Şimdi Ara

Yazilim Muhendisligi Hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar meslek olarak gercekten ilgi duyabilecegim bir meslek ama merak ediyorum dusunuldugu gibi bir meslekmi diye...

1- Belli basli kodlama dilleri #C,java,c++,html uzerinde uzmanlasma durumu nedir?
    2- Mezun sonrasi hic yoktan uygulama marketlerinde oyunlar,programlar yazilabilecek duruma gelinir mi?
    3- Bu alanda kendimizi gelistirdigimiz durumlarda nerelerde calisabiliriz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bilgisayar biliminin bir dalı yazılım. Haliyle bu bölümden mezun olduğunuzda bilgisayar biliminin bir dalında uzmanlaşmış oluyorsunuz.
    Bilgisayar mühendisine nazaran çok daha yazılımın tasarımına, yapımına hakim olunuyor.

Okullarda C/C#/Java falan öğretiliyormuş. Fakat tabii ki önemli olan okulun yanında senin de kendine bir şeyler katman.

Mezun olduktan sonrası da sana kalmış. Bir programcı olarak, banka sektöründe mi çalışırsın, savunma sanayisinde mi, telekomünikasyon sektöründe mi, tıp alanında mı, tamamen sana kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cegaunist

Ben de demin yazılım mühendisliğini araştırdım.

Bilgisayar biliminin bir dalı yazılım. Haliyle bu bölümden mezun olduğunuzda bilgisayar biliminin bir dalında uzmanlaşmış oluyorsunuz.
    Bilgisayar mühendisine nazaran çok daha yazılımın tasarımına, yapımına hakim olunuyor.

Okullarda C/C#/Java falan öğretiliyormuş. Fakat tabii ki önemli olan okulun yanında senin de kendine bir şeyler katman.

Mezun olduktan sonrası da sana kalmış. Bir programcı olarak, banka sektöründe mi çalışırsın, savunma sanayisinde mi, telekomünikasyon sektöründe mi, tıp alanında mı, tamamen sana kalmış.

Hocam yazilimin olmadigi teknoloji neredeyse yok bu acidan dusunursek gayet onu acik bir meslek fakat bir bilgisayar muh. İle kiyaslarsak + lari - leri nelerdir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyperia47

quote:

Orijinalden alıntı: cegaunist

Ben de demin yazılım mühendisliğini araştırdım.

Hocam yazilimin olmadigi teknoloji neredeyse yok bu acidan dusunursek gayet onu acik bir meslek fakat bir bilgisayar muh. İle kiyaslarsak + lari - leri nelerdir acaba?

Araştırmalarıma göre ilk aklıma gelen +, - şu mesela.

Bilgisayar Mühendisliği okuduğunda, gene yazılım sektöründe yazılımcı olabiliyorken, bilgisayar biliminin başka bir alanına da yönelebilirsin. Yani bir bilgisayar mühendisi kendini seçtiği bir alanda uzmanlaştırmalı. O alanlardan biri yazılım. Bilgisayar mühendisinin onu seçmesi opsiyonel. Fakat yazılım mühendisliğinde zaten bir alanda uzmanlaşmış oluyorsun. Bu bilgisayar mühendisliğinin artısı. Yelpazesi daha geniş.

Yazılım mühendisliğinin artısı ise şu, 4 yıllık lisans eğitiminin neredeyse tamamı yazılımla ilgili derslerden oluşuyor. Haliyle konuya daha hakimsin. Çerçeveye daha genel bakabilir ve ona göre işinde daha uzman olabilirsin.

Bana kalırsa önü açık, Türkiye'de donanımla ilgili pek ilerleme yok fakat yazılım kısmında cidden gelişen bir ülke.

• bence direk kendi işinin patronu olabilecegin bi meslek en basitinden şuan neredeyse herkezin elinde olan akıllı telefonlardaki ios android gibi işletim sistemlerine göre oyun program vs yapıyor adamlar trilyonluk oluyorlar.

Orijinalden alıntı: Bir_Bilgisayarcı

Bilgisayar mühendisliğini neden düşünmüyorsun?

Zaten bilgisayar mühendisliği kazanamamış arkadaşlar için açılmış bir bölüm.
    Gerçi bazı üniversiteler de bilgisayar mühendisliğinde bile fazla puanda zaten o malum üniversitelere bazuka mühendisliği açsan yine 450+ puanla alır ya
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpamA

quote:

Orijinalden alıntı: Bir_Bilgisayarcı

Bilgisayar mühendisliğini neden düşünmüyorsun?

Zaten bilgisayar mühendisliği kazanamamış arkadaşlar için açılmış bir bölüm.
    Gerçi bazı üniversiteler de bilgisayar mühendisliğinde bile fazla puanda zaten o malum üniversitelere bazuka mühendisliği açsan yine 450+ puanla alır ya

Orası öyle, bir ara ben de bahçeşehir yazılım müh. istiyordum, tam burslusu 460 mıydı neydi

• quote:

Arkadaslar meslek olarak gercekten ilgi duyabilecegim bir meslek ama merak ediyorum dusunuldugu gibi bir meslekmi diye...

1- Belli basli kodlama dilleri #C,java,c++,html uzerinde uzmanlasma durumu nedir?
    2- Mezun sonrasi hic yoktan uygulama marketlerinde oyunlar,programlar yazilabilecek duruma gelinir mi?

Bana sorarsan bilgisayar mi yazilimmi yazilim derim ama Türkiye'de daha cok ozellerde var yazilim devlette yeni yeni aciliyor.

Arkadaslar meslek olarak gercekten ilgi duyabilecegim bir meslek ama merak ediyorum dusunuldugu gibi bir meslekmi diye...

Bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği hemen hemen aynıdır. Bilgisayar mühendisliğini bitirdiğindede yazılım dalına yönelebilirsin hatta 3. sınıfta alan dersini seçerek belli oluyor bu.

Yazılım mühendisliğindede 3. sınıfta hangi alana yöneleceğini seçersin mesela bir tanıdığım Java kısmına yönelmişti ve hep java konusunda dersler alıyordu.

1. sorunun cevabı: 3. Sınıfta hangi dillere yoğunlaşacağını seçersin ve o dillerde eğitim alırsın fakat alacağın eğitim temel düzeyinde olacaktır çok ileri gitmez kendini geliştirip uzmanlaşman gerekir.

2. sorunun cevabı: Bu senin üniversiteyi dolu mu yoksa boş mu bitirdğine bağlıdır. Sen eğer sürekli programlama üzerine sürekli araştıran, aktif, projelere katılan kısacası kendini geliştiren biriysen evet yazabilirsin. Uygulama marketleri için iOS için apple pc gerekir fakat android için windowsda Java ile yazabilirsin.

3. sorunun cevabı: Eğer gerçekten kendini iyi bir şekilde geliştirirsen çok büyük firmalar ile çalışabilirsin tabi bu kendini geliştirdiğin alanada bağlı mesela c++/c üzerine gidersen daha sağlam yerlerde çalışabilirsin çünkü zordur ve çok kişi profesyonel olarak hakim değildir. Yani programlama diline ve kendini gelişrirmene bağlı herşey az çalışırsan az para alırsın çok çalışırsan çok para alırsın bilgisayar-yazılım mühendisliği böyledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0x888 -- 14 Ağustos 2013; 18:28:06 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.