Şimdi Ara

Yazarın bağımlılık yapması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nihal Atsız'ın kitapları resmen bağımlılık yaptı. Tüm romanlarını okumaya başladıktan sonra başka kitaplardan haz duymamaya başladım. Tüm romanlarını aldım ve son romanını okuyorum şuanda. Sizde de bu durum oluyor mu ? Hiç bağlandığınız bir yazar oldu mu ?

• Dostoyevski.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brick by boring brick

Dostoyevski.

Hocam aynı durum mu var sizde de. Başka kitaplar çok mu sıkıcı geliyor ?
  • Hemen hemen herkeste oluyodur sanırım. Bazılarının yazışı görüşü daha çok uyuyor insanla.
  • Nihal Atsız'ın Bozkurtlar ve Deli Kurtlar romanlarını okudum gerçekten beğendim ve Ruh Adam'ı aldım nasıl sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: babacan1910

Nihal Atsız'ın Bozkurtlar ve Deli Kurtlar romanlarını okudum gerçekten beğendim ve Ruh Adam'ı aldım nasıl sizce ?

Ruh Adam çok güzel ama diğer romanlarından farklı bir anlatımı var. Yani kendimce sıralama yapacak olsam :

1. Bozkurtların Ölümü
    2. Bozkurtlar Diriliyor
    3. Deli Kurt
    4. Ruh Adam
    5. Dalkavuklar gecesi
    6. Z vitamini
  • Oluyor tabi, bir de az kitabı olan yazarların (4-5 tane gibi) tüm kitaplarını okuyasım geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Müzik bağımlılık yaptı :)
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Olmaz olur mu? Her kitabını okumak istediğim ve okuyacağım en az 5 yazar vardır.
  • Örn. Ben şu anda margaret weis ve tracy hickmandan 12 kitap okudum 13 ü okuyorum hepsi bu yıl üstelik bazı yazarlara bağlanıyor insan.

• Yabancı yazarlardan Amin Maalouf, S.King ve Tolkien okurken böyle oluyorum. Yerli yazarlardan Tarık Tufan, Yusuf Atılgan ve Nazım Hikmet okurken böyle oluyorum
    Başka kitaplardan haz duymama mevzusu hiç olmadı o ayrı konu çünkü orda birazda insanın ideolojik veya inançsal bağlarının yazarla pekişmesi ve insanın aklındakilerin yazarın kelimeleri olarak kitaplara dökülmüş olması gerek
  • Ben dizustu edebiyatin tum yazarlarini swviyorum ve daha bagimlilik yapan bir suru yazar var

• Bana artık her kitap sıkıcı geliyor. Son 2 ayda 20 kitap almışımdır. Hepsini yarım bıraktım. Muhteşem kitabı arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

Bana artık her kitap sıkıcı geliyor. Son 2 ayda 20 kitap almışımdır. Hepsini yarım bıraktım. Muhteşem kitabı arıyorum.

Hocam yarım bırakmak çok kötü bir duygu. O şekilde alıştırma kendini. Bozkurtların ölümü kitabını al okuduğum en iyi romandı. Hiçbir sıkıcı satırıyla karşılaşmazsın o derece. Bozkurtlar Diriliyor devamı. Bozkurtlar diye birleştirilmiş halide var.
  • Bende Hüseyin Nihal Atsız hayranıyım Bozkurtlar'ı 5 , Ruh Adam'ı 4 , Deli Kurt'u 2 , Dalkavuklar Gecesi'ni 1 kez okudum. Bozkurtları yine okurum yine okurum en sevdiğim kitaptır.
    Ruh Adam'ı da çok severim kitap garip (ama akıcı) bir üslupla anlatılsa da kurgusu ve kullanılan sembolizm ile okuyucu etkiliyor. Bozkurtlar'ı daha çok sevdim ama Ruh Adam'ın üzerim de bıraktığı etki daha derindi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

quote:

Bana artık her kitap sıkıcı geliyor. Son 2 ayda 20 kitap almışımdır. Hepsini yarım bıraktım. Muhteşem kitabı arıyorum.

Hocam yarım bırakmak çok kötü bir duygu. O şekilde alıştırma kendini. Bozkurtların ölümü kitabını al okuduğum en iyi romandı. Hiçbir sıkıcı satırıyla karşılaşmazsın o derece. Bozkurtlar Diriliyor devamı. Bozkurtlar diye birleştirilmiş halide var.

Okudum zaten. Muhteşemdi gerçekten.
  • quote:

quote:

quote:

Deli Kurt'u tavsiye ederim o zaman. Çok uzun olmamakla beraber çok akıcıdır. Bir sokuta okunur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Deli Kurt'u tavsiye ederim o zaman. Çok uzun olmamakla beraber çok akıcıdır. Bir sokuta okunur.

Hocam onu bu ay alacağım ama o kitapta beni tatmin etmeyecek. Ben Buz ve Ateşin Şarkısı'nda ki entrikayı,Harry Potter'da ki muhteşem dünyayı,Lisbeth Salander'ın vurdum duymazlığını,Grange'de ki heyecanı,Jane Eyre'de ki aşkı istiyorum ama bulamıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam onu bu ay alacağım ama o kitapta beni tatmin etmeyecek. Ben Buz ve Ateşin Şarkısı'nda ki entrikayı,Harry Potter'da ki muhteşem dünyayı,Lisbeth Salander'ın vurdum duymazlığını,Grange'de ki heyecanı,Jane Eyre'de ki aşkı istiyorum ama bulamıyorum.

Hocam bilmiyorum ama Deli Kurt'u okumadan karar verme derim.

• Enes4125 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten alacağım ama sonuçta Atsız'ın tarzını biliyorum. Çok iyi yazıyor. Hiç sıkılmadan okuyacağım ama yinede o hissi yaşayamayacağım. Birde Ruh Adam nasıl acaba okudunuz mu?
  • quote:

Hocam zaten alacağım ama sonuçta Atsız'ın tarzını biliyorum. Çok iyi yazıyor. Hiç sıkılmadan okuyacağım ama yinede o hissi yaşayamayacağım. Birde Ruh Adam nasıl acaba okudunuz mu?

Ruh Adam bitmek üzere, güzel ama farklı bir kitap olmuş. Atsız'ın diğer kitaplarına benzemiyor, akıcı güzel ama heyecan, macera tarzı şeyler pek yok. Hayatını yalnız askerlikten ibaret gören bir yüz başının haksızlık sonucu işinden olması ve ağır iftiralara maruz kalmasını konu alıyor. Karısı Ayşe kocasını hep hayata döndürmeye çalışıyor vs... akıcı güzel bir kitap.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.