Şimdi Ara

Yavuz Sultan Selim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Yavuz Sultan Selim gerçekten küpe takmış mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CHEvrim -- 8 Haziran 2010; 18:44:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Apandist Avcısı

Arkadaşlar Yavuz Sultan Selim gerçekten küpe takmış mıdır?
  • evet
  • Küpe takan kişinin olduğu resim Şah İsmail'e ait. Kızılbaş ve taç giyme Osmanlı padişahlarında yoktur. Yani o resimden yola çıkıp küpe taktığını söyleyemeyiz. Ama onun dışında ben giydiğini duymadım ama kesin birşey söyleyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Revenge* -- 8 Haziran 2010; 19:10:32 >
  • O ünlü fotoğraf Yavuz'un rakibi Şah İsmail'e aittir.
  • o ünlü foto şah ismail'e ait ama küpe taktığı doğrudur.
  • Delinin teki 1 taş atmış kuyuya 40 akıllı çıkaramamış

Yavuz S. Selimin küpe taktığı bi minyatür varmı gösterin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • takmamış diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: synaX:Lecter

Delinin teki 1 taş atmış kuyuya 40 akıllı çıkaramamış

Yavuz Sultan Selim
  • müslüman bir ülkeye gidiyor8(sefer için vs)orada kölelerin küpe taktığını görüyor.bende allahın kölesiyim diyerek oda küper takıyor.rivayet budur
  • quote:

Orijinalden alıntı: jericho_!4

quote:

Yavuz Sultan Selim

Bu Şah İsmail. Yavuz Sultan Selim'e benzemiyor bile

• Hayır,küpe takmamıştır.

1) İslâm Hukukuna göre kulakların küpe takılmak üzere delinmesi ve küpe takılması, kadınlar için caiz görülmüş; ama erkekler için caiz görülmemiştir. Bazı hukukçular, erkek çocukların da kulaklarının delinebileceğini ve bu tür bir olayın Hz. Peygamber zamanında yapıldığı halde yasaklanmadığını ileri sürmektedirler. Her hal ü kârda ergen erkeklerin kulaklarını deldirmeleri ve küpe takmaları, çoğu hukukçulara göre haram ve bazılarına göre ise mekrûhtur; yani kısaca caiz değildir.
    İşte bu şer'î hükmü bilen Yavuz Sultân Selim'in kulağını deldirip küpe taktığına ihtimal dahi vermiyoruz. Zira Yavuz, Mısır Seferi dönüşünde oğlu Süleyman'ın süslü elbiselerini görünce, 'Bre Süleyman, sen böyle giyinirsen, anan ne giysin?' dediğini biliyor ve onun şahsî hayatında sade ve süsten uzak olduğunu kaynaklardan öğreniyoruz. Yavuz, süs ve ihtişamdan hoşlanmayan bir padişahtır. Doğru olan resimlerinde, pala bıyıklar vardır; ancak küpe yoktur.

2) Şu anda Topkapı Sarayı'nın Portreler Bölümünde 17/66 numara ile 70 x 65 cm ebadında bulunan küpeli Yavuz Portresi ile Macar bir ressama ait olduğu söylenen küpeli resme gelince; evvela, Yavuz'un minyatürlerde ve elimizde bulunan resimlerinde, bunun gibi küpeli olan üçüncü bir resmi bulunmamaktadır. Kaldı ki, bu resimler arasında resmî nakkaşlar tarafından yapılanları vardır.

İkincisi, Yavuz'a isnad olunan, ama tamamen hayalî ve uydurma olan Avrupalı ve İranlı ressamlara ait resimler çokça bulunmaktadır. Tarih kaynakları bu noktanın altını çizmektedirler. Bu küpeli resmin de, uydurma resimlerden biri olması kuvvetle muhtemeldir. Zira Sultân'ın kulağında küpe, boynunda incili madalyon, sarığında taç bulunmaktadır.

Osmanlı Padişahlarının kıyafetleri ile bağdaşmayan bu süsler, tablonun yakın tarihlerde yapıldığını göstermektedir. Zaten 1926 yılında Dolma Bahçe Sarayı'ndan getirilmiştir. Dolma Bahçe Sarayı'na ne zaman konulduğu da bilinmemektedir.

Üçüncüsü, bazı araştırmacılara göre, bu küpeli resim Şah İsmail'e aittir. Zira başında Şii Mezhebinin alâmeti olan kızıl börk ve bunun üzerinde İran Şahlarına mahsus taç vardır. Ayrıca küpe de Şi'a mezhebinde caiz görülmektedir. Bu son delili Üstad Kadir Mısıroglu'da savunmaktadır.

Yavuz Sultan Selim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahîpkıran -- 8 Haziran 2010; 19:32:32 >

• quote:

quote:

Yavuz Sultan Selim

bu resimdeki şah ismaildir. yavuz sultan selim benim bildiğim kadarıyla budur .

http://img2.blogcu.com/images/t/a/r/tarih64/yavuz_sultan_selim_1237750060.jpg

• Google yalan mı söylüyor? Yavuz sultan selim çıktı. Hem bir insanın küpe takması normal değil mi?

Edit: Özür dilerim ben bu resmin Yavuz Sultan Selim'e ait olduğunu zannediyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el_jericho -- 8 Haziran 2010; 19:38:12 >
  • quote:

Google yalan mı söylüyor? Yavuz sultan selim çıktı. Hem bir insanın küpe takması normal değil mi?

Google sanki o resimleri doğru kaynaklardan mı buluyor?
    Senin öğrendiğin yanlış yerlerdeki resimleri bir araya getiriyor.
  • quote:

Google yalan mı söylüyor? Yavuz sultan selim çıktı. Hem bir insanın küpe takması normal değil mi?

Ya arkadaşım kendi tarihini bilmiyorsun yorum yapıyorsun. Bilmeden konşma,

bende google a Hitlerin resmini koyarım altına Atatürk yazrım. aynen bu mantık işte
  • quote:

quote:

Ya arkadaşım kendi tarihini bilmiyorsun yorum yapıyorsun. Bilmeden konşma,

bende google a Hitlerin resmini koyarım altına Atatürk yazrım. aynen bu mantık işte

Yolda geçen insan'a göstersen bu resmi, Yavuz selim sanar. Çünkü Yavuz selim denince bu resim gelir akla.
  • Olaya bar artık insanlara değil google a inanılmaya başlandı
  • @jericho_!4

bu onun y.s.s. olduğu anlamınam geliyor
  • ARKADAŞIM BEN HEP YAVUZ SELİMİ BÖYLE BİLDİM...Napim şuç benimmi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.