştım.Bu projelerden bir tübitak destekliydi.Microsoft tarafında 2 Oracle tarafında da 1 adet yazılım yeterliliğini dünya çapında belgeleyen sertifikam mevcut.Yeni mezun olduğum için ilgili formları hazırlayarak(gpa,gre gibi) almanya'da software technology(yazılım teknolojisi) yüksek lisans eğitimi veren(ingilizce) 3 farklı üniversiteye başvurdum ve kabul şartlarını sağladığım için kabul edildim.Şimdi benim için en uygun gördüğümü seçip kısmetse ekim yada aralık ayında almanya'ya gidip ocak başında başlayacak ders yarıyılına kayıt yaptırıp eğitim hayatımı devam ettirmeyi planlıyorum.Bu kadar bilgiyi neden verdi diye düşünebilirsiniz güzel kardeşim fakat "diploması geçerli değil" ve "bi halta yaramaz" yaftalarınızı yada daha nazik bir deyişle söylemlerinizi kabul etmiyorum.Eğer konu ülkemizde yazılım ve bilgisayar bilimleri ise zaten üniversitelerin mühendislik-mimarlık fakültesinden aldığınız diplomalar pek amacına hitap etmiyor.çünkü bu sektörde (yazılım yada bilişim) iş veren nereden mezun olduğunuzdan çok ne kadar yararlı olabileceğinize bakıyor.İsterseniz şöyle anlatayım bilgisayar ve yazılım mühendisliğinin dışında bir çok iş veren ilgili iş alanında verdiği ilanda ; matematik mühendisliği,matematik-bilgisayar,fizik mühendisliği,endüstri mühendisliği vs (hepsini gruplamak gerekirse (Bachelor of Engineering - BE or BEng) ) kategorisi altında ilanlar verir.Yani güzel kardeşim bu sektörde bir kariyer planlıyor isen kendini ne kadar geliştirdiğin daha önemli istersen sana basit bilinen ve yazılım dünyasında ismi geçen canlı bir iki örnek vereyim Burak Selim Şenyurt matematik mühendisliği mezunudur ve yazılım alanında işin üstatlarındandır.Kendisi microsoft tarafından bir çok kez mvplik almıştır.(eğer bilmiyor isen bu ismi ve mvp kavramını araştırmanı rica ediyorum,biliyorsan isen özür dilerim.)Bir diğer örneğe geçeyim Eren Zede kendisi yönetim ve bilişim sistemleri mezunudur ki sanırım tm puanı ile öğrenci alan bir bölüm.Kendisi microsoft teknolojileri konusunda uzmandır.Bilinen bir örnek daha vereyim Daron Yöndem ismini google a yazarsanız kim olduğu hakkında bilgi sahibi olursunuz.Sözlerimi yanlış anlamanızı istemem fakat benim gibi mezun olabilmek için gecesini gündüzüne katan arkadaşlara hakaret etmenize de izin veremem.Ben bu forumda pek fazla yazmıyorum kusura bakmayın eğer yanlış anladıysam sizi.
Ayrıca size bir örnek daha vereyim bilgisayar mühendisliği yada yazılım mühendisliği seçerseniz ilk olarak mühendislik prensiplerini öğrenirsiniz.daha sonra ilgili alanınızın yeterlilik derslerini alırsınız.Size önerim eğer yazılım yada bilgisayar mühendisliğini seçerseniz ; kendinizi geliştireceğiniz alanı iyi belirlemeniz.Örneğin günümüzde web teknolojileri ileride ve piyasanın çoğuna hakim olacak.Fakat ön görülen gelecekte cloud computing yani bulut bilişim pazarda web teknolojilerini egale edecektir.(ki microsoft gibi şirketlerin bütün ürünlerini cloud'a taşımaya başlaması-office 365 gibi) bunun bir göstergesidir.Bir alana yönelin ama o alana saplanıp kalmayın.
Son olarak tercih yapacak arkadaşım ; kardeşimde bu sene lys sınavına girdi size tavsiyem yazılım mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği seçecekseniz,seçeceğiniz üniversitelerin akademik kadrolarını ve ders programlarını inceleyin ve mümkünse ingilizce eğitim veren üniversiteleri tercih edin.Unutmayın eğer bu sektörde bir kariyer yapmak istiyorsanız sürekli araştırmanız ve kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir.öte yandan ülkemizde henüz mühendislik prensiplerini ve dinamiklerini öğrenemeden mezun olan güruh arasına katılırsınız.
Mecvut düzen içinde insanlar sevdikleri işi değil yaptıkları işi sevmeye çalışıyorlar.Bu yüzden sektör gün geçtikçe geriliyor.Lütfen ama lütfen gideceğiniz bölümü araştırın ve sevmeyeceksiniz seçmeyin.
İyi günler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme