Şimdi Ara

Yardım Jit Derleyicisi Yüklenemedi Hatası (mscorjit.dll)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu sorun bende bayadan beri var fakat anca konu açabildim. Dün aksam 3DS Max 2012 programını indirdim yüklerken böyle bi hata verdi yine bir dll sitesinden mscorjit.dll indirdim System32'ye attım fakat yine aynı hatayı aldım. Konuyla ilgili bilgisi olan lütfen yardımcı olabilir mi...

Yardım Jit Derleyicisi Yüklenemedi Hatası (mscorjit.dll)

• aynı sorun bendede var Test drive unlimited 2 launcher(orjinal steam) çalıştırdığımda aynı yazı çıkıyor karşıma sinir etti kaç zamandır,c++ 2005-2008-2010 ve net frameworkların hepsini silip tekrar yükledim çözülmedi bir türlü,windows 7 64 bit. sp1
    Aynı zamanda mscorjit.dll yi syswow64 ,system32 ve oyunun klasörüne attım çözülmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::LasVegas::: -- 10 Aralık 2012; 1:27:58 >
  • GÜNCEL
  • http://support.microsoft.com/kb/926065/tr

Burada birşeyler var ama...
  • .Net freamworkün sorn sürümünü yükleyin veya güncelleştirip deneyin.Çünkü bu jit hatasına genelde c#.net ile program yazarken rastlardım. .net freamwork ile ilgili herhalde.
  • JİT... just-in-time yani çalışma zamanı hatası veriyor. Arkadaşın dediği gibi .NET Framework sürümünü güncellemelisin...

http://www.microsoft.com/tr-tr/download/details.aspx?id=17851

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zinzin -- 10 Aralık 2012; 3:22:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zinzin

JİT... just-in-time yani çalışma zamanı hatası veriyor. Arkadaşın dediği gibi .NET Framework sürümünü güncellemelisin...

http://www.microsoft.com/tr-tr/download/details.aspx?id=17851

Güncelleme derken ; ben bütün sürümlerini silip 4.0 ve 1.1 + 1.1 sp1 yükledim , win7ye 3.5 yüklenmiyormuş zaten kuruluymuş + olarak siz güncellemek gerekiyor deyince 4.5 olan versiyonuda indirdim kurdum , pc yi yeniden başlattım ama sorun düzelmedi malesef format atıp uğraşmak istemiyorum ancak çözümü yoksa formatta atarım en son çare.

Birde Dll düzeltme programları çıkıyor karşıma bir kaçını yükledim önce tarıyor 300-400 küsür dll hatası var düzeltilmesi gerek diyor ama tabiki premıum key istiyor,free olarak bu tür program varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::LasVegas::: -- 10 Aralık 2012; 5:30:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O dll repair yazılımları "fake" dostum. Sakın kanma o tuzağa...

Burada seninle aynı problemi yaşayan bir gevurun çözümü var:

quote:

Since everyone else was busy, I fixed it myself.

Here is my hack solution. So if some things don't make sense or seem irrelevant, don't ask me why I did them. I flailed about until something worked.

This is for Windows 7 Btw.

1. Find a program called CCleaner and Run it.
    2. Go to Control Panel -> Programs -> Turn Windows Features On/Off
    3. Look for any .Net stuff and turn it off.
    4. Go To Add/Remove program and try to delete the Windows.Net stuff. You need to delete one before the other. I don't remember which but it will complain if you guess wrong.
    5. Go find a program called dotnetfx_cleanup tool. Download it. Extract it (don't run from inside the zip but copy those files into a directory) then run that.
    5.b. doesn't hurt to run CCleaner again.
    6. Go to C:\Windows\Microsoft.Net and look for the "Assembly" directory. Rename that something else.
    7. Go download the "dotNetFX_Full_Setup" from Microsoft and run it.

Now 2013 works. But that was a PITA.

Kaynak:http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/An-autodesk-product-failed-to-send-required-value-for-SERIALNUM/td-p/3417067#.UMXvi4PcmQc

Takıldığın bir adım olursa söyle dostum. Yardımcı olabilirim...

• quote:

O dll repair yazılımları "fake" dostum. Sakın kanma o tuzağa...

quote:

Here is my hack solution. So if some things don't make sense or seem irrelevant, don't ask me why I did them. I flailed about until something worked.

4. Go To Add/Remove program and try to delete the Windows.Net stuff. You need to delete one before the other. I don't remember which but it will complain if you guess wrong.
    5. Go find a program called dotnetfx_cleanup tool. Download it. Extract it (don't run from inside the zip but copy those files into a directory) then run that.
    6. Go to C:\Windows\Microsoft.Net and look for the "Assembly" directory. Rename that something else.

