Şimdi Ara

Yavuz Sultan Selim Ve Dörtlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette bu dörtlüğün iki türlüsü var. Ve orjinali hangisi tam olarak kesin bir kaynak bulabilmiş değilim. Bileniniz varsa yardımcı olabilir mi ?
     Yavuz Sultan Selim Ve Dörtlüğü

Ve bu

sanma canim herkesi sen can-i dilden yar olur
    herkesi sen dost mu sandin belki ol ağyar olur
    can-i dilden belki ol alemde bir dildar olur
    yar olur,ağyar olur,dildar olur,serdar olur.

??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FbA3* -- 23 Temmuz 2010; 3:53:40 >

• İlki diye biliyordum
    Yatay ve dikey okuduğumuzda aynı çıkması lazım :)
  • Orjinali ilk resimde görülendir. İlk satır ile ilk sütuna ya da diğer satır ve sütunlara bakarsanız aynı şeylerden bahsettiğini göreceksiniz.
  • şehzadeyken yazdıysa 1 padişahken yazdıysa 2 mantıklı duruyor
  • birde şah ifadesi kullanılıyormuydu araştırmak gerek
  • Dörtlük Yavuz Sultan Selim'e ait değildir. Divanında bulunmaz. Onun kullandığı dil ve üslupla benzeşmez. Sonradan üretilip, ona mal edilmiştir. Tıpkı Kürtleri aşalayan bir şiirin ona yamanması gibi. Ne yazık ki bu yanılgıya düşen tarih öğretmenleri ile dahi tanıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazat
    Dörtlük Yavuz Sultan Selim'e ait değildir. Divanında bulunmaz. Onun kullandığı dil ve üslupla benzeşmez. Sonradan üretilip, ona mal edilmiştir. Tıpkı Kürtleri aşalayan bir şiirin ona yamanması gibi. Ne yazık ki bu yanılgıya düşen tarih öğretmenleri ile dahi tanıştım.

Hadi yaa, şimdi malcolmx'in tarih öğretmeni olabilme ihtimali olması bana çok korkunç geliyor!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dörtlük Yavuz Sultan Selim'e ait değildir. Divanında bulunmaz. Onun kullandığı dil ve üslupla benzeşmez. Sonradan üretilip, ona mal edilmiştir. Tıpkı Kürtleri aşalayan bir şiirin ona yamanması gibi. Ne yazık ki bu yanılgıya düşen tarih öğretmenleri ile dahi tanıştım.

Ama bunu yapmayın Ben bu dörtlüğü Yavuz Sultanla özdeşleştirmiştim
  • Dörtlük Fatih'e ait değil mi?
  • Vay arkadaş,yatay ve dikey okununca aynısı çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _SouL_

Vay arkadaş,yatay ve dikey okununca aynısı çıkıyor.

Hocam günaydın
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawli@

quote:

Orijinalden alıntı: _SouL_

Vay arkadaş,yatay ve dikey okununca aynısı çıkıyor.

Hocam günaydın

• süper....
  • quote:

Böyle bir yazıyı okumuştum. Sanıldığı gibi Yavuz Sultan Selim'in değil bu şiir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.