Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ VE ÇAP HAKKINDA HER ŞEY ( Sorun cevaplayalım ) BEN BAŞARDIM YA SİZ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.263
Cevap
60
Favori
125.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yasin5306

quote:

Orijinalden alıntı: mirliva.

kolay gelsin ayrıntılı inceleyemedim kusura bakma yine de sormak istiyorum bu yıl istanbul üniversitesi hukuk tutmuyor fakat ingilizce işletme yazarsam tutması yüksek olasılık . ilk yıl hukuka yatay geçiş şansım var mı varsa ne kadar olur kontejyanları ne kadar oluyor ve çok rağbet var mı , şimdiden teşekkürler

Rağbeti en çok olan bölümlerden biri hukuktan bahsediyoruz. Kontenjanları üniversite belirliyor ortalama 5 civarı fazlası olur azı olmaz.

Geçiş kısmet meselesi kurum içi yatay geçiş sonuçlarını internette bulup fikir sahibi olabilirsiniz.

Eğer senato kurum içi yatay geçişte işletmeye kontenjan veriyor mu öncelikli olarak bunu bilmek lazım veriyorsa geçiş mümkün bazı olaylar senatonun elinde.

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mirliva. M kullanıcısına yanıt
    Rica ederım:-)

• yasin5306 Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Yasin kardeş
  • Merhaba Yasin Kardeşim, Ben DGS ile Hukuk fakültesine yerleştim ancak DGS puanım geçmek istediğim taban puandan düşük.Ortalamam 3.57. Şimdi ki yapılan tercihlere başvurabilir miyim?BU tercihler agno ile mi alıyor? Bilgin varsa ve cevaplarsan sevinirim, teşekkür ederim şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihan ırmak

Merhaba Yasin Kardeşim, Ben DGS ile Hukuk fakültesine yerleştim ancak DGS puanım geçmek istediğim taban puandan düşük.Ortalamam 3.57. Şimdi ki yapılan tercihlere başvurabilir miyim?BU tercihler agno ile mi alıyor? Bilgin varsa ve cevaplarsan sevinirim, teşekkür ederim şimdiden.

Evet başvurabilirsiniz şuan ortalama ile yatay geçişler mevcut. Puanın tutmaması önemli değil o merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişte gerekli

• bilgisayar teknolojileri bölümünden mühendisliğe geçiş yapsam 1. sınıftanmı başlarım ?
  • Bu sene ikinci senem artik bir yere yerlesmem lazim marmara universitesinin herhangi bir bolumune girsem muhendislik olarak sonra gecis yapmak istersem sadece ortalamaya mi bakilicak acaba istanbul universitesi icinde olabilir bu sordugum birde kurumlar arasi geciste osym puani gecislerde kriter olarak aliniyor mu cevaplarsaniz sevinirim simdiden tesekkurler

• Tesekkur ederim cevabin icin.

• arkadaslarim kardeslerim benim icin cok onemli lutfen yardimci olun biraz karisik bi durum ama umarim anlatabilirim. Ben gecen yil 40bin siralamayla karabuk mimarliga gittim fakat birakmak istiyorum bu sene 75bin yaptim ve hemsirelik yazacagim tercih yaptim hemsirelik geldi diyelim donem basladiginda 40bin lik siralamam uzerinden yatay gecis yapabilirmiyim?
  • Merhaba,

Ben bu sene çok çalışmama rağmen İstanbulda bir devlet üniversitesinde mimarlık için puanım tutmadı. Özel ya da vakıf üniversitelerine kayıt yaptırmayı düşünüyorum.
    1. sınıfta ortalamamı yüksek tutup Mimar Sinan.İTÜ ya da Yıldız Teknik üniversitesine geçme ihtimalim olur mu? Hangi özel üniversiteye kayıt olursam geçişim kesin olur? Özellerden almayacağız derler mi?

Cevabınız İçin Şimdiden Teşekkür ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozvir

bilgisayar teknolojileri bölümünden mühendisliğe geçiş yapsam 1. sınıftanmı başlarım ?

Bu tamamen kurula bağlı eğer %75inden muaf olursanız 2. Sınıfa intibağınız yapılır

• cihan ırmak C kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: atakanredflag

Bu sene ikinci senem artik bir yere yerlesmem lazim marmara universitesinin herhangi bir bolumune girsem muhendislik olarak sonra gecis yapmak istersem sadece ortalamaya mi bakilicak acaba istanbul universitesi icinde olabilir bu sordugum birde kurumlar arasi geciste osym puani gecislerde kriter olarak aliniyor mu cevaplarsaniz sevinirim simdiden tesekkurler

Kurum içi yatay geçişler sadece ortalama ile yapılıyor.

