Şimdi Ara

Yardım edebilecek vatandaş ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam, 12. sınıf öğrencisiyim teknik lisede bilişim teknolojileri okuyorum bölümüm üzerinde devam edeceğim ve diploma puanım ortalama 85 falan gelecek. Bilgisayar mühendisliği istiyorum ancak devlette bu sene zor gibi.
    Kafamdaki şey ise şu, bu sene özel üniversitede tam burslu bilgisayar mühendisliği tercih etsem, bir sene İngilizce hazırlık okusam sene tekrar hazırlanıp İTÜ ya da BOUN gibi üniversitelerde mühendislik okusam. Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

• zaten müh. puanları bayağı düştü 250 bilg müh alan bile üniversite vardır. Ama sana önerim sağlam okullarda oku hacettepe bilg müh. ya da odtü bilg müh.de oku senin için iyi olur. (Şunu da söyleyeyim ben de web prog. meslek teknik lisesinden mezun oldum eğer bu okullar gelmezse okuma benim bu bölümü okumak gibi bir amacım yok odtü falan gelse de bu bölümü okumam tabi benim hedefim başka)
  • odtüde okumaya çalış
  • haklısın puanlar düşük ama ben de itü boun falan istiyorum ayrıca ist dışına çıkamam bi yandan iş bulma sırasında iyi olur diye düşünüyorum peki vakıf ünide bilgin var mı?
  • bilkent koç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melbur44 -- 7 Mart 2014; 16:33:01 >
  • teşekkür ederim öncelikle bana okuldan zaten 75 puan gelcek ek puan olarak zaten su an php aps css donanım falan sevdiğim şeyler yani müh konusunda kararlıyım ama bu sene düzgün bi müh fak olmayacak gibi gözüküyo bu sene herhangi bi bölüme girip bi sene ingilizce görsem seneye de boğaziçi için hazırlansam falan kararsızım işte baya
  • 75 puan nasıl geliyor en fazla 60 oda okul notların çok iyiyse okul ek olarak birşey vermiyor bilgisayar mühendisliği için. bir üniversite yazıp okursan ikinci sene girince diploma puanının yarısı kesiliyor o halde daha zor olur boğaziçide odtüde okumak. yani neredeyse ygs ve lysyi full çekmen gerekecek :) bunları bil işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayar mühendisliğinde de ek puan geliyo diploma puanım 85 diyebiliriz 85*5=425 425*0,18=76,5 seneye yarısına düşse en kötü 30-35 desek zaten şu an dersleri kötü olan biri de o puanla giricek. hem seneye okul sınavları da olmaz rahat olurum diye düşünüyorum
  • bilmiyordum mühendislik için puan verdiğini. fen lisesinde okuyanların bazıları bile kazanamaz bu bölümü 485 taban puanı mf4
  • Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisligi (Ingilizce) MF-4 77 510,82080 552,19582
    510 taban punaı
  • itü olabilir o zaman o da 480 civarı bisi 40 puan gelse 440 yapsam yeter heralde
  • 440 yapılır birşey değil hem de ham puan. ablamın arkadaşı diş hekimliği istiyormuş 48 mat 25 geo yapmış lysde fizik ve biyolojisi kötü olduğu için diş hekimliğini kazanamamış anadolu lisesi mezunu. yani diş hekimliğinin de puanı 440 hem de eklemeli olarak. sen de diyorsun ham 440 alırım bence hayaller bunlar
  • hani istemek başarmanın yarısıydı
  • istemek başarmanın yarısıdır ama

1-bilgisayar bölümü, bilgisayar mühendisliği için ek puan vermiyor bilgisayar öğretmenliği için puan veriyor.
    2-o bölümü kazananlar boğaziçi, odtü falan filan diploma puanları tam puan yani 60,59,58 puan
    3-şimdiden başla eşit ağırlıkta güzel bölümler var: hukuk,pdr, psikoloji kazanmaya bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melbur44 -- 7 Mart 2014; 16:33:28 >
  • Allah razı olsun tüm olayı özetledin, teşekkür ederim :D
  • önemli değil keşke birisi de bana böyle tavsiye verseydi eylülde çalışmaya başladım ben hata yaptım zaten gürültüden ders çalışamadım aylardır. Ama bu kader değil biliyorum sadece senelerim gidecek benim Ankara hukuk ya da boğaziçi pdr kazanmaya çalışacağım 3.sene de olsa 4.sene de olsa çünkü biliyorum bazıları bölümlerini 3.senede ya da 4.sene okurken bırakıyorlar onlardan farklı değilim bende. 3senemde ya da 4.senemde başlayıp ömrüm boyunca yapacağım mesleği. sadece bir kaç yıl gitti o da elimde olmadan haziranda başla çalışmaya biliyorsun dershaneler son kez olacak onun için güzel bir dershaneye yazıl
  • okul hocalarım bana tüm dersler konusunda yardımcı olabilir ayrıca kendimi bildim bileli dershaneye gidiyorum gerek duymam yani mezuna kalırsam evde kendim calısırım eksik konularımı da videolardan hallederim bi şekilde ama tm iyi fikir aslında türkçe 34 sosyal 28 matematik 16 yapıyorum bi sene de matematik sosyal calıssam cok iyi tm bölümüne giderim heralde kodlamaya da hobi olarak devam ederim evde :D
  • öyle yaparsın çünkü piyasada kodcular zaten kimse bölümünü okumamış bu işin bence dershane şart lys konuları için gitmen lazım yani umarım herşey istediğin gibi gider
  • tmde hukuk dısında güzel bölüm var mı peki acıkcası böyle bi ülkede hukuk okumak istemiyorum
  • güzel bir üniversite de olursa hukuk okunur ankara üniversitesi en iyi devlet hukuk pdr, psikoloji vs var pdrye hücum ediyor millet şimdi :D ataması fazlaymış diye ama psikoloji de güzeldir yani
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.