Şimdi Ara

Yavru ördek aldım arkadaşlar nasıl beslenir bilmiorm:( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
3
Favori
87.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben ördek almak istiyorum ama nasıl beslenir nerede yaşar gibi şeyler hakkında hiç bilgim yok ve kaç tane almam gerektiği hakkndada bilgim yok ilk defa alıcam lütfen yardım edin .
  • http://forum.donanimhaber.com/m_38843987/tm.htm

    Hocam sizi kendi açtığım dh ördek forumuna bekliyorum orda sizin istediğiniz bütün bilgileri bulabilirsiniz
  • Ben 15 gün önce sokaktaki satıcıdan 1 tane ördek yavrusu aldım. köy hayatı ve ördekler hakkında hiç bir bilgim yok, üstelik şehir merkezinde ve apartmanın en son katında oturuyorum...onu eczacımdan aldığım büyük strafor (köpük) kutu içine koydum, ne yiyeceğini bilemediğim için önce evde bulduğum buydayı havanda dövdüm. çünkü, satıcının dediği gibi ekmeği bile ağzında ezip yutacak durumu yoktu. yemi biraz ağzına aldığı halde ötmeye başladı, ben de neden öttüğünü anlamadım..yemin yanına su koydum ve hemen suyu yemle birlikte ıslatarak içmeye başladı.. bu arada ertesi gün pazardan tavuk yemi satan yerden civciv yemi aldım ve onunla besliyorum şimdi. 2 afta içince tavuk kadar oldu hemen. sabah ve akşam olmak üzere kutuyu sık sık yıkıyorum, benim odamda kalıyor. dışkısı çok pis kokuyor ve küvete koymaya gittiğimde sürekli bağırıyor. sudan korkuyor gibi ama daha öğrenemedi yüzmeyi. ama çok pis kokmasın diye sürekli göğsünde oluşan pislik kalıntılarını yıkıyorum. hep arkamdan koşuyor... bunu balkona koysam nasıl olur acaba. komşular rahatsız olurlar mı? birde satıcı dişi diye verdi ama çabuk büyüdüğüne göre erkek galiba. odam dışkısı yüzünden altını kaçıran insan idrarı gibi kokmaya başladı.




  • Hocam cevabınızı dh ördek forumunda verdim başka yerlere yazmanıza gerek yok


    http://forum.donanimhaber.com/m_38843987/tm.htm


    Hepinizi beklerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcfacia07

    Hocam cevabınızı dh ördek forumunda verdim başka yerlere yazmanıza gerek yok


    http://forum.donanimhaber.com/m_38843987/tm.htm


    Hepinizi beklerim

    Teşekkür ederim... buraya da yazmamdaki neden, yazımı ekleyememiş olmamdı, malum çaylağız. Ördek forumunda verdiğin cevap için ayrıca teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfvox -- 9 Haziran 2010; 15:39:12 >
  • bende bugün aldım 2 tane ördek eve getirene kadar otobüste beni rezil ettiler öte öte eve getirdikten sonra kutuyu açtım kutudan atladılar yanımda koşuyorlar balkona koydum evimiz bahçeli balkonda bağırıyorlar yemlerini sularının içine döktüm öyle yiyorlar suyun içinden sonra burdaki yazıları okuyup leğen getirdim bir tane içine suyu döktüm biri yüzüyo öteki daha yüzemiyor.Ancak satıcı 1 hafta sonra başlarlar yüzmeye dedi.Bence ördek beslemek çok yorucu ama güzel bişey...
  • arkadaşlar ben size bildiklerimi söyleyeyim ben c.tesi gününü bekliyorum yani 3 gün sonrayı çünkü bende ördek alacağım önceden hiç beslemedim ama ben size bildiğim herşeyi anlatacağım biz bahçeli bir evde oturuyoruz ama yakında taşınacağız taşınacağımız ev önlü arkalı rkasındaki balkona cam yaptırıcaz bende bi tanıdık mobilyacıya kümes yaptırmayı düşünüyorum şimdi eğer sizde bahçesiz bir evde oturuyorsanız ördek alabilirsiniz ama ancak evinzin balkonu camlı,perdeli,demrli olmalı çünkü karga her an gelip ördek yavrunuzu kapabilir lk önce ördeğimzin güvenini sağlıyoruz daha sonra ördeğin barınacağı yeri ayarlıyoruz eğer ördeğin yüzmeye ihtiyacı varsa paranızı birktrip bil şişme havuz alabilirsiniz ama havuzunuz büyük olmalı çünk ördek büyüyene kadar onda yüzcek eğer siz çimenlik otluk biyerler biliyorsanız arada sırada mümkün olduğunca ördeğinizi,ördeklerinzi oraya götürüp otlatmalısınız sıra geldi beslenmeye ördeğiniz,ördeklerniz daha yavruyken onlara küçük parçalar halinde yemek vermelsiniz çünkü onların yemek boruları minik olduğundan her an boğazlarında takılıp kalabilir buda ördeğinzn hayatını kaybetmesne sebep olabilir o yüzden yemeklerini minik minik doğramalısınız benden bu kadar iyi günler




  • [Deleted by Admins]
  • dün akşam iş çıkışı eve dönüşte kedilerin elinden zor kurtardım ilk defa evda bakıcam ama henüz çok küçük akşam biraz su ve bulgur verdim yedi ama tam olarak nasıl besleniceni bilmiyorum. biraz büyüsün çalıştığım cafernin havuzuna götürücem
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmReErDeM 07


    quote:

    Orjinalden alıntı: serkan_takur

    ekmeği ıslat öyle ver...


