Şimdi Ara

yaşayan evrenin hücresimiyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evren yaşıyor.Her gecen saniye genişliyor.Bizim evren dediğimiz başka bir canlının parçası olabilirmi?biz bu canlının vucüdunda yenilenen hücreler gibi görevmi yapıyoruz.bizlerinde vucudunda ki sitem gibi bizde başka bir canlının parcası olabilirmiyiz?buda benim teorim...!düşüncelerinizi bekliyorum.



  • Kanıtlanması mümkün değil, ama neden olmasın?
  • Çok ütopik te olsa aynı şey benim de aklıma gelmedi değil. Bu durumda evreni bir yaşayan organizma, gökcisimlerini ise onun atomları veya hücreleri olarak düşünebiliriz. Ne de olsa atomlar da güneş gibi etrafında dönen elektronlara sahip. Peki bu sistemde insanın yeri ne oluyor. Bana kalırsa henüz sadece bir hücreyi istila etmis bir virüs kolonisinden başka birşey değil.
  • gerçekten degişik bugüne kadar aklıma hiç gelmeyen bir düşünce... böyle bir soruya yok dersek ispatlayamayız. var dersek yine çaresisiz.

    hatta biraz daha geliştirirsek iyi insanları birer savunma merkezi kötü insanları da bir tümör vs. gibi düşünebiliriz. bu mantıkla biraz matrix e yaklaşıyoruz.

    yinede kendi adıma birşeyin parçası olmak fikri hoşuma gitti diyemem...
  • hıım aklını kaçırmış bir filozof gibi düşünmem gerekirse..

    Yaşadığımız bu evren başka bir evrenin çiçeği üzerindeki bir hücremidir.
  • suan 34 yasındayım.17 yaslarında panik atak olmustum düşünmekden.işimn kötüsü ailem olmadıgı için tek başıma oldugumdan hastalık daha zor geçti.doktor tedavisi görmedim.onlarca defa ölüyorum diye hawstaneye gittim ama acil servis bir igne yapıp gönderdi.cevapları bulamdıgım ıcın cok kötü durumdayım.uyuyamıyordumn sabahlara kadar dolanıyordum.evde tek oldugumdan duramıyodum bayılasıya kadar uykusuzlukdan dısarda dolanıyordum sonra yatabiliyordum.bır gece içime yine baygınlık geldi sokaga attım kendimi.İzmirde sahile indim kendi kendimede söyleniyorum.Hasta olduguma baya bi üzülüyordum.Hatta o zamanlar tam olarak panik atak oldugumun bile farkında değildi.o gece sahilde otururken baktım cimlere bi sarapcı oturmus sarkı soyluyor kendi kendine.sigara istedi benden vardı sigaram cıkardım hemen sigarayı yaktı bır fırt cektı bana söyle dedi.gökyüzüne bak ne görüyorsun''yıldızları''diye cevap verdim.kac tane say dedi''nasıl sayayım dedim''sonsuzlugun ıcındesin ve bize göre sosuz sayıda yıldız sayamazsın fakat bu evrende bit tanesi kadar değerin yok niye kendini üzüp hasta ediyosun.bit tanesi kadar bile değilsin bu evrende bosver dedi ve ben o gece hemen eve gidip uyudum rahatsızlıgımda kısa bir süre sonra gecti...
    olagan ustu olaylar evren dusunsek gercekden kafayı yerısz cunkı beynımızın bır kapatesı var.onu asarsak aklımızdan oluruz zaten.bana gore bır bıt tanesınden farkınmız yok.belkı evren ıcın cok ufakda olsa yasayıp olmemızın bır sebebi bir yararı vardır.bu dunyada bizim kalemiz ancak burda bir seye benziyoruz.evren yasıyor ve biz evrenin bit tanesi kadar degeri olmayan bir parcayız.............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijitaladmin -- 19 Ekim 2006; 14:43:48 >




  • @dijitaladmin: Belki de gözleyecek bilince sahip olduğumuz için bu evren var. Kimbilir belki bilinç olmasaydı evren olmazdı. Bizim bilinçli olmamız ve belki de bizim bilincimizin kaynağı olan bir üst-bilincin varlığı (Tanrı gibi) evrenin var olmasının tek nedenidir. Sadece spekülasyon yapıyorum Kuantum mekaniğindeki ölçümle ilgili felsefi problemlerin varlığı rahatlıkla bu soruları sormamıza imkan verir, her ne kadar kimi zaman bu soruların çok gülünç olduğu iddia edilse bile.
  • hocam gülünc oldugu söyleyenler kendi kendilerine kaldıgında ve dusunmeye basladıgında inanıyorum ki''neden olmasın''diyeceklerdir.dinin amacı insalar bilinclenmeye basladıklarında bu durumdan zarar görmesinler ve huzur duysunlar diye oldugunu dusunuyorum.atais degilim.fakat allahı cok farklı cok buyuk dusunuyorum.ve 35 yıllık hayatımda dusuncelerime ters düşen bir cok olaya sahit oldum hatta kucuk mucizeler yasadım.İnsan bunlarıda yasayınca herşey insan icin gibi bir hisse kapılıyor.ne dogmadan önce bişey hatırlıyoruz ne ölümden sonrasını.bana gorede zaten herzaman burdayız....dogmadan öncede öldükden sonrada hepimiz enerji olarak dünyadayız.toprak böcek gubre vs vsss.yani hep varız.toprakdan geldik topraga gidiyoruz....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dijitaladmin

