Şimdi Ara

Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU] (136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.955
Cevap
319
Favori
2.100.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

14-15 yıldır İdaş Mattist Genova 140x190 tek kişi kullandım, memnundum. Yatağın bir kısmının çökmesi nedeniyle yeni yatak arayışına girdim. Ailemin Altın Yatak'tan memnun olması ile oraya yöneldim ve Altınyatak Oxford Eurotop modelinden 140x200 aldım. Birkaç gecedir kullanıyorum. Eski yatak 20cm, bu yatak 30-31cm yüksekliğinde, bayağı fark var, yüksek geldi. Biraz da üstteki talalay lateks mattan çekiniyorum, bana uygun mu bilmiyorum. Mağazada İmperial modelini beğendim fakat fiyat farkı fena, benzer katmanlaşma olduğu için Eurotop'ı seçtim. Yalnız en çok da gece yataktaki yayların titreşim sesinden rahatsız oluyorum, eski yatakta bu yoktu, sanırım yay sisteminden kaynaklanıyor. Bir de üst yüzeydeki dikişlerden kaynaklanan bombelere alışamadım. Hala iade şansım varken araştırmaya girdim.

3000tl civarını aşmayacak (İdaş'ta ay sonuna kadar kampanya var o yüzden daha yüksek fiyatlı yatakları bu fiyata alabiliyorum şu an),
    orta sert, tek kişi kullanımlık (1.80, 55-60kg arası değişiyor, yan ya da sırt üstü kullanım, bir de yatakta uyku dışında da sürekli vakit geçiriyorum koltuk gibi)
    sağlıklı bir yatak önerisi yapabilir misiniz? Ya da aldığım yatak bana uygun ve iyi midir alışır mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asht -- 14 Ekim 2019; 2:56:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asht

Merhaba,

14-15 yıldır İdaş Mattist Genova 140x190 tek kişi kullandım, memnundum. Yatağın bir kısmının çökmesi nedeniyle yeni yatak arayışına girdim. Ailemin Altın Yatak'tan memnun olması ile oraya yöneldim ve Altınyatak Oxford Eurotop modelinden 140x200 aldım. Birkaç gecedir kullanıyorum. Eski yatak 20cm, bu yatak 30-31cm yüksekliğinde, bayağı fark var, yüksek geldi. Biraz da üstteki talalay lateks mattan çekiniyorum, bana uygun mu bilmiyorum. Mağazada İmperial modelini beğendim fakat fiyat farkı fena, benzer katmanlaşma olduğu için Eurotop'ı seçtim. Yalnız en çok da gece yataktaki yayların titreşim sesinden rahatsız oluyorum, eski yatakta bu yoktu, sanırım yay sisteminden kaynaklanıyor. Bir de üst yüzeydeki dikişlerden kaynaklanan bombelere alışamadım. Hala iade şansım varken araştırmaya girdim.

3000tl civarını aşmayacak (İdaş'ta ay sonuna kadar kampanya var o yüzden daha yüksek fiyatlı yatakları bu fiyata alabiliyorum şu an),
    orta sert, tek kişi kullanımlık (1.80, 55-60kg arası değişiyor, yan ya da sırt üstü kullanım, bir de yatakta uyku dışında da sürekli vakit geçiriyorum koltuk gibi)
    sağlıklı bir yatak önerisi yapabilir misiniz? Ya da aldığım yatak bana uygun ve iyi midir alışır mıyım?
    geçen sene bu zamanlar bambi serenity almıştım. Çok memnunum. 32-33CM yüksekliği var, yatak da sert. bel ağrısını unuttum desem abartmış olmam.

