Şimdi Ara

Yazılım Mühendisliği (MTOK) kimler girebilir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Üniversite #Fırat Üniversitesi
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben maçka akif tunçel teknik lisesi - bilişim teknolojileri(yazılım) bölümünü bitirdim lisede...

Şimdi Fırat Üniversitesi yazılım mühendisliği mtok yazmayı düşünüyorum fakat şöyle bir sorunum var ben bu bölüme ek puanlı olarak mı yerleşiyorum yoksa yerleşme puanım ile mi?

şimdiden teşekkürler, kolay gelsin..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yazılım Mühendisliği (MTOK) Kimler Girebilir?

{mtok yazılım mühendisliği} programları, yazılım geliştirme alanında kariyer yapmak isteyen bireyler için tasarlanmıştır. Bu programlara giriş koşulları, üniversiteye ve programa göre değişiklik gösterse de genel olarak aşağıdaki gereksinimleri karşılaman gerekir:

• Lisans Derecesi: {mtok yazılım mühendisliği} programlarına başvurmak için bilgisayar bilimleri, yazılım mühendisliği veya ilgili bir alanda lisans derecesine sahip olman gerekir.
    • Akademik Başarı: Yüksek not ortalaması ve ilgili derslerde güçlü akademik başarı, başvurunun değerlendirilmesinde önemli rol oynar.
    • Programlama Deneyimi: Java, Python veya C++ gibi bir veya daha fazla programlama dilinde deneyim, programa kabul için avantajlıdır.
    • Analitik Beceriler: Yazılım geliştirme, güçlü analitik ve problem çözme becerileri gerektirir. Bu nedenle bu becerilere sahip olman beklenir.
    • İletişim Becerileri: Yazılım mühendisleri genellikle ekiplerde çalışır, bu nedenle yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde iletişim kurabilmen gerekir.

{mtok yazılım mühendisliği} programları, bu alanda kariyer yapmak için kapsamlı bir eğitim sağlar. Bu programları başarıyla tamamladığında, yazılım geliştirme yaşam döngüsünün tüm aşamalarında çalışma becerisi kazanırsın. Ayrıca, yazılım tasarım ilkeleri, yazılım test teknikleri ve güncel yazılım geliştirme araçları hakkında bilgi sahibi olursun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba arkadaşım. Bende aynı yeri tercih edecem. MTOK tercihlerinde okulundan ek puan gelmez , zaten herkes meslektir, bu yüzden yalnızca yerleştirme puanıyla yerleşiyorsun. Bir de bilgin olsun bu sene bütün mtokların kontenjanı yarıya düşüyor. NOT: Kuşadası ATL Bilgisayar - Yazılım mezunuyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirinayaz -- 29 Haziran 2013; 23:58:48 >
  • Peki dostum bu ek puanlı tercihlerimizi hangi bölümlerde kullanıyoruz? Düz bilgisayar mühendisliği bölümlerinde mi?

Teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet dostum. MTOK yazmayan her bilgisayar bölümünde ek puanlı tercih yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirinayaz

Evet dostum. MTOK yazmayan her bilgisayar bölümünde ek puanlı tercih yapabilirsin.

Bundan emin misiniz? Mühensizlik Fakültelerine Ek Puan verilmiyor diye biliyorum. Bu konuda bilginizi paylaşırsanız memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grafitus

quote:

Orijinalden alıntı: sirinayaz

Evet dostum. MTOK yazmayan her bilgisayar bölümünde ek puanlı tercih yapabilirsin.

Bundan emin misiniz? Mühensizlik Fakültelerine Ek Puan verilmiyor diye biliyorum. Bu konuda bilginizi paylaşırsanız memnun olurum.

Haklıymışsın kardeşim. MF-4 puanına ek gelmiyor. Duyunca yıkıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirinayaz -- 2 Temmuz 2013; 17:28:56 >
  • öğretmenliğe ek puan gelıyor arkadaşlar :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.