Şimdi Ara

Yayımcısından ücretsiz IT ebooklar [Leanpub 2013 RegEx kitabı eklendi] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
6
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yayımcısından ücretsiz IT ebooklar [Leanpub 2013 RegEx kitabı eklendi]


    http://regex.bastardsbook.com/files/bastards-regexes.pdf

    Regular Expressions / Düzenli İfadeler , kısaca regex konusu forumda cok az geçiyor ve muhtemelen cok az kişi biliyor ve kullanıyor. Geçen seneye kadar ben de regex cok cok az biliyor ve hiç kullanmıyordum cunku /^\d+$/ örneğin, nedir ? Bu regexteki ^ sembolü satır başını, \d digit yani rakamı, + herhangi uzunlukta rakamı $ ise satır sonunu ifade ediyor o yüzden örneğin 123 , 1 doğru döndürürken a1, 1a1, a, aa gibi ifadeler yanlış döndürüyor. Bu örnek regex'in 5%'ini bile anlatmadı. Bu kitapta yazar regex'i örneklerle ve konuya sıfırdan başlayan birinin dahi takip edebileceği sekilde anlatıyor. Ve dahası, kitabını sitesinde ücretsiz PDF olarak yayınlamış. Regex nerede kullanılır, avantajı nedir, bu gibi sorulara da kitapta cevap bulacaksınız.



    @forgot webpack.pdf linki açmıyor, o yüzden onu Yandex Disk taşıdım, senin alıntıdaki linki şu şekilde güncellersen harika olur:https://yadi.sk/d/MiiJEbLO3WUZTa (Webpack.pdf) Sağol.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yayımcısından ücretsiz IT ebooklar [Leanpub 2013 RegEx kitabı eklendi]


    Dylan Programming Language. 1992'de Apple tarafından Scheme, Smalltalk ve Common Lisp 'ten yola çıkılarak ve C gibi görünüme sahip olacak şekilde tasarımlanmış, ilerici bir programlama dili. 1995'te projeye destek aniden cekildiği için yaygınlaşmamış. Fakat biraz incelenirse bugün dahi kullanılabilecek kalitede bir dil olduğu görülebilir nitekim Windows Linux OSX ve FreeBSD için derleyici paketlerihttps://opendylan.org/download/index.html da güncel olarak var. ebook opendylan.org sitesinden alıntı. orjinalinde kapak olmadığı için bir kapak eklendi ve yandex disk'e konuldu: Dylan Programming Language

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.