Şimdi Ara

yarış bisikleti alırken dikkat etmem gerekenler?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hem spor hem hobbi olması gereğiyle bir yarıs / yol bisikleti almak istiyorum. ancak ben bisikletleri bıraktığımda lisedeydim gecen bir baktım insanlar araba fiyatına bisiklet satıyorlar. Cok sasırdım. Arastırmaya basladım ancak bisiklet dunyası cok buyumus bir turlu istediğim bilgiye ulasamadım. Yarıs bisikleti alacagım cunku uzun yol yapacagım, hergun git gel 25 KM kadar.Ve kucuklukten merakım var zaten bu spor bisikletlere. Arastırdığım kadarıyla bu bisikletlerdeki en onemli husus hafif olmalarıymıs, boylelikle kendinizi daha rahat tasıyabiliyormusuz vs. ikinci el yarıs bisikletlerinde baktım asagıdaki secenekleri buldum, sorum su;

Yarıs bisikleti alırken yeni teknoloji olarak nelere dikkat etmem lazım ? Govde aleminyum mu olmalı yoksa karbon vs vs . Vites sistemi veya fren sistemi nasıl olmalı ?

Buldugum bisikletler bunlar ; Ne dersiniz acaba bisikletci arkadaslar?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-d-ambiez-carraro-sifirdan-farksiz-160858954/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-scott-s30-campagnolo-veloce-160561017/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-carraro-race-032-sifir-gibi-160383469/detay/ ( bu cok hesaplı guzel gozukuyor onerir misiniz?)
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-kron-active-yaris-yol-bisikleti-sifir-gibi-160451939/detay

Aslında gonlum bu bisiklette ancak cok pahalı :http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-pinerello-dogma-60.1-3k-full-karbon-profosyonel-yol-bisikleti-149449786/detay/

Hafif kilıoluyum o yuzden bisikletin beni yormamasını istiyorum ve uzun yolda eziyet etmesin. Liseden kalma bianchi bisikletim cok hantal tasıyamıyorum bisikletle uzun yol gidemiyorum. Yeni teknoloji daha kolay surulen bir bisiklet istiyorum. Bilgisi olan arkadaslar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Tesekkurler

• koydugun bisikletlerin hepsinin kadro boyu farklı. önce kadro boyunu belirle. ondan sonra sürecegin yolu incele eger yol asfaltsa sıkıntı yok ama arada bir toprak mucur bozuk yollara giriyosan şehir bisikleti yada cyclecross tarzı daha çok işini görür. yol bisikletleri daha narin aletlerdir. tekerleri incedir dikey mazgal felan denk gelirse yolda içine girip jantı kırma ihtimalin var.

performans ve yormaması olayınıda şunlar etkiler. en başta kondisyonun, jant boyu, tekerin ölçüsü ve dişli dişsiz olması, bisikletin kadro boyu, sürüş pozisyonun, selenin yüksekligi, kullandıgın vitesler ıvır zıvır, bisikletin agırlıgı. yani en kral bisikleti alıp yanlış pozisyonda sürersen verim alamazsın yorar. yada yanlış kadro alırsan sürüş keyfini maffeder.
  • Yol bisikletinde en önemli unsur kadro boyudur. Kendinize uygun kadro boyunda bir model almazsanız ciddi anlamda sırt ve bel ağrıları çekersiniz.
  • Tekrar aynı bir konu açmak istemedim ve arkadaşın konusunda bende bir yardım alabilirsem çok memnun olurum. Bende kendime gore bir yarış bisikleti bakıyorum ve yardımlarınıza ihtiyacım var. 32 yaşındayım ve 1,73 boyundayım. Bu kadro ölçüsünü tam anlayamıyorum bana göre bir bisiklet tavsiyesinde bulunurmusunuz şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exchange

Tekrar aynı bir konu açmak istemedim ve arkadaşın konusunda bende bir yardım alabilirsem çok memnun olurum. Bende kendime gore bir yarış bisikleti bakıyorum ve yardımlarınıza ihtiyacım var. 32 yaşındayım ve 1,73 boyundayım. Bu kadro ölçüsünü tam anlayamıyorum bana göre bir bisiklet tavsiyesinde bulunurmusunuz şimdiden teşekkürler.