• Hocam Merhaba,
    Eşimle çift kisilik bir yatak arayisimiz var fakat gercekten kafamiz cok karisti:(
    Bel agrim ve boyun fitigim var esimin de skolyozu var.
    Her bayii farkli bir yatak oneriyor, kimisi klinik olarak onaylanmis visco almalisim diyor, digeri lateks sizin aradiginiz diyor.
    Orta /orta-sert bir yatak arayisimiz mevcut ve Idas Sleeping Space yatagi hosumuza gitti fakat tam karar veremedik, siz ne dusunursunuz?
    Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada ben 80kg esim 50kg
    Tesekkurler

• Bacala kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    İdaş Miracoil sizin için doğru 55 kg için sert kalabilir, tabi yatım alışkanlığı ile alakalı tercih de edilebilir.
    İdaş Sleeping Space modelimiz yine LEGGETPLATT imzalı özel bir yay sistemine sahip.
    Eşler arası kilo farkı olan kullanıcılara öncelikli tercihimiz bu yönde.
  • asht A kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    15 yıl memnun olarak kullandığınız modeli tekrar tercih edebilirsiniz. GENOVA MEDİFORM veya Memory Active.
  • destroyerfb D kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Sleeping Space doğru tercih Şimdiden iyi günlerde kullanın
  • yasin.sert Y kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim ancak önerdiğiniz yatak benim bütçemi aşıyor. Millenium nasıl bir yataktır acaba?

• Bacala kullanıcısına yanıt
    Rica ederim önerilerimi dikkate aldığınız için ben teşekkür ederim.
    Millenium modelinde MİRACOİL yay üzeri son katmanlarında doğal yün ve pamuk olan çift yönlü orta sert bir yataktır.
    İnanın bana 15-20 yıl çok memnun bir şekilde kullan çok fazla kullanıcısı var.
    İdaşta BOSTON LATEX, MİRAPOCKET PEDLİ modellerine de bakabilirsiniz.
  • merhaba ben 78 eşim 51 kilo . 2 Kişilik yatak tavsiyesi istiyoruz. Fiyat olarak sanırım 3000 tl ye kadar çıkabilirim. Yataklar hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim. Kütahya'da ikamet ediyoruz . Burada hangi yatak firmasının bayileri mevcut onu da henüz bilmiyorum . Tavsiye ederken farklı markalardan da önerilerde bulunursanız gidip yatağı yerinde görüp deneme ve ona göre alma açısından çok memnun oluruz . Normalde herşeyi internetten alan biriyim ama yatağı yerinde deneyip ona göre satın almak istiyorum.

Ekleme : eşim bir yerde okumuş , lateks yataklar daha sağlıklı oluyormuş deyip bambi bayisinde bu modeli beğenmişti
    Bambi Yatak
    LATEXTRA YATAK - Bambi Yatak
    https://bambi.com.tr/yatak/yatak/latex-yatak/latextra

tavsiye eder misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 16 Ekim 2019; 16:5:15 >

• Yatak almak istiyorsanız tüm işi sadece yatak üretmek olan bir firma olmalıdır.

İlaveten, yatak çok özel bir tüketimdir; birisine uygun olan yatak sizin ya da eşiniz için uygun olmayabilir, bu yüzden deneyerek almanızı naçizane tavsiye edebilirim.
  • alakası yok ben ikea dan aldım yatağımı ve ikea nın uzmanlık alanı mobilya üzerine . ayrıca ülkemizde yatak sektörü üzerine iş yapan firmaların bu anlamda uzmanlaşmış olduğu da yanlış bir varsayım .. uzmanlaşma, yatak materyal kalitesi ve müşteri deneyimleri istekleri doğrultusunda r&d center larda yıllarca süren bilimsel geliştirmelerle kazanılır . yıllarca aynı yatakları süsleyip püsleyip iki üç tane patenti kullanarak değil .. ingilterede amerikada bu işle en aşşağı 15 20 sene uğraşan ve müşteri memnuniyeti ile kendini geliştirmiş kökleşmiş firmalar , butik firmalar var .. bizimkiler hala yay sistemi üzerinde çalışırken herifler dolgu malzemesi olan köpüktü latex di yeni teknolojiler geliştiriyorlar . tabii ben deneyimlemedim fakat ürettikleri yatağın uzun seneler dayanabilmesi için geliştirmedikleri şey kalmıyor hem konfor hem dayanıklılık adına . isimlerini şimdi hatırlayamadım ... sizin bahsettiğiniz yataş tı yatsan dı istikbal di bunlarda yıllardır bu sektörlerde uğraşıyorlar ama benim en son ki deneyimlerime göre kaliteyi de paranızın karşılığını da bozmuş firmalar . sırf yatak üzerine çalışan türkiye içi büyük firmalar bile ürünlerini o kadar bozdu ki gidip yabancı firmalara para dökmemek elde değil .
    yatak alma , almadan önce gidip de 5 dakika satış temsilcisinin nezaretinde deneyimlenip 10 dakkaya akılsızca sipariş verilecek bir konu değil . ben istikbal bellona yataş ve daha sürüyle firmanın yataklarını denedim artık yani mağazada dura dura ortası çökmüş en fazla 1 senede bozulacak ve sizi rahatsız edebilecek kalitesizlikte ürünlere şahit oldum . benimkisi tamamen rastlansıtal ama ikea ya gidip öylesine gezerken baktığım yataklardan çok memnun kaldım ve en az yarım saat denedim ve hoşuma gitti .
    şu kadarını söyliyim 10 15 sene öncesinde kanepelerine hayran kalıp böyle kanepe bulamamaktan dert yanan birisi olarak şu an istikbal denen firmaya bile düşman oldum bütün sempatimi yitirdim .

