Şimdi Ara

yaşantım üzerine bazı sıkıntılar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. bu konuyu açmaktaki amacım biraz da olsa içimi dökmek, rahatlamak; aranızda yaşam tecrübesi benden daha fazla olan kişilerden anlatacaklarım üzerine fikir alış-verişi yapmak.

kendimden biraz bahsetecek olursam;
    17 yaşımı, kasım 27 de doldurdum. 18'den gün aldım. lise 3 öğrencisiydim, okulu 1.5 hafta önce derslerimin iyi olmasına rağmen bıraktım. mobilya iç dekorasyonluk okuyordum. okuduğum okulda, dedem elektrik bölümünde öğretmendi, babam da oradan mezundu. beni de oraya göndermek istiyorlardı ama elimden geldiğince buna direndim, tek çözüm olarak da başka bir bölüme gitmeyi uygun gördüm.

lise 2. sınıftan beri düşünüyordum aslında okulu bırakmayı. ancak babaannemin, annemin, babamın üzerimdeki emeğini düşününce onlar için bu işi sürdürdüm. gelecek görmüyordum okuduğum bölümde. bir de üzerine sınıftaki arkadaşlarımla siyasi-dini-hobisel ayrılıklara düşünce işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor durum. yani, pek tabii bu eğitimime engel değildi. ancak, sabah 7 de uyandığınızda ve havanın o kadar kötü oluşu sizi okula gitmektense uyumaya yönlendiriyor. aslında, okul gerçekten problem değil benim için. meslek lisesi olduğundan mütevellit, açık lisenin normal liseden bir farkı kalmıyor. lise bittiğinde mesleğin elinde oluyor.

ben daha çok, hobilerimle ilgilenmeyi seviyorum. yani, nasıl desem; karikatür çizmek, yazı yazmak, kitap okumak. fakat okula gittiğimde bunlara fırsat kalmıyordu.

biraz da moba tarzı oyun bağımlısıyım. lol gibi. kendimi biraz hayattan soyutluyorum sanırım ve bundan rahatsız değilim. şimdi, mağaza tarzı bir yerde vakit öldürüyorum. eylül'e kadar sürecek bu böyle.

geleceğe karşı umutsuzum. toplumun kabullendiği, benim ise reddetmekten kendimi alıkoyamadığım pek çok şey var. ve sıkıldım bu yaşantıdan. ne yapabileceğim konusunda çok kararsızım.

• okulu birakmak yerine baska bir okula gecseydin.okulun yoksa yada dersanen cok sosyal olamazsin zaten.Ancak yakin cevrende arkadaslarin varsa.Eylul'e kadar birsey yapmicaksin sanirim.Hobilerine gezmeyide ekle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çevrem var, o konuda sıkıntım yok. ailemden para almak istemiyorum, bu yüzden de çalışıyorum. cebime günde ortalama 20 lira para giriyor ama bu para birikmiyor bir türlü. bilgisayar almak niyetim. odamı kurduktan sonra hobilerime odaklanmayı düşünüyorum. işte burada sorun, para. ikisi aynı anda olmuyor, biliyorum. eğer para kazanamazsam aileme yük olmaktan başka bir şey gelmez elimden. para kazanmak için de çalışmak gerekiyor ve bunun için sabah erken uyanmak, en az 8 saatini o işe vermek lazım geliyor. durum böyleyken, istediklerimi nasıl yapabilirim?
  • Ben yanlış bir şey yaptığını düşünmüyorum, olması gereken olmuş. İlerde bir şekilde telafi edersin.
    Keyfine bak, rahatla, keyfini çıkar bu zamanların. Okul zamanı üzerinde biriken negatif psikolojiyi atmaya başladıkça bir şeylere kapılırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.