dostum arastırdıgım kadarıysa sizlere 54cm kadro boyu uygun olacaktır diye dusunuyorum da kendime bulamadım hangisi iyi olur :D
  • Hocam carraro 032 çok temiz duruyor ve sanırım üzerinde Sora 3500 var Tiagra'ya yakın performansta olduğunu söylüyorlar. Bir de gönlünüzün olduğu bisikleti bizim mahallede Muhteşem bir bisiklet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

Hocam carraro 032 çok temiz duruyor ve sanırım üzerinde Sora 3500 var Tiagra'ya yakın performansta olduğunu söylüyorlar. Bir de gönlünüzün olduğu bisikleti bizim mahallede Muhteşem bir bisiklet

ah keske durumum olsa hic dusunmeden alırım o bisikleti cok felaket yapmıs arkadas gercekten. Ama kafam cok karıstı kimi yol bisikleti ideal kimi cyclocross al diyor kimi dag bisikleti al yarıscı degilsin farketmez daha rahat ve saglam olur diyorlar. Anlayamadım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon07
    ah keske durumum olsa hic dusunmeden alırım o bisikleti cok felaket yapmıs arkadas gercekten. Ama kafam cok karıstı kimi yol bisikleti ideal kimi cyclocross al diyor kimi dag bisikleti al yarıscı degilsin farketmez daha rahat ve saglam olur diyorlar. Anlayamadım..

Elimden geldiği kadarıyla hangi bisikletin nerede avantajlı / dezavantajlı olduğunu yazayım.

Yol bisikleti: Kullanacağınız güzergah tamamiyle asfalt ve düz yol ise yol bisikleti daha avantajlıdır. Aynı yolu daha kısa sürede veya aynı sürede daha uzun mesafeyi gidebilirsiniz. Gidon boyu kısa olduğu için şehiriçi trafiğinde araçların arasından daha rahat geçersiniz. Dezavantajı ise ince lastik olduğundan dolayı bozuk yollarda sıkıntı olur. Lastiğe zarar verirsiniz. Yine ıslak zeminde yol tutuşu iyi değildir. Yapısı sebebiyle en 700x25'ten daha kalın lastik takamazsınız.

Cyclocross Bisiklet: Görüntü olarak yol bisikletini andırsa da geometrisi sebebiyle farklıdır. 700x42'ye kadar kalın lastik takılabilir. Düz yolda yol bisikleti kadar akıcı olmasa bile hızlıdır. Ayrıca bozuk yolda ve hafif arazi şartlarında kullanıma uygundur. En uygun fiyatlısı Salcano cyc02 Apex sanırım. (2000 lira civarı fiyatı vardır)

Dağ (MTB) bisikleti: Sert arazi koşullarına uygundur. 26 x 2,10 lastiği sebebiyle ıslak zeminde de yol tutuşu iyidir. Kaldırımdan, merdivenden rahat rahat inebilirsiniz. Kilitlenebilir ön amortisörlü olması daha iyidir. Çift amortisörlü olanlara hiç bakmayın. Dezavantajı ise düz yolda hızlı kullanmak zordur. Uzun turlarda yol ve cyclocross bisikletine göre daha çok yorucu olur.

Bunların haricinde hibrit bisikletler vardır. Örneğin Carraro sportive225 tarzı bir bisiklet. 28 inç lastik çapı sebebiyle tur için daha uygundur. Hafif araziye girebilirsiniz. Arkaya bagaj ve çamurluk takıp uzun turlara çıkabilirsiniz. Düz yolda MTB'den daha hızlı, yol bisikletinden daha yavaştır. MTB bisiklet gibi sert araziye girmek sıkıntı yaratabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mythology -- 15 Nisan 2014; 12:19:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mythology

quote:

Elimden geldiği kadarıyla hangi bisikletin nerede avantajlı / dezavantajlı olduğunu yazayım.

