Şimdi Ara

Yardım Monster Notebook'un Kalitesi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncellikle herkese merhaba konuya direk giriyorum.

Şimdi arkadaşlar ben bu monsterları inceledim internette detaylı araştırma yaptım gerekse bazı youtuber/gamerlara sordum bazende teknik servis çalışanlarına sordum.

%80'i iyi performan alırsın diyorlar buraya kadar her şey tamam.

Fakat internette araştırmalarımda performansı iyi olsada donanımda çok büyük sıkıntılar çekenleri gördüm.

Şikayetçilerin yorumlarını okudum ve sürekli bilgisayarlar bozulup teknik servis yoluna gidiyormuş.

Ayrıca bir çok kez müşteriler makinalarında durduk yere ram , ekran kartı , ölü pikselli panel , wifi problemi , turbo fan problemi (söylediklerine göre bazen duruyormuş yada 1 tane fan çalışıyormuş) , mavi ekran ve anakartda hatalar oluşmaktaymış ve şikayetçiler

Bu iddialar veya şikkayetler doğru mu ?
    bunun gibi bir durum ile karşılaşan var mı ?

Yani ben şimdi korkmaya başladım bu makinaya Abra a5 v5.2.1 e 3400 TL bayılacam ama korkuyorum yani performans güzel hoşda ben parayı veripde eziyet çekmek istemiyorum

Kalitesi sizce iyi mi ? Yani ben her ay bu makinayı servise göndermek istemiyorum öyleyse ben MSİ veya Asus almayı düşünürüm benim içn performans kadar ürün kaliteside önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B2B7A0AF7 -- 26 Kasım 2015; 9:03:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende merak ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: cemal_186

Bende merak ediyorum

Keşke biri anlatsa yani 3400 tl az bir parada değil ve ben öğrenciyim.
  • Bu sene Şubat ayında Monster Abra a5 v1.1 almıştım. 860m ekran kartı olan modeli. 16 gb ram modülü ile aldım. Ben de bulunan 128 gb ssd upgrade ettim. Bilgisayar ilk 2 ay süper çalıştı. Her türlü oyunu oynatıyordu ki fazla oyun oynamam, oynadığım sadece world of warcraft vardı onuda bıraktım. 2. aydan sonra mavi ekran sıkıntılarım başladı. Format üstüne format attım mavi ekran devam etti. Dedim madem oyunu bıraktım Linux kurayım beni idare eder. Zaten sublime-text var güzel güzel yazarım kodları. Ama nafile bu seferde kernel panic hataları almaya başladım. Kafayı yer derecesine geldim ki parçalayacaktım az daha bilgisayarı. Sonra mavi ekran hatalarını araştırdım. Ram testi,hdd testi vb. gibi testler yapın dediler. HDD leri test ettim, hatta low level format adlı programla formatladım. Tekrar temiz bir windows 8.1 kurulum yaptım. Nafile o lanet ekran yine geldi.Sonrasında ram testi yaptım 35 bine yakın error buldu. Aradım firmayı dediler rami gönderin yeter.Gönderdim değişim yapıldı. 4. aydan beri hiç bir sıkıntısı yoktu. Sonrasında geçen ay sattım. Sattığım arkadaşta halen sıkıntı yok. :)

Anlayacağınız elektronik işi tamamen şans. Adamlar bir partide atıyorum 1000 ürün basıyor 1 tanesini ya da 10 tanesini deniyor gerisini onaylıyor. Arada denk gelen size geliyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ebuu

Bu sene Şubat ayında Monster Abra a5 v1.1 almıştım. 860m ekran kartı olan modeli. 16 gb ram modülü ile aldım. Ben de bulunan 128 gb ssd upgrade ettim. Bilgisayar ilk 2 ay süper çalıştı. Her türlü oyunu oynatıyordu ki fazla oyun oynamam, oynadığım sadece world of warcraft vardı onuda bıraktım. 2. aydan sonra mavi ekran sıkıntılarım başladı. Format üstüne format attım mavi ekran devam etti. Dedim madem oyunu bıraktım Linux kurayım beni idare eder. Zaten sublime-text var güzel güzel yazarım kodları. Ama nafile bu seferde kernel panic hataları almaya başladım. Kafayı yer derecesine geldim ki parçalayacaktım az daha bilgisayarı. Sonra mavi ekran hatalarını araştırdım. Ram testi,hdd testi vb. gibi testler yapın dediler. HDD leri test ettim, hatta low level format adlı programla formatladım. Tekrar temiz bir windows 8.1 kurulum yaptım. Nafile o lanet ekran yine geldi.Sonrasında ram testi yaptım 35 bine yakın error buldu. Aradım firmayı dediler rami gönderin yeter.Gönderdim değişim yapıldı. 4. aydan beri hiç bir sıkıntısı yoktu. Sonrasında geçen ay sattım. Sattığım arkadaşta halen sıkıntı yok. :)

Anlayacağınız elektronik işi tamamen şans. Adamlar bir partide atıyorum 1000 ürün basıyor 1 tanesini ya da 10 tanesini deniyor gerisini onaylıyor. Arada denk gelen size geliyor :)

Çok sıkıntı bir şey o.

Monsterin bazı modelleri kronik hatalı...

Ama mavi ekran sorunu genellikle ya ramden yada driverdan kaynaklı diyorlar.

• Tulpar Modellerinde sıkıntı duymadım ama onlar daha premium :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebuu

Tulpar Modellerinde sıkıntı duymadım ama onlar daha premium :)

Tulpar T5 V1.4.1 kalkmasaydı ben şimdi onu alacaktım.

Para birikti şimdi kaldırdılar güleyim mi ağlayayım mı bilmiyorum.

Monster notebook bu şekilde kalitesiz ürün satıyorsa kaliteli ürün yapana kadar ben bir şey almam.

Yani performans olacak ama yanında kalitede olmalı.

Neticede sen diyelim 4000 tl veriyorsun o firimaya ama sana kaliteden yoksun performansı on numara bilgisayar veriyor performansı yüksek olsa bile kalitesi düşük olduğu için her ay sürekli servise gitmek mavi ekran yemek kadar iğrenç bir durum yok.

Tulpar serisi daha premium dediğin gibi ama onlardada böyle kronik hatalı çıkabiliyor diye duydum.

Birde bazı gtx 960m li makinalara 1080 P lik panel takıldığını duydum bu ekran kartını zorlar çünkü Gtx 960m 720 P panellerde daha iyi performans verebilmekte.

Şimdi MSİ düşünüyorum Asus almam neden derseniz fiyat performansı çok düşük tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B2B7A0AF7 -- 26 Kasım 2015; 18:55:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bu saydıklarım gibi bir sorunla karşılaşanlar lütfen konuya yazsın.

Yani bu markadan ürün alırsam memnun olup olmama riski var...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • T5 v1.4.1 kullandım 6 ay on numara cihaz. Şimdi değiştirdim maddi durumlardan şimdiki oyuncak gibi geliyor Monster çok iyidir ama tavsiyem 950x-960x felan düşünün ekran kartı

• Çevremde kullanan var, öğrenci kampanyaları vs. uygun fiyata geliyor piyasadaki donanımı denk diğer ürünlere göre. Ben kasa yapısını sevdiğimi pek söyleyemeyeceğim bana görünüşü aşırı hantal ve kaba geliyor.

Servisinin çok ilgili ve çözüm odaklı olduğunu biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.