Yatırım tavsiyesi değildir. istanbul portföy var bayram sonrası likitten biraz ilave yapacağım. 30 nisan a kadar alım hedefim. sembolik yani 5bincik, 10bincik de olsa hedefim. ne kadar tutacağım işte o 2.çeyrek, 3.çeyrek ve 4.çeyrek bilançolara ve fon beklentilerime göre kararı sonra vereceğim. öyle haftalık aylık değil en az 6ay, bakalım https://fintables.com/fonlar/IIH IIH - Üçüncü Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon) ve favorilerişmde olana ilave https://fintables.com/fonlar/IPB IPBİstanbul Portföy Birinci Değişken Fon https://www.istanbulportfoy.com/fon?istanbul-portfoy-birinci-degisken-fon&fon=21 isteyen baksın |
Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU) (292. sayfa)




-
-
Yatırım tavsiyesi değildir.
Tematik fonlardan Turizm , malum yaz geliyor turist demek turizm demek bacasız sanayi demek.
tematik fonlardan Tarım a dikkat. kıprdanmalar beklemek yanlış olmaz. ama aşağı ama yukarı :P bilsem keşke.
son havadislere bakmalı takip etmeli, malum beklentiler satın alınır.
Küresel gıda fiyatlarında 7 aylık düşüş sona erdi
05 Nisan 2024 13:20
- -A+
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre, küresel gıda fiyatları martta 7 aydır devam eden düşüşünü sona erdirerek önceki aya göre yükseldi. Endeks yıllık bazda yüzde 7,7 düştü. Türkiye'de ise yıllık gıda enflasyonu yüzde 70,41.
Dünya gıda fiyatları mart ayında art arda yedi aydır devam eden düşüşünü sona erdirerek yükseldi.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından derlenen, tahıllar, yağlı tohumlar, süt ürünleri, et ve şeker fiyatlarındaki aylık değişimleri izleyen dünya gıda fiyatları endeksi şubat ayındaki revize 117 seviyesinden mart ayında 118,3'e çıktı.
Böylece endeks mart ayında aylık bazda yüzde 1,1 artarken bir önceki yılın ayno dönemine göre yüzde 7,7 düşüş gösterdi. Şubat gıda fiyatları endeksi üç yılın en düşük seviyesinde gerçekleşmişti.
Türkiye'de mart ayı yıllık gıda enflasyonu yüzde 70,41, aylık gıda enflasyonu ise yüzde 3,14 oldu. Türk-İş, martta mutfak enflasyonunu aylık yüzde 3,29, yıllık yüzde 75,09 olarak açıkladı.
Et, süt, şeker, yağ ve tahıl fiyatları
Mart ayındaki yükselişte bitkisel yağlar, süt ürünleri ve etin uluslararası fiyatlarındaki artış etkili oldu.
FAO Bitkisel Yağ Fiyat Endeksi martta aylık yüzde 8 yükseldi. Palmiye, soya, ayçiçeği ve kolza yağındaki yükseliş martta etkili oldu.
FAO Süt Ürünleri Fiyat Endeksi, peynir ve tereyağı fiyatlarındaki yükselişin öncülüğünde aylık yüzde 2,9 arttı.
FAO Et Fiyat Endeksi ise kümes hayvanları, domuz ve büyükbaş hayvan etlerindeki fiyat artışları ile aylık bazda yüzde 1,7 yükseldi.
FAO Tahıl Fiyat Endeksi yüzde 2,6 gerile. Bu düşüşe, AB, Rusya ve ABD arasında devam eden güçlü ihracat rekabeti nedeniyle gerileyen küresel buğday ihracat fiyatları öncülük etti.
FAO Şeker Fiyat Endeksi şubat ayına göre yüzde 5,4 gerilerken, düşüşte Hindistan'da şeker üretim tahmininin yukarı yönlü revize edilmesi ve Tayland'da hasat hızının artması etkili oldu.
-
Merkez Bankası Kanunu’nun 42. maddesi kapsamında hesap verme sorumluluğunun yerine getirilmesi amacıyla Hükûmete gönderilen açık mektup: http://tcmb.tl/uq748b8
-
PPF takipçilerine...
-
Akbank bgp 3 gunluk ppfyi yansitmis pazartesiye kadar hep mi boyle onceden veriyor acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, piyasa mekanizmasının işlevselliğini ve makro finansal istikrarı koruyacak şekilde makroihtiyati politikaları sadeleştirmeye devam etmektedir.
Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme kapsamında;
- Menkul kıymet tesisine tabi yükümlülüklere uygulanan menkul kıymet tesis oranının yüzde 4’ten yüzde 1’e düşürülmesine,
- Kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisine ilişkin uygulamanın sonlandırılmasına
karar verilmiştir. Söz konusu düzenlemenin yakın zamanda sonlandırılması planlanmaktadır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.
www.tcmb.gov.tr
TCMB - Makroihtiyati Çerçevede Sadeleşme Hakkında Basın Duyurusu (2024-19)https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TR/TCMB+TR/Main+Menu/Duyurular/Basin/2024/DUY2024-19
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 6 Nisan 2024; 0:16:33 >
-
Kendi fonu olduğu için getiryi verebilirde, getiri için pazartesiye kadar satmamanız lazım.
-
dede çok doğru şeyler söylüyor fakat söylediklerinin %15 20 si akla ziyan
geçen dinliyorum adam fabrika açmış ülkede savaş çıkmış yanında götüremez ki diyor ama altın olsa koy çantaya gel
yaw fabrika kuracak kadar girişimcilik ruhu taşıyan risk seven adam dünyanın ekonomiye sıfır katkısı olan altın gibi bir teneke parçasını alır mı hiç
devletten eşşek yükü ile teşviği alır işini kurar üretime geçer işi gücü rast giderse de eşşek yükü ile para kazanır sıfır vergi öder
kazandığı para ile de yatırama devam eder ne işi var altınla
bes konusu bende 5 6 defa bes iptal ettim araştırmalar sonucunda birikim sepetinde bence olması gerekli dedim başlattım tekrar 30 teknoloji 30 hisse 40 ta altın fonu aldım böyle devam edeceğim aylık 1000 tl atıyorum dursun kenarda 15 yıl vadede ne toplanırsa artık
-
Hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?
— 06.04.2024 07:37 T24 - Ekonomi Haberleri
Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 5,21, altının gram fiyatı yüzde 2,75 artarken, dolar/TL yüzde 1,35, euro/TL yüzde 1,39 azalış kaydetti.
BIST 100 endeksi, en düşük 8.903,17 ve en yüksek 9.618,83 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışına göre yüzde 5,21 değer kazanarak 9.618,83 puandan tamamladı.
Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı, bu hafta yüzde 2,75 artışla 2 bin 391 liraya, cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 5,00 artarak 16 bin 370 liraya yükseldi.
Geçen hafta sonu 4 bin 200 lira olan çeyrek altının satış fiyatı 4 bin 309 liraya çıktı.
Bu hafta ABD doları, yüzde 1,35 değer kaybederek 31,9480 liraya, euro yüzde 1,39 azalışla 34,5710 liraya geriledi.
Yatırım fonları, bu hafta yüzde 0,02 değer kaybederken, bireysel emeklilik fonları yüzde 1,16 değer kazandı. Kategorilerine göre bakıldığında ise yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 1,42 ile "Borsa Yatırım" fonları oldu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
on gün felan önce kuyumcudan çeyrek almıştım 4300 liraydı şimdi yine aynı, serbest piyasa 2500 lere gelerek kayıpları telafi etmiş fonlarda pek artış olmayacaktır bence sadece son günlerdeki eksiye gelişleri telafi edecektir.
bankadaki gramlar zaten hep ileri bankada gram 2400 oldu
altın ons 2330 ile yüzyılın rekorunu yine yeniledi,gümüş ons 27.5 doları gördü biraz erken sattık biraz geri gelsede tekrar alsak mis gibi risksiz para kazandırıyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu kyd altın endeksi ne oluyor. Altın yükseliyor bu endeks düşüyor. saçma sapan bir durum değil mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
onu bilmemde bayramdan önce herkes altına hücum edince fiziki altın dijitale göre pahalanmıştı, yani fonları pahalı aldık şimdi talep azalınca makas kapanıyor yani fonlar yerinde sayıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
garantinin dijibesine zam gelmiş 3 bin yazıyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
benden sana bir tavsiye,altinin borsadaki islem saatlerinde aldigin portföy hangi sirketin altin hissesini aldigini veya sattigini göremedigin icin,sen saniyorsun altin yükseliyor ama o sirket ogün kar marji cok diye birileri elindeki hisseyi satinca ertesi gün sana zarariyla yansiyor,altinda bir nevi sansa birakiyorsun,diger portföylarda hisseler gözüktügü icin otomatikmen ertesi güne sana ne kar veya zarar birakacagini assa yukari tehmin edebiliyorsun..