Yol bisikleti: Kullanacağınız güzergah tamamiyle asfalt ve düz yol ise yol bisikleti daha avantajlıdır. Aynı yolu daha kısa sürede veya aynı sürede daha uzun mesafeyi gidebilirsiniz. Gidon boyu kısa olduğu için şehiriçi trafiğinde araçların arasından daha rahat geçersiniz. Dezavantajı ise ince lastik olduğundan dolayı bozuk yollarda sıkıntı olur. Lastiğe zarar verirsiniz. Yine ıslak zeminde yol tutuşu iyi değildir. Yapısı sebebiyle en 700x25'ten daha kalın lastik takamazsınız.

Cyclocross Bisiklet: Görüntü olarak yol bisikletini andırsa da geometrisi sebebiyle farklıdır. 700x42'ye kadar kalın lastik takılabilir. Düz yolda yol bisikleti kadar akıcı olmasa bile hızlıdır. Ayrıca bozuk yolda ve hafif arazi şartlarında kullanıma uygundur. En uygun fiyatlısı Salcano cyc02 Apex sanırım. (2000 lira civarı fiyatı vardır)

Dağ (MTB) bisikleti: Sert arazi koşullarına uygundur. 26 x 2,10 lastiği sebebiyle ıslak zeminde de yol tutuşu iyidir. Kaldırımdan, merdivenden rahat rahat inebilirsiniz. Kilitlenebilir ön amortisörlü olması daha iyidir. Çift amortisörlü olanlara hiç bakmayın. Dezavantajı ise düz yolda hızlı kullanmak zordur. Uzun turlarda yol ve cyclocross bisikletine göre daha çok yorucu olur.

Bunların haricinde hibrit bisikletler vardır. Örneğin Carraro sportive225 tarzı bir bisiklet. 28 inç lastik çapı sebebiyle tur için daha uygundur. Hafif araziye girebilirsiniz. Arkaya bagaj ve çamurluk takıp uzun turlara çıkabilirsiniz. Düz yolda MTB'den daha hızlı, yol bisikletinden daha yavaştır. MTB bisiklet gibi sert araziye girmek sıkıntı yaratabilir.

çok teşekkür ederim bilgilendirme için, snırım yol bisikleti en iyi tercih benim için, Antalyada yasyorum ve yollar fena değil, asfalt cok duz olmasada guzel , kaldı ki bisiklet yolları bile mevcut bircok yerde . sehir iine pek girmeye niyetim yok zaten bisiklet ile , oyle dag tas vurmayacagım kendimi , gezilere turlara katılacak vaktimde yok, kaldı ki sekil olarakta cok hosuma gidiyorlar bisikleti alır almaz ilk iş 3 çatallı karbon jant almak istiyorum onuda taktımmı tadından yenmez tepkime olarak, antalya ruzgarı bol ve agır olan bir yer degil daha cok kurak, o yuzdenkarbon uc veya 4 telli jantlar bana extra getirisi olacaktır boylelikle tabii bulabilirsem o jant setlerinden

• Mythology kullanıcısına yanıt
    İşin gücün mü yok lan?

Bu arada yazdıklarına aynen katılmakla birlikte, gidon genişliği haricinde 225'i kötülediğini görürsem, o rubleni parçalarım senin! Taklalar attım, bileğimi kırdım sapasağlam mübarek.

Ufak bir not da ben düşeyim;
    Yol bisikleti ve Cyclocross'ların bir dezavantajı da sabit maşalı olması. Bisikleti kullanacağınız arazi bozuksa, sarsıntıyı olduğu gibi kollarınızda hissedersiniz.

Bana kalırsa Türkiye şartlarındaki yollarda alınıp, sorunsuzca kullanılabilecek yegane bisiklet cyclocross ve de ikinci olarak hibrit sınıf bir modeldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fefa

İşin gücün mü yok lan?

Bu arada yazdıklarına aynen katılmakla birlikte, gidon genişliği haricinde 225'i kötülediğini görürsem, o rubleni parçalarım senin! Taklalar attım, bileğimi kırdım sapasağlam mübarek.

Yol bisikleti ve Cyclocross'ların bir dezavantajı da sabit maşalı olması. Bisikleti kullanacağınız arazi bozuksa, sarsıntıyı olduğu gibi kollarınızda hissedersiniz.

Bana kalırsa Türkiye şartlarındaki yollarda alınıp, sorunsuzca kullanılabilecek yegane bisiklet cyclocross ve de ikinci olarak hibrit sınıf bir modeldir.