Türkiye de yatak sektöründe üretim yapan çoğu firmanın kalitesi , müşteri kıtlığı , memnuniyetsizlik ve materyal kalitesizliği , araştırma geliştirme eksiklikleri ile düştü . Ve ben Türkiyedeki hiç bir firmadan yatak satın almam artık ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 17 Ekim 2019; 15:26:0 >

• bugün buradaki yataş bayisine gittim smart uygulama üzerinden bize üç tane öneri geldi seven z ve smart touch gibi birşeydi. Denedim yatak hoşuma gitti 120 gün için önerilen 3 yatak içinde 195 lira karşılığında değişim de yapılabiliyormuş . Tavsiyelere baktığımda genelde yataşın Ergocoil Infinity modeli tavsiye edilmiş. 3600 lira peşin seven z
    Yataş Bedding
    Seven-Z Lateks Hybrid Seri Yatak|Yataş Bedding
    https://www.yatasbedding.com.tr/seven-z-lateks-hybrid-seri-yatak-33557

ya da diğerinin fiyatını sormadım
    Yataş Bedding
    Ergocoil Infinity Hybrid Seri Yatak|Yataş Bedding
    https://www.yatasbedding.com.tr/ergocoil-infinity-hybrid-seri-yatak-35176
    bu yatak .

Hangisini önerirsiniz ? Arada aman aman bir fark var mıdır ? Bu arada değişim sadece yataşta olduğu için yataş marka almak istiyoruz . Kullanan arkadaşlar var mı ?

• Tekrar merhaba,

Yaklaşık bir ay önce Yatsan'dan 160x200 cm Serta Perfect Sleeper Twin yatak aldığımızı yazmıştım.

Geçen süre boyunca deneyimlediğim son derece rahat ve konforlu bir yatak olduğu. Bu süre boyunca visco tarafını kullandık. Diğer tarafı lateks bildiğiniz gibi. Lateks yüzeyi daha sıcak havalarda kullanmayı planlıyoruz. Kış boyunca Visco yüzey ideal. Yatağa uzandığınızda yüzey sizi içine çekiyor gibi ama gömülme hissi olmadan. Keyifli bir sarma hissi ile uyuyorsunuz. Vücut şeklinize göre bir süre sonra adapte olarak gömülmeden uyuyorsunuz. Daha önceki yatağımız İdaş Mira Coil olduğu için, biraz sert yatağa alışkın bünyeye sahiptik ancak kısa sürede yeni yatağımıza alıştık. Dolayısı ile yeni yatak alanlar, yatak değiştirdiklerinde ilk anda bir adaptasyon süreci yaşayacaklardır. Buna hazırlıklı olmak gerek.

