Şimdi Ara

Yardım edin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,bilgisayarı öğrenmeye yeni yeni başladım ve yapmam gereken bir ödev var.Maalesef bişey bilmediğim için çok zorlanıorum lütfen yardım edin 1.86 Ghz (2 MB Cache,553 Mhz FSB) nedir? Tam olarak bana ne anlama geldiklerini belirtirseniz sevinirim.

• 1,86 Ghz = islemcinin hızı 1024 Mhz = 1 Ghz
    Cache bellek = Harddiskinin, şöyle anlatayım sen anla. Bir baraj ve su boruluranıdaki su miktarı Harddiskinin kapasitesi ise cache bellek musluktan akan senin kullandığın su miktarıdır. Yani harddiskin kullanıma sunduğu veri miktarıdır. Tabi bu olay çok hızlı olan bişey....
    FSB ise Ramlerinin hızını açıklıyor.

Google da su boruları diye arattırırsan daha detaylı bilgiye ulasabilirsin......
  • Peki bi soru daha ozaman :)
    512 MB DDR2 533Mhz (2x256 MB) bu nedir?
    mümkünse DDR ın açılınımınıda söylersen sevinirim :)
  • 512 Mb DDR2 533 Mhz (2X256 MB)

Cevap ; 256 Mb o ramin miktarı 533Mhz ise hızını gösterir. 2X256 ise iki adet ram kullanılarak 512 MB lık bir ram elde edildiğini gösterir. 2X512 demiş olsaydı bunun anlamı 1024 MB ram olacaktı. Bilgisayarında ramlari taktığın boş slotlar vardır. bazı anakartlarda 3 tane varken bazılarında 4 tane de olabilir.

DDR in açılımı ise Double Data Rate Turkçe anlamı ise ikili veri ücreti gibi biseyler..

Bilgisayar ödevi biraz ucuza geldi galiba ama pm atarsan msn den analatayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üstadlar lütfen yardım edin
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.