Kaynak:http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/An-autodesk-product-failed-to-send-required-value-for-SERIALNUM/td-p/3417067#.UMXvi4PcmQc

Teşekkür ederim şurada takıldım

Extract it (don't run from inside the zip but copy those files into a directory) then run that.

Cleanup_tool u rar dan çıkarttım içerisindeki celanup_tool zip halinde onuda klasöre çıkartabiliyoruz içerisinden yapılandırma ayarı dosyası ve iki tane exe çıkıyor msizapa ve msizapw isimlerinde aynı zamanda unicows.dll ve okuma dosyaları var.

Zipten çıkartmadan program çalışıyor ancak yukarıdaki ingilizce yazıyı anlamadım ziptekini çıkartmı diyor , yoksa zipten direk çalıştırmı diyor.Umarım çözülür sorunum dün denemiştim aslında cleanup_toolu ancak ccleaner kullanmamıştım regeditten 1000 küsür sorun buldu düzeltti.
    Birde burada tam olarak nedemek istiyor
    windowstaki microsoft.net klasör isminimi değiştireyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::LasVegas::: -- 10 Aralık 2012; 19:17:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :::LasVegas:::

quote:

O dll repair yazılımları "fake" dostum. Sakın kanma o tuzağa...

quote:

Teşekkür ederim şurada takıldım

Extract it (don't run from inside the zip but copy those files into a directory) then run that.

Cleanup_tool u rar dan çıkarttım içerisindeki celanup_tool zip halinde onuda klasöre çıkartabiliyoruz içerisinden yapılandırma ayarı dosyası ve iki tane exe çıkıyor msizapa ve msizapw isimlerinde aynı zamanda unicows.dll ve okuma dosyaları var.

Zipten çıkartmadan program çalışıyor ancak yukarıdaki ingilizce yazıyı anlamadım ziptekini çıkartmı diyor , yoksa zipten direk çalıştırmı diyor.Umarım çözülür sorunum dün denemiştim aslında cleanup_toolu ancak ccleaner kullanmamıştım regeditten 1000 küsür sorun buldu düzeltti.
    Birde burada tam olarak nedemek istiyor
    windowstaki microsoft.net klasör isminimi değiştireyim.

Tekrar Merhaba,

Bu site'den (http://www.filecrop.com/dotnetfx-cleanup-tool.html ) üçüncü sıradaki dotnetfx cleanup tool.rar adlı 5.31 MB'lık dosyayı indir ve extract yap. içinde herhangi bir zip dosyası yok. exe dosyası var. Onu çalıştır.

---

6. C:\Windows\Microsoft.Net yoluna git ve Assembly dizinini ara. Bu dizinin adını değiştir.

Özetle... C:\Windows\Microsoft.Net adresindeki assembly adlı klasörün adını kafana göre değiştirmeni istiyor.

---

Umarım tüm bu işlemler sorununu düzeltir dostum.

• Orijinalden alıntı: zinzin

dotNetFX Full microsoft yükleme kısmına geldim , arama motoruna yazdığımda 3.5 , 4.0 bunlardan hangisini yüklemem gerek farkedermi? Net.frameworklarıda sildim tamamen cleanup programıda 1.0 ve 1.1 sürümlerini sildi .netframeworkun
    Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra dotNetFX Full kursam daha iyi olur sanırım.

http://www.deploymaster.com/dotnetfx.html

yukarıdaki linktekilerin hepsi microsoft linki bunlardan hangilerini yüklemeliyim?

Edit: .netframework yüklemeden önce windowsu kapatıp yeniden açmak istedim.Windowsu kapat dedikten sonra kapatılıyor yazıp 5 dakika kadar kapatmaya çalıştı ardından mavi ekran hatası verdi.

Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: 9f
    BCP1: 0000000000000003
    BCP2: FFFFFA8011F717D0
    BCP3: FFFFF80000B9C518
    BCP4: FFFFFA8011F925E0
    OS Version: 6_1_7601
    Service Pack: 1_0
    Product: 256_1

yeniden başlattıktan sonra sisteminiz kurtarıldı ve yukarıdaki yazılar çıktı,onun dışında bir sorun yok şuanhttp://www.deploymaster.com/dotnetfx.html
    4.5 full versiyonu kurucam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::LasVegas::: -- 10 Aralık 2012; 20:49:08 >

• Orijinalden alıntı: :::LasVegas:::

dotNetFX Full microsoft yükleme kısmına geldim , arama motoruna yazdığımda 3.5 , 4.0 bunlardan hangisini yüklemem gerek farkedermi? Net.frameworklarıda sildim tamamen cleanup programıda 1.0 ve 1.1 sürümlerini sildi .netframeworkun
    Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra dotNetFX Full kursam daha iyi olur sanırım.

http://www.deploymaster.com/dotnetfx.html

yukarıdaki linktekilerin hepsi microsoft linki bunlardan hangilerini yüklemeliyim?

