Şimdi Ara

yardımcı olursanız sevinirim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle kolay gelsin herkeze.

    adli bilişim mühendisliği öğrencisiyim.pek duyulmamış yeni bir bölüm.sadece elazığda bulunmakta.bölümün amacı siber güvenlik durumunda def taraf olan koruma kısmı.genel olarak amaç sistemlerim şirketlerin güvenliklerini sağlamak diyelim.c++ ve java kodlama biliyorum fakat adli bilişim alanında yani güvenlik alanında bildiğim pek birşey yok.daha yeni başladım.tavsiyesi ,ilk olarak nelere ağırlık vermem gerekir diye yol göstermek isteyen,şu şu yazılımları uygulamaları öğren gibi tavsiyelerde bulunursanız şimmdiden teşekkür ediyorum.



  • güvenlik olayı yazılım dili öğrenmek ile asla bağdaşmıyor bunu bilmeni isterim java ve C++ bilinmesi gereken en önemli bilgi bu işte nedenine gelince şuanda yapılan saldırı ve güvenlik yazılımlarının % 98' i bu 2 kod üzerinden kodlanarak yazılmakta ve bir durum olduğunda bu kodları bilmezsen eğer müdahalede bulunman yada bir çözüm üretmen çok zor ayrıca son zamanların bir diğer favorisi SQL' dir bu sql dediğimiz veri tabanı oluşturucu yazılımı muhakkak ama muhakkak iyi öğren avukatların kullandığı yazılımlar tamamen sql tabanlı bankaların kullandığı altyapıda SQL' dir ve tüm dünyada geçerlidir ali de sql velide oracle şeklinde değil. adsl modemlerin içeri java üzerinden yazılmıştır belli bir miktar C++ tan da faydalanılmaktadır. antivirüslerin çoğunda ağırlıklı olarak C++ kullanılmaktadır bazıları farklı yollar çizmektedir kendisine Kaspersky Dotnet + C++ kullanıyor ama veri tabanında farklı kodlama kullanıyor Panda veri tabanı yani imza damgasında Pascal kullanıyor yazılımın C++.senin bulunduğun kısmın ucu çok açık o yüzen 4 sene ile tamam demen çok zor mezun olur olmaz Mühendisim havasını yaşamak yerine en az 3 sene piyasada takılmanı tavsiye ederim ama bunu derken git internet kafede hack işi format pc topla şeklinde değil adam akıllı düzgün işler yapan piyasa firmasında çalış. senin alanına yakın benzer işler yapan firmalar var piyasada onlara gidersen kasa topla anti virüs crack yap gibi saçmalıklar ile boşa zaman harcamazsın daha sonra ise esas mesleğini icra edebilirsin. bilişim suçu zor iş bir tanıdığının bu işi yaptığına denk gelirsen mesleğinden nefret bile edebilirsin bunu hiç unutma. gizlersen HAİN gizlemez isen ailen seni dışlayıp seni bunalıma sokabilir.




  • Çok teşekkür ederim.gerçekten söylediklerinizi kulağıma küpe olarak aldım.genel olarak ilk 2 sene kod ağırlıklı daha sonra 2 sene işin hukuk boyutu anlatılıyor bölümde.yazılım olsun genel bilgi olsun güvenlik olsun bu konularda pek bilgili insanlarla karsilasamiyorum.bide yeni olduğu için biz de tam olarak yeni yeni neyin ne olduğunun farkına varıyoruz.tekrardan tesekkur ederim bilgilendirmeniz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.