    hocam gülünc oldugu söyleyenler kendi kendilerine kaldıgında ve dusunmeye basladıgında inanıyorum ki''neden olmasın''diyeceklerdir.dinin amacı insalar bilinclenmeye basladıklarında bu durumdan zarar görmesinler ve huzur duysunlar diye oldugunu dusunuyorum.atais degilim.fakat allahı cok farklı cok buyuk dusunuyorum.ve 35 yıllık hayatımda dusuncelerime ters düşen bir cok olaya sahit oldum hatta kucuk mucizeler yasadım.İnsan bunlarıda yasayınca herşey insan icin gibi bir hisse kapılıyor.ne dogmadan önce bişey hatırlıyoruz ne ölümden sonrasını.bana gorede zaten herzaman burdayız....dogmadan öncede öldükden sonrada hepimiz enerji olarak dünyadayız.toprak böcek gubre vs vsss.yani hep varız.toprakdan geldik topraga gidiyoruz....



    Hepimizi birbirimize bağlayan ve ayrıca hepimizi de bir üst-bilinçle ilişkilendiren bir "bilinç" ağı olduğunu düşünebiliriz. Hepimiz birbirimizle ilişkideyiz, hepimiz evrenin bir parçasıyız ve belki de evrenin bütününü temsil edecek kadar da karmaşığız. Bu düşüncelerin hiçbirisi herhangi bir dini inançla da çelişir görünmüyor bana. Hatta İslam'ın Anadolu'daki yaşanışı ve yorumlanışı bu tür düşünceleri hatırlatan felsefi yaklaşımların ortaya çıkmasına da yol açmıştır kanaatindeyim, mesela "Enel Hak":

    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=enel+hak




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mfiz

    @dijitaladmin: Belki de gözleyecek bilince sahip olduğumuz için bu evren var. Kimbilir belki bilinç olmasaydı evren olmazdı. Bizim bilinçli olmamız ve belki de bizim bilincimizin kaynağı olan bir üst-bilincin varlığı (Tanrı gibi) evrenin var olmasının tek nedenidir. Sadece spekülasyon yapıyorum Kuantum mekaniğindeki ölçümle ilgili felsefi problemlerin varlığı rahatlıkla bu soruları sormamıza imkan verir, her ne kadar kimi zaman bu soruların çok gülünç olduğu iddia edilse bile.


    @mfiz;
    Bu gülünç(!) olduğu iddia edilen sorulara imkan veren felsefi problemleri "Kuantum Fiziği" adlı topic te bizimle paylaşır mısınız? (zahmet olamazsa...)

    http://forum.donanimhaber.com/m_9777598/tm.htm

    Böylelikle, bu topic sayesinde belkide daha önce olmasını istediğimiz (hatırınızdadır sanıyorum) "kuantum" adlı bir üst konuyu hayata geçirmiş oluruz. Ne dersiniz?




  • cogu zaman tepki gormek acısından bu tur hassas konular acıga cıkmamıs konusulmamıstır zaten.nasıl stersli biri odaya girdiğinde yaydıgı enrjiyi hissediyorsak yada tam tersi pozitif enerji yayan biri.''ozamanlar daha sen portakalda vitamindin''lafıda herzaman hosuma gitmiştir:)dogruluguda vardır:)ayrıca Enel Hak konusu.Meselede burda zaten Tanrının parcası olmak.....aslında bir anlamda oyleyız.evrende tanrıya ait ama onun parcası değil bence.yarattıgı bir canlılıgın içinde canlıyız düşüncesi içerisindeyim
  • bide yaşayan dünya düşüncesi vardı sanırım... gaia falan deniyodu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mr.logic

    bide yaşayan dünya düşüncesi vardı sanırım... gaia falan deniyodu

    yoq daha neler gerci yasayan ewren dusuncesinden sonra eer eewren yasıyosa dunyada bi canlı olablir...
  • dunya zaten yasıyor arkadasım.ateist değilim ama dogadan ürüyoruz gibi.''sen daha portakalda vitamindin''lafı bence dogru.ölürsün gümre olursun böcek olursun topraga katkıda bulunursun ve bir yasam daha cıkar ortaya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.