Yatağı almadan önce mağazada denemekle, evde belli bir süre boyunca kullanmak arasında çok büyük fark var. Bunu akılda bulundurmak gerek. Ayrıca yatak konusu son derece kişisel bir deneyim olduğu için, sadece burada yazılanlara göre karar vermek son derece yanlış. Biraz riskli, biraz kumar oynamak gibi aslında.

Umarım herkes rahat edeceği bir yatağa kavuşur en kısa sürede. Serta Perfect Sleeper Twin ile ilgili soru olursa da keyifle yanıtlayabilirim. Selamlar.

• Ben 125 eşim 70 kilo .bel boyun ağrısı mevcut . Yatak olarak ne önerirsiniz. Bellona bioenergy active önerdiler bayi de ama sorunlu olduğuna dair şikayetler okudum . 180x200 olacak .Bütçe 2500 belirledim ama üstü de olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayrul52 -- 17 Ekim 2019; 23:18:18 >
  • Marka ve fiyat tavsiyesi arıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undermunder -- 30 Haziran 2020; 16:18:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nosfecagri

IKEA HIDRASUND ile ilgili yorumu olan var mı?

İlk yatağım Yatsan switzerland, 2012 yılında almıştık, geçen seneye kadar memnundum.

Geçen sene yatak çökme yaptı. Ayrıca kenarına oturunca kenardaki desteği de sanırım kırıldı, biçimsiz oldu.

Oryantasyonu değiştirdik (ters yüz etmedik de üst kısmı alta getirdik) şimdilik kullanıyoruz ama ağrı vermeye başladı. Alternatif olarak bu güzel gibi özelliklerine göre de uygun gibi ama başka kullanan var mı acaba? Bunda da çökme olur mu diye çekiniyorum açıkçası.
    Tekrar yazayım hala yatak almadık belki tavsiye veren olur...
  • Arkadaşlar bende yatak araştırmasındayım ,youtube da onlarca doktor tavsiye si seyrettim, yatak seciminde birkaç kriter var diyo adamlar , öncelikle yaş ve kilo değerlendirmesi yapılacak , 50 yaş ve üzeri iseniz ve kilonuz 80 ve üzeri ise sert veya orta sert yatak tavsiye ediliyor,
    set yataklar ise birbirlerine bağlı yaylardan oluşuyor, bu sistemde en iyi tercih Amerikan Lagett- Platt firmasının patenti Mira-Coil yay sistemi İdaş da var,
    SL yay sistemi İstikbal-Bellona -Mondi de var,
    DHT yay sistemi Yataş da var,
    Bonel yay sistemi bütün markalarda var diyebiliriz.
    Uzman değilim , bir bilen varsa gerçekden düzeltsin!, Bonel yay ve DHT yay sistemleri eski teknolojiler, bu sistemde Mira-Coil galiba en iyisi.

Pocket yaylı yataklar genelde orta ve yumuşak yataklarda kullanılıyor,ben 50 yaşındave 93 kg olduğumdan açıkcası bu yay sistemi almak istemiyorum.

Visco yataklar zaten yumuşaklar ve bazı makalelerde kansorejen madde içerdiklerini okudum .almak isteyen çok iyi araştırsın.

Lateks yataklar ,lateks doğal bi madde olduğundan sağlığa zararlı bi tarafı yok gibi gözüküyor.

Ekim sonu geldi ,fiyatlara zam gelirmi bilemiyorum, idaş Mira-Coil ortopedik 2200lira ve idaş Milenyum 2900 lira fiyat aldım karar veremedim, İstikbal ve türevleri fiyat çok uygun ama mağazada demo ürün gördüm iç kesit almış adamlar , süngerleri çok kaliteli gözükmedi ,bilemedim. bende tavsiye istiyorum lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 20 Ekim 2019; 18:27:51 >

• lordford50 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz üzerine bugün bambi serenity yatağı satın aldım hocam. Baza ve başlığıda Bellonadan aldım verso baza olarak hepsi beraber 120x200 ölçülerinde 2550 tuttu. Yardımlarınız için çok teşekkürler 15-20 güne teslim edilecekler bakalım inşallah memnun kalırım.

• İstikbal Dreamwell kullanan veya yorumu olan var mı?

• 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.