3 ay önceden altin hissesi alanlar aslinda cok kar etmiyor,3 ayi 3e böl sana verdigi kar marji aylik olarak hesapladiginda diger portföya göre daha düsük cikabilir,önemli olan 3 aylik kar degil her ay elde edecegin kar önemli bunu iyi ata yatirirsan,3 aylik altinin getirdigi kardan 3/2 sini kazandirabilir sana..bir ayda..
Benim kazanclarimin cogu öyle,3 aylik altindan 3/2 sini bir ayda kazandirdi..
Yakinda lagam farelerine ettigim karlari gösterecem,bana saldirib beni insanlara düsman ettiren o lagam farelerin kursaginda birakacam..
Aslinda bana bir nevi iyilikte ettiler,simdi insanlar benim pesime takilsa,bazen ani anda fikirlerimi degistirebiliyorum ve bunu sürekli yansitamiyacagim icin, insanlar benim yüzümdem yanlis fikirler edinmesin..
Altin fonlarini izleme gibi bir lüksümüz yok,anlik hangi fon hangi altin hissesini almis ve o hissedar satiyormu, aliyormu, göremedigin icin isi aslinda birazda sansa birakiyorsun,benim altin fonlarinda gözlemledigim olayda o..
Pandoranin kapali boksu gibi bu altin fonlari..
Simdi diyeceksin nasil dogru kararlar aliyorsun isde o bir meslek sirri :)))...iki ayda borsada ögrendiklerimle kendime meslek sirri olarak adlandiriyorum :)))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 6 Nisan 2024; 22:1:56 >
-
Borsada İstatistiklerle 0 - 10.000.000 TL Arası Yatırımcı Sayıları Açıklandı!
Türkiye'de Borsa İstanbul'da yatırım yapan vatandaşların ortalama toplam ne kadarlık bir portföye sahip verilerle paylaşıldı. Gelen verilere göre de borsada ki yatırımcıların ortalama fiyatlarına bakıldı. Özellikle pandemi sonrasında yaşanan krizle beraber enflasyonun da artmaya başlaması vatandaşların dolar, euro ve borsa gibi farklı yatırım araçlarına yönelmesini sağlamıştı.
Daha önce borsada yatırım yapan vatandaşlar bu süreçte ki yatırımlarını emtialara kaydırırken artan enflasyon sonrası ise tek çare borsa olarak gözükmüştü. Son gelen verilere göre de borsada ortalama portföy değerleri de paylaşıldı. Buna göre ise borsada yatırım yapan yatırımcıların da ortalama ne kadar bir bütçeleri olduğu öğrenildi.
19 BİN MEGA YATIRIMCI BORSANIN YÜZDE 80'İNE SAHİP
Dünya'nın haberine göre gelen verilerde;
Aktif olarak Borsa İstanbul'da 8,2 milyon yatırımcı var. Yatırımcıların ortalama portföy değeri 5,1 trilyon lira.
İşte yatırımcıların portföy TL aralıkları:
0- 100 TL arası portföye sahip 571.198 yatırımcı bulunuyor
101- 50.000 TL arası portföye sahip 5.556.515 yatırımcı bulunuyor
50.001- 1.000.000 TL arası portföye sahip 1.853.160 yatırımcı bulunuyor.
1.000.001- 10.000.000 TL arası portföye sahip 216.112 yatırımcı bulunuyor.
10.000.000 TL üstü portföye sahip 19.086 yatırımcı bulunuyor.
SADECE 815 BİN KİŞİ
Borsa İstanbul’da 250.000 TL üzerinde portföye sahip kişi sayısı sadece 815 bin.
Gelen bu veriler sonrasında ise yatırımcılar da Borsa İstanbul'da ki ortalama kişilerin portföy değerlerini görmüş oldu.
Mart ayında aylık enflasyon oranına göre yatırımcısına en iyi koruma sağlayan ilk 10 BIST 100 hissesi belirlendi. Detaylar haberin içerisinde;
HABER GİRİŞ 06 Nisan 2024 18:00 Pelin Ukkaş
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bu hafta yayımlanan verilere göre Mart’ta enflasyon aylık bazda yüzde 3,16 artış gösterdi. Yıllık bazda ise enflasyon oranı dikkat çekici bir yükselişle yüzde 68,50’ye ulaştı.
