Şimdi Ara

Yasuo İçin Kapsamlı Sayılabilecek Rehber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bu ilk rehberim olacak eğer yanlış birşeyler bulursanız uyarmanızı istiyorum editlerim.
    Not:Rehber içerisinde bazı noktalarda biraz fazla kişisel düşündüm. Bunlara katılmıyor olabilirsiniz saygı duyarım 

    Öncelikle Yasuo’nun efsanesine göz atmak isteyenler şu adrese;http://tr.leagueoflegends.com/tr/news/champions-skins/champion-reveal/gunahkar-kilic-yasuo-meydana-cikti gidebilirler biraz uzun boğmak istemedim rehberi;

     Yasuo İçin Kapsamlı Sayılabilecek Rehber


     Yasuo İçin Kapsamlı Sayılabilecek Rehber

    Yasuo suçlamalardan kendini kurtaramıyan bi samuray savaşçısı. Zaten lakabıda ‘Günahkar Kılıç’. Ben ilk çıktığı zamanlarda hayran kalmıştım Riot Games’in çıkardığı belkide en kendine has ve ayrıntılı şampiyon olsa gerek Animasyon olarak tanıtımınada şuradan ulaşabilirsiniz;http://promo.tr.leagueoflegends.com/tr/yasuo/[simage]

    YETENEKLER


     Yasuo İçin Kapsamlı Sayılabilecek RehberPasif: Avarenin Yolu
    Pasifimiz ikiye ayrılıyor;
    Niyet: Krıtik vuruş ihtimali ikiye katlanıyor.
    Akıbet: Yasuo haraket ettikçe kendine bi kalkan yüklüyor. Kalkan Yasuo’nun aldığı ilk hasarda devreye giriyor ve kısa bi süre ( oyundan edindiğim gözlemlere göre 0,75sn veya 1 sn) devrede kalıyor.

    Yorum: Kesinlikle oyundaki en sağlam pasiflerden bi tanesi. Zaten kritik ihtimali 2 katına çıkması muazzam ayriyetten kısa süreli kalkanı bizi hazırlıksız gerçekleşen lane takaslarından zaferle çıkartıyor.


     Yasuo İçin Kapsamlı Sayılabilecek RehberQ:Çelik Fırtına
    Yasuo kılıcını belli bir düzlemde savırıyor ve o düzlemdeki rakiplerine hasar veriyor. Yasuo ikinci kez (belli bir süre içerisinde 1.stack kaybolur). Yaptığında hortum devreye girer ve Çelik Fırtına 3. kez kullanılırsa belli bir düzlemde olan rakiplere hasar verir ve havaya savurur.

    Yorum: Yasuo’nun neredeyse bütün saldırganlığını bu skill bünyesinde bulunduruyor. Farm alma , dürtme ve daha sonra değineceğim ultisi için ‘temel ‘ savurma kaynağımız.


     Yasuo İçin Kapsamlı Sayılabilecek RehberW:Rüzgar Duvarı

    Yasuo yatay olarak bir duvar oluşturur. Tüm menzilli atışlar ve neredeyse bütün menzilli yetenekler bu duvarı geçemez.

    Yorum: http://forums.na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=4058613 bu adresten w yeteneğimizin neyi engelleyip neyi engellemediğini öğrenebilirsiniz. Kendi düşünceme geçecek olursak(biraz çocuksu olabilir) zaten izlediğimiz filmlerde, okuduğumuz kitaplarda samuraylar bize mükemmel savaşçılar olarak tanıtılıyor. Ama kendilerinide muazzam ölçüde koruma yeteneklerinede sahipler işte Riot samuray temalı bi şampiyon çıkarmaya karar verdiği zaman bunuda düşünmüş olabilir. Yasuonun hem Akıbet pasifi hemde Rüzgar Duvarı onun zayıf olan yönünü yani kırılganlığını doğru şekilde kullanırsanız avantaja çeviriyor.


     Yasuo İçin Kapsamlı Sayılabilecek RehberE:Atılgan Kılıç

    Yasuo bir rakibine doğru savrulur ve içinden geçer ve bir süreliğine işaretler (6 -7 sn) . Ayrıyetten q yeteneğimiz olan Çelik Fırtına ile beraber kullandığımızda Çelik Fırtına dairesel vurur.

    Yorum: Bu yenetek temel kaçma, kovalama mekaniğimizi oluşturan unsur. Farm yapmak ve dürtmek için biçilmiş kaftan . Ayrıyetten birden fazla kayarsanız 2.de stacklenir ve daha fazla hasar verir.


     Yasuo İçin Kapsamlı Sayılabilecek RehberR: Son Nefes
    Havaya savurduğunuz veya savurulan bir rakibe bu yeteneğimizi kullanabiliyoruz. Yetenek kaç kişi havadaysa onlara etki ediyor. Yere inen rakip belli bir hasar alır. Üstelik birde Yasuo zırh delme kazanır.