Rubleme kurban ol sen

225'i kötüleyen mi oldu düdük
    Seni gören de 225 ile downhill yaparken takla attığını, bileğini kırdığını sanacak

@napolyon07;

Jant seti ile ilgili çok fazla bilgi sahibi değilim maalesef. Bu sebepten dolayı yorum yapmayayım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fefa

İşin gücün mü yok lan?

Rubleme kurban ol sen

225'i kötüleyen mi oldu düdük
    Seni gören de 225 ile downhill yaparken takla attığını, bileğini kırdığını sanacak

@napolyon07;

Jant seti ile ilgili çok fazla bilgi sahibi değilim maalesef. Bu sebepten dolayı yorum yapmayayım.

Çok teşekkür edeiyorum herkese yardımcı olanlara, cyclocross ve yol bisikleti arasında secim yapacagım, cannondale caad 8 e baktım güzel bisiklet ve rahat gibi , cyclocross olarak cube cross race cyclocross u iyi gördüm kimiside salcano xrs 030 tigrayı tavsiye etti, fakat tam zıt bir kac kisi coratex superball race (dag bisikleti O_o) serisini önerdi sasırdım.ayrıca carraro race 032 var , onada güzel diyen oldu yerden yere vuanda oldu.

Son olarak Yol bisikleti istersem ;

Cannondale caad 8
    Salcano xrs 030
    carraro race 032
    Cube peloton pro 3

Cyclo cross olarak Cube cross race

bu bisikletler arasında hangileri iyi hangileri kotudur sizce?

• quote:

Çok teşekkür edeiyorum herkese yardımcı olanlara, cyclocross ve yol bisikleti arasında secim yapacagım, cannondale caad 8 e baktım güzel bisiklet ve rahat gibi , cyclocross olarak cube cross race cyclocross u iyi gördüm kimiside salcano xrs 030 tigrayı tavsiye etti, fakat tam zıt bir kac kisi coratex superball race (dag bisikleti O_o) serisini önerdi sasırdım.ayrıca carraro race 032 var , onada güzel diyen oldu yerden yere vuanda oldu.

Cannondale caad 8
    Salcano xrs 030
    carraro race 032
    Cube peloton pro 3

Cannondale Caad 8 yerine Focus Culebro'ya bakabilirsiniz. Daha uygun fiyatlıdır. 2013 modelini bulur ve nakit ödeme yaparsanız fiyat ciddi anlamda düşer. Sora setli modeli sanırım 5.0 olarak geçiyor. Tiagra setlisi de 4.0 olmalı.

Carraro Race 032 başlangıç için ideal ama ilerleyen dönemde yetersiz kalabilir. (şahsi düşüncem)
    Salcano ismine karşı niyeyse hep önyargım var. O yüzden yorum yapmayayım.
    Cube Peloton Pro 3'ün fiyatı 1250 euro civarı. O fiyatlara Focus ta bakabilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

Hocam carraro 032 çok temiz duruyor ve sanırım üzerinde Sora 3500 var Tiagra'ya yakın performansta olduğunu söylüyorlar. Bir de gönlünüzün olduğu bisikleti bizim mahallede Muhteşem bir bisiklet

Yarışçı değilsin dağ bisikleti al diye bir mantık olamaz saçmalamış. Ama şehir bisikletlerine bakabilirsiniz, cyclocross da olabilir ama bulmak biraz zor onları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Cannondale caad 8
    Salcano xrs 030
    carraro race 032
    Cube peloton pro 3

Cannondale Caad 8 yerine Focus Culebro'ya bakabilirsiniz. Daha uygun fiyatlıdır. 2013 modelini bulur ve nakit ödeme yaparsanız fiyat ciddi anlamda düşer. Sora setli modeli sanırım 5.0 olarak geçiyor. Tiagra setlisi de 4.0 olmalı.