Edit: .netframework yüklemeden önce windowsu kapatıp yeniden açmak istedim.Windowsu kapat dedikten sonra kapatılıyor yazıp 5 dakika kadar kapatmaya çalıştı ardından mavi ekran hatası verdi.

Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: 9f
    BCP1: 0000000000000003
    BCP2: FFFFFA8011F717D0
    BCP3: FFFFF80000B9C518
    BCP4: FFFFFA8011F925E0
    OS Version: 6_1_7601
    Service Pack: 1_0
    Product: 256_1

yeniden başlattıktan sonra sisteminiz kurtarıldı ve yukarıdaki yazılar çıktı,onun dışında bir sorun yok şuanhttp://www.deploymaster.com/dotnetfx.html
    4.5 full versiyonu kurucam.

.NET Framework 4.0'ı tavsiye ederim. Tabi 3DS Max 2012'nin Framework'un kaçıncı sürümünü desteklediği de önemli. Google'dan anladığım kadarı ile 4.0'ı destekliyor. Yine de emin değilim.

Neden böyle bir hata aldığını da inan bilmiyorum. Üzüldüm açıkçası. Zaten bu kayıt defteri temizleme olayları hep risklidir.

google'a "3DS Max 2012 net framework" yazınca birçok kişinin de aynı sorunla karşılaştığını görebilirsin.

Neyse...

Sorun düzelmezse yedeklerini al ve format at dostum... En iyi çare o... Bir dahaki sefere böyle bir hata ile karşılaşırsan Revo Uninstaller programı ile eksiksiz bir kaldırma işlemi yapmanı tavsiye ederim. Yükleyip de çalışmayan programları kaldırmak için...

• Malesef benim sorunum devam ediyor , diğer harddiskime windows 8 enterprise 64 bit kurucam eğer alışırsam windows 8 ile devam ederim alışamazsam ise windows 7 de açamadığım 2 oyun var bu .net den dolayı onları orada oynarım.

Bu arada şunuda eklemek istiyorum TDU 2 steam üzerinden girmeye çalıştırdığımda önce mscorjit.dll hatası alıyorum tamama bastıktan sonra çalışmayı durdurdu diyor ayrıntılarda ise APPCRASH , KERNELBASE.Dll yazıyor.
    Bu hatayı yaptığım işlemlerden sonra almaya başlamadım bu sorun zaten bir haftadır var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::LasVegas::: -- 10 Aralık 2012; 21:20:27 >
  • Benim şuan aşırı bi kafam karıştı eğer sorunun çözümünü bulabilecek arkadaşlar bana özelden ulaşabilirmi, teamwiewer aracılığıyla halledelim. Yardımlarınızı bekliyorum..
  • Diğer HDD ye windows 7 Ultimate 64 bit yükledim (Aslında windows 8 kuracaktım ama masaüstü araçları , şeffaf pencere , başlat menüsü vs olmadığından w8 e geçmek istemedim ama dokunmatik ekranınız var ise denemelisiniz)

Yeni kurduğum işletim sisteminde TDU 2 sorunsuz çalıştı , bir önceki mesajımdada dediğim gibi mscorjit.dll hatasını kapattığım gibi Appcrash kernelbase.dll hatası geliyordu bende system 32 içindeki iki tane kernelbase ve kernel32 dll lerini hata veren windows system 32 içerinise taşıdım(eski 2 dllyi sildim yenilerini kopyaladım) , aynı zamanda windows içerisinde microsoft.net klasörünü komple sildim (iki tane klasörü silmedi bende ismini değiştirdim)ve yeni windowstaki microsoft.net klasörünü hata veren windows içerisine taşıdım.
    Hata veren windowsu açtım artık steamdeki TDU 2 oyunu mscorjit.dll ve kernelbase.dll hatalarını vermiyor sorunsuz çalışıyor.Ancak bir program var bilgisayar açıldığında açılıyordu o şuan açılmıyor kernelbase.dll hatası veriyor ama o program benim için çokta önemli değildi.Bu windows beni ne kadar götürür orasını bilemem hatalar artarsa yenisine geçiş yaparım ancak durum böyle.

• Görünen o ki en kısa zamanda formatlamam gerekli her ne kadar bilgisayarıma zararı olsada..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.