    Yorum:Ultimizi kullanmak biraz zor açıkcası ama takım savaşlarında çok etkili. Yani kısmen alansal sersemletme olarak düşünebilirsiniz çünkü havada 3 vuruş yapıyor(1sn falan sürüyor zannedersem rakibin yere inmesi). Ayrıca yere indikten sonra kazandığınız zırh delmeyle ölüm saçıyorsunuz . Birde ismi çok havalı ultimate skill olduğunu insan hissediyor oyunu bilmese dahi

    Yeteneklerimizi tanıdık. Zaten şuana kadar yazdıklarımın tamamını okuduysanız Yasuo’nun mükemmel bir skillsete sahib olduğunu anlamışşınızdır.



    Erken, Orta ve Son Oyun

    Erken aşamada Yasuo biraz kırılgan bunu dikkat etmeliyiz. Çok agrasif oynarsanız lane kaybedersiniz buda geç gelişmenizi veya gelişemeden oyunu kaybetmenize yol açar. O yüzden biraz sakin oynayın derim ben ilk aşamada. (Ben lane olarak top tercih ediyorum, eğer mid yasuo oynuyorsanız erken oyunda ezebileceğiniz karakterler biraz daha fazla onlara karşı agresif olmak daha mantıklı). Oynadıkça Yasuo ile nasıl dürteceğinizi zaten öğrenirsiniz ama kısa bir bilgi olarak vermek isterim şöyle ki ; Minyondan e ile kayın, q ile dürttükten sonra geri mevzinize çekilin. En kolay dürtme mekanızması budur Yasuo’da tecrübe sahibi oldukça hem kendiniz geliştirebilir veya daha zor dürtme tarzlarını öğrenerek kendiniz uyguluyabilirsiniz.

    Orta oyunda Yasuo çok haraketli olmalı çünkü Yasuo’nun en etkili olduğu aşama bu aşama. Kill ve asist sayınızı yüksek tutarsanız latede sıkıntı çekmessiniz. Rakip gelmeden veya fark etmeden kule düşürme şansınız orta oyunda bazı şampiyonlara göre yüksek çünkü saldırı hızına dayalı bi şampiyon kullanıyosunuz. Bu kule düşürme olayını iyi değerlendirin derim ben.

    Son oyunda artık tecrübe konuşur. Çünkü herkes kasar ve tek bi odaklanmada siyah pencereden oyunu izleyebilirsiniz. Takım oyunu olmadan Yasuo çok fazla bir şey yapamaz siz kimseyi dinlemeyin. Karşıdaki Yasuo’nun özelliklerini kullanıcının ne yapması gerektiğini biliyorsa çok yaşayamazsınız tek başınıza. Zaman geçtikçe Atılgan Kılıcı güzel bi şekilde kullanmaya başlayacaksınız ve atılgan kılıç Rüzgar Duvarı olayının etkisini hissedeceksiniz. Late game sizin duvarlarınızla şekillenir.



    Tercih Edilmesi Gereken Eşyalar

    Oyuna Normal olarak başlangıç ve devamı:

    İlk olarak; Doran Kılıcı, Can potu ve Ziynet totemiyle başlıyoruz. Görevimiz() Statik Hançeri bir an önce bitirebilmek tabi bunu yapmadan önce Vampiri Asa ve Botumuzu çıkmalıyız. Baskınlara karşı 75 altınlık totemi unutmayalım bazen Yasuo’ya atılan baskınlar double kill olarak geri dönsede bazende canları düşmeden ölebiliyorsunuz. Ben Statik’i tamamladıktan sonra Vampiri Asayı Bilgewate Palasına çeviriyorum sonra A.M.K kılıcı ile mid gameye giriyorum. Zaten kazanılan tfler üstüne yapılan ****r birazda orman kampı keserek Ebedi Kılıcı tamamlıyorusunuz ve muazzam saldırı gücüne ulaşıyorsunuz. Sonrası düzgün anı yakalamaya bakıyor. Havada ADC gördüğünüz anda uçun zaten kafasına kafasına vurduğunuz zaman ölecektir ve büyük ihitmal tfyi kazandırmış olacaksınız.