    Teşekkürler

    Bi soru daha bunlar tek yaşayabilirler dimi?

    Ben geçende gördüm:d Adam tasma takmış gezdiriyordu


    öuahahhah yarıldım ya




  • evde tavşan besleyeni bile duydum ama ördek besleyeni ilk defa duyuyorum evde beslenmeyecek hayvanları evde besleyeceğinize gidin adam gibi muhabbet kuşu alın utanmasalar evde ayı besleyecekler
  • Arkadaşlar öncelikle ördek besleyecek insanın evinde otamatik od spreyi olması lazım çok kötü kokar .
    Bir leğenin içine su koyun oturduğunuz oda haricinde biryere koyun ve ördekleri suya bırakın
    Ekmek ,fenni yem,buğday,arpa, tavuğun yediği herşeyi ördekte yer
    NOT:: Geceleriniz çok güzel geçecek çok konuşurlar
  • 2 Hafta Önce Bir Ördek Almıştık ve Burada Anlatılanların Yarısını Ben Henüz Görmedim... Şu Anda 3 Haftalık Ördeğim ve Ne Bulursa Yediğini Demeyecem :D Ne Bulursa Süpürüyor Resmen :D Hatta Ortada Artık Bile Bırakmıyor :)) Şu Sıralar Yaz Ayları Olduğu için Bolca Karpuz Yiyo ve Bir Öğünde Yarım Dilim Karpuzu Bitirebiliyor.. Tabiki Sulu ve Hazmı Kolay Yiyecek Yemesi Gerekiyor.. Bu Yüzden De Çok Çabuk Dışkılamaya Başlıyorlar ve Durmuyorlar :D Kendinize Kesinlikle Alıştırın ve Yapabiliyorsanız Yanına 2 Tane De Civciv Koyun.. Ben Yaptım ve Oyunlarını İzlemek Müthiş Zevkli.. Geceleri ( Hatta Hava Karardıktan İtibaren ) Çıt Çıkarmıyorlar.. Ördek Civcivleri İnanılmaz Şekilde Koruyor.. Civcivlere Dokunduğumda Elimi Isırdığı Bile Oluyor :)) ama Sırtının Okşanmasına Bayılıyor :)) 5 Dakika Okşasam Kendinden Geçip Kucağımda Uyuyor.. Suda Yeni Yeni Yüzmeye Başladı.. İlk Zamanlar Korkuyordu Sudan.. Yüzmeye Öğrenmeye Başladığında Geri Geri Yüzüyodu :)) ama Şimdi İleri De Yavaştan Gidebiliyo :) 2. Vitesi Öğrendi :)

    Tavsiyelerim :

    Bendeki Ördeğe Göre ;

    Yemeği için : Aşırı Derecede Yemek Vermeyin.. Doysa Bile Yemeye Devam Ediyor.. Kursağı Büyümeye Başlayınca Yemeği Önünden Alın ve Birkaç Saat Sonra Tekrar Verin.. Zaten O Sürede Yediklerini Çıkaracaktır.. Buğdayı Ezerek Islatıp Verebilirsiniz, İnce Bulguru Islatıp Yumuşadıktan Sonra Verebilirsiniz, Karpuzu Çok Çok Küçük Şekilde Doğrayıp Verebilirsiniz, Civciv Yemi, İrmik, Ördek Yemi, Domatesi Kabuklarını Ayırıp Yine Ufak Ufak Doğrayıp Verebilirsiniz ve Birçok Şeyi Kesin Yer..

    Tabiki Yemek için Önemli Noktalar Tane Tane Yiyecek Yiyorsa ( Bulgur, İrmik, Buğday gibi ) Yanında Çok Az Su Olsun.. Bu Su ile Ağzını Temizliyor.. Çünkü Taneler Ağzının İçinde veya Boğazında Kalabiliyor.. Yemeğini Yedikten Sonra Ağzını Temizleyin.. Mümkünse Yemek Yemesi için Ayrı Bir Koli Bulundurun Evde Besliyorsanız..

