Şimdi Ara

YARDIM! 1,5 Haftalık Laptop Blue Screen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Teknik yardım bölümünde kimse yok "

Merhaba,

Asus g750jh laptop'ım birkaç gündür kmode exception not handled hatasıyla kapanıyor. Çok sık değil ama daha laptop'ı alalı 1,5 hafta olmadı.

Harddiski 5400 rpm diye 7200 rpm'lik WD Scorpio Black ile değiştirmiştim. Eski hdd'yi takıp garantiye gönderirseniz sorun olmaz dediler.

Disk yönetimiyle biraz uğraştım ama OS kurulu kısma hiç dokunmadım. Sadece ext. HDD ve Yeni taktığım hdd'yi partitionladım. Bir de pc de raid 0 ssd'lerin 2.partitionu'nu biçimlendirdim.(Zaten boştu gerçi :) )

Sorunun kaynağı nedir? Harddiskle ilgili olabilir mi? Çözüm önerileri bekliyorum. Eğer donanımsal arıza varsa iade edebilirim.

Ek olarak daha önce de aynı laptop'I geri iade etmiştim başka nedenlerden dolayı. O laptop daha hızlı açılıyordu ama. Şimdiki daha yavaş gibi. İki laptopta da Sandisk marka 2 msata ssd tek bir kartla Sataya bağlanıyor. Şu an pc 16sn'de açılıyor. Önceden yanlış hatırlamıyorsam 11-12 sn.

Başka bir gözlemim ise nadiren de olsa hdd bölümünden "trınk" diye bir ses geliyor :) HDD kullanılmıyorken alıyorum bu sesi. Sürekli değil sadece arada bir geliyor. Ama şüphelendirdi.

Daha dün format attım yavaş biçimlendirmeyle. Sonra tek yaptığım ext hdd'nin partitionlarını 4-5 kez ayarlamak oldu. Partitionların birine windows 7 kurtarma aracıyla sistem görüntüsü yazdım.
    Windows 8 / Her şey güncel / Anti-Virüs var.

Lütfen yardım edin.

Minidump dosyası
    http://www.dosya.tc/server28/qf1lyq/042014-18343-01.rar.html

Bu da yeni taktığım hdd'nin sürü ayrıntıları. Sanırım sorun burada değil. (Değilse çok daha büyük bir sorun var sanırım)

• Up!
  • Tamamıyla aynı hatayı tekrar aldım. BlueScreen programı tüm her şeyi aynı gösteriyor öncekiyle. Hata sırasında forumda dolaşıyordum.

Ne oluyor ya?!
  • Aldiginiz yere gidin hatayi anlatin onlar yardimci olur ben bi sey anlamadim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetten aldım. Asus teknik servisine gidebilirim ancak. Devam ederse "ki etmemesi için bir neden yok" götürürüm.

Son kez değiştirdiğim hdd'yi çıkarıp eskisini takayım yine devam ederse mecburen götürürüm.

Daha 5-10 günlük pc'de ne mavi ekranı ya?!
  • Candance kullanıcısına yanıt
    Yeni fark ettim. Pil %97'de takılı kaldı. Şarj olmuyor.

İnternette aratınca devre koruma için vb. birkaç bir şey duydum ama emin değilim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tab s 10.5 ve note pro 12.2
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.