    Normal olmayan ‘extream’ durumlarda oyun bilginize ve takımınızın ilerlediği yolda farklı itemler çıkabilirsiniz. Ama Statik, As bot( amumu gibi alansal cc ye sahip şampiyonlar falan varsa cc süresi azaltan bot kullanabilirsiniz zaten oyunların %90’ında As bot çıkıyosunuz), Mahvolmuş Kralın Kılıcı, ve Ebedi Kılıç core itemleriniz bunları tamamlamadan çok etkili olmassınız diye düşünüyorum çünkü siz kastığınız zaman karşı takımdaki adamlarda belli seviyelere gelmiş ve corelerini çıkmış oluyorlar 



    Yasuo’nun + yönleri;
    Çok yüksek damage oranına sahipsiniz.
    Kaçış mekanizması güçlü.
    Yetenekleri bedelsiz.
    Süper bi pasifi var.
    Çok havalı

    Yasuo'nun - yönleri;
    Çok kırılgan.
    Ultisini kullanmak zor.(Bu konuda bir açıklık getirmek istedim. Yasuo'nun iltisi olmadan tflerde kısmen çöp olduğunu biliyoruz ve bazen öyle oyunlar oynuyorlar ki ultinizi kullanamıyorsunuz).
    Bireysel olarak uzmanlaşma istiyor.

    Yasuo hakkında bi kaç bilgi daha: Çelik fırtınanın cd si saldırı hızı ile azalır, ultiniz havaya kaldırdığınız herkese damage vurur ve görünmeyen sersemletme uygular(yani yere indikten 0.1 sn sonra haraket edebilir rakipleriniz.


    Kılıçların hikâyesi kanla yazılır.
    -- Yasuo

    Benden bu kadar. Gerisi size kalmış. Eleştiriye açığım.

    Esenlikle kalın


    Edit: Resimler güncellendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kitaptakikurt -- 17 Ağustos 2014; 14:58:09 >







  • Geliyorlar, kaç...

    Forumda en korktuğum şey; rehber açmak...
  • Mobilde resimler gorunmuyor dostum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobilde resimlerde sıkıntı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''Ultisini kullanmak zor.''


    Takımınızda Allistar,Malphite,Vi,Wukong gibi şampiyonlar yoksa Yasuo teamfightlarda çöp.Evet çöp.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasuo ultisi zor diyen adam rehber yapmasın. yasuo'yu çok iyi oynarım daha lane kaybetmedim ama ultisi hiç zor değil bence. hele takımda vi veya braum varsa 2 ulti +q yiyen adam garanti pert. ama yoksada zor değil. ama yine de iyi yapmışsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82A2851B0 -- 16 Ağustos 2014; 23:02:00 >
  • Ultisi sayesinde lwnin yerine açılan boşluğa başka itemler alabilirsiniz alabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah resimlerin bi maresine bakarım. Ayrıca yasuonun ultisi zor derken demek istediğim doğru zamanlama. Yoksa coğunlukla ultiainin ozellikleri ve kullanılabilirliği için ban yediğini çoğu kişi biliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elime sağlık resimleri de düzeltebilirsen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şakacı yasuo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustWatchB

    şakacı yasuo

    Şakacı çocuk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kitaptakikurt


    quote:

    Orijinalden alıntı: JustWatchB

    şakacı yasuo

    Şakacı çocuk


    Bu arada rehber güzel olmuş eline sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yapraam Heri

    Elime sağlık resimleri de düzeltebilirsen

    Duzeltmeye calışıcam hocam tesekkur ederim😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustWatchB

    quote:

    Orijinalden alıntı: kitaptakikurt


    quote:

    Orijinalden alıntı: JustWatchB

    şakacı yasuo

    Şakacı çocuk


    Bu arada rehber güzel olmuş eline sağlık.

    Teşekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yil gecmis dile kolay :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kitaptakikurt

    2 yil gecmis dile kolay :)

    * Forumcanak yasumodan tiksiyonuz olum biz.

    * Rehberini de al git

    * Yalnız hortlatmayaydın iyiydi hafız bu iş karakolda biter ben sana diyiverim.
  • Ben su buildi kullanıyorum rankedda cok ekmegini yedim.

    CC azaltan bot
    Hayalet dansçı
    Ebedi Kılıc
    Donmuş balyoz
    Saglam ap varsa karsida malmortius agzi yoksa kanasusamis
    Son itemde koruyucu melek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OkanDRDYK kullanıcısına yanıt
    Yasuoya ionia?

    Q cd etkilemiyor
    E cd reductiona ihtiyacı yok
    R cd reductiona ihtiyacı yok

    Sadece w için mi kasıyorsun?

    Onun yerine a.s kassan hem stat olarak öne geçersin hem de q cd azalır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OkanDRDYK kullanıcısına yanıt
    Saglam build ideale yakin ama yasuoya cok alternatif var.
    Top yasuo icin senin build fena degil mid yasuo icin pd tri force ie merkur malmoritos kanasusamis ve koruyucu melek acayip hasar veriyor ve inanilmaz bir mobilitysi oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Glamdring26 kullanıcısına yanıt
    Cc veren dedigi merkur.cdrla cc farkli seyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.