Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ HAKKINDA SORU-CEVAP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
4
Favori
2.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Not ortalaması ile başka kurumda geçemezsin %80 uyuşmadığından dolayı. Kurum içi veya MYP ile geçebilirsin.

2.sınıftan devam, 1.sınıftan birkaç ders alırsın eğer ortak derslerin sayılmasında sıkıntı olmazsa.

Cevaplanmış ama tam cevaplanmış gelmediğinden ben de yazayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykscengaveri -- 1 Eylül 2021; 18:52:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aynı bölümse %90 uyuşma olur hocam ama farklı bölümlerde olmaz genelde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

kurum içinde direkt geçiş yapabiliyorsun uyum olmadan ama 1.sınıftan mı başlarsın 2 mi onu bilmiyorum.

not ortalaması ile geçişte ise aynı bölümse geçiş yapabiliyorsun zaten aynı bölümse direkt %80 uyum oluyor.

bu oran her üniversite de farklı oluyor ama genelde 60 a 40 olur.

senin zaten yks puanın geçmek istediğin yere eşit gibi bir şey, ortalamanda 3.5 falan olsa çok rahat geçersin gibi ama başvuru sayısına bağlı tabi ki de her şey.

Adamlar 3.9 ortalama ile başvurursa, ve değerlendirme puanı seninkinden yüksek çıkarsa mecbur onlar öne geçiyor.

a üni x bölümünden, b üni x bölümüne geçersin. Yani aynı bölüm farklı üni.

sonra o geçtiğin b ünisinde kurum içi geçişle x bölümünden y bölümüne geçersin.

sallıyorum uludağ ceng den ege eem geçebilirsin bu şekilde ama üniversiteler izin veriyor mu onu sormak lazım.

bazıları zaten yatay geçiş ile geldin bizim üniye, birde kurum içi geçiş yapamazsın diyebiliyorlar.

• agno ile beraber yks puanı da göz önüne alınırken okulun hangi seneki puanı kullanılıyor? (Örneğin bazı okulların öğrenci alırken kullandığı formüller var yerleştirme puanı/okul puanı × 60 vb. gibi) Bir de benim sınava girdiğim seneden sonra açılan bir yere başvuru yapabilir miyim?

sınava girdiğin yılın puanı baz alınıyor hocam.

diyelim 2018 de girdin ama şimdi geçiş yapmak istiyorsun, geçiş yapmak istediğin 2018 de kaç puan ile aldıysa onu baz alıyorlar.

sınava girdiğin seneden sonra açılan bir yere geçiş yapamıyorsun diye biliyorum. Ortalama ile olabilir belki ama myp ile olmuyor.

özelden özele biraz sıkıntılı da, devlette sıkıntı yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Öncelikle geçmiş olsun, aynı zamanda hayırlı olsun hocam. Mimarlıkta iyi bir bölüm bence üzülmeyin, sorunuza gelecek olursak ;

3 şekilde yazılım müh. geçebilirsiniz.

1- en basit ama uğraştırıcı yol, tekrar üni sınavına hazırlanarak yazılım müh tercihi yapmak

2- merkezi yatay geçiş ile yazılım müh. geçmek.

Bu myp ile geçişte, önemli olan şey sıralamanız değil puanınız hocam. Diyelim siz 355 puan aldınız, 355 ve 355 puandan aşağı da olan tüm bölümlere myp ile geçiş yapabiliyorsunuz, tabi kontenjan var o yüzden puanının yettiği yer kesin gelecek diye bir şey yok ama genelde kontenjan çok problem yaratmaz. Hem üniversite hem bölüm değiştirme imkanınız var bu sayede. İstersen sadece bölüm veya sadece üniversite de değiştirebiliyorsun, tamamen sana kalmış.

puanının yettiği bir yazılım mühendisliğine, myp ile geçiş deneyebilirsin.

myp ile geçiş için en az 1 dönem okumanız gerekiyor, yani yarı yılda geçiş yapabilirsiniz en erken ocak-şubat falan oluyor sanırım.

3- kurumiçi yatay geçiş ile yazılım müh. geçmek.

bu geçiş türünde olay şöyle işliyor ;

diyelim ktü de mimarlık okuyorsunuz, ktü de ki herhangi farklı bir bölüme geçiş yapabiliyorsunuz. ktü mimarlıktan ktü yazılım müh. geçiş gibi. Aynı üniversite içinde bölüm değiştirme yapmış oluyorsun yani. Bu şekilde okuduğunuz üniversite de yazılım mühendisliği varsa, mimarlıktan yazılıma kurumiçi geçişle geçebilirsiniz.

fakat bu geçişte yarım yıl değil 1 yıl okumak zorundasınız çünkü ortalamanız önemli.

%60 yks puanını %40 ortalama gibi bir oran oluyor ( her üniversitede farklı bu oran ) bu oranı kullanarak, senin bir değerlendirme puanın oluyor ve başvuranlar arasından en yüksek değerlendirme puanına sahip olanlar geçişe hak kazanıyor.

Bu detayları geçiş yapmak istediğiniz üniversite paylaşıyor aylar öncesinden, onları iyi takip edin.

en mantıklısı 3. geçiş türü gibi hocam 1 yılınız gidecek ama kurumiçi geçişte rakipleriniz çok daha az olur diğer geçiş türlerine göre daha garanti yani.

şöyle yapın en iyisi, yarı yıl olunca myp yani 2. yöntem ile üniversitelere başvurun ( istediğiniz kadar başvuru yapabilirsiniz sınırlama yok ) istediğiniz bir yerde yazılım müh. tutturursanız geçiş yaparsınız, gelmez ise yıl sonu tekrardan myp deneyebiliyorsunuz.

yıl sonu aynı zamanda 3. yöntemdeki kurumiçi geçişi de deneyebiliyorsunuz yani 1 yıl sonunda baya bir başvuru yapmış olursunuz, iyi bir ortalama yaparsanız ve yks puanınız da yazılıma yetiyorsa hayli hayli geçersiniz hocam, merak etmeyin.

tek sıkıntı işte mimarlık ve yazılım müh. çok ayrı kulvarlar olduğu için 1 yılınız gitmiş olacak çünkü geçiş yapınca %99 1.sınıftan başlayacaksınız.

neyse uzun bir yazı oldu ama anlatabilmişimdir umarım bir şeyler   başarılar hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFE16C857 -- 3 Eylül 2021; 15:36:33 >

• İlginiz için çok teşekkür ederim hocam. Benim durumum şöyle fırat üni yazılım müh. tutuyor diye yazılım mühendisliği bölümü olarak sadece burayı yazdım maalesef gelmedi büyük bir şok yaşadım. Sıralamam tutuyordu neredeyse 10bin küsür fark vardı. Neyse işte myp ile yatay geçiş düşünüyorum ama işte sıralamam tutuyordu fakat puanım düşüktü.
    Sıralamam 145997 puanım 310 küsür.
    Yani bir belirsizlik söz konusu myp ile geçiş için.
    Ayrıca bu sene açılan yazılım mühendisliği bölümleri varmış. Onlara myp ile geçiş yapabilir miyim?
    Şimdiden teşekkür ederim:)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

kasım gibi falan yök atlas bilgileri güncelleniyor, yeni açılanlar kaç puan ile kapatmış onları görmek gerek.

eğer sizin puanınızdan yani 310 dan aşağı da ise, geçiş yapabilirsiniz hocam.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.