Yatırımcılar ise elindeki tasarruflarını, enflasyonun üzerinde oranda artırmak için çeşitli yatırım araçlarına yöneldi. Enflasyonun altında kalan getiri sağlayan yatırımlar, reel anlamda yatırımcısına katkısı sağlamaz.
Enflasyon bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,06 ve on iki aylık ortalamalara göreyse yüzde 57,50 yükseldi. Midas tarafından yayımlanan yazıda Mart ayında Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde yatırımcısına en iyi koruma sağlayan ilk 10 hisse senedine işaret edildi.
1 Mart 2024 ve 29 Mart 2024 arasında aylık enflasyon oranına göre yatırımcısına en iyi koruma sağlayan ilk 10 BIST 100 hissesi şu şekilde sıralandı;
- Yapı Kredi (YKBNK): Yüzde 21,51
- Akbank (AKBNK): Yüzde 21,13
- Koç Holding (KCHOL): Yüzde 20,29
- Doğuş Otomotiv (DOAS): Yüzde 19,32
- Garanti Bankası (GARAN): Yüzde 15,80
- Türk Traktör (TTRAK): Yüzde 14,75
- Ford Otosan (FROTO): Yüzde 12,30
- Batıçim Çimento (BTCIM): Yüzde 10,92
- Enerya Enerji (ENERY): Yüzde 10,67
- Sasa Polyester (SASA): Yüzde 10,26
Enflasyonun yüksek olması, paranın satın alma gücünü azaltıcı bir etkiye sahiptir. Bu sebeple yatırımcılar tasarruflarını enflasyonun üzerinde bir oranda artırmayı hedeflerler. Enflasyonun altında kalan getiri, reel anlamda kazanç sağlamazken yatırımcılar için risk oluşturur.
Bu kapsamda, TÜİK tarafından aylık açıklanan enflasyon verileri ve BIST 100’deki o ayki hisse senetlerinin performansı ekonomik karar alma süreçlerinde önemli rol oynar.
Borsada haftanın kapanış gününde birbirinden farklı gelişmeler yaşanırken vatandaşlar da yaşanan gelişmeleri merakla takip etti. Borsa İstanbul (BIST100) endeksi bugün de %5,05 ile kapattı.
Seçim öncesi herkes nakite geçmeye çalışırken takas işlemlerinde ise yoğunluk vardı. Özellikle dün takas işlemleri ile ilgili son gün ifadeleri yapılırken bayram öncesi de milyonlar borsanın geleceğinden emin olamamaları sebebiyle satış yapmıştı.
Borsada bayram sonrası ise tekrardan piyasalar ralliye mi kalkacak durağan görüntü devam mı edecek merak ediliyor. İşte bayram tatili öncesi de haftanın son gününde piyasalarda bugün nasıl hareketler oldu? Borsada şirketlerden hangi haberler geldi merak edildi.
İşte borsada günün de öne çıkan haberleri paylaşıldı. Şirketlerin iş anlaşmaları, temettü kararları, sermaye ve bedelli gibi birçok kararları Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a bildirildi.
BORSADA GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ
#YEOTK, Enerjisa ile RES projesi için 8,3 milyon dolarlık iş imzaladı.
#BANVT, Banvit Enerji’nin tasfiye işlemlerinin başlatıldığını duyurdu.
#AGROT, 10 bin ton salça satışı için marketlerle anlaşma yaptı.
#ESCAR, Mint’in kalan %40 payını 26 milyon TL’ye devraldı
#MGROS, mart ayında 15 yeni mağaza açarak mağaza sayısını 3,387'ye yükseltti.
#TCELL, pay başına net 2,56 TL temettü ödeme kararını genel kuruluna sunacak.
Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Borsa Hisseleri (1-5 Nisan 2024)
Hafta içerisinde değişen borsa piyasaları ile bu haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren borsa hisseleri sayfamızda. Detaylı bilgi için hemen tıklayın!
HABER GİRİŞ - 06 Nisan 2024 11:09 - Gökhan Özbaş
Borsada Nisan ayının ilk haftasına girilirken, uzun zamandır süregelen yatay piyasa sona erdi. BIST 100 endeksi bu haftanın son işlem gününde yükselişine hız verdi ve yeni rekor seviyesine ulaştı. Haftalık bazda yüzde 5 artış kaydeden endeks 9618 puana kadar ulaştı ve rekorunu tazeledi.
