Şimdi Ara

Yapay zeka vs tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şuan 11. sınıftayım ve fen lisesinde okuyorum. Küçüklüğümden beri ailem hep tıp istediği için ben de genel cerrah veya göğüs cerrahisi gibi bişey düşünüyordum. Ama kan görünce bayılan biri olmasam da sürekli sürekli okuyup yine de sadece insanları ameliyat etmeye devam eden bir meslek olduğu için pek de istemiyordum. İstersem gelişme ihtimalim olsa da biyoloji fizik kadar ilgimi çeken bişey değil. Sonuçta bilgisayar mühendisliği okuyup sonra da yapay zeka üzerine yüksek lisans yapmayı ve şuan Japonca öğrendiğim için ilerde japonyaya gitmeyi planlamıştım. Ancak ailem tıp okumamı istiyorlar ve şuan türkiyede yapay zeka için yeterli imkanlara sahip olamayacağımı söylediler. Nasıl bir seçim yapmalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shanha -- 22 Şubat 2019; 11:1:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • tıpı ailen istiyor
    bilgisayar mühendisliğini sen istiyorsun.
    bunda bi ikilem göremedim?
    ailendeki bireyler kendiler çok istiyorsa tıp okuyabilirler. onlara engel olan bi durum yok? sırayla tyt ve ayt ye girecekler.
    sen de bilgisayar mühendisliği okuyabilirsin sana da engel olan bir durum yok?
    sorun göremiyorum kısaca.
  • ailen tıp istiyorsa ve sen istemiyorsan tıpa gitmemelisin bu kadar basit. okuması ve gelişmesi zor ve uzun olan bir bölüm zaten.

    bilgisayar mühendisliği okuyorum ve türkiyede yapay zekanın gelişmediğine +1 koyabilirim. gelişmeye çalışıyor ama ilerleme malesef yok. ha internette zibil gibi ingilizce kaynak var. açıp izler, okursan cidden bir şeyler yapılabiliyor. yaptığın zaman zaten seni ülkeden çekip alıyorlar. ülkede iyi adam kalmamasının sebebi de budur zaten.
  • Senin gibi bir ikileme düşmüştüm ve bilgisayar seçtim, ama sonra ben daha okurken mezun olan mühendis olan arkadaşlarımı görünce büyük pişmanlıklar yaşadım, ev arkadaşım mühendis çok da iyi bir bölümde değil ama o çizim yaparken benim canım o çizimleri ne kadar çok yapmak istiyor anlatamam

    Diyeceğim tek şey şu tıp fakültesindeki kadar mühendislikte emek harcarsan zaten bir hekim kadar para kazanıyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.