Şimdi Ara

Yazıcıya Gelen Fax'ı Pc'de Görmek..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
14.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Samsung marka çok işlevli yazıcıma fax alıp fax gönderebiliyorum bu anlamda sorun yok.
    Yapmak istediğim gelen faxları nasıl bilgisayar ekranında görebilirim..?
    Okuyup sonra gerekli ise yazılmasını sağlamak istiyorum..
    Airties Air 6271 model bir kablosuz modem kullanıyorum.Bu modem bu işe uygun mudur veya uygun olabilmesi ve benim bu işlevi yapabilmem için ne gereklidir..?

Şimdiden Çok teşekkür ederim..

• Kullandiginiz Fax makinasinin Ethernet ve Fax'i E-Mail gonderme secenegi varsa evet yapabilirsiniz yoksa yapabileceginiz birsey yok..
  • Üstad fax makinesi kullanmıyorum Samsung çok fonksiyonlu lazer yazıcı kullanıyorum..
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum :) HP 6500A üzerinden gelen her fax anında çıkıyor. Bilgisayarda bi görsek ondan sonra çıkartsak ne güzel olacak
  • KONUNUN AÇILALI BAYA OLMUŞ FAKAT BUNDAN SONRA KONUYA GÖZ ATACAKALARA YARDIMCI OLALIM.

BU ANLATTIĞIM HER YAZICI İÇİN GEÇERLİ OLMAYABİLİR.
    FAX CİHAZINIZIN ÜZERİNDEKİ TUŞLARI KULLANARAK FAX ÖZELLİKLERİNE GELİN
    İLET EKRANINI GELİN VE ORADAN PC Yİ SEÇİN.
    CİHAZ GELEN FAXLARI PC YE YENLENDİRECEKTİR..
  • Merhaba,

Yeni nesil cihazların çoğunda var bilgisayara faks alma özelliği. Özellikle usb kablo üzerinden çalışırlar. Yazılım desteği ile olur bu durum. HP cihazlarda çözüm merkezinden ayarlanır. HP Digital Fax olarak geçer. Usb kablo ile olanı genelde olur.

Ağ bağlantısında bilgisayara faks alma özelliği biraz teknik bilgi ister. Siz şimdi bi yazıcıya diyeceksiniz ki ağdaki "Mert" isimli pc nin içindeki herhangi bir klasöre faksı at. Şimdi cihaz gelen faksı oraya atmak isteyecek ama işletim sistemi dur sen napıosun dicek. Çünkü dışarıdan bir veri gelmek istiyor. İşletim sistemi buna engel olur. Napmak lazım. Cihazların EWS dediğimiz arayüzleri vardır. Yani ip adresi ile içine girersiniz tıpkı modemin içine girdiğiniz gibi. Bilgisayara faks alma özelliğini açarsınız ve ağdaki bilgisayarın yolunu gösterirsiniz. \\Mert\c\root gibi. Salladım. Sonra o klasöre everyone modunda yazma ve okuma izni verirsiniz. Full yetki diyelim. Genelde bu şekilde olur. Yoksa ağ üzerinden gelen her veriyi microsoft işletim sistemleri hoşgeldin gel bakalım yaz bana kendini diye kabul etmez. Bir nevi güvenlik..

• quote:

Orijinalden alıntı: Amsterdamm

Merhaba,

Yeni nesil cihazların çoğunda var bilgisayara faks alma özelliği. Özellikle usb kablo üzerinden çalışırlar. Yazılım desteği ile olur bu durum. HP cihazlarda çözüm merkezinden ayarlanır. HP Digital Fax olarak geçer. Usb kablo ile olanı genelde olur.

Ağ bağlantısında bilgisayara faks alma özelliği biraz teknik bilgi ister. Siz şimdi bi yazıcıya diyeceksiniz ki ağdaki "Mert" isimli pc nin içindeki herhangi bir klasöre faksı at.

usb ile değil network ile faksı at diyebileceğimiz çok fonksiyonlu yazıcı bilen varmı mesela şuanda çok satan hp 1212 de yok (kaynak HP)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc den Telefona Yazı Gönderme
    14 yıl önce açıldı
    Telefon Screenshot ve PC'ye atmak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha fazla para verip fax özellikli yazıcı almaya gerek yok bence, 10 dolara alınacak bir fax modem bu işi gayet güzel halleder, faxları doğrudan bilgisayardan gönderir, gelenleri doğrudan bilgisayara alırsınız, hem daha pratik, hem daha ucuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Motan -- 22 Mart 2013; 3:45:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.