Şimdi Ara

YARDIM SATA ve IDE aynı anda çalişirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim harddiskim ide harddisk kendime sata bir harddisk allıcam ikisini bişr arada çaliştirp bilgilerimi alabiilirmym merak edioyorum olmuyosa nasil bilgilerimi alıcm diğer harddiskten

• Çalışır arkadaşım benim 80 gb ide seagate vardı yeni seagate 320 gb sata 2 aldım çalışıyo şimdi canavar ama anakartın biosundan ayar yapman lazım sata primary master olarak; birde ide olanı ultra dma olan kaploya takmaman lazım unutmadan ide kaplosunda cd rom varsa onu master chaperına tak ide hdd ide slav yapmanlazım ozaman çalışır ben üle yaptım şimdi çalışıyo şayet dvd falan varsa onuda ultr dmd olan kaploya takabilirsin
  • Çalışmasına çalışır ama benim önerim sadece sata diski çalıştırman.IDE her zaman kasadan dursun ama her zaman takılı olmasın.PC'yi yavaşlatıyor.
  • 2 sinde de işletim sistemi yoksa sorun yok , mesela sata da xp olsa , diğeri arşiv hdd olsa süper olur. kasa güç kaynağın + soğutmanda ii olursa parçalarını sağlama almış olursun.

bende 80 sata + 250 sata2 ve 200 ıde aynı anda sorunsuz hiç bir ayar yapmadan çalışmakta.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Çalışmasına çalışır ama benim önerim sadece sata diski çalıştırman.IDE her zaman kasadan dursun ama her zaman takılı olmasın.PC'yi yavaşlatıyor.

Arkadaşım sana katılmıyorum benim var sağlam bellek varsa hiçde kasmıyo yavaşlat mıyo benim hdd ler seagate oldukca stabil çalışıyo chach bellek ii olduğundan belleğe(reme) fazla yuklenmiyo anlayacağın en azından kullanıyorum
  • teşekurler arkdaslar
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasta32

quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Çalışmasına çalışır ama benim önerim sadece sata diski çalıştırman.IDE her zaman kasadan dursun ama her zaman takılı olmasın.PC'yi yavaşlatıyor.

Arkadaşım sana katılmıyorum benim var sağlam bellek varsa hiçde kasmıyo yavaşlat mıyo benim hdd ler seagate oldukca stabil çalışıyo chach bellek ii olduğundan belleğe(reme) fazla yuklenmiyo anlayacağın en azından kullanıyorum

quote:

chach bellek ii olduğundan belleğe(reme)
    , ne kesmişsindir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim eski 80lik ide ile yeni 250lik sata çalışıyor

sonuçta ayrı yuvalardalar

ama sataya xp kuracaksan ideyi bağlama derim

çünkü benim bios gidip ideyi gördü karıştı herşey

ideyi sonradan ekle
  • Anakarta bağlı !
  • ıde pin ayarından pin 2 cil diye tak(slave) bence depolama olarak kullanabilirsin ıde sata yada sistemi kurarsın
  • selam millet

ben samsung 120gb sata-1 hdd aldım xp yükledim.benim eski hdd 40gb maxtor ata hdd ile sata hdd yi aynı anda çalıştırmak istiyorum.fakat sata hdd nin master ata nında slave olmasını istiyorum.atayı slave yaptım fakat sata yı master yapamadım.jumper ı her türlü denedim ama bi türlü master olmadı.şu anki durum ise atadan windows u açıyo windows açıldıktan sonra sata hdd yi görüyo.bu arada ikisindede windows yüklü.

pc nin sata yı birincil olarak görmesi için ne yapmam lazım bi yardımcı olabilirmisiniz

teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: azurevil1

selam millet

ben samsung 120gb sata-1 hdd aldım xp yükledim.benim eski hdd 40gb maxtor ata hdd ile sata hdd yi aynı anda çalıştırmak istiyorum.fakat sata hdd nin master ata nında slave olmasını istiyorum.atayı slave yaptım fakat sata yı master yapamadım.jumper ı her türlü denedim ama bi türlü master olmadı.şu anki durum ise atadan windows u açıyo windows açıldıktan sonra sata hdd yi görüyo.bu arada ikisindede windows yüklü.

pc nin sata yı birincil olarak görmesi için ne yapmam lazım bi yardımcı olabilirmisiniz

teşekkürler

Arkadaşım satayı master olarak çapır yok onda sen onu anakartın biosundan yapacaksın ya manuel yada auta ayrısa ata yıda çampırını slave yaptıktan sonra ultra dma desteklemeyen kaploya tak ozaman kesin ikiside çalışır ben üle yaptım kullanıyorum sorunsuz 2 tane cd rom veya writer varsa ozman yer değiştir biraz karışık gibi ama deneme yanılma yöntemi ile bulursun kolay gelsin bende üle buldum çünküü

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.