    Size Alışınca Elinizden Doya Doya Yemek Yer ve Köpeklerin Yaptığı gibi Hareketler Yapmaya Başlar :) Bendeki Etrafında Dönmeyi Öğrendi :) Elimde Karpuz Görünce Hemen Etrafında Tur Atıp Bekliyor :))

    Barınması için : Kutusu Kesinlikle Temiz Olmalı.. Kutunun Altına Gazete Koyun ve O Gazeteyi Sürekli Değiştirin.. Çok Dışkıladıkları için Sürekli Onlarla Temas Halinde Olurlar ve Hemen Hastalanırlar.. Eğer Benim gibi Civcivlerle Beraber Bakıyorsanız Aman Civcivleri Yanından Ayırmayın :)) Susmaz Kesinlikle :)) Fakat Herhangi Bir Sorunu Yoksa Kutunun Üstünü Gazete Kağıdı ile Ya da Başka Bir Kutu ile Kapatırsanız Hemen Susacaktır.. Bendeki Bu Konuda Civciv Konusu Hariç Çıt Çıkarmaz..

    Su ile Temas : İlk Seferlerde Az Suyun İçinde Durup Suya Alışmasını Sağlayın.. En Fazla 2 Günde Bir Su ile Temas Halinde Olsun.. Zaman Geçtikçe ( Legene Havuza vb. Koyduğunuz Yerdeki ) Suyu Artırın.. Bu Şekilde Hem Suya Alışacaktır Hem De Yüzmeyi Yavaşça Öğrenecektir.. Sudan Çıkınca Yavru Ördeği Kesin Kurulayın.. Kağıt Havlu, Penye, Kumaş vb. Bir Şey ile..


    Şimdilik Bu Kadar.. Ördeğiniz ile Keyifli Zaman Geçirmeniz Dileği ile :))




  • Dün İtibariyle Ördek Babası Oldum. Burada Yazanları Takip Edeceğim. Ama Benimki Tek vede Tek Yaşamaz Deniyor. Doğrumudur Beyler.?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

    Dün İtibariyle Ördek Babası Oldum. Burada Yazanları Takip Edeceğim. Ama Benimki Tek vede Tek Yaşamaz Deniyor. Doğrumudur Beyler.?

    hayır ben bakmıştım çok iyi yaşar.

    Benimki erkek olmasına rağmen adı kibariye idi.

    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betax -- 16 Nisan 2012; 16:00:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İrem'

    quote:

    Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

    Dün İtibariyle Ördek Babası Oldum. Burada Yazanları Takip Edeceğim. Ama Benimki Tek vede Tek Yaşamaz Deniyor. Doğrumudur Beyler.?

    hayır ben bakmıştım çok iyi yaşar.

    Benimki erkek olmasına rağmen adı kibariye idi.

    Edit: İmla

    Benimkinin Adıda Kara Bilik*. Memnun Oldular






    (azerice kaz yavrusu demek)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

    quote:

    Orijinalden alıntı: İrem'

    quote:

    Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

    Dün İtibariyle Ördek Babası Oldum. Burada Yazanları Takip Edeceğim. Ama Benimki Tek vede Tek Yaşamaz Deniyor. Doğrumudur Beyler.?

    hayır ben bakmıştım çok iyi yaşar.

    Benimki erkek olmasına rağmen adı kibariye idi.

    Edit: İmla

    Benimkinin Adıda Kara Bilik*. Memnun Oldular






    (azerice kaz yavrusu demek)

    4 sene önce vardı öldü kibariye'm :(

    O zamanlar kuş gribi var diye dedem kesti, yedi bahaneyle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İrem'

    quote:

    Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

    quote:

    Orijinalden alıntı: İrem'

    quote:

    Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

    Dün İtibariyle Ördek Babası Oldum. Burada Yazanları Takip Edeceğim. Ama Benimki Tek vede Tek Yaşamaz Deniyor. Doğrumudur Beyler.?

    hayır ben bakmıştım çok iyi yaşar.

    Benimki erkek olmasına rağmen adı kibariye idi.

    Edit: İmla

    Benimkinin Adıda Kara Bilik*. Memnun Oldular






    (azerice kaz yavrusu demek)

    4 sene önce vardı öldü kibariye'm :(

    O zamanlar kuş gribi var diye dedem kesti, yedi bahaneyle.

    Hadi ya Hayatta Kestirmem Ben Ördekimi Evladım Lem O Benim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deveyehendekatlatanadam -- 17 Nisan 2012; 11:12:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

    quote:

    Orijinalden alıntı: İrem'

    quote:

    Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

    quote:

    Orijinalden alıntı: İrem'

    quote:

    Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

    Dün İtibariyle Ördek Babası Oldum. Burada Yazanları Takip Edeceğim. Ama Benimki Tek vede Tek Yaşamaz Deniyor. Doğrumudur Beyler.?

    hayır ben bakmıştım çok iyi yaşar.

    Benimki erkek olmasına rağmen adı kibariye idi.

    Edit: İmla

    Benimkinin Adıda Kara Bilik*. Memnun Oldular






    (azerice kaz yavrusu demek)

    4 sene önce vardı öldü kibariye'm :(

    O zamanlar kuş gribi var diye dedem kesti, yedi bahaneyle.

    Hadi ya Hayatta Kestirmem Ben Ördekimi Evladım Lem O Benim

    ben evde yokken kesmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.