Şimdi Ara

[Yazılım dilleri ve öğrenme] yardımcı olurmusunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şuan C# öğreniyorum windows için sonra C++ ve javascript istiyorum java zaten gerekli her yer istiyo ios içinde swift yani;
    -C#
    -C++
    -java
    -javascript
    -swift
    Sonra belki html5 ve css neden derseniz internetten işlere bakıyorum hepsi birçok dil ve dillerdede uzmanlık istiyor. Bukadar dili öğrenmek ve uzmankaşmak çok uzun sürer. Napıcak bu yazılımcılar yukardaki dillerden çıkar gerek yok dediğiniz varmı diyo sorucam hepsi önemli diller bazı yerler "dephi" istiyorlar aslında saçma herdili bilen birini alacaklarına her dilde birini alsalar yardım edinnn!!!!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangi alanda çalışacağını öngörüyorsan ona göre dillere yoğunlaşman daha iyi olacaktır. tabii ki hepsini kullanmak iyidir fakat hepsinde bir anda uzman seviyesinde olamazsın. Ayrıca o iş ilanları ne kadar iyisini bulabilirsek mantığı ile çalışıyor. sen istenilenlerden birini veya birkaçını bilmesen bile internet uçsuz bucaksız bir kaynak ve 1-2 dilde yazabilen biri veya okuduğunu anlayan, ingilizcesi yeterli olan biri hemen adapte olabilir. o yüzden çok kasma hepsinde uzmanlaşmak için. kendine 1-2 ana dil seç diğerleri yardımcı dil olsun ve zamanlar üstlerine düş.
  • ülkemizdeki yazılımcılık öğrenmek isteyen genç güruhun gözünü korkutmaktan başka bir şey yapmıyorlar anasını satayım,
    eğitim öğretim döneminde okullardaki boktan ingilizce eğitimi yüzünden ingilizce bilmeyen ve türkçe yeterli kaynak olmadığı
    için yabancı kaynakları çevirirken bitap düşmüş bu nesilin gözüne bir de bunu kakıyorlar
    yazdığın dillerin hepsi güzel kardeşim c den türeme
    c'yi öğrenirsen diğerlerini öğrenmen uzun sürmez
    sadece c'de değil tüm programlama dilleri birbiriyle bağlantılıdır
    yani sen gidip perl,python,ruby,lisp öğrenmen de öğrenme süreni kısaltır
  • sahabe31 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşların dediği gibi C esastır ancak sadece iş imkanı açısından bakarsan değil, sistemler açısından esastır. Linux cekirdeğini geliştiren Linus Torvalds'ın C 'yi tek geçerim diyor neden demesin ki, salt C ile masaüstü, cep, router dünyada milyarlarca cihazın cekirdeğini yazmış .) .) C'de modern dillerde olan herşey biraz farklı syntax la da olsa var cunku zamanında hepsi düşünülmüş özellik olarak eklenmiş. C'deki pointer, gösterici olayı ise i386, x86_64 işlemcilerin yapısıyla birebir uyumlu olduğu için var yani C assembly / işlemci koduna en yakın yapıdadır ve bu da günümüzde yaygınlaşan IoT, mini board computer, otomotivde gömülü işlemciler alanında yeni bir önem kazandı. big data, web scripting gibi alanlarda tabi ki C'yi kullanmaya gerek yok fakat web scriptingin lider dillerinden PHP, o da C ile yazılıyor, MySQL de C/C++ ile yazılıyor. 2010'da çıkan Node.js dahi C ile yazıldı. Son birkaç yılda yaygınlaşan React.js ve Redux, Reflux gibi "Reactive" denilen uygulamalar da C ile yazılmadıysa bile kullandıkları yöntem onlarca yıl önce Windows'ta C ile zaten kullanılıyordu: Windows'taki pencerelerin "callback procedure" denilen yöntemi ile bir pencerede bir şey tıklayınca başka bir yerde bir yordamı tetiklemesi fakat bunun çok fazla program satırı (lines of code, LOC kısaltması ile çok kullanılır) kullanmadan ve CPU 'ya yüklenmeden, meşgul etmeden yapılması sağlanmıştı ancak Microsoft bu callback procedure yöntemini C'deki "fonksiyon işaretçisi" ile yapmıştı yani C'de öyle bir özellik olmasaydı o kadar kolay olmayacaktı belki Windows bu kadar iyi calışmayacak, dünya capında yaygınlaşamayacaktı. Yani hangi taşı kaldırsan altından bir C çıkar.

Ancak buna rağmen iş hayatı için C çok kesin gerekli veya önemli değildir cunku günümüzde felaket sayıda web uygulaması, big-data ve machine learning vs gibi üst düzeyli işlem gerektiren alanlar var ve Avrupa Amerika dahil birçok IT pozisyonu o alanlarda açılıyor. Fakat ilginç bir gelişme oldu; uygulamalar, veriler bu kadar coğalınca oluşan karmaşıklığı yönetebilmek için C döneminde geliştirilmiş yöntemler ve programlama dilleri kullanılmaya başlandı daha doğrusu günümüze uyarlandı. Örneğin MySQL, SQL Server, MongoDB, CouchDB gibi veritabanı yönetim sistemleri ihtiyacı karşılayamaz olunca 1970lerde geliştirilmiş Datalog adlı programlama dili big-data veritabanlarını sorgulamak ve veri işlemek için kullanılmaya başlandı (kim tahmin ederdi ki.) Ericsson'un 1986'da telefon uygulamarı için geliştirdiği Erlang 'tan yola cıkılarak yapılan Scala Java'nın yerini almaya başladı, ayrıca big-data uygulamalarında da Python dan daha etkili calıştığı farkedildi. Ve C# 6 ve Java 8 çıktı ancak onların en büyük esprisi fonksiyonel programlamaya destek vermesi fakat Ruby daha 1995'te zaten onu kullanıyordu fakat Ruby'yi geliştiren kişi de onları Lisp'ten uyarlayarak geliştirdi. Lisp ise 1970'lerde yaygınlaşmış dildi.

Tüm bunlardan sonra tavsiye de farklı olacak. Kronolojik değerlendirme yaparak kendine en uygun programlama dili ve platformlarını seçmek! Ancak bunu yapabilmek için tüm olayı bir arada görebilmek lazım, o da en iyi en.wikipedia.org üzerinde oluyor. İng Wikipedia'da tüm programming languages nasıl neden geliştirilmiş, hangi özelliği hangi dilden almış, hangi özellik en cok nerede kullanılır hepsini tarafsız ve standart formatta anlatıyor. Türkçe wikipedia bu açıdan kullanışsız hatta hiç bakmamak daha iyi cunku bakınca yarım yamalak, coğu ingilizceden ceviri makalelerde insanın kafası daha da karışıyor. Son bir örnekle tamamlayayım: Son yıllarda Swift gibi bilinen dillere göre daha az bilinen başka yeni diller ve platformlar da çıkıyor onlar da neyin nesidir, nerden cıkmıştır öğrenmek icin ilk baktığım yer genelde İng Wikipedia oluyor, cunku öyle bir standartta anlatıyor ki baştan kafam hiç karışmamış ve tam öğrenmiş oluyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.