Kurumlar arası geçişte ise üniversiteden üniversiteye değişiyor bazıları sadece ortalamaya bakarken bazıları hem ortalama hemde taban puanına bakıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: M.Gny

arkadaslarim kardeslerim benim icin cok onemli lutfen yardimci olun biraz karisik bi durum ama umarim anlatabilirim. Ben gecen yil 40bin siralamayla karabuk mimarliga gittim fakat birakmak istiyorum bu sene 75bin yaptim ve hemsirelik yazacagim tercih yaptim hemsirelik geldi diyelim donem basladiginda 40bin lik siralamam uzerinden yatay gecis yapabilirmiyim?

Hocam bu çok uç bir nokta madem 40binlik sıralama ile yatay geçiş yapacaksınız hemşirelik yazmadan yapın. Neden böyle birşey düşünüyorsunuz ki

• quote:

Orijinalden alıntı: female-einstein

Merhaba,

Ben bu sene çok çalışmama rağmen İstanbulda bir devlet üniversitesinde mimarlık için puanım tutmadı. Özel ya da vakıf üniversitelerine kayıt yaptırmayı düşünüyorum.
    1. sınıfta ortalamamı yüksek tutup Mimar Sinan.İTÜ ya da Yıldız Teknik üniversitesine geçme ihtimalim olur mu? Hangi özel üniversiteye kayıt olursam geçişim kesin olur? Özellerden almayacağız derler mi?

Yatay geçiş yurt içi ve yurt dışı diye 2ye ayrılır özel devlet ayrılmaz yani dilediğiniz gibi geçiş yapabilirsiniz. Su üniversiteden geçiş kesindir diyemez siniz.

Geçme notunun düşük ya da çan olan üniversitelerde ortalama yapmak daha kolaydır

• quote:

quote:

bilgisayar teknolojileri bölümünden mühendisliğe geçiş yapsam 1. sınıftanmı başlarım ?

Bu tamamen kurula bağlı eğer %75inden muaf olursanız 2. Sınıfa intibağınız yapılır

mesela bilgisayar teknolojileri mtok da okusam sonra bilgisayar mühendisliğini kazansam mühendsilikte 2. snıfta başlama gibi bir durum varmı ?
  • quote:

quote:

Merhaba,

Yatay geçiş yurt içi ve yurt dışı diye 2ye ayrılır özel devlet ayrılmaz yani dilediğiniz gibi geçiş yapabilirsiniz. Su üniversiteden geçiş kesindir diyemez siniz.

Geçme notunun düşük ya da çan olan üniversitelerde ortalama yapmak daha kolaydır

Yani Çan önemli bir etken.. :) Teşekkür ederim cevabınız için.. Özel üniversitelerden yatay geçişte geldiğin üniversiteye bakarlar mı diye merak ettim.. mesela Arel üniversitesinden Yıldıza geçmek istiyorsun ya da Kadir Has'tan? Bunlarda ayrıcalık olur mu diye...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: atakanredflag

Bu sene ikinci senem artik bir yere yerlesmem lazim marmara universitesinin herhangi bir bolumune girsem muhendislik olarak sonra gecis yapmak istersem sadece ortalamaya mi bakilicak acaba istanbul universitesi icinde olabilir bu sordugum birde kurumlar arasi geciste osym puani gecislerde kriter olarak aliniyor mu cevaplarsaniz sevinirim simdiden tesekkurler

Kurum içi yatay geçişler sadece ortalama ile yapılıyor.

Kurumlar arası geçişte ise üniversiteden üniversiteye değişiyor bazıları sadece ortalamaya bakarken bazıları hem ortalama hemde taban puanına bakıyor

Peki istanbulda muhendislik icin ortalamaya bakan universite var midir bildiginiz

• quote:

quote:

quote:

mesela bilgisayar teknolojileri mtok da okusam sonra bilgisayar mühendisliğini kazansam mühendsilikte 2. snıfta başlama gibi bir durum varmı ?

Yüzde %90 başlarsın. Ama alttan dersin ve cc altı dersin olmayacak

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Yani Çan önemli bir etken.. :) Teşekkür ederim cevabınız için.. Özel üniversitelerden yatay geçişte geldiğin üniversiteye bakarlar mı diye merak ettim.. mesela Arel üniversitesinden Yıldıza geçmek istiyorsun ya da Kadir Has'tan? Bunlarda ayrıcalık olur mu diye...

Rica ederim. Yok yok başvurduğun yer önemli değil önemli olan ortalama veya taban puanı

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.