BIST 100 bu seviyeden haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Yerel seçimlerin ardından sıkılaşma politikası devam ederken, bu hafta takip edilen başlıca veri, Mart ayı enflasyon rakamları oldu. TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre Mart’ta enflasyon yıllık bazda yüzde 68,50, aylık bazda ise yüzde 3,16 olarak gerçekleşti.
Kaynak: Paratic Piyasalar
Diğer yandan bu hafta imalat PMI ve dış ticaret verileri takip edildi. Borsada yeni rekorun geldiği haftada en çok kazandıran ve kaybettiren hisse senetleri şu şekilde…
Haftanın En Çok Kazandıran Borsa Hisseleri
Kaynak: Paratic Piyasalar
Borsada rekorun kırıldığı haftada en çok yükselen hisse senetleri FONET, YAYLA ve BJKAS oldu.
1. FONET Yüzde 45 Kazandırdı – Fonet Bilgi Teknolojileri (FONET)
Borsada rekorun kırıldığı haftada en çok kazanç sağlayan hisse senedi FONET oldu. Geride kalan haftada yüzde 45 artış kaydeden hisse senedinin değeri 31 TL seviyesindeydi.
2. YAYLA Yüzde 44 Kazandırdı – Yayla Enerji (YAYLA)
YAYLA hisseleri bu haftaki performansı ile dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Haftalık bazda yüzde 44 artış yaşayan hisse senedi 26,64 TL’ye ulaştı ve en çok kazandıranlardan oldu.
3. BJKAS Yüzde 38 Kazandırdı – Beşiktaş (BJKAS)
Borsada haftanın en çok kazandıran hisse senetlerinden biri BJKAS oldu. Haftalık bazda yüzde 38 yükselen hisse senedi piyasa kapanırken 71,05 TL seviyesinden işlem görüyordu.
4.BIGCH Yüzde 26 Kazandırdı – BigChefs (BIFCH)
BIGCH hisseleri Nisan ayının ilk haftasındaki performansı ile en çok kazandıranlardan oldu. Hisse senedi haftalık bazda yüzde 26 yükseliş kaydetti ve 32,18 TL’ye ulaştı.
5. TDGYO Yüzde 23 Kazandırdı – Trend GMYO (TDGYO)
Yatırımcıların yüksek kazanç elde ettiği hisselerden bir diğeri TDGYO oldu. Haftalık bazda yüzde 23 artış kaydeden hisse senedi 13,35 TL seviyesindeydi.
Haftanın En Çok Kaybettiren Borsa Hisseleri
Bu hafta borsada PEKGY, DOBUR ve VRGYO en çok kayıp yaşayan hisse senetleri oldu.
1. PEKGY Yüzde 28 Kaybettirdi – Peker GYO (PEKGY)
Kaynak: Paratic Piyasalar
Borsada yükselişin hakim olduğu haftada PEGKY hisseleri yaşadığı kayıp ile öne çıktı. Hisse senedi haftalık bazda yüzde 28 kayıp yaşadı ve 9,94 TL seviyesine geriledi.
2. DOBUR Yüzde 23 Kaybettirdi – Doğan Burda (DOBUR)
Haftanın en çok düşen hisse senetlerinden biri DOBUR oldu. Hisse senedi haftalık bazda yüzde 23 düşüş yaşadı ve 142 TL seviyesindeydi.
3. VRGYO Yüzde 22 Kaybettirdi – Vera Konsept GYO
VRGYO sert düşüşünü ikinci haftaya taşıdı ve yüzde 22 kayıp yaşadı. İki haftalık kaybı yüzde 35’i aşan hisse senedinin değeri 35 TL seviyesine kadar geriledi.
4. FLAP Yüzde 18 Kaybettirdi – Flap Kongre (FLAP)
FLAP haftalık bazda düşüş serisini sürdürdü ve yüzde 18 düşüş yaşadı. Geride kalan 5 haftayı kayıpla kapatan hisse senedi 8,6 TL seviyesindeydi.
5. DESPC Yüzde 16 Kaybettirdi – Despec Bilgisayar (DESPC)
DESPC hisseleri sert düşüşünü bu hafta da sürdürdü. Haftalık bazda yüzde 16 kayıp yaşayan hisse senedi 49,75 TL seviyesine geriledi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 7 Nisan 2024; 1:8:47 >
-
Borsa yeni bir hikaye arayışında...
vakıfbank a ilk borsa hesabı açtığım hangi yıldı bilmiyorum ( 1987-1988 olabilir ) , o zaman vakıfyatırıma gider seans için ayrılan yerde oturuduk ekrandan bakardık :P
ne krizler atlattım 1991 krizilinde darbe aldım ama yılmadım, vs vs derken.
1999 yılında 20bin USD mi 100bin USD yaptım diye sevinirken bir kriz eksideydim, eldeki 20binde gitti. Hatalardan güya ders aldım. sonrasında gene birçok krize yakalandım. çok azını fırsata çevirebildim. Tepe ve dipleri istediğim gibi takip edemedim. güya iktisat fakültesi mezunuyum, tablolaerdan anlamuyorum artık kabullendim. 30senedir kendime borsacıyım diyemiyorum. hisseye ( kağıda) bağlılık oluşuyor duygısallaşıyorum kararlarımda. Herdafasında kaçıyorum bu son diyorum büyük krizlerden sağ kurtuılsamda , gene geliyorum. Çok pis zarar etsemde bu zararımı gene borsadan kurtarabiliyorum çünkü.
şimdi halkaarzlardan çorba-burger-kebap parası, bazen el-sat, sat,-al, al-sat trade mi deresin günlük oynama mı dersin ondan
bazen temetü hisselerinden bu aralar devamı akar paralar. bedelsizler, bedelliler. bir türlü kopamıyorum. Tamamen çıkıp aylar sonra tekrar bulaşıyorum.
çok pis zarar ettiğim zamanlarda oluyor ama , ortalaya bakınca ben borsa dan TL mevduatı hjerdaim tokatlamışım , altını, doları, euroyu , sterlini tokatlamışım.
ama en son faiz artışlarında 3 ay bağladığım çok yüklü para ve sonrasında doların 10liralardan 20lere seyrinde , paniklemelerim ile 3 aylık vadeyi nemasından vazgecip dolar trenine binip 17-18lerden sonra birden 11 ere çekilince tamamen yakalandım . hortuma , hortumlandım. sıfırı tükettim. dibe vurdum. evimi ve besimi bozup almak istediğim ev vardı. ev sahibi 4 ay sonra geleceğim Türkiyeye demişti ve TL olarak anlaşmıştık. Evimi satmıştım nakiti 3 aya bağladım. eksiği kapatmak için de beslerimi bozdum ( süreç 25 günü buldu) tam bunlar işte o malum dolar köpüğü denen zamanlarda benim doğru kararlar almama ve paniklemelerim ile bana denk geldi. herşey gitti benden. 1 seneye yakın om krizden sonra herşeyi kendim kaybettim. kaybedek bişeyim kalmadı. 10800TL emekli maaş var.
şimdi daha rahat kararlar alıyorum. o beni mahvedeen yanlış kararlarım sonrası 1 yıl nadasa yattım . sonra başladım çok agresif kararlar vermeden olabildiğince kafama yatan , riski olsada . şimdi hayalini kurduğum evi almam hayal , belki lüğks olmayan bir araba bilke alam hayal. Ama birikim ve yatırımdan vazgecmedim. damlaya damla göl olur diyerek. salmadım , sermedim. Şunu öğrendim çok paralanınca ben yanlış kararlar daha çok veriuyorum. şimdi ise hep dikkatli idareliyim. birkaç senedir belki kazandığımın 5-10 mislinide kazanabilirdim ( ama kaybedebilirdim diye bulaşmadım) azar azar.
borsada beklentiler satın alır.
yeni rekorlarda gelir,
düzeltmelerde gelir,
krizlerde gelir.
geçmişden ders alsakta geleceği kontrol edemiyoruz.
diyorum .... şimdiden İYİ BAYRAMLAR...
7.04.2024 - istanbul finans merkezi - GoGoBaBa
köşe yazım daha yayınlanmadı. ilk siz okuyunuz. Daha editöryal ve yazım hatalarım asistanım tarafından düzeltilmedi.
kaldırım mühendisi ekonomikfobik profoserörü yüksek lisanslı maraba
ALINTI
***
bayram sonrasında ekonomide yeni bir hikaye, kredi derecelendirme kuruluşlarının not artışı, gri listeden Türkiye’nin çıkarılma beklentisi ve ABD ziyaretinin, Borsa İstanbul’a pozitif yansıyacağını bildirdi.
***
-
-
Borsada yabancı payı Aralık itibariyle tarihi diplerden yükselmeye devam ediyor. (Bu haftaki şiddetli alımlar dahil değil)
-
Bu yıl ALTIN ve GÜMÜŞ fonları gözde olcek......Y. T. D....
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X