Carraro Race 032 başlangıç için ideal ama ilerleyen dönemde yetersiz kalabilir. (şahsi düşüncem)
    Salcano ismine karşı niyeyse hep önyargım var. O yüzden yorum yapmayayım.
    Cube Peloton Pro 3'ün fiyatı 1250 euro civarı. O fiyatlara Focus ta bakabilirsiniz.

cok saolun Focusta cok güzelmiş, ancak bu bisikleti internetten siparis etmem gerekecek sanırım o yuzden tek sds bisiklette buldum.

http://www.sdsbisiklet.com/details.asp?company=SDS-Bisiklet-Antalya&product=CULEBRO-50-CP&productID=33&category=Yol%20Bisikletleri&catID=8

Oda anlamadım pesin fiyatı taksitli fiyatından pahalı :)

Baska temin edebileceğim yer var mıdır?

• quote:

cok saolun Focusta cok güzelmiş, ancak bu bisikleti internetten siparis etmem gerekecek sanırım o yuzden tek sds bisiklette buldum.

http://www.sdsbisiklet.com/details.asp?company=SDS-Bisiklet-Antalya&product=CULEBRO-50-CP&productID=33&category=Yol%20Bisikletleri&catID=8

Focus'un Türkiye Distribütörü İstanbul Göztepe'deki Bisiklet Cumhuriyeti'dir. Antalya SDS bisiklete de onlar ürün gönderir.

www.bisikletcumhuriyeti.com adresine girip telefonla ulaşabilir ve Antalya'da başka hangi bisikletçilerle çalıştığını sorabilirsiniz.
    Fakat SDS bisikletin web sayfasında Focus Culebro 5.0'ın bilgileri hatalı. Bisikletin üzerinde Shimano Sora set vardır. Sitede 105 diye belirtmişler ve yanlıştır.

Size pm atıyorum.

• quote:

quote:

Focus'un Türkiye Distribütörü İstanbul Göztepe'deki Bisiklet Cumhuriyeti'dir. Antalya SDS bisiklete de onlar ürün gönderir.

www.bisikletcumhuriyeti.com adresine girip telefonla ulaşabilir ve Antalya'da başka hangi bisikletçilerle çalıştığını sorabilirsiniz.
    Fakat SDS bisikletin web sayfasında Focus Culebro 5.0'ın bilgileri hatalı. Bisikletin üzerinde Shimano Sora set vardır. Sitede 105 diye belirtmişler ve yanlıştır.

Size pm atıyorum.

çok teşekkürler bir konusyaım onlarla , pm bekliyorum sizden. peki yazdıgım 4 yol bisikletinden en iyisi diyebileceginiz hangisi olur ? fiyatı bosverin performans ve donanım olarak?

• quote:

çok teşekkürler bir konusyaım onlarla , pm bekliyorum sizden. peki yazdıgım 4 yol bisikletinden en iyisi diyebileceginiz hangisi olur ? fiyatı bosverin performans ve donanım olarak?

Fiyatı görmezden gelirsek Cube Peloton Pro 3 daha iyidir bana göre.

Ayrıca şahsi görüşüm; Yol bisikletlerinde 3 yapraklı aynakol dezavantajdır. 2 yapraklı aynakollu modele göre kendinizi geliştirmeniz konusunda engeldir. Zira rampa çıkarken 2 yapraklı aynakola sahip bir bisiklet kullanırken zamanla ister istemez performansınızı arttırırsınız. Fakat 3 yaprak olunca zorlandığınız noktada daha rahat çıkmak için en düşük vitese geçme alışkanlığınız olacak ve kendinizi geliştirmeniz daha uzun zaman alacaktır.
  • quote:

quote:

Fiyatı görmezden gelirsek Cube Peloton Pro 3 daha iyidir bana göre.

Ayrıca şahsi görüşüm; Yol bisikletlerinde 3 yapraklı aynakol dezavantajdır. 2 yapraklı aynakollu modele göre kendinizi geliştirmeniz konusunda engeldir. Zira rampa çıkarken 2 yapraklı aynakola sahip bir bisiklet kullanırken zamanla ister istemez performansınızı arttırırsınız. Fakat 3 yaprak olunca zorlandığınız noktada daha rahat çıkmak için en düşük vitese geçme alışkanlığınız olacak ve kendinizi geliştirmeniz daha uzun zaman alacaktır.

Çok teşekkür ederim tekrardan cok